Şimdi Ara

SUUNTO SPARTAN ULTRA HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Suunto spartan ultra stealth titanium saate ve garmin fenix 3 hr saate sahibim bugün sağ koluma garmin fenix 3 hr sol kolumada suunto spartan ultrayı takıp gps performanslarını karşılaştırdım fakat hayal kırıklığı yaşadım fiyat olarak suunto spartan ultra garmin fenix 3 hr dan çok daha pahalı fakat gps performansı olarak resmen ezici üstünlükle garmin fenix 3 hr önde üstelik suunto 200 metre fazla hesapladı. suunto saat kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını beklerim..

    SUUNTO SPARTAN ULTRA HAKKINDA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur668785 -- 19 Kasım 2016; 23:18:0 >







  • benim de merak ettiğim durum. varsa bilen aydınlatsın.
  • fiyatı çok pahalı değilmi ya
  • eyupco kullanıcısına yanıt
    Bu tür saatlerin fiyatları döviz fiyatlarına göre artış azalış gösterir. Bizdeki $ fiyatı da çok yüksek olduğu için saat fiyatları da çok yüksek oluyor.

    Ha yabancı ülkelerde de yüksek bu saatlerin fiyatları. Çünkü bunlar koşu, dağ yürüyüşü vs. niş bir kitleye hitap ettikleri için fiyatları yüksektir. Ha bizim ülkemizdeki gibi doların üç buçuk katı değil belki her yerde. Rusya'dakiler de aşırı pahalı olduğundan şikayetçi.

    Bu arada Suunto Spartan Ultra ile ilgili olarak yakın zamanda bir GPS günellemesi aldığını biliyorum. Güncelleme sonrasında en iyi GPS'e sahip saatlerden biri olduğu söyleniyor. Güncellemesini yüklemeyen GPS güncellemesini bir an önce yüklesin.
  • Suunto kullanıcısı olarak pek katılmıyorum. Her iki saat'i yaklaşık 3 aydır beraber kullandım.. Garmin FENIX 3 Hr birçok özellik sunan bir saat. GPS ayarlarına her iki saat'in de bakmalısınız. Suunto default'da yürüyüş aktiviteleri için "GOOD" kategorisinde GPS sinyali ölçüyor.. Koşu aktiviteleri için ise bu "BEST" bunun anlamı daha sık, daha yüksek doğrulukta konum bilgisi kaydet demektir..

    Fenix3 HR da bu default olarak her aktivite için "BEST" tir.


    Ben Suunto yu tercih ediyorum, çünkü çok daha stabil bir platform.. Uzun menzilli rota izlediğim bir koşuda Garmin defalarca dondu ve manuel olarak restart etmem gerekti. Bir yarışın ortasında saat düzeltmeye çalışmak hiç hoş olmuyor. Garmin Fenix 1 ve Fenix2'de de benzer sorunlar yaşadım.. Ayrıca çok ağaçların bulunduğu orman içinde Garmin'in her modeli GPS sinyali alamıyor, konum bilgisi gerçekten sapıtıyor..


    Ben uzun yıllardır k doğa içinde koşu, yön bulma vb işlerle uğraşıyorum, Tercihim Suunto'dan yana.. AMBIT3 ile Suunto ya geçtim, şimdi Spartan modeli ile devam ediyorum..


    Saygılarımla..




  • mtimur kullanıcısına yanıt
    Zaten Suunto Spartan Ultra ilk çıktığından beri verilen güncellemeler ile GPS çok iyi hale geldi. İlk başlarda kötü diye şikayet ediliyordu ama şimdilerde en iyilerden biri. Garmin bir Amerikan firması olduğu için Suunto gibi Sirf GPS yongaları kullanması imkansız olduğundan Suunto ve Polar kadar doğruluk vermesi de imkansız demeyelim ama Çin malı yongalar ile çok zor bir şey. Hani ihtiyaç duyulan özelliklere göre kullanıcıların GPS doğruluğu mu diğer bütün özellikler mi sorusuna cevap vererek karar vermesi gerekiyor. İlle Fenix tercih ediliyorsa bir Footpod ya da Stryd'in sensörünü alarak mesafe ve tempo verileri işe yarar hale getirilebilir.

    Fenix 3'ü rota izlemeyle nasıl dondurdunuz o kadar yav. Bir kez 40 KM bir orman rotasında geri izleme fonksiyonunda dondurabildim ben. Yoksa 1600 KM otobüs yolculuğu için rota atmıştım, onda bile donmamıştı. :D
    Yön bulma olayı için Fenix 5X'e geçtim ben de, harita desteği ile bu iş için mükemmel. Yalnız geçen yüklediğim harita sorunlu sandım, beni uyardığı halde dinlemeyerek yarışta yanlış rotaya saparak önlerde giderken arkalara attım kendimi. :D Meğer saat yanlış söylemiyormuş, benim takip ettiğim grup yanlışmış. :D




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.