Şimdi Ara

Süt ürünleri tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Süt ürünleri çoluk çocuk herkesin çokça tükettiği çok önemli bir besin kaynağı onun için burada da açma gereği duydum.

    Süt: Kutu UHT sütler değil günlük süt tüketilmeli. 6 ay dışarda hem de sıcakta bekleyen şey süt olamaz kahvelere konan süt tozu gibi bir şey olabilir ancak. Günlük sütler arasından bence en iyi ve lezzetlisi Sek. Torku da fena değil eh işte. Ada eskiden iyiydi ama son aldığımı pek beğenmedim.

    Yoğurtlar'ın genelde pek fazla günlük sütten yapıldıklarını sanmam ondan evde yapılmalı. Yoksa yoğurt yenmek zorunda değil bence.

    Peynirlere de dikkat onlar içinde en önemlisi kullanılan süt. Peynir evde yapılmaz ama keçi daha iyi sanırım çünkü yapımı hatırlayamadığım bir nedenle daha doğal oluyor. Doğruluk keçi ezine tavsiye ederim müthiş bir şey %90 keçi %5koyun %5inek olması lazım. Zaten tadından doğallığı anlaşılıyor. Doğruluğun bütün peynirleri iyi zaten eski kaşarı da çok iyi.



  • Yoğurt yemek önemlidir.
    Peynir evde yapılabilir.
    Doğruluk’un kilosu Migros’da 52 Lira.
    Açık süt evde pastörize edilip tüketilmelidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Süt ürünü olarak itimat ve dost markaları da çok tatmin edici.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğruluk Migros’ta 34,5 TL. Kaçırmayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aşağıdaki linkte incelemesini yaptığım Feyzsütü kullanmaya başladık birkaç haftadır hem kaynatıp süt olarak içiyoruz hem de yoğurdunu yapıyoruz kesinlikle içtiğim en üst kalite süt diyebilirim. Tavsiye ederim.

    https://forum.donanimhaber.com/feyzsut-cig-sut-ab-onayli-sertifikali-tek-sut-tadim-notlari--140112442
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Son yıllarda ari işletme sayısı artmaya başladı. Halka çiğ süt arzını sadece bu tür işletmeler yapacak ama sayıları az olduğu için talebi karşılamaları çok zor. O yüzden insanlar birilerine güvenip almak zorunda kalıyor. Ben de güvendiğim yetiştiricilerden kendi sütlerini soğutma tankında tutanlardan alıyorum. Bir de sütteki yağ oranı yüksek ırklardan elde edilirse çok güzel oluyor. Memnun kaldıysanız ne güzel. Pahalı ama kutu sütler bile 5 lirayı buluyor. Sizin adınıza sevindim.
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Hocam bundan önce ben de soğutma tankında tutanlardan alıyordum fakat o tanklar nasıl temizleniyor ne derece denetim görüyor devlet tarafından veya eski sütle yeni süt karışıyor mu bunu bilemiyoruz çünkü o tank iyi temizlenmezse eski sütte oluşan bakteri kolaylıkla yeni eklenen süte geçebilir. 3 litresi 18 lira üstelik kapıma kadar da getiriyor satın aldığım yer. Diğer sütlerden farkını en çok yoğurt yaptığımda fark ettim. Diğer sütlerden yaptığım yoğurt bariz cıvık oluyordu neredeyse çorba gibi ki daha önce defalarca yoğurt yaptım kıvamlı şekilde. Son zamanlarda bu olay arttı bunun sebebinin süte gereğinden fazla su katmalarından kaynaklandığını düşünüyordum o yüzden Feyzsüte geçtim. Ben çok memnunum şimdilik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.