Şimdi Ara

Suriyeliler resmen bize kaldi: Rejim kontrolu disinda olan Suriyeliler vatandasliktan cikarildi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
9.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daha önce gelenlerin geri gittiğini görmedim,duymadım,okumadım. bunlar da geri gitmeyecektir (büyük çoğu). zaten çokça çoğalıyorlar malum.

    ancak tabi bu durumların gelecekte çeşitli sorunlar yaratacağını düşünüyorum. pkk vb gibi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: iustumExtract

    Tanıdığım biri ilkokulda yönetici. Suriler okula kayıt yaptırırken kendi gözlerimle gördüm T.C. kimlik kartı verilmiş çocuklara. Ana babasına da verilmiş mi bilmiyorum. Bildiğiniz bizimkilerle tıpatıp aynı, hiçbir farkı yok. Eskiden göçmen belgesi/kartı gibi bir şeyle oluyormuş işlemler ama artık vatandaş olmuşlar başımıza. Uyruk kısmında da T.C. yazıyor Ayrıca öğrendiğime göre okulun %10 küsürü göçmen. Sadece suri de değil afganı, ıraklısı her türlüsü var

    Türkiyede doğanlar Türk vatandaşıdır. Sen de ABD'de doğsaydın ABD vatandaşı olacaktın. Bir çok ülkede doğum doğrudan vatandaşlık getirir. Benim arkadaşım karısını doğuma yakın ABD'ye götürdü. Şimdi 2 çocuğu da ABD vatandaşı. Maalese4f bu işler böyle. Türkiye'de doğan her Suriyeli çocuk otomatikman Türk vatandaşlığına hak kazanır. Vatandaşlık kanunu böyle.


    Onun için Surilerin çoğunu geri göndermemiz hayaldir. O tren kaçtı.





  • Adamlar düzenini oturttu. Büyük çoğunluğu kendi işini kurdu. Niye gitsinler ki yada onları bu ülkeden gönderecek bir topluluk, oluşum yok.

  • ohooooo yorumlara bak. çoktan teslim olmuşlar.

  • Abi çok düşündüm bu konu hakkında. Sonuçta hangi tarafta olursan ol, her ikiside sorunlu. Düşünsenize ben hür Türk'üm benim Türk devletim bana ateş ediyor bana saldırıyor. Sebebi ise devlete muhalif olmam. Ne yaparım ne ederim. Kaçsam kaçamam, gitsem gidemem. Esad'ın modern Yezid olduğunu hepimiz biliyoruz. Napsın sivil insan. Oturup evinin, yurdunun bombalanmasını mı beklesin. Bu arada gelen göçmenlerin çoğu daeş'ten kaçtığı için geldi. Kendi devletim bana saldırsa, evimi yurdumu yaksa, oturur ağlarım. Suriyelileri bu konuda anlıyorum. Tek çare Türkiye'ye ya da başka ülkelere gelmekti. Bende rahatsızım, gelirimizin bir kısmı onlara gidiyor. Bütün yük bize kaldı. Hep öyle olmadı mı? Kırım'dan, Çerkesya'dan, Balkanlardan, kuzey Irak'tan... Daha niceleri. Yola düşen gelmiş yurt istemiş. Napalım kaderimiz bu. Keşke Doğu Türkistan'a da tepki gösterilse. Soydaşlarımız orda kırılırken sessiz kalmak içimi yiyip bitiyor. Artık onlarla birlikteyiz. Dışlamayı bırakıp, artık bizden biri gibi davranmamız gerekiyor. Almanya nasıl yapıyorsa bizde yapmak zorundayız.




  • hala almanya örneği veren var şaka gibi.


    hadi suriyeliler savaş var diye geliyor. ya diğerleri , pıtırcıklar..


    siz çoktan teslim olmuşsunuz. size güvenipte yola moıla çıkılmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 7 Mart 2021; 21:0:13 >
  • ülke kalmadı ki vatandaşı kalsın. Ama o suriyeliler bize kaldı o kesin. Eğer suriyelilieri ben yollarım diyen varsa aday olsun oyum ona

  • IŞİD'den kaçıp ülkemize sığınanlara sözüm yok ama batılı ülkelerin gazına gelip kendi ülkelerinde ayaklanma başlatıp karşılığını alınca buraya gelenleri ben kabul etmiyorum.

    Bu cümlemi biraz daha detaylandırmak istiyorum: Arap baharı BOP projesinin bir parçasıydı ve orta doğu, kuzey afrika ülkelerinin hemen hemen hepsinde aynı tarihlerde ayaklanmalar çıktı.

    Bu ayaklanmalar pek tabi batı tarafından organize ediliyordu. Bölge halkları demokrasi,özgürlük vesaire fikirleriyle doldurulup kendi liderlerine ayaklandılar. Komşumuz olan suriyede de ayaklanmalar oldu, Erdoğan çıktı esada katil dedi kendi halkını vuruyor dedi tıpkı batının takındığı tavrı takındı zaten "ben BOP projesinin eşbaşkanıyım" diye kendisi söylemişti şaşırmıyorum dolayısıyla bu konuda. Bu ayaklanmaların en önemli nedeni bölge ülkelerinin liderlerini değiştirmek batının kulu köpeği olacak liderleri söz konusu ülkelerin başına getirip doğal kaynaklarını sömürmekti. Tek nedeni bu da değil aslında bir de israilin topraklarının genişletilmesi ve israilin elinin güçlendirilmesi de amaçlananlar arasındaydı.



    sen git ülkendeki imkanlar dahilinde yaşarken emperyalistin siyonistin dolduruşuna gelip kendi ülkene ayaklan, rejimi devirmeye çalış;senin kahrını da ben çekeyim öylemi ?

    türkiyeye geleyim sonra avrupaya kapak atayım güzel bir hayatım olsun öyle mi ? ne önemi var pasaportun vizenin hukukun düzenin ben mağdurum demi ?


    zorunlu olmadan keyfi olarak buraya gelen veya esada ayaklanıp da buraya gelenleri ben kabul etmiyorum gitsinler ırağa irana kendi vatanlarına hayırları yok benim ekmeğimi bölüşecekler öyle mi ?





  • İsim gereği şehir şehir dolaşıyorum. Gittiğim her yerde suriyeliye denk geliyorum. Rakama 5milyon diyorlar. Ben size söyleyeyim . Bu kadar çok görmemin ortalamasını aldığımda en az 13-14 milyon Suriyeli var ülkede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten dönmeyecekler, onlar için daha iyi.

  • Çok fazla ve hızlı ürüyorlar 10 yıla kalmaz nüfusun %30 unu oluşturur bunlar hepimize geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeyzenEfendi -- 8 Mart 2021; 1:23:53 >
  • onlardan nefret ediyorum gitmeleri için her türlü şeye destek veririm her türlü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun diyelim bir bardak su içelim bunlari ülkeye alanlarida hakkimi helal etmiyorum çoluk çocuk ve kadınlar artik sokaklarda tek başına rahatça dolasamaz oldu bunlar yüzünden issizlik arttı gida fiyatlari yükseldi yazıklar olsun

    Bizimkilerde biz milliyetçiyiz diye geçiniyor ya komik oluyor bence gerçek milliyetçi görmek istiyorlarsa dönüp yunanlilara baksınlar adamlar ülkelerine ne idigu belli olmayan suriyeli afgan Afrikalı almadı helal olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iustumExtract

    Tanıdığım biri ilkokulda yönetici. Suriler okula kayıt yaptırırken kendi gözlerimle gördüm T.C. kimlik kartı verilmiş çocuklara. Ana babasına da verilmiş mi bilmiyorum. Bildiğiniz bizimkilerle tıpatıp aynı, hiçbir farkı yok. Eskiden göçmen belgesi/kartı gibi bir şeyle oluyormuş işlemler ama artık vatandaş olmuşlar başımıza. Uyruk kısmında da T.C. yazıyor Ayrıca öğrendiğime göre okulun %10 küsürü göçmen. Sadece suri de değil afganı, ıraklısı her türlüsü var

    O TC kimlik kartı değil TC kimlik kartına benzeyen bir kart. Kimlik numaralarına bak 7 veya 8 gibi rakamlarla başlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 8 Mart 2021; 9:2:24 >
  • Zaten suriyelilerin gitmek gibi bir dertleri, düşünceleri yokki. Suriye'de savaş bitti. Amerika istediğini aldı. 5 milyon ipsiz sapsız bize kaldı

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    TVK madde 9 burada doğan herkesi otomatik vatandaş yapmaz.
    1-Türkiye sınırları içerisinde doğmuş olacak.
    2-İkincisi ana ve babadan dolayı vatandaşlık kazanamayacak. Burada doğum anındaki vatandaşlığa bakılır.
    Bu maddenin uygulama alanı şu gibi durumlardır. Anne A ülkesi vatandaşıdır, bab da B ülkesi vatandaşıdır. Çocuk ise üçüncü ülke olan Türkiye'de doğmuştur. Büyük olasılıkla A ülkesi baba yabancı, B ülkesi de Ana yabancı gerekçesi ile vatandaşlık vermeyecektir. İşte bu durumda TVK 9 devreye girer.

    Burada doğum anındaki vatandaşlığa bakılır. Zira doğumla vatandaşlık kendiliğinden kazanılır. Kişinin doğduğunun ilgili devlete bildirilerek kütüğe kaydının yapılması yenilik doğurucu değil, bildirici mahiyette bir işlemdir.

    Bu nedenle doğum anında ana ve baba nedeniyle vatandaşlık kazanabilecek durumdaysa ancak ana ve babanın daha sonradan vatandaşlıktan atılması durumunda TVK 9 uygulanamaz. Zİra bu durumda çocuk zaten vatandaşlığı kazanmış olduğğundan TVK 9'daki vatansızlık durumunun gerçekleştiği söylenemez.

    Kısaca suriyeli bebeklerin kaderi vatansızlıktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başımıza bela, ayağımıza dolanacaklar... Zamanında kürtleri ülkeye alıp yapmak istediklerini yapamayıp şimdi Araplarla yapmak isteyecekler. Allah bu milletin yardımcısı olsun.
  • başka bir ülke vatandaşlığı almadan kimseyi vatandaşlıktan çıkaramaz devletler vatansızlık diye birsey soz konusu degıl

  • Suriyelilerin isine gelir. Turk pasaportu pesinde degil cogu Suriyeli. Kanada vatansiz kalan insanlari vatandasliga aliyor. Avrupa'da da ulkeler var aynisini yapan. Direkt oraya hucum eder Suriyeliler. Hem bizim isimize gelir hem Suriyelilerin hem Esad'in.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.