Şimdi Ara

Suriyeli vatandaş park yerindeki aracıma çarpmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Geçen hafta araca indiğimde birisinin çarpıp gittiğini gördüm. Güvenlik kameralarını incelerken suriyeli komşumuz çarptığını itiraf etti. Tabi sabah olmuş kazayı gece 10 da videoları tararken söylemesi hoşuma gitmedi ama özür dileyip zararı ödeyeceğini söyleyince birşey demedim.
    Toyota y. serviste 1200 tl hasar çıkardılar. Eğer tampon boyanırken park sensörleri bozulursa (tanesi 300tl) onu da ayrıca hesaba katacaklarmış. Güya en son boyanırken tampona yapıştırılmışmışda...

    Suriyeli arkadaş fiyatı yüksek bulduğundan kendi tanıdığı bir yere götürdük bugün. Mersin de özel servis, Sebahattin usta. İşini bilen varsa söylesin ama benim aklıma pek yatmadı. Zira tamponu hiç sökmeden boyayacakmış. İlkönce biraz renk farkı olurmuş ama 1-2 hafta güneş yiyince fark kalmazmışmış. Öyle boyarsan nasıl fırınlayacaksın diye sordum, komple aracı fırınlayacakmış.
    Sonra usta isterseniz karşının sigortasından yaptıralım dedi. Bütün bunları iki gün içinde yapıp aracı teslim edecekmiş. (Perşembe bırakcam, Cuma akşamı veya ctesi sabah teslim)
    Bu arada aracın stop lambasını bile nasıl hemen temin edeceğini, sigorta eksperinin aracı görmeden nasıl yapacağını anlamadım.

    Sizler ne diyorsunuz arkadaşlar, bu özel servise güvenilir mi? ne yapabiliriz?

    https://store.donanimhaber.com/0c/1a/32/0c1a32e4c949792a542d0d43c57d0d2d.JPG

     Suriyeli vatandaş park yerindeki aracıma çarpmış







  • tabikide kendi servisine yaptır soru mu bu ?
  • anladığıma göre karşı tarafın sigortası var o zaman e ne diye kafana yatmayan daha şimdiden içine sinmeyecek bir yere götürüyorsun ki.
    tutanagı imzalattır al gerekli belgeleri git yetkili serviste yaptır.Ne kadar masraf çıkacağı karşı tarafı bağlamaz vurduysa sonucuna katlanacak.
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.
    Biraz duygusal davranıyorum galiba. üzüldüm kıza biraz. ilk başta sigortam sizin hasarı karşılamaz, size bu ayki 500tl (tüm maaşımı) vereyim filan dedi. Hala o moddan çıkamadım sanırım. Sonuçta sigortası varsa onun cebinden de çıkmayacak ama yine de hani benden çıkarsa ucuz yer olsun diye panik yapıyor.
  • birtasarimci B kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle duygusal davranmayın.
  • Kardeş sen suriyede mülteci olsaydın seni eşşek sudan gelene kadar döverlerdi, acıma. Karşı tarafın sigortasından yaptırayım diyorsa usta, git toyotaya yine onun sigortasından yaptır. Sigortası var arabası var bu mu fakir?
  • Hiç uğraşmayın yetkili serviste yaptırın ileride sorun yaşadığınızda gidecek yeriniz olur, ki serviste sorun yaşama şansınız çok az.

    Bu tür konularda duygusal davranmaya gerek yok. Sizin aracınıza çarpmış, bir de kaçmış. Suçlu olan o.
  • Duygusal davranmanın da bir yeri vardır ve sen bunu yanlış yerde kullanıyorsun. İleride pişman olacağın şeyler yapabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosmosboy -- 27 Mayıs 2015; 1:16:07 >
  • "Suriye'li vatandaş"tan iy niyetiniz belli zaten... Zor bir durum, komşuluk da var, burası sizin bileceğiniz iş.

    Demonte olmamış arabayı komple fırına sokmak iyi bir şey değil. UV ışığıyla 60 derecenin üzerine çıkıyor. İç mekan, stoplar ne varsa. Herhalde sadece tampona denk gelen lambaları açarlar ama yine de iyi değil. Üretimde sadece metal gövde UV fırınına giriyor.

    Plastiklerin, cam contalarının ömründen yer. Serviste yapılmasa bile söküp boyamaları daha iyi olablir. Bir tampon için arabayı katiyen UV fırınına sokmazdım. Ton farkı olsun, ne oluyorsa olsun çok daha iyi bence. Yandaki göçükler belki boyasız da düzeltilebilir.

    geçmiş olsun
  • birtasarimci B kullanıcısına yanıt
    Tüm maaşı 500 tl ise ve başka geliri yoksa -anladığım kadarıyla yanlız yaşıyor- nasıl geçiniyor ki, hadi geçiniyor diyelim türkiyede lüks olan yakıtı nasıl alıyor ? Ben olsaydım,suriyeden arabamı getirseydim ve tüm gelirim 500 tl olsaydı arabaya yakıt almazdım sanırım çünkü alamazdım. Belki de sigortası yoktur ama sigorta zorunlu olduğu için onu şikayet etmenizden korkuyordur. Karar sizin.
  • Bakın ,

    Misafirperverlik Türk milletinin doğasında var.Komşumuz açsa veya kötü durumdaysa yardım etmemiz gerektiğini hepimiz biliyoruz.

    Lakin iyi davranırken bu gibi durumlarda zarar etmemek için bazı önlemler almamız gerekiyor.Mesela trafik sigortasını sorun , varsa hiç uğraştırmadan servise götürün .Yok derse siz bir usta araştırıp bulun.Komple fırına sokacak filan böyle şeyler olmaz.

    Ustaya ödesin parasını.500 lira tüm maaşı bunlar üzücü şeyler ama çarpıp size gelse durumu anlatsa alttan alabilirsiniz.Akşama kadar bırakmış birde siz bakarken itiraf etmiş.

    Sakın duygusal davranmayın.
  • yapmanız gereken en mantıklı işlem şudur

    evraklarını karşı tarafa imzalatınız yetkili servisinize gidiniz sigortadan yaptırınız araçta maliyet yüksek çıkacak aracınız daha önce kazaya karışmamışsa veya sıfırsa epey değer kaybı olacaktır bunu da mahkemeye başvurarak karşı tarafın sigortasından temin eder ilerde satarken zarar etmezsiniz en azından bundan daha mantıklı yapabileceğiniz malesef birşey gerisine duygusallık derim
  • tamponu sökmemesinin tek sebebi 15dk sök 15 tak uğraşmak istememsi. Bir çok yer tüm aracı fırına sokabiliyor sanırım boyanmayacak yerleri gazeteyle kaplıyorlar.
    Gerçi bir tampona 1200 tl ödemek gerçekten çok yüksek bir bedel. Komşuluk ilişkiniz varsa herhangi bir ustaya götürün söksün boyasın 1 günde teslim etsin maliyetide taş çatlasın 300 tl olur
  • Yazık ya, ne hale gelmişiz. Yok acıma, yok duygusal davranma. Her şey para değil, insani değerler çok daha önemli. Yeri gelir, "300 500 zararım var ama canın sağolsun" denir. Herkes 3 kuruşun peşine düşmüş.

    Bir hatıramı anlatayım. Arkadaşla tek gidiş tek dönüş yolda gidiyoruz, sağlı sollu araçlar parketmiş. Önümüzde bir araç dörtlüleri yanık duruyor. Arkadaş aynasını iyice kontrol etmeden karşısı boş diye sola çıkmaya çalıştı, arkadan da gelen bir motorlu varmış. Biz ona dokunduk, adam da motoruyla solda park halinde olan vectraya çarptı. Sağ iki kapısında biraz göçük ve çizik oluştu. Vectranın son kasası da o ara yeni çıkmıştı ve o araç da son kasaydı. İndik araçtan işte var mı bişey falan. Çok şükür motorcuda bir şey yoktu. Oradan esnaflardan biri çıktı dedi ki "Vectra benim, kazadır olur öyle şeyler, cana geleceğine mala gelsin, canınız sağolsun" ve hiçbir şey talep etmedi. Bu bir araç sonuçta, bizimle beraber kabre gelmeyecek. Çizikli olsa işinizi görmez mi. Kaza her zaman herkesin başına gelebilir, en usta şoför de olsanız. Karşınızdaki iyi niyetliyse biraz fedakarlık yapmakla birşey kaybetmez, aksine kazanırsınız.

    Ha, karşınızdaki çirkeftir; ona birşey diyemem. Ama bakış açımızı biraz paradan ayırmamız gerek diye düşünüyorum.

    3-5 lira zarar edersiniz ama kendinizi iyi hissetmek pahasına değer. Ha kimseye de salak yerine konun diyemem, her durumu ayrı değerlendirmek lazım. Sadece karşımızdaki insanlara ihtiyacı olduğunda merhamet edelim. Merhamet etmeyene merhamet edilmez. Vesselam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coundeel -- 27 Mayıs 2015; 16:43:14 >




  • aracınız yeni değil ise; yan sanayide işinizi halledin. suriyelinin tanıdığı usta içinize sinmediyse başka bir usta bulun. orjinal servisler çok yüksek uçuyor, bu zamanda orj.servise gitmek için deli olmak lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.