Şimdi Ara

Surface Go 3 daha güçlü işlemcilerle güncellendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Surface Go 3 daha güçlü işlemcilerle güncellendi



    Surface ailesinin daha cebini tüketicilere hitap eden serisi Surface Go üçüncü nesli ile karşınızda. Önceki nesle göre performansı daha arttırılan Surface Go 3 maliyetin altında biraz eziliyor gibi. 



    Surface Go 3 özellikleri ve fiyatı



    Surface Go 3 maliyet odaklı hazırlandığı için özellikle baz seviyede pek tatmin etmeyebilir. 10.5 inçlik Full HD bir ekranı olan Surface Go 3 modeli çift çekirdekli Pentium Gold 6500Y işlemcisi ile başlıyor. Üst versiyonda ise onuncu nesil Intel Core i3-10100Y işlemci yer alıyor. 



    Ayrıca Bkz.Age of Empires IV'ün yeni test süreci yarın başlıyor: Tüm oyuncular katılabilir!



    Bellek tarafında 4GB/8GB LPDDR3 RAM seçenekleri ile 64GB eMMC 5.1/128GB SSD seçenekleri yer alıyor. MicroSD ile hafıza arttırılabilirken arka kısımda 8MP, ön kısımda 5MP çözünürlüğünde kamera bulunuyor. 



    WiFi 6 ve Bluetooth 5.0 gibi yeni teknolojiler sunan modelde 2W Dolby Audio hoparlör ve çift uzak alan mikrofonu da unutulmamış. 11 saate kadar kullanılabilen model Windows 11 Home S sürümü ile gelecek. Fiyat olarak klavyesiz 400$ ve 630$ etiketleri belirlenmiş. LTE versiyon için 100$ daha eklemek gerekiyor. 

     




    Kaynak:https://www.engadget.com/microsoft-surface-go-3-release-date-specs-151539602.html



  • İpade rakip olabilecek tek tablet budur herhalde

  • romedon kullanıcısına yanıt
    Rakip falan olamaz bu haliyle. M1 iPad Pro gibi bir gerçek varken üstelilk.

  • romedon kullanıcısına yanıt
    m1 varken kesinlikle rakip olamaz. amacınız pc uygulamaları kullanmaksa başka tabi.

  • X86 denen sacmalik yuzunden su an Tablet pazarini Apple ele gecirdi M1 islemci ile
    Bir de İşlemci uretimi 2 firmanın elinde kaldığı icin Microsoft simdi Apple ile rekabet de edemiyor.


    Her sirketin artık kendi ARM islemcisini uretmesi gerekiyor ki Apple ile piyasada ciddi bir sekilde rekabet edebilsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPad ile farklı cihazlar. Surface her ne kadar tablet formunda olsa da PC platformuna daha yakın. iPad tablete çok yakın, PC'ye çok uzak yapıda. Yine de göz kırpmadan herhangi bir iPad yerine tercih bir edilecek cihaz.

    Tek sorun masaüstü görünümlü Windows. Tablet modu, başlat menüsünü gizlemekten başka bir işe yaramıyor. Küçük butonlara dokunmakla uğraşamam diyenler için çözüm iPad daha iyi bir seçenek olacaktır. Hoş Samsung da tabletlere Dex koyarak çıtayı bayağı yükseltti. Uygulama sıkıntısı olmayanlar için Surface'ten sonraki en iyi seçim olabilir.

  • romedon kullanıcısına yanıt
    iPad’in rakibi yok maalesef. Ipad pro almak zorunda değilsiniz ama güncel yeni nesil bir iPad almak doğru seçenek olur android tabletten çok mağdur oldum o yüzden yazmak istedim. Tabi windows farklı eğer aynı programlar iPad’te varsa iPad alın derim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple_M1 kullanıcısına yanıt
    5 yıl boyunca apple’a doğrudan rakip görmüyorum. Qualcomm en ciddi rakip ama o bile çok çok çok gerisinde m1’in nvidia qualcomm ve hatta amd birleşip bişeyler yapsa doğrudan rakip olacak ürün çıkartırlar. Ama böyle bir ortaklık rekabet kuruluna takılır heralde tam bilmiyorum ama.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fhrstw kullanıcısına yanıt
    Nvidia 1 yıldır ARM'ı satın almak için gerekli mercilerin iznini bekliyor.

  • fhrstw kullanıcısına yanıt
    Hocam Samsung-AMD ortaklığı ile Exynos 2200 adıyla tanıtılması beklenen RDNA2 AMD mobil GPU'su üzerinden güç alacak çipset sunuluyor S22 serisinde.

    Yakın zamanda ilk benchmark sonuçları istenileni veremedi şeklinde haberler de duymuştuk.

    Qualcomm'un ciddi olarak Apple'ın karşısında bir şansı olduğunu düşünmüyorum. ATi'den kaptıkları Adreno GPU ve kaliteli 5G modemleri ile belli bir yere kadar ilerlediler. Bildiğimiz ARM çekirdeklerini her sene yenileyip yüzde 5 yüzde 10 performans artışı sağladılar. Rakamlardan ileri giden bir ilerleme göremedik.

    Öte yandan hem Nvidia'nın yapay zeka öğrenme yatırımları, hem Tegra çipsetlerin otomativ kısımda ilerleyişi hem de Nvidia'nın ARM'yi satın alma isteği ile birlikte Mediatek ile ortaklık kurma çabaları aslında Apple'ın karşısındaki asıl rakibin Nvidia olacağı yönünde. Zaten Nvidia ile Apple'ın yıldızı asla barışmamıştır kullanılan problemli Geforce driverları, donanımın üzerinde Apple'ın yeterince yetkiye sahip olamamasından kaynaklı yazılımsal ve donanımsal sorunlar Apple'ı tamamen Intel'in onboard GPU ve AMD'nin kurumsal GPU tasarımlarına yöneltti. Belki de Apple'ın sil baştan kendi tasarımına dönmesinin büyük sebeplerinden biri Nvidia olmuştur. Intel'in stok sorunları çipset üretiminde yaşadığı sorunlar da bir diğer sebebidir.

    Microsoft da Alibaba ve Amazon gibi X86'yı terk edip ARM tabanlı çipset tasarımı için Qualcomm ile anlaştığını duymuştuk. Özellikle server kısmında ARM kendini göstermeye başladı ve Amazon'un gerisinde kalmaması lazım.

    Öte yandan Microsoft SQ1 SQ2 hayal kırıklığı oldu. Hala emülatörmüş gibi 32bit üzerinde çalışıyor Windows 10 bu cihazlarda.

    Güya Windows 10X çıkacaktı, onun yerine 11 geldi. Bari 11 tamamen 32bit'i bitirse de bu TPM 2.0, çoğu X86-64 çipseti destek dışında bırakılması bir sebebe dayalıymış desek. Sırf ARM'a ve Snapdragon çipsetleri Android gibi tam uyumlu hale getirme işi Microsoft'a düşüyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.