Şimdi Ara

Sürekli idrar hissi ve sık idrara çıkma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
8
Favori
117.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sebebi nedir canımı aşırı sıkmaya başladı. 1-2 yıldır neredeyse böyle geçen yıl gittim hastaneye kum var dediler ilaç kullandım kum geçti fakat şikayet hala devam etti cuma günü yine gittim. Aktif mesane var dedi ilaç yazdı pazartesi alacağım da pek işe yarar mı bilemiyorum . Var mı benim gibi bu dertten muzdarip olan. Abartmıyorum günde belki 25 kez idrara çıkıyorum. Tuvaletden çıkıp oturunca yine idrar hissi oluyor bir türlü rahatlayamıyorum



  • Öncelikle geçmiş olsun.

    Türk Üroloji derneğinin sitesinde detaylı bilgi var bir inceleyin isterseniz.

    http://uroturk.org.tr/5/halk-icin-bilgiler/1115/asiri-aktif-mesane-semptomlari-aam
  • Ilacın pek işe yaradığını söyleyemem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aaddss011

    Ilacın pek işe yaradığını söyleyemem

    aynı sorunu bundan 6 sene önce yaşadım gitmediğim doktor kalmadı birisi kum döküyorsun dedi birisi psikolojik dedi dalga geçen doktor bile oldu ama o zaman karar verdim bu işin en iyisi kimse onu bulucam dedim buldum ve sorunumu çözdü eğer sorununuz hala devam ediyorsa gerekli bilgileri verebilirim.
  • harmonyoa kullanıcısına yanıt
    Süper olur hocam banada kum demişlerdi başta valla aynı sıkıntı hala devam ediyor
  • Hocam oncelikle gecmis olsun ayni sorunu yasadim ve gitmedigim doktor kalmadi hepsi farkli bisey soyledi en sonunda arastirdim ve turkiyenin en iyisi kim dedim karsima bagdat caddesinde ürotıp merkezinde atıf aktaş çikti gittim once norologa yolladi tomografi icin beyinde bi sikinti varmi diye orda bisey cikmadi daha sonra ozel bir hastanede sistoskopi yapti onden kamerayla girdi diyim anestezi yapildigi icin hicbisey anlamadim ve sonucta kronik sistis cikti oda su demek idrar torbamiz var onun etrafinda sinirler var ve en dista bir torba daha var bu icteki torbada kacak cikti idrar dolmadan sinirlere gidiyor sinirlerde beyni uyariyor tuvalete git diye bana iki tedavi uyguladi birincisi her hafta gittim yurtdisindan getirdikleri bir ilaci sondayla onden enjekte ettiler 9 veya 9 tane yapildi galiba birde laroxil diye bir antidepresan var bunun yan etkisi burayi duzeltiyormus bunuda kullandim uzunca bir sure ve sikintim kalmadi baska sorunuz olursa cevaplayabilirim ancak baska doktor aramayin bu en iyisi biraz pahalidir ama sorununuzu kokten cozucektir




  • Bendede var gece uyurken çişim geliyor gidiyorum çay bardağı kadar ya çıkıyor ya çıkmıyor ..gece 3 kere ...gündüzde sık sık ..prostatmı olduk .yaş 34
  • Konu sahibi öncelikle geçmiş olsun bir sıkıntı bende de varda çözemedim lanet bir sorun. Bende ki milim milimde değil hiç tuvalete gitmemiş gibi yapıyorum baya baya. Bu kadar su nasıl bende çıkıyor. Gündüz içtiğim sular akşama doğru mu böbrekten süzülüyor anlamadım ki.

    quote:

    Orijinalden alıntı: murat8361

    Bendede var gece uyurken çişim geliyor gidiyorum çay bardağı kadar ya çıkıyor ya çıkmıyor ..gece 3 kere ...gündüzde sık sık ..prostatmı olduk .yaş 34

    Benzer sıkıntı bende de farklı şekilde var. Benim yaş biraz daha düşük. Sık sık gidiyorum. İşin kötü yanı azda yapmıyorum her gittiğimde baya idrar çıkarıyorum.

    Şeker mi var nedir arkadaş yaş daha 20

    Hiç saymadım ama bende yarın sayayım kaç kere çıkıyorum bende baya çıkıyorum. Akşam ve gece çıkmayayım diye 8-9'dan sonra sıvı da tüketmiyorum. Bugün gündüz ortalama 2,5 litre su ve ortalama 2-3 kupada çay tüketmiş olsam bakalım gittikçe su tüketimimi kısacağım.

    Gece 2 kere tuvalete mi çıkılır arkadaş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 21 Aralık 2017; 3:6:23 >




  • Aylardır zevesin diye bir hap kullanıyorum hala geçmedi bu illet doktor urodinami testi yapacakmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

    Konu sahibi öncelikle geçmiş olsun bir sıkıntı bende de varda çözemedim lanet bir sorun. Bende ki milim milimde değil hiç tuvalete gitmemiş gibi yapıyorum baya baya. Bu kadar su nasıl bende çıkıyor. Gündüz içtiğim sular akşama doğru mu böbrekten süzülüyor anlamadım ki.

    quote:

    Orijinalden alıntı: murat8361

    Bendede var gece uyurken çişim geliyor gidiyorum çay bardağı kadar ya çıkıyor ya çıkmıyor ..gece 3 kere ...gündüzde sık sık ..prostatmı olduk .yaş 34

    Benzer sıkıntı bende de farklı şekilde var. Benim yaş biraz daha düşük. Sık sık gidiyorum. İşin kötü yanı azda yapmıyorum her gittiğimde baya idrar çıkarıyorum.

    Şeker mi var nedir arkadaş yaş daha 20

    Hiç saymadım ama bende yarın sayayım kaç kere çıkıyorum bende baya çıkıyorum. Akşam ve gece çıkmayayım diye 8-9'dan sonra sıvı da tüketmiyorum. Bugün gündüz ortalama 2,5 litre su ve ortalama 2-3 kupada çay tüketmiş olsam bakalım gittikçe su tüketimimi kısacağım.

    Gece 2 kere tuvalete mi çıkılır arkadaş.

    Alıntıları Göster
    hayırlı akşamlar kardeşim..sizin sıkıntısının aynısı bendede var.kaç aydır uğraşıyorum.önce 2 ilaç kullandım sonuç alamadım..sizin durum nasıl acaba.çözüm bulabildiniz mi yaş 35




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karadenizyapi

    hayırlı akşamlar kardeşim..sizin sıkıntısının aynısı bendede var.kaç aydır uğraşıyorum.önce 2 ilaç kullandım sonuç alamadım..sizin durum nasıl acaba.çözüm bulabildiniz mi yaş 35

    Alıntıları Göster
    İyi akşamlar.

    O sıkıntıyı yaşadığım zamanlar çalışmıyordum. Şuan daha aynı oranda sorundan müzdarip değilim. Doktora gitmedim bunun için fakat bir kaç düşündüğüm neden ve çözüm şu ( kendi yaşamıma göre tabiki de )

    İhtimal 1 - Sürekli oturduğum için mesanem fiziksel olarak bazı zorluklar çekiyor olabilir. ( Fakat şuan ki işimde masa başı )

    İhtimal 2- Gün içerisinde az enerji harcadığım için tükettiğim sıvı ve katı maddelerdeki sıvı, enerji - yağ vücudumun harcadığına oranla fazla geliyordu.

    İhtimal 3- Ciddi miktarda şeker tüketiyorum. Kahvaltıyı bal, reçel veya çokokrem,nutella benzeri bir şey olmadan yapamıyorum. Bunun karaciğer ile birlikte su tüketiminde bir etkisi olabilir. ( Sağlıklı beslenme durumunda açlık ve tokluk şeker testlerimde bir sıkıntı çıkmadı tabi şeker testini yaptırırken tokluk testi öncesi yaptığım kahvaltı da şekerli bir şey tüketmedim. )

    Sorunum eskisi gibi aynı yükseklikte devam etmiyor. Gerçi eskiden de 2 gün oluyordu 2 gün olmuyordu. 1 gün oluyordu 3-4 gün olmuyordu. Ara ara farkediyorum fakat eskiye oranla bir düşüş var.

    Bunda iş yerinde her ne kadar az çalışsamda daha az sıvı tüketip ne yemek çıkarsa yemek zorunda olmamın ( ekstra yemek cebimden maliyet oluşturur), her ne kadar yine az hareket etsemde hareket etmemin, sabahları erken kalktığımdan eskisi gibi kahvaltıda ciddi miktarda bal, reçel türevlerini tüketememenin hibrid bir etkisi olabilir.

    Tabi ki de idrar ile ilgili şöyle bir durum var. Sıvıyı az tüketmek marifet değil fakat biyolojik olarak ihtiyaç olunmayan fazla sıvı tüketimi de aynı şekilde faydadan çok sorun oluşturuyor. Yine bir uzmana danışmak lazım ama idrarın rengi, tonu bu konuda sıvı eksikliğini veya fazlalığını tuvalette belli ediyor diye biliyorum. Çok koyu idrar ciddi bir su eksikliğini, ciddi düzeyde şeffaf idrarda gereksiz yere tüketilen sıvıyı gösteriyor diye biliyorum ama profesyonel bir bilgi değil.




  • Sorunun çözümü ben de ulaşın bana e posta ozgr19@hotmail.com
  • Ulaşın bana ozgr19@hotmail.com aşırı aktif mesane teşhis i olanlar ulaşsın
  • Fiziksel olabildiği gibi psikolojik etmenleri de olabilir. Fazla idrar yapma ihtiyacı hissettiğiniz bu süreçte uzun süreli stres altında kaldınız mı? Stres, yani kortizol hormonu, vücut metabolizmasını bir hayli etkiler. Su içmediğiniz halde defalarca tuvalete gitmenize sebebiyet verebilir. Bununla birlikte soğuk havaya maruz kalmak da bu durumu tetikleyebilir. Üşümenize sebebiyet veren herhangi bir rahatsızlığınızın olup olmadığını kontrol edin. Örneğin kansızlık gibi... Kansızlık yaşayan bireylerde yaz aylarında dahi eldiven giyildiğini görmüştüm. Günlük su tüketiminizin 2 litrenin üzerinde olup olmadığını kontrol edin ve tabi ki muhakkak doktorunuzdan habersiz bir tedavi arayışına girmeyin. Sağlıklı günler.
    Bu ve bunun gibi rahatsızlıklarla alakalı yazıların olduğuwww.sincanmedikal.com sitesini ziyaret etmenizi tavsiye edebilirim. İyi günler!




  • Antalya' da bu konuyla ilgili tavsiye edebileceğiniz doktor var mı acaba? Bu sorun bende de ortalama 2-3 senedir mevcut ve geçen sene yaptırdığım Check Up kontrolünde de bir şey çıkmadı.

    En son su tüketimini ciddi azalttığımda bu durumu en aza indirmiş olsam da su tüketimini o kadar çok düşürmüştüm ki saçlarım dökülmeye başladığı için tekrardan su tüketimini günde 2-2,5 Lt. civarına çıkartmak zorunda kaldım. Saç dökülmem ciddi şekilde azaldı ve yavaş yavaş düzene girdi. Fakat sürekli WC ihtiyacı da su tüketimi ile birlikte başladı. Belki günde 15-20 defa WC ihtiyacı doğuyor ve bu sebepten dışarı çıkmaya bile çekinir oldum. Aynı zamanda 6-7 senedir MS hastasıyım ama MS' in bendeki semptonları arasında bu durum (en azından çişe çıkma durumu) yok(tu). Bazen çok sıkıştığımda koşa koşa WC' ye giderken bir anda o his geçiyor ve yarı yoldan dönüyorum.

    Konunun başında dediğim gibi Antalya' da bu gibi konularda uzman bir hekime ihtiyacım var. Mümkünse SGK destekli ...




  • harmonyoa kullanıcısına yanıt
    kardeş merhaba bendede aynı sorun var bir türlü çözülmüyor bu idrar sorunu geceleri beni çok rahatsız ediyor özellikle baktım foruma sizi gördüm çaresi varmı acaba
  • Buyuk olasılık sinir sistemi stres etkılesimi.herseye hastalık diye bakarsanız dunyada saglam insan yok.
  • Takip.. son 1 haftadır bende de aynı durum var geceleri olmuyor ama iş yerindeyken genelde.devam ederse doktora uğramamız gerek galiba
  • Bende de aynı sorun var şu şekilde ortaya çıktı, bir gün işten çıkarken idrara çıkma isteği vardı eve kadar tutarım dedim sonra bir anda sancı gibi beynime sinyal yolladı, altıma kaçiracagimi sandım o an sonra koşa koşa lavabo aradım. Doktora gittim tahliller oldum hepsi temiz çıktı, sonrada aşırı aktif mesane dedi ilaç verdi sonra başka bir doktora daha gittim o da önceki doktorun verdiği ilacı kullanma dedi yaklaşık 2 aydır bu sıkıntı devam ediyor, Psikolojik olduğunu düşünmeye başladım, metroyu metrobüsü kullanırken aklıma gelmesin diye telefon oyunu falan oynuyorum ve rahat bir şekilde gidiyorum gideceğim yere ama 1.5 saatte bir en az tuvalete gidiyorum. Sizce ne yapmam gerekiyor, aynı sıkıntıyı yaşayanlardan yardımlarını bekliyorum.
  • yemin ederim tamamen aynısı var son birkaç haftadır vardı ama daha azdı ama son 2 gündür çok fazla idrar yapıyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.