Şimdi Ara

Süpürge Pervaneleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam yanılıyorsunuz çekiş gücü süpürgelerin temizliği konusunda ufak bir paya sahip

    Eski toz torbalı 2500w süpürgemiz (en iyi çekiş gücüne sahip) yerine Philips toz torbasız aldık çekiş gücü diğerine göre baya düşüktü.

    Ama diğer süpürgenin yeni süpürdüğü halıyı tekrar süpürdüğümüzde bir avuç toz toplamıştı halının rengi değişti yani bu işlerde marka çok önemlidir.

    Dyson markası piyasadaki son hava bükücüdür kötü ürün üretmezler havayı dans ettiriyor adamlar ben güzel temizleyeceğine eminim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCrush -- 29 Ocak 2021; 20:40:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iCrush kullanıcısına yanıt

    Toz torbalılar zaten daha iyi performans gösterir. Çünkü toz haznesi daha büyüktür. Benim Dyson'a lafım yok. Demek istediğim pil güçleri daha çok gelişmesi lazım o kadar para verilmez. Şimdi biz neden elektrikli araba almıyorsak bunun da nedeni aynı.

  • bu süpürgelerin olayı güç değil, hızdır. normal bir universal motor 3000 rpm devirde dönerken, bu süpürgeler 125000 rpm'de dönüyor. buda çekişi güçlerini yüksek tutuyor. yeni nesil kablosuz süpürgeler, daha yolun başındalar. daha güçlü bataryalar ve daha verimli pervane ve motor sistemleriyle, kablolu süpürgeleri egale edecekler. gm bile içten patlamalı motorları bırakıp, tamamen elektrikli arabalara geçeceklerini söylediler.

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Olay tamamen güçtür. Motorların devrini üretici ve panel yapısı belirler. 125k rpm çok fazla bir değerdir. 60k-50k arasında değişir. Universal motorları da 50k hızına ulaşabilir. Ama panel yapısı turbo paneller olduğu için genellikle 30k-40k arasında değişir.

    Mesele şu ki nasıl daha yüksek beygirli araba daha hızlı gidiyorsa ne kadar güçlü makine o kadar hava çekecektir.

    100w'lık bir motor ile 1000w'lık motor arasında uçurum vardır. Yakın tarihte kapanması hiç kolay olmaz.

  • pervane ne kadar çok dönerse, havayı o kadar çeker. anahtarlamalı relüktans motorlarla daha fazla hızlara ulaşılabiliyor. daha önce söylediğim gibi, sistemler verimlilik üzerine gelişiyor. şarjlı süpürgelerin basit düz boru tasarımı, havayı spiral hortumlardan daha verimli çekiyor. bana göre asıl fark motorda değil, pervanede olmalıdır. çünkü, yapısına baktığımda, disk şeklinde pervanelerin kullanılmadığını görüyorum. havayı daha verimli bir şekilde çeken bir pervane tasarımın varsa, güç ihtiyacın da azalır.

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Buradan pek bilgi sahibi olmadığını görüyorum. Bu konuyu açan arkadaş zaten demiş daha büyük pervane daha fazla hava çekmez mi diye. Daha büyük pervane daha fazla hava çeker ama daha güçlü bir dönmesi lazım. Senin dediğinde doğru daha fazla dönerse daha çok çeker ama verim işin içine girince o iş öyle olmuyor.

    Sen diyorsun ki ben araba ile son devir gidiyim ama az yaksın öyle bir dünya yok.

    Motora göre ideal devir, ideal boyutta pervane ve dönen ağırlık ne kadar az olursa verim o kadar yüksek olur.

    Araba gibi düşün düşük devirde de yüksek devirde de fazla yakarsın. İdeal devirde gitmen lazım.

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Bu videoyu izlemeni öneririm.

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Yok içten yanmalı motor ile elektrikli motorlar aynı değil diyorsan burada göreceğin gibi küçük motorla son gaz gittiğinde büyük motorla aynı hızda gittiğinde küçük motor fazla yakıt harcar.

  • pervaneler basit görülebilir ama, arkasında aerodinamik bilimi vardır. önüne konan 2 pervane, sana aynı görülebilir ama, birisindeki ufak bir fark, havayı daha iyi ve daha kötü çekmesine yol açabilir. bu yüzden, dyson bosch gibi firmalar, bu konuya büyük ar-ge bütçeleri ayırıyorlar. şirketleri yöneten kişiler, daha büyük pervane ile daha iyi süpürgeler yapılabileceğine inansalardı, mal gibi bu kadar büyük paralar harcayıp, gereksiz kadrolar açmazlardı. bu firmalar senin gibi basit düşünmedikleri için, bu kadar büyük karlar elde edebiliyorlar.

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Biz farklı bir şey mi diyoruz. Adamlar hangi motora hangi pervaneyi takacağını biliyor ve ad sanı belli her marka yapıyor. Şu devirde hesaplamadan kimse bir şey yapmıyor. Ama sen diyorsun ki ne kadar hızlı o kadar fazla hava hayır maalesef ne kadar güçlü motor o kadar fazla hava çeker.

  • aradaki fark, bu hesaplamalarla daha az güçle daha fazla iş yapmayı hedefliyorlar. 20 sene önceki arabalarla, bugünküler arasındaki fark, sadece motorlar değildir. gövdeden, sürüş sistemlerine kadar ağırlıktan tasarruf ettiler. en büyük tasarruflardan birisi de aerodinamikten sağlanmıştır. bu sayede daha küçük hacimli motorlarla, daha fazla hız elde edebilmişlerdir. bisikletle hız rekoru kırmaya çalışanların yaptığı tasarım farkı nedir biliyor musun? bisiklete daha kararlı bir aerodinamik yapı sağlayan bir gövdedir. verdiğin örnekte de aerodinamik bir kabuk, küçük güçlü motora sahip bisikleti, büyük güçlü motorlu bisikletin önüne geçirir. bugün nasıl telefonlar daha küçüldükçe, daha çok işlevli oluyorsa, elektrik süpürgeleri de küçülmeye başlayıp, daha verimli çalışacaklardır.





  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Hala anlamak istemiyorsun! Hiç bir zaman %100 verimin ötesine geçemezsin. Şu an çoğu markanın emiş verimi %80 civarında ben başka anlatıyorum sen başka anlıyorsun.

    Ben demişim ki aynı arabada hiçbir şey değişmiyor buna dikkat 2. vites 6k rpm ile giderken mi yoksa 5. vites 2k rpm ile mi az yakar diyorum sen 1950 de ki araba mı 2021 model araba mı az yakar diyorsun.

    Bisiklette ise sadece motor güçleri değişiyor başka bir şey değişmiyor.

    Aerodinamiğe takmışsın kafayı hala oradasın sanki mühendisler sadece aerodinamikten yararlanıyor.

    Telefonda ise nanometrelerin küçülmesi ve ısı sığasının artması ile daha iyi soğutulup daha fazla güç çıktısı ve daha az enerji sağlanıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet34ER -- 30 Ocak 2021; 19:40:27 >
  • kablosuz süpürgeler yaygınlaşıp, kabloluların yerini almaya devam edecek. çünkü verim sadece güçle alakalı değildir.

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    dergul adam her türlü haklı durum senin aleyhine gözüküyor.

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Ben verim güçle alakalı demiyorum emilen hava güçle alakalı diyorum. Ki verim güçle alakalı değil.

    Verim mühendislerin işi adamlar her şeyi verim yüksek olsun diye hesaplıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet34ER -- 30 Ocak 2021; 20:9:41 >
  • Kablosuz süpürgeler kolaylık açısından daha fazla satabilir ama batarya teknolojisi gelişmeden kablolu süpürgeler kadar iyi çekmeyecek ve çekemeyecektir.(NOKTA)

  • batarya teknolojisi yerinde saymıyor ki. gelecek gümbür gümbür gelirken, gerisi bahanedir.

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Tamam biz ona bir şey demiyoruz inşallah gelişir ve yenilenebilir enerji kaynakları ile kullanırsak çevre adına çok katkı sağlamış oluruz inşallah gelişir. Şu arabaların hepsi çöp olsa yeridir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet34ER -- 30 Ocak 2021; 20:44:41 >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt

    Aynı süpürgenin motoruna istediğin pervaneyi tak çekeceği güç miktarı daima eşittir. Devir kesinlikle düşer ama çekim gücü pervanenin kusursuzluğuna göre artar ya da azalır. Eğer iyi bir markaysa takacağın farklı bir pervane verimi azaltır. Çekeceği güç miktarı değişmez ama yapacağı iş düşer.

  • Emre Tuna Mirliva kullanıcısına yanıt

    Bende aynı şeyi diyorum ama bazıları hep farklı anlıyor.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.