Şimdi Ara

Superonline üzerinden Vodafone

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Superonline alt yapısı üzerinden vodafone hizmeti almaya başladım.İlk saatler her şey güzeldi sabah yoğunluk yokken 90 mbps alıyordum.Akşam yoğunluk başlayınca 30-35’e hatta bir ara 13 de oldu ama hadi neyse.Fakat ping süresinde bir artış yaşamadım hatta ilk gün diye mi bilemiyorum fakat Solda aynı servera 42 ping alırken bazen 50 bazen 60 oluyordu.(60 nadiren).Vodafone ilk gün tekrar tekrar denedim 42-43 oluyor öyle bir hoplama zıplama durumu olmadı.Birde akşam yoğunluğunda deneyeceğim pingde bir değişim olacak mı denemedim henüz.Zamanla konuyu düzenleyip kıyaslamalar yapılacak.Nperf adlı uygulamada sabah saat 2 de 127245 puan aldı gece 1’de 72462 puan aldı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Ne zaman kuruldu internetiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakkosucu kullanıcısına yanıt
    Dün kuruldu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt
    Merkezi arayıp, hız için modeme guncelleme atarmisiniz diyin. Yuklendikten sonra telefonu kapatmadan hız testi yapın, düzelmezse arıza kaydı açtırın. Modemde sorun olabilir. Tenik ekip gelip değiştirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakkosucu kullanıcısına yanıt
    Sorun modemsel değil kendi modemim var zaten.Rt-ac86u.Kablosuzda 85 mbps 2.4 ghz 5ghz ikisindede görüyor.Hızda problem olursa akşamları böyle 3 ay bedelsiz sözleşeme sonlandırılıyordu.Yıl başından sonra birde mileniyi denerim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt
    Ozaman bağlantı sinyalinde sorun vardır. Mh yi aradığınızda sinyal güncellemesi yapar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakkosucu kullanıcısına yanıt
    Tamam sorun yaşanırsa arayıp bildireceğim teşekkür ederim.Şuan 19:25 test yaptım sorun yok 90 mbps hız var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ping konusunda yorumlarınızı bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyelim senin ilçende iss'nin omurgaya toplama noktası router switch v.s kapasitesi 10 Gbps o noktaya bağlı 100 Mbps kullanan 200 kişi var bunların hepsi aynı anda indirme işlemi yapsa hızı 50 mbps olarak bölüştürür. Dar boğazı aşmak için kapasiteyi 20 Gbps e çıkarmaları gerekiyor.
    İss ler yatırım yaparken maliyetlerin yükselmemesi için herkesin aynı andan indirme yapacağını hesaplamaz
    Mesela bütün ülke aynı andan download yapsa internet felç olurdu.

    Yazılımsal olarak hızı sabitleyip bölüştürdüğü için ping zıplamıyordur. Modem mantığıyla çalışsa hız ve ping dalgalı olurdu. Turknet te bu sorun vardı mesela, aktif kullanıcıya göre otomatik hızı sabitleyip bölüştürmezse. Hız ping ani zıplamalar yapar
    Mesela Kartal da sol kullanan biri, Avcılar da sol kullanan birisiyle aynı performansı almayabilir aynısı vodafone ttnet v.s içinde geçerli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeqona -- 8 Aralık 2018; 21:23:42 >
  • Xeqona X kullanıcısına yanıt
    Fiber için bu çok da geçerli bir durum değil. Apartmana çekilen kablo 100Gbps kapasiteye sahip oluyor genelde. Devamında eve gelen sarı kablo da 10Gbps kadar internet taşıyabiliyor. Yani Fiber bağlantılarda genelde kapasite dolması gibi bir sorun apartman/mahalle/ilçe genelinde yaşanmaz. Şehir bazlı olur. Mesela Erzurum için ele alalım. Şehir içine kurulan Fiber kablolar herkese 200-300Mbps verseniz bile kaldırabilir. Ancak şehre gelen toplam kapasite kaldıramayacak kadar yoğunlaştı ise, bunden hem tüm Erzurum halkı sorun yaşar, hem de Erzurum'un devamında hizmet alan şehirler (Kars, Ağrı, Bayburt vs.) sorun yaşar. Bu durumda ise forumda tek bir konu görmeyiz.
  • Gece 12:30 ve 1:30 da hız testi yapıp oyun oynadım.Hızda ve pingde herhangi bir değişim yok stabil.Yalnız solda 50 çıkan pingi hatırladım İngiltereye çıkıyordu Vodafoneda da durum aynı.Almanya 42-İngiltere 52 çıkıyor.Aralarında bir fark yok.Xboxda vodafoneda gece indirme testi yapınca 17-3 çıkıyor sonuç, solda 24-5 çıkardı.Mtu değerinde düşüş var.Solda 1480 idi Vodafoneda 1460.Lakin Vodafoneda test değil de indirme başlatınca hız 22-24 arası gidiyor gece vakti.Solda 15-30 arası değişiyordu.Yine belirtmek isterim ki altyapı converterlı gpon sisteminde durumlar farklı Solda çok telefon açmıştım bu yurt dışı hızı ile ilgili en son yetkili birisi arayıp altyapının bu kadarını desteklediğini söylemişti.
    Özet:Vodafonedan bir tık daha memnun kaldım şimdilik ama aralarında bir fark yok gece kullanıma bağlı olarak düşen bir hız yavaşlatmada söz konusu değil gece Nperf adlı uygulamada da 125447 puan aldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 9 Aralık 2018; 2:19:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiber kablodan yana sıkıntı yok ben kabloların ucuna bağlı cihazların kapasitesini söylüyorum
  • Arkadaşlar peki sol altyapısından voda bağlatırsak yurtdışı çıkışlarına gelindiğinde birbirlerinden kesin olarak ayrılırlar mı, yoksa yine sol'un yurtdışı çıkışları üzerinden çıkış yapma ihtimali var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 18yusuf

    Arkadaşlar peki sol altyapısından voda bağlatırsak yurtdışı çıkışlarına gelindiğinde birbirlerinden kesin olarak ayrılırlar mı, yoksa yine sol'un yurtdışı çıkışları üzerinden çıkış yapma ihtimali var mı?
    vodafone yurtdışı çıkışları
    http://globalnetworkmap.vodafone.com
  • yazık hakkaten 100mbps parası öde 25i zor al, yukarda yazılanlar gibi hız düşmesi olduğu vakit mh iletişime geçin test filan yapsınlar, omurgaya bağlı cihazların kapasitesi yetmiyorsa bölgenizde yeni cihaz takmalılar tekrar converter vermişler sanırım demekki öbür uçtada o converter markasından dandik düşük kapasiteli bir cihaz var olt değişmesi gerekli güncel gigabit çıkışlı olt takılıp gpon ont verlmeli ama zor iş.

    şuan altyapılara ayar çekiliyor sanırım bu ay sorun olabilir genel olarak herkeste ocakta test etmek lazım asıl bu ay sıkıntılı.

    birde siyah çin markası bir gpon veriliyor bazı gölgelerde onun markasından olt takmışlardır ondada verim alınamıyor dandik cihazlarla altyapı güncellemeye başladılar bu dolar kurundan iyice işin içine edecekler.

    tr altyapı full çine bilgi sızdırıyor,iss lerin verdiği routerler modemlerde çine çalışıyor, usa patentli cihazlar usa veri sızdırıyor pcler olsun telefonlaralsun, tr oldu bbg evi.

    mümkün olduğunca open-wrt - wrt kullanın cıhazlarınızda diyecem geri kalan zaten çin usa çalışıyor.




  • zaq999 kullanıcısına yanıt
    Nokia- alcatel yapımı ont den bahsediyorsunuz. Onlar çok eski ve gerçekten verimsizler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim apartmana da geldiler. Baya konuştuk satış temsilcileri ile. Daireme kadar sorgulama yapıldı 85 mbps çıkış gözüküyor dendi. 100mbps 50 gb kotalı interneti 65 lira. Şuan kullandığım netspeed ile 45mbps alıyorum vdsl ile 65 ödüyorum. Öncesinde superonline fiberde idim ve yine 45-50 arası bişey görüyordum. Satış temsilcisine sorduğumda kesinlikle 85 in altına düşmezsiniz deniyor, ilk 3 gün hız sorunları mevcut olurmuş sonrasında tam randıman alabiliyormuşsuz.
    Vodafone fiberin genel olarak olumlu yorumları var akk kalkınca 100 mbps 65 liraya almak iyi midir? Vodafone fiber e geçmek iyi midir?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.