Şimdi Ara

Superonline Ping problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostlar yaklaşık olarak 4 aydır ping problemi ile karşı karşıyayım biraz araştırdım sorun sadece sanırım bende olan bir şey değil. Sorun sanırım bu reverse.superonline.net ile alakalı tam emin değilim ama çözümü bilmiyorum hiç bir şekilde çözemedim. Fiber kabloda sorun olabilir mi diye geldiler ekipler 3-4 ekip gelip gitti hala bir çözüm yok modemi gpon terminali 3 er kez değiştirdiler. Ama tahmin edeceğiniz gibi yine bir çözüm yok. Yapmış olduğum 3 test 1 de oyun görüntüsü ektedir.Superonline Ping problemiSuperonline Ping problemiSuperonline Ping problemiSuperonline Ping problemi







  • Bir diğer merak ettiğim soru ben şuan superonline fiber altyapısını kullanmaktayım yaklaşık olarak 3 ay sonra tahhütüm bitecek millenicoma geçmeyi düşünüyorum ama sanırım oda superonline altyapısı kullanıyor acaba ona geçsem sorun yine devam eder mi?
  • İzmir mi ?
  • Hayır hocam İstanbul ama tüm Türkiye de var sanırım.
  • vodafone geçen birinin pingi düzelmiş bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor herhalde
    superonline pop noktasında ping fırlıyor
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/136064388



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-72BF5FF36 -- 1 Aralık 2018; 12:2:19 >
  • Tam olarak sorun anlattığınız gibi ani olarak fırlıyor. Bölgesel olabilir dediğiniz gibi ama yan komşumda bu problem yok. Fiber sinyal değerlerine falan baktılar 17 çıktı bir türlü çözemedim sorunun kaynağını ama cihazlarla alakası olmadığı kesin.
  • Ekran görüntüleriyle btk dan şikayet kaydı açın hocam. Düzelmezse pekte yapacak bişey yok iss değiştirin. bazı sorunlar kronik oluyor her iss de sıkıntı çıkıyor
  • Btk dan şikayet açtım ama orayı da pek taktıklarını sanmıyorum. Zaten btkyı da kimse ciddiye almıyor. Yine de ilginiz için teşekkür ederim.
  • Konu silinebilir sorun çözüldü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nasıl çözdünüz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fhrstw

    Konu silinebilir sorun çözüldü.
    nasıl çözdünüz hocam?
  • Mew The Legend kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle default gatewaye ping attım sorunun internetten mi yoksa routerdan mı olduğunu anlamak için sorun routerdan kaynaklıydı ha birde superonline dan port açtırıp cgnden çıktım eğer turkcell tv kullanıyorsanız yazın port ayarlarımı paylaşayım. Cgnden çıktıktan sonra wifida problem olduğunu gördüm tek tek denedim wifi kanallarını ama wifi analyzer yüklerseniz buna gerek kalmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam öncelikle default gatewaye ping attım sorunun internetten mi yoksa routerdan mı olduğunu anlamak için sorun routerdan kaynaklıydı ha birde superonline dan port açtırıp cgnden çıktım eğer turkcell tv kullanıyorsanız yazın port ayarlarımı paylaşayım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eğer cgndeyseniz ve çıkmak istiyorsanız şu resme bir göz atın
    Superonline Ping problemi
    Şimdi burada bende yerel kullanıcı 4.3.2.8 biraz farklı burası önemli değil eğer sizde 192.168.1.1 şeklinde ise 192.168.1.155 yapabilirsiniz 192.168.1.200 yada başka herhangi bir değer yapabilirsiniz önemli olan burada portu açmak en son basamaktaki sayı istediğiniz herhangi bir sayı olabilir ama o kullanıcı adında başka kullanıcı olmadığına özen göstermeniz lazım hemen cgnden çıkmayabilir modemi yeniden başlatın olmaz ise fiber wan kablosunu çıkarıp 5 saniye bekleyip tekrar takın.




  • @yolgezer1783
    Bu sorun bende uzun süredir var. yapmadığım şey , Yazmadığım yazışma görüşme kalmadı. statik IP dahil aldım ve denedim. 5-6 kere modem, 2 kere Apartmanda bulunan switch değiştirttim.
    CGN de değilim, tüm portlarım açık 55 dahil 176.xxx lı ip alıyorum

    "Reverse" olarak görünen tracert ayağı eskiden yoktu. superonline bir tarihten sonra bu ayağı ekledi.Ve orada ip aldığınız sunucu ile aranızda anlık +200>ping atlamaları meydana geliyor. siz Speedtest ve uygulamalarda kontrol ettiğinizde elbette 40-50 ping göreceksiniz ancak o sizin gerçek pinginiz değil. siteler sizin Ip aldığınız bacağın pingini gösteriyor, yani üstüne +200 daha koyun.


    Batllefiled oynuyorum, ortalama 35-40 ping ile, bazı turk serverlarında 4 ping bile aldığım olur. Adama ondan önce ateş ediyorum, isabeti görüyorum, fakat adam dönüyor beni indiriyor bakıyorum health %100 .
    FIFA da çok bariz şekilde rakip benden 1 sn önce oyunu oynuyor. Hiç bir şekilde ne rakibe ne oyuna yetişemiyorsunuz.




  • voltage78 V kullanıcısına yanıt
    1)Bu lanet dns filitreleme olayı varya ondan olabilir. Birde sanırım izlendiğimiz için internete müdehale var oda gecikme süresini artırıyor.
    2)Superonline routeri kullanıyorsanız ve kablosuz bağlanıyorsanız %90 ondandır. Çünkü superonline'ın kanalları birbiriyle çok çakışıyor verdikleri modemler çok dandik kanallar ve wifida çok ciddi problemler var.
    3)Ftth kullanıyorum sizde de ftth ise sinyal değerinizi paylaşabilir misiniz bendeki 16.5 ti gayet iyi demişlerdi sizdeki 20 veya daha üstüyse sorun bundan olabilir. 0 a en yakın değer en iyi değer. Fttb ise inanın hiç bilgim yok.
    4)Uzaktan denetimi kapatıp yahut farklı bir routerla deneyebilir misiniz wan şifre ve kullanıcı adını biliyor iseniz.
    5)Zte modem isteyin çekmiyor çekim gücü çok düşük falan derseniz değiştiriyorlar ben aptal gibi değiştirdim daha doğrusu zorunda kaldım. Zteler huwaeilerden daha hızlı daha stabil çalışıyor.
    Başka aklıma gelirse söylerim sizin bahsettiğiniz şeyi anlıyorum ama ona yapacak birşey yok bende oyunlarda yaşıyorum ama alıştım diyebilirim. Benim sorunum daha çok pingim 1000 ila 50 arasında geziniyordu bundan kaynaklıydı. Sizin gibi aynı problemi hemen herkes yaşıyordur eminim ama insanlar farketmiyor yahut önemsemiyor isplerde sorun olarak görmüyor bunu kaliteli olt cihazlar almaları falan filan lazımda sonrasında türkiye gerçeği ile yüzleşiyoruz. Umarım size yardımcı olabilmişimdir.




  • Ftth Nedir? bunu anlayamadım. Bunla ilgili bir ölçüm yapar size paylaşırım karşılaştırma için anlatabilirseniz.
    ZTE modem kullanıyorum şu an. Daha Önce Huawei ve tilgin kullanmıştım onları da en az 2 şer kere değiştirdim.
    Wifi ile değil, bilgisayarım direk ethernet ile bağlı.
    Evet DNS filitreleme olayı ile birlikte çıkmıştı zaten bu "reverse server" bacağı da, çok net hatırlıyorum, sonra DNS değiştiremeye başladık.
  • ftth fiber to the house yani evin içine kadar fiber kablo girmesi olayı. Fttb ise cat6 ile interneti sağlıyorlar. Ftth daha iyi kısacası gerçek fiber dedikleri olay.
  • Böyle bir hizmet varsa ben bilmiyorum. Bende Fiber kablo apartmandaki switch e giriyor, ordan dairelere ethernet kablosu ile dağıtılıyor.
    Eğer direk daireye fiber kablo giren bir abonelik varsa fiyatı farklı olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voltage78 -- 11 Ocak 2019; 9:48:11 >
  • routerinizden sonraki ilk adres 212.57.0.205 ağ geçidi size ip dağıtan nokta murada 1-2ms girmeli sorun burdan kaynaklı sol ekibi bu 212.57.0.205 neredeyse o cihazda sorunu çözmeliydi, eve cat netw kablosuyla girenlerde switch le 212.57.0.205 arasında ikisinden biri veya ikisi sorun çıkarıyor gibi.
    host-212-57-0-205.reverse.superonline.net [212.57.0.205]


    şuan bendede tata 5.23.8.21 ping sorunu var 2ms girerken şimdi 45ms giriyor ya tata yurt dışına taşındı yada tata 5.23.8.21 route de bir sıkıntı var.
    https://forum.donanimhaber.com/40-ms-tata-ping-sorunu-cs-go-56-dan-96-100ms-cikti--136636523



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tx3 -- 12 Ocak 2019; 19:15:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.