Şimdi Ara

Superonline olan binadan kablo çekmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun süredir uğraşıyorum fiber altyapının geleceği falan yok. Türk Telekom ADSL altyapısı da sorunlu bugün kuruluma geldiler ana hat kablosunda sorun var diyerek kurulum yapmadılar.
    Şimdi asıl soruma gelelim. Bana en yakın Superonline fiber olan binaya mesafem 110 metre, ben garanti olması adına 150 metre kablo alıp bina çatılarının üstünden kablo çekmeyi düşünüyorum.

    Superonline olan binadan kablo çekmek

    Superonline 200 Mbps fiber paketi düşünüyorum. Evet biliyorum yaptığım şey akıl kârı değil ama yok bıktım ben hizmet alamamaktan.

    Bu yaptığım şey Turkcell Superonline cephesinde yasak mı? Cezası falan var mı?

    CAT6 kablo 150 metrede dış cephede sorun yaratır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sistemde işlenmediği için hiçbir faydası olmayacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu dediğini yapamazsın çünkü adres tanımlı sistemde farklı binada hizmet vermezler. ancak şöyle yapabilirsin; fiber olan binada biriyle anlaşıp ubiquiti antenler ile hizmeti kendi evine getirebilirsin.

    ekleme: cat6 kabloları dış cepheden çekemezsin, belediye söker atar ve ceza yersin + cat6 kabloların ulaşabileceği en uzun mesafe 300ft yani ~92 metre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGR9 -- 10 Eylül 2020; 21:57:0 >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Hocam sisteme bağlı olmayacak zaten. Superonline ekipleri o binaya gelip kurulumu yapacak. Modemden modeme kablo çekeceğim ben.

    Çatılardan gidecek hocam çatıya niye müdahale etsin ki belediye?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki 75 metreden sonra switch koysam sinyal kaybı yaşar mıyım yine?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rhalith kullanıcısına yanıt
    dış cepheden kablo çekme işine girişme bile daha sonra başın ağrır. dediğim gibi ubiquiti antenler ile modeline göre kayıpsız 100mbps de alırsın 10gbps de alırsın.
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Hocam o antenler 750 TL en ucuzu. Çok pahalılar yani. Yok mu böyle daha orta halli bir çözüm?
  • Apartmandaki insanlar farketmeden nasıl çekeceksin çatılardan? bir iki bina olsa tamam da 100 metre kaç tane bin yapıyor o kabloyu kopartırlar bence birileri.

    Ayrıca siz şu zamanında konuştuğum altyapısı olmayan ve ben 'VDSL gelecek' dediğimde konuştum evime fiber çekecekler diyen kişi miydiniz :D
    Ne oldu ben gelmez dediğimde benimle dalga geçmiştiniz :D müşteri hizmetlerine kalsa ben de fiber alıyordum şu an 6 mbit adsl gitmesin diye dua ediyorum. herkese inanmayın :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 10 Eylül 2020; 23:56:2 >
  • Superbox veya redbox alın.
  • yaptırmazlar aradaki binalardan kesen olur zaten dış ortam için kablo özel çok masraflı olur... dış ortam router ile kablosuz aktarmak daha mantıklı... 2 adet olacak...
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sizinle dalga geçmedim ki, bana söyleneni ilettim. Biraz da inanmak istediğim oydu ondan öyle oldu :D.

    Hala hizmet alamıyorum işin kötü yanı o :D
  • Bluepower kullanıcısına yanıt
    24 Ay Taahhütlü ve çok pahalılar.
  • Superonline fiber demişsin, cat6 kablo çekeceğim demişsin. Fiber var ise fiber kablo gerekir, binaya kadar fiber uygulaması ise de cat standartını aşan bir uzunluk var.

    Kaldı ki zaten mümkün değil. O binadaki fiber kasetinde o bina kadar port vardır, ikametiniz o binada değil, adres sistemine göre de oraya çok uzaksınız. O binadan birine abonelik alıp siz kendi evinize çekmeye çalışsanız zaten size gülerler, mümkünatı da yok. Çoğu zaman yan yana binalarda bile olmuyor bahsettiğiniz durumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rhalith

    24 Ay Taahhütlü ve çok pahalılar.

    Hocam merhabalar. Paylaştığınız resimdeki adrese istinaden altyapı sorgulama sitesinde dolaba mesafeniz 968 metre gözüküyor. Normalde güzel bi bakır altyapı ile bağlı olduğunuz dolaptan (yeni tip dolap olduğunu düşünüyorum) VDSL2 ile 35 civarında hız alınabilir ancak mevcut tt sistemi belli bi mesafeden sonra VDSL profilini başka firmalara da kendinede açmıyor. Sokak görünümünde gezerken önünde tt loglu kapaktan hat çıkıp telefon direğinden kablo giden bir müstakil ev gördüm ancak sanırım çok değişmiştir 2014ten beri. Bu kapağın olduğu yer altı hatlardan fiber çekiliyor diye biliyorum. Yaşadığınız yerde bir kaç bina birleşip eve kadar fiber olmasada sokaktaki kabine benzer bir kabinle binaya kadar fiber yaptırabilirsiniz sanki. Tabi çok zor bir durum ama zorlayacaksanız buna zorlayın bence.

  • rmzn96 R kullanıcısına yanıt

    Hocam yok eski tip hatta PTT döneminden kalma saha dolabı var. Ama onun hemen karşısına şuan Tip-7 Fiber Saha dolabı koydular. Numarası da aynı. Aktif olmadı daha olunca sanıyorum ki 50+ hız alabilirim. 969 metre santral mesafesidir büyük ihtimalle çünkü saha dolabı maks 250 metre ilerimde.

  • kablo işini unut çeksen bile 1 haftada kopartırlar taahhüt verdiğinle kalırsın. Kablosuz router koyman lazım. Binada tanıdık yoksa o işi unut zaten

    Sana önerim Redbox

    https://www.vodafone.com.tr/Net/vodafone-evde-redbox-tarifeleri

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.