Şimdi Ara

SUPERONLINE NETFLIX HIZ KESMESİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
12.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Turkcell Superonline 100mbit internet kullanıcısıyım ve speedtestte yaklaşık 70mbps civarı hız almama rağmen, fast.com'dan baktığımda 23mbps alıyorum.

    Teoride bu normal olsa da, Samsung Smart TV netflix app'inde video signal'a baktığımda maksimum 6 mbps hız alıyorum ve görüntü 1440p ye çıkıyor, o da çok nadir, genel olarak 5mbps hızda 1080p görüntü alıyorum, ve televizyonum 4k.


    İşin daha komiği, televizyonu telefonumun internetine bağladığımda (o da turkcell) 15-16 mbps hız ile 4k görüntü alabiliyorum. Turkcell Superonline'ın Netflix hızı kesmediği hakkında birşeyler okumuştum ancak sanırım onlar da başlamış. Neyse ki bir kaç aya taşınıyorum ve değiştirmeyi düşünüyorum servis sağlayıcımı bu sebepten ötürü.

    Bu arada, Youtube ve Amazon Prime Video gibi app'lerde rahatlıkla 4k görüntü alabiliyorum.

    Bu problemi yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı?



  • modemin bazı saçma sorunları var xDSL mi fiber mi?
  • Bende de aynı sıkıntı var, 100 mbit 4k da hd gibi
  • Bende de 100 Mbit fiber var Vodafone.NET, SOL altyapısını kullanıyor. Benim rakamları söyleyeyim.

    TV ethernetle bağlı (bunu öneririm)

    LG 4K TV APP'te test: 9-15 Mbit (4K izlenemiyor! Bedava Youtube'da dahi sorunsuz izlenebiliyor)
    TV browser'da fast.com: 30-50 Mbit (ayarlardan paralel bağlantı açınca 80'leri buluyor)

    Bu arada bazen Netflix bazen hiç bağlanmıyor ya da takılıyor. NETFLIX'ın söylediği sistemlerde her şey normal. Ama ISS bir cache uygulaması yapıyor ve sanıyorum ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar.
  • gutshot G kullanıcısına yanıt
    modemi restart edip bak bide modem o kadarkaliteli ki 7/224 tam yükle çalışınca bayılıyor...
  • latency yukseldikce hiz duser normal

    farkli dns kullaniyorsaniz kendi isp dnsniz ile deneme yapin, mesela
    http://whatismyip.akamai.com/advanced

    bu adresten farkli dns ile akamai nin hangi sunucusunu kullandiginizi test edebilirsiniz, bende superonline dns ile turkiye icinde cikarken, cloudflare ya da google dns sunuculari ile atina seciyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 10 Nisan 2019; 22:35:54 >
  • Isp thortling.Superonlinedan nefret sebebim 100mbit kullanıyordum xbox indirme hızı 24dü.Şimdi vodafone aynı hat 60-70 indiriyor.Ama bazen 24e düşüyor oda.
  • ankara batıkentteyim ama netflixde öyle bir durumla karşılaşmadım. belki sadece yoğunluğun olduğu yerlere throttling uyguluyor olabilirler.
  • Bende sıkıntı yok.
  • Dnsleri modemin arayuzunde degistirmeyi deneyin bagdastirici ayarlarindan degil. Isp'nin kendi dnsi ile 5-6mbps anca cikarken google dns ile test ettigimde 47mbps cikiyorum ki hattim 50mbpse kadar vdsl2
  • Akamai sunucusu Superonline üzerinde görünüyor. :)

    Akamai Server IP: 212.252.126.67/212.252.126.63
    Location: ISTANBUL, , TR
    Network: AS 34984

    Server Time: 1561473493
    Client Time: 1561473494
  • Benim de benzer sorunum vardı. Cep telefonunda ve laptopta videolar 1080p oynatılırken samsung tv netflix uygulamasında 360p de oynatılıyordu 50mbit internete rağmen. çözümü de tesadüfen şöyle buldum. izlemek istediğin bölümü sürekli izle çık izle çık yapınca bir kaç denemeden sonra tam kalitede oynatmaya başlıyodu.
  • Amerika'da ISS'ler Netflix Youtube gibi yerlere "bana para ödemelisin çünkü benim trafiğimin %20'sine sen yükleniyorsun aksi halde kısıtlama getiririm" olayına başladılar. Bu tüm dünyaya yavaş yavaş yayılacak gibi.
  • Merhaba,
    Konu ile ilgili evde oturdugumuz bu zamanlarda problem yasayan var mi? Yan apartmandaki arkadasim sol fiber ile 24-25 mbps hiz alirken fast.com uzerinden ben 6-7 mbps hiz aliyorum.
    Hic bir yayini izleyemiyorum, youtube veya itunes movielerde ise hic sorun yasamiyorum
  • Selamlar,

    Ben de tam olarak aynı durumdayım, bu problemi yaşayan başka biri daha var mı diye girdim ama belli ki çoğunluktayız, birleşip sesimizi yükseltmek zorundayız.

    Bendeki durum şu: bi dünya para verip superonline 100 mbit hızla internet kullanıyorum. Fast.com'dan alabildiğim en iyi hız 17-18 mbit. Eğer vpn kullanıp fast.com'a girersem 60-70 mbit alabiliyorum. Bu demek oluyor ki Türkiye'den çıkışta superonline kesiyor hızı. Bu arada youtube'da da durum aynı, stats for nerds'e girince orada da hızın 10-20 mbit arasında takıldığını görüyorum.

    Modemim HG255s, herhangi bir dns ayarı yapmadım. Yapılabilse modeme vpn kurup rahatlamak istiyorum ama bu modemin öyle bir özelliği yok sanıyorum. Ne yapabiliriz? Paramızla rezil oluyoruz. Superonline müşteri hizmetlerini aradığınızda ise salağa yatıyorlar. Modemi aç kapa vs. yaptırıyorlar.
  • Müşteri hizmetleri ve çözüm süreçleri berbat olmasına rağmen Netflix konusunda lider Turknet malesef ülkemizde. Netflix ile işbirliği yapıp kendi CDN'lerini kurdu Turknet. Yani siz bir bölüm açtığınızda GB'larca veri taa amerikadan veya avrupadan gelmiyor burdan Türkiye içinden alıyosunuz veriyi.Throttling olayını bitirdiler kendi aboneleri için yani. Bir bölüm açınca görev yöneticisinden takip ediyordum direk hat hızım kadar buff etmeye başlıyodu videoyu.(50 mbit tarifem) 2 hafta oldu Türk Telekom'a geçtim Turknet'ten, şu an bazen 4k alamıyor görev yöneticisinden takip ediyorum 6-7 mbit/s hızı geçmiyor. Netflixi kapatıp aynı bölümü tekrar açarak CDN değiştirtip 4k izleyebiliyorum. Hat değerlerim ve hızım eskisinden iyi şu an ama bu olay yüzünden hafif pişmanlık yaşamadım desem yalan olur.

    CDN ve diğer teknik detayları görmek için CTRL+ALT+SHİFT+Q kombinasyonunu kullanabilirsiniz izlerken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 7 Mayıs 2020; 23:41:45 >
  • TheBCD T kullanıcısına yanıt
    Apple TV den izliyorum o yüzden bu dediğini yapamadım. 100 mbit internetim var ama bazı günler bırak HD yi aktörlerin yüzünü seçemiyorum
  • fatihofistanbul F kullanıcısına yanıt
    Sizin için operator değiştirmedikçe tek çözüm Avrupadan ücretli kaliteli bir VPN alıp modeme tanımlamak. Modem kilitliyse ayarlanamıyorsa Apple TV'ye de ayarlanabilir sanırım ama bilgi sahibi değilim Apple TV konusunda. ancak bildiğim kadarıyla temelde iOS kullanıyor muhtemelen ayarlanıyordur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JAGD

    Amerika'da ISS'ler Netflix Youtube gibi yerlere "bana para ödemelisin çünkü benim trafiğimin %20'sine sen yükleniyorsun aksi halde kısıtlama getiririm" olayına başladılar. Bu tüm dünyaya yavaş yavaş yayılacak gibi.
    Amerikada google in internet servisi var dese kapat o zaman bence youtube için servis sağlayıcısı değiştirirler babama soruyorum youtube sadece paralı olsa alırmısın 50 lira verirmisin veririm diyor netfilix e verilen 20 lira para fazla geliyor adam.
  • fatihofistanbul F kullanıcısına yanıt
    Bu konuda her hangi bir katkısı olabilecek var mı? Aynı problemi yaşayıp, çözüp bulmuş olan?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.