Şimdi Ara

Superonline modemi kullanmadan Turkcell TV+ kutusunu kullanmak (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
25
Favori
85.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zarkabul

    Merhaba, DSL değil de fiber altyapım var. Keenetic viva router cihazı ile router modunda (modem gibi) TV+ iptv kutusunu sorunsuz kullanıyorum. MAC klonlama yapmadım. Sadece iptv kutusunu bağladığım portu "TV set-top box" oalrak etiketledim bir de IPTV Vlan ID olarak da 103 verdim o kadar. Canlı yayın VOD vs bütün fonksiyonlar sorunsuz çalışıyor.

    Yaptığım ayarları aşağıda paylaşıyorum. Gerçi siz de aynısını yapmışsınız ama DSL altyapısındaki durum farklı mı bilmiyorum. Yada MAC klonlamayı iptal edip bir de öyle deneyin isterseniz. IPTV altyapısında MAC adresi doğrulama yapılmıyor diye biliyorum.

    TV+ arkasında yazan model numarasını paylaşabilir misin? belki superonline'den bunu talep edebiliriz. O zaman çalışır.




  • adshell A kullanıcısına yanıt
    Tabi paylaşayım.

    Huawei EC2108V5
  • Tam tahmin ettiğim gibi. Eski tip STB olduğu için muhtemelen şu anda uygulanan engellemelerden muaf kalıyor. @keenetic aslında Superonline ile konuşarak bunu resmi hale getirebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adshell

    Tam tahmin ettiğim gibi. Eski tip STB olduğu için muhtemelen şu anda uygulanan engellemelerden muaf kalıyor. @keenetic aslında Superonline ile konuşarak bunu resmi hale getirebilir.
    İyi tahmin ettiniz :) Model farklılığı aklıma gelmemişti.
    Muhtemelen dediğiniz gibidir. MAC koruması gibi birşey olabilir.
  • Merhaba, yeni tv aldığım için eski huawei kutuyu 4k kutu ile değiştirmek istiyorum. 4k için sagem marka kutu var dediler. Bir kaç sorum olacak fikrinizi almak isterim;

    1. Sagem dışında kutu var mıdır? Varsa hangisi tercih edilmeli?
    2. Sadece dört tane 4k kanal olduğunu gördüm, bunların hepsi de giriş paketinde midir? Yüksek paketlerde de var mı?
    3. 4k kutunun menü hızı, kanal değiştirme hızı, stabilitesi vb nasıldır?
    4. Huawei'yi (HD) Sagem'le değiştirmeye değer mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkse merhabalar bendede herkes gibi TV+ sorunu var. Asus DSL-AC68U modem ile gpondan gelen internete çıkabiliyorum ancak Bu modemle TV+ ayarlarını bir türlü beceremedim malesef. Var mı yapan bir arkadaşımız ?

    Ben bu modemde Prıo ve VID değerlerini giremiyorum maalesef :(

    Ne güzel olur sorunumuzu çözse.
  • Merhaba
    Arkasaşlar ben de farklı bir sorun var tv+ 4k olan f1 için aldım görüntü ve sesde sorun yok ama sipiker (serhan acar ın )sesi yok başka yerden baktım normal serhan acar anlatımı var bir ayar gibi bişeymi var kafayı yicem çamur gibi yayınla internetden izliyorum bilen varsa yardım lütfen.

    edit: ssport canlı yayında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Han_09 -- 30 Ağustos 2020; 16:34:14 >
  • EdelweissTw E kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunu yaşıyorum hocam acaba çözüm bulabildiniz mi ?
    Superonline modemi kullanmadan Turkcell TV+  kutusunu kullanmak

    resimdeki kırmızı yeri aktive edince internet gidiyor :/
  • Yok hocam malesef bulamadım bulacağım günü iple çekiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar.

    Huawei HG255S superonline modemden memnun olmadığım için Asus DSL-AC55U aldım. SOL şifremi bahsekonu yöntemlerden öğrendim ve kurulumu başarılı bir şekilde yaptım.

    Bu sayfadaki çoğu şeyi denememe rağmen TV+ yayın getiremedim. Var mı bir gelişme? IPTV kutusu Huawei EC2108V5


    Bu arada benim IPTV kısmım manuel ayarlanmıyor. Öyle bir seçenek yok.
    Superonline modemi kullanmadan Turkcell TV+  kutusunu kullanmak




  • dostlar keenteic giga ile tvplus kutusunu hala çaliştiramiyor muyuz?Ne kadar hasta bir düşünce bu anlamadım ki illa bunlarin saçma sapan modemlerini kullanmak zorundamiyiz biz
  • tamam bu keentic ile çalişmadi dedim bari superonline eski modemini takayım dedim,internet felan ok ama yine çalişmiyor,çağri merkezini aradım fakat adamlar dediki modemi göremiyoruz çok gürültü var felan bende WTF dedim,saniyorum bizim bu taktığımız farklı modemlerin seri numaralarini bir şekilde çekip mac adresleriyle eşliyorlar,onu'da güncelleyemiyorlar o kadar salak saçma bir sistemleri var ki,bu kutu unlocked edilip android tvbox olarak kullanılır mı?
  • Asus DSL-AC55U u ile tv+ çalıştırmadığım için güzelim modemi router olarak kullanmak zorunda kaldım. Anlık canlı yayın hariç 5 10 saniye geri sararak sorunsuzca istediğim kadar izleyebiliyordum. Bugün o da gitti izleyemiyorum. Gerizekalı bunlar valla billa. Bu denli zorlamak neden. Yeminle 3. Dünya ülkesi bile değiliz. Tüketicinin firmalar karşısında hiç ama hiç hakkı yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 21 Eylül 2020; 21:44:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e-_g-_e-_

    Archer C7 cihazımda şu şekilde yapmayı başardım. Henüz birkaç saat oldu fakat sıkıntı olmadan gösteriyor. QoS'un alakası yok yanlışlıkla açıldı, henüz bir sorun yaşamadım ama kapalı olması lazım heralde.
    Edit: Bir de MAC cloning uyguladım.
    Merhaba bende bu ayarlar ile bağlandım tv plus gösteriyor amaaa şöyle bir sorun var. Kanal geçişleri çok yavaşladı, 4k kanallarda donmalar açamama ve bu arada internetin gitmesi pingin fırlaması ne varsa yaşandı ama normal kanallarda sorun yok kanal geçişleri yavaşta olsa çaılıyor.




  • guguk kullanıcısına yanıt

    Dün TP-Link TL-WR940N ile bu ayarları ben de denedim. TV kutusunu açtığımda 1 den 10 a kadar sayma ekranında 5 de çok uzun bekleme yaşadım. Yaklaşık 5-6 dk bekledikten sonra görüntü geldi. Tüm fonksiyonlar çalıştı fakat kanal geçişleri çok yavaştı. Bir süre deneme yaptığım sırada TV kutusu kendini resetledi ve tekrar 5. adımda beklemeye başladı. Zaten bu kadar bekleme ve kanal geçişlerinde yavaşlık yaşanacaksa başka routerı kovalamanın hiç manası yok diye düşünüyorum. Bu sorun da bu forumda çözülemezse hiç bir yerde çözülemez.

  • overactive kullanıcısına yanıt

    Evet bende öyle oldu. Yılbaşından sonra superonline wifi 6 modem talep edersek verebileceklerini söylediler. Muhtemelen wifi 6 modeme geçerim.

  • Arkadaşlar tp-link archer vr600 1600 mbps modemde ip-tv yi sorunsuz kullanabilen var mı veya en azından açabilen varsa ayarlarını pm'den atabilir mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkinxda -- 18 Kasım 2020; 16:35:48 >
  • Mikrotik Modem + Turkcell TV Sorunsuz ..


    Ilk adim mikrotik modeminize surumunuze gore multicast paketini yuklemeniz gerekiyor ( https://mikrotik.com/download)

    Modem yazilim versiyonunuza gore , extra package zip dosyasini indireceksiniz, zip acip multicast x x x.npk dosyasini modem'e atacaksiniz, sonra reboot edeceksiniz.

    Yukleme adimlari da bu linkden faydalanabilirsiniz ( https://techexpert.tips/mikrotik/mikrotik-npk-package-installation/)


    Yukleme islemi bittikten sonra ,

    Daha once anlatildigi gibi , bir vlan interface olusturacaksiniz. bu interface e bir dhcp client atayacaksiniz. Gerekli statik route lari gireceksiniz. Yukarida anlatilmamis ama , vlan 103 icin firewall da masquarde NAT yapmaniz gerekiyor ki , o interface giden paketler 100 lu ip yi alip gitsin.

    Konfigurasyon bu haldeyken , Turkcell TV nin acilip yayini ilk 1 dakika sorunsuz gostermesi gerekiyor . eger bu sekilde olmuyorsa yukaridaki ayarlada sorun vardir.


    En son olarak , yeni eklediginiz paketin getirdigi extra routing optionlarinda igmp proxy tanimlamalarini yapmaniz gerekiyor, 103 Vlan i , upstream olarak isaretleyeceksiniz , daha sonra "all" interface ekleyecekeseniz.


    Walla , Iyi Seyirler.



    Superonline modemi kullanmadan Turkcell TV+  kutusunu kullanmak




  • Konuyu hortlatmış olacağım ama yeni Tplink ax50 modeme geçiş yaptım. Fiber şifremi model arayüzüne yazıp internete sorunsuz bağlandı.


    IPTV ayarlarını aşağıdaki gibi düzenledim, Turkcell TV ilk açılışta 5. aşamada(TV+ servisleri başlatılıyor) çok bekliyor ve kanal geçişleri yavaşladı.


    Denediklerim;


    *Zaman sunucusunu cpentp.superonline.net olarak değiştirdim.

    *ZTE modemin mac acresini AX50 üzerine klonladım.


    sonuç değişmedi. Port yönlendirmesi falan yapmak gerekiyor olabilir belki de. Portları bilsem bile TV+ kutusu modemin arayüzündeki client listesinde gözükmediği için hangi Ip adresini aldı bunu da göremiyorum.




    Superonline modemi kullanmadan Turkcell TV+  kutusunu kullanmak



    @ajekdo @e-_g-_e-_





  • zarkabul kullanıcısına yanıt

    Hocam valla süpersiniz, 2 gündür bunu arıyordum benim de tv+ kutum aynı model. Keenetic ile dediğiniz ayarı yapınca mis gibi çalıştı her özelliğiyle. Çok teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.