Şimdi Ara

Superonline kablosuzda 100 megabit hız almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Superonline 100 megabit internetim var. Fakat kablolula 97-98 çıkıyor. kablosuzda 35-45 arası. Onların verdikleri modem var fakat sürekli modemi yeniden başlatmam gerekiyor ve hızım düşük.

    Yeni modem alacağım tavsiyeniz var ise alabilirim, yada hangi özelliklere bakmalıyım yeni güzel bir modem alırken.

    Kablosuzda 95-100 arası bir hız almak istiyorum kısacası.



  • Modemden ziyade bilgisayarınızdaki wireless alıcı da önemli. AC destekli bir wireless kartınız olması faydanıza.
  • Bende de 100 m/bit bağlantı var. Ben SOL'ın verdiği modemin kablosuz yayınını kapattım, LAN üzerinden Apple Airport Express'in LAN girişine ethernet kablo ile bağladım ve evin içinde kablosuz ağı bu şekilde oluşturdum. Halihazırda 90 m/bit ve üzerinde hız alabiliyorum.
  • @hakanoz2000 in yaptığını yapacaksınız sizde kablosuz ağ için kablosuz hızı iyi olan bir router alın, modemin kendi kablosuz ağını kapatın, ayrıca wireless adaptorunuz ünde hızı ne kadar? eski ise bunlar 54 mb oluyor max hızları genelde bunuda değiştirmeniz gerekecek

    kendi aldığınız fiber modemi kullanmak solda biraz zor, kullanıcı adını ve şifreni vermiyorlar, kullananlar var modem arayüzünden şifreyi alıp mac clone ile falan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 26 Nisan 2015; 17:02:08 >
  • Macbook pro (2011) kullaniyorum. Sanirim destekliyordur.

    Apple Airport Express

    bu ürünü almam yeterli olacak o zaman?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeak -- 26 Nisan 2015; 17:42:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeak

    Macbook pro (2011) kullaniyorum. Sanirim destekliyordur.

    Apple Airport Express

    bu ürünü almam yeterli olacak o zaman?


    Evet. Macbook Pro'nuzdaki Airport Utility'den Airport Express'inizin ayarlarını yapabilirsiniz (Ağ adı, şifre vs.). Zaten Airport Utility'nin çok basit bir arayüzü var. Dikkat edeceğiniz nokta Airport Express ''Bridge'' modunda olacak.

    Deep : Biraz abartayım :) . Eğer imkanınız varsa Apple Time Capsule (2 veya 3 GB Hard Diskli) de alabilirsiniz. Bu durumda hem kablosuz ağı onun üzerinden oluşturabilir hem de elinizdeki her türlü cihazla kablosuz olarak erişebileceğiniz bir sunucunuz olacaktır.
  • @hakanoz2000 hocam sayesinde airport express aldim ve 88-89 megabit goruyorum kablosuzda cok iyi oldu tekrardan tesekkurler herkese
  • Arkadaşlarımızın da bahsettiği gibi, bilgisayarınızın dahili wifi algılayıcısı burada önemli bir rol oynuyor. Ben dahili wifi ile 50-60 alırken, harici asus wifi algılayıcı ile fiks 93 mbit alıyorum. Fakat asla 99 veya 100 görmedim kablosuzda.
  • Kablosuzda 100mbit görmeniz için 5ghz N (300 mbit) veya AC router + alıcı kullanmanız ve modemden çok uzak olmamanız lazım.
    Apartmanda herkes 2.4 ghz kullandığı için 40mhz (çift kanal) kullansanız ve 300 mbit hız görseniz bile (ki çok zor) 100mbit hız alamazsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratai

    Kablosuzda 100mbit görmeniz için 5ghz N (300 mbit) veya AC router + alıcı kullanmanız ve modemden çok uzak olmamanız lazım.
    Apartmanda herkes 2.4 ghz kullandığı için 40mhz (çift kanal) kullansanız ve 300 mbit hız görseniz bile (ki çok zor) 100mbit hız alamazsınız.

    aman kardeş dikkat et bazı troller gelip, yoo ben 100 mbit alıyorum 2.4ghz de diyebilir fakat bunun sürekli olmayacağını anlatsanda anlamazlar bunlar,
    bir süre sonra ise aynı trol aynı konuda aynı soruya 5ghz router alman lazım diyecek kadarda yüzsüzdür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.