Şimdi Ara

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu (103. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.434
Cevap
99
Favori
360.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Vodadone Neti aradım. Modem arayüzüne erişebilirmiyim diye sordum. Port açarak mümkün olduğunu belirttiler. Sonra açtık dediler açamadılar. Sonra defalarca tekrar aradım. Her konuştuğum müşteri temsilcileri farklı farklı şeyler söylediler. Arıza kaydı açtık. En sonunda kendilerinin port açamadıklarını belirttiler. Konu öylece kapandı. Teknik ekipleri sıfır. Dediğiniz gibi son çare fibermax uyumlu bir modem almak olacak.
  • Biraz kafam karıştı.
    Ttnet kullaniyorum suan tilgin modem var ayrica elimde 255s de var.
    Kullanici adini ve şifreyi girmeme ragmen internet gelmedi.
    Modemde superonline yazisi var yapmam gereken birsey varmidir? Yoksa bu modem ile ttnet de baglanmak mümkün degilmidir. Yada ttnet uzerinden yeni modem kurulumu olarak mi duzelticekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de Superonline ın HG255i var. Sürekli bağlantı veya kopma sorunu yaşıyorum internette ne zaman arasam birşey yapıyorlar anlık düzeliyor veya ip görmüyor şuan açıp kapayın diyorlar açıp kapıyorum düzeliyor ama bu sık sık oluyor. Sürekli müşteri hizmetlerini mi arayacağım sıkıldım. Modem ayarlarına girince milyonlarca hata veriyor diyorum kablosuz bağlantıda. Şuan için düzeldi devam ederse bizi arayın ücretli servis yönlendirelim diyorlar. Hem dünyanın parasını alıyorsun zaten aylık hem kendi modeminiz problemli hem bide benden ücret mi alacaksın yani ? Modem değitirtmemek için her şeyi yapıyorlar yani. Nasıl değiştirtcem bende bu modemi ZTE ile ?
  • Ben bu modemi alırsam router olarak kullanabilir miyim? 5ghz kullanmak istiyorum da hız açısından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende superonline geçiş yaptım banada bu cihazdan taktılar hg255s şifreyi almak için sistemde anlatılan yol hala geçerlimi. Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guguk

    Arkadaşlar bende superonline geçiş yaptım banada bu cihazdan taktılar hg255s şifreyi almak için sistemde anlatılan yol hala geçerlimi. Teşekkürler.
    Soruma ben cevap vereyim evet alınabiliyormuş. Şifremi aldım kendi modemimde kullanıyorum sorun olmadı. Teşekkürler
  • Arkadaşlar bu modemle kullanacağım bir USB WiFi alıcısı onerebilir misiniz? Asus'tan tut TP linke kadar çok seçenek var fakat hangisi en verimli olur bilemedim.

    Masaüstü pc'de kullancam ve modemle arasında 5 metre mesafe ile bir duvar var. İyi bir USB WiFi önerirseniz gerçekten makbule geçecek. 200 tl gibi bir bütçe ayirabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • W kullanıcısına yanıt
    Bu router ile ne kullansanız verim alamazsınız. Kronik sıkıntısı var.

    Adapter olarak tplink t9uh ı takip edebilirsiniz, 230 civarı f/p fiyatı. Şuan 324 e çıkmış ne hikmetse zyxel nwd6605 190 civarında iyi f/p olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Türkiye'de evlere doğru düzgün modem dağıtan bir ISP var mı ki zaten hiç

    Laptopta kullanıyordum çok stabil değildi, idare eder seviyedeydi. 35mbps sözde ama o hıza erisemiyordum. Gerçi hic kurcalamadim belki de 5ghz açık değildi.

    Tavsiye için sağolun dediğiniz Zyxel modeli sipariş verdim şimdi 209 liraya Teknosa'dan. Yorumlar da fena değil gibi bakalım nasıl çalışacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: W

    Hocam Türkiye'de evlere doğru düzgün modem dağıtan bir ISP var mı ki zaten hiç

    Laptopta kullanıyordum çok stabil değildi, idare eder seviyedeydi. 35mbps sözde ama o hıza erisemiyordum. Gerçi hic kurcalamadim belki de 5ghz açık değildi.

    Tavsiye için sağolun dediğiniz Zyxel modeli sipariş verdim şimdi 209 liraya Teknosa'dan. Yorumlar da fena değil gibi bakalım nasıl çalışacak
    Sifreyi nasil alabildiniz bu modem de hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Arayüz şifresi zaten standart olması gerek hocam superonline seklinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: W

    Arayüz şifresi zaten standart olması gerek hocam superonline seklinde
    arayüz değil hocam . hani şu wan şifesi internete bağlanan şifreyi sormuştum
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    ilk sayfada yüksek oy alanlarda yöntemivar hocam, hala çalışıyor ve çalışmaya devam eder
  • 1.5 ay sonra taahhütüm bitiyor modemi teslim edeceğim ancak adaptörü yok, buna uygun bir adaptör alsam sorun çıkarırlar mı (süperonline) ? Ayrıca uygun adaptör önerebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne berbat bir modem bu 255s yahu. Son bir yıl içerisinde en az 2-3 defa modem değişmiştir ve hala kablosuz olarak sıkıntı yaşatmakta kendisi. Cihazlar ağa bağlı olmasına rağmen internet erişimini kablosuzda kesiyor. Çekim kuvveti %100 olmasına nazaran bu sorunu yaşıyorum. Taahhüt bitmesine az kaldı diye artık uğraşmıyorum.
  • Herkese merhaba,

    Yaklaşık 10 yıldır fiber kullanıyorum. Bundan 2 yıl öncesine kadar hizmeti Superonline'dan (SOL) alıyordum. 2 yıl önce, fiyat avantajından dolayı Superonline altyapısı üzerinden Vodafone'a (VF) geçiş yaptım.

    HG255s router'ı hem SOL'da hem de VF'da kullandım. Ve maalesef performansı çok kötü. Ekstra para vermemek için ayrı bir router almak istememiştim. Ancak kablolu bağlantı ile Netflix'ten film izlerken, evdeki diğer kullanıcıların kablosuz ağ üzerinden internete bağlanamadığını görünce router'ı değiştirmeye karar verdim.

    2 ay önce amazon.com.tr den ASUS RT-AC68U router aldım ve HG255s'in yerine taktım. Abonelik VF olduğu için WAN şifresini SMS ile gönderdiler. Kullanıcı adı ve şifreyi yazdıktan sonra internete bağlandı. (İlk bağlantı için ekstra başka ayar yapmadım diye hatırlıyorum.) Yani MAC adres klonlamaya ihtiyaç yok. Ancak SOL'da, öncelikle bu konuda belirtilen yöntemleri kullanarak WAN şifresini almak ve sonrasında, bildiğim kadarıyla, servis sağlayıcının verdiği router'ın MAC adresini klonlamak gerekiyor.

    Router değişimiyle birlikte;
    -Yaklaşık 30 ms olan servis sağlayıcı içi ping süreleri 2-5 ms aralığına indi,
    -100 Mbps abonelikte 60 Mbps olan servis sağlayıcı içi download hızı 90-95 Mbps civarına çıktı,
    -Aynı anda 5-6 cihaz sorunsuz bir şekilde kablolu ve kablosuz olarak internete bağlanmaya başladı,
    -Yurt dışı download hızı 11 MegaBAYT/saniye yani 88 Mbps seviyesine ulaştı (Daha önce 40-50 Mbps arasıydı),
    -Ancak kablosuz ağ çekim mesafesinde çok fazla değişiklik olmadı.

    Sonuç olarak router değişimi bağlantı kalitesini gözle görülür bir şekilde arttırdı. Benim router biraz pahalı, ancak bütçeniz uygunsa HG255s yerine 500 lira fiyat bandında bir cihaz almanızı ŞİDDETLE öneriyorum.

    Okuduğunuz için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exquares -- 31 Ekim 2019; 17:22:19 >
  • Merhaba arkadaşlar bugün a101de satılan routerı aldım ve modeme bağladım. (Tp-link TL-WR841N) Kablosuz olarak artık dosya indirebiliyorum. HG255s ile dosya indirmesi başlıyor ve bir kaç saniye sonra indirme hızı 0'a iniyordu. Bu router ile bu sorun ortadan kalktı. Netflixte kabloluda olduğu kadar performans alamadım. Ama şu anlık olarak iyi gözüküyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkan1216

    arayüz değil hocam . hani şu wan şifesi internete bağlanan şifreyi sormuştum

    Alıntıları Göster
    İllede modemi bir kenara kaldırayım demiyorsan ve şifreyi öğrenememişsen wan şifresini öğrenmeye kırmaya gerek yok. Modeme router'ı bağlayıp router'ı DMZ'e koy. Sonra modemde DHCP server vs. herşeyi kapat. Yani modeme internet girip çıksın sadece. DHCP sunucu vs. diğer tüm işleri router yapsın. Böylece modemin üzerindeki bütün yükler kalkar daha az ısınır, daha stabil çalışır. Burada amaç modeme artık evlerimizde çok fazla cihaz bağlı olduğundan kaldırmaması. Router'ların içinde bilgisayar gibi işlemci, ram donanım özellikleri yüksek olduğundan çok bağlantılı kullanımlar için ihtiyaç oldu artık.
  • Bu modemde ip filtreleme seçeneği yok mu arkadaşlar? Hiçbir yerde bulamadım bu seçeneği?
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    pppoe-server 3.13 sorunlar
    Merhaba. Bu eski yazıyı gördüm ve bağlantılı dosyaları indirmeye çalıştım, ancak bağlantı uzun zamandan beri sürüyor. Bana yeni bir link gönderebilir misin? Iki ana sorunum var: pppoe-server 3.13 ile server komutunda -k option geçerli değil ( ve server bağlantısını etkinleştirmek için ethernet portu ip ve DNS'nin nasıl ayarlanacağını bilmiyorum). Router'ı başlattığımda ethernet üzerinden haberleşme kurulmuyor (Connecting... Connection failed) ve log dosyasına hiçbir şey yazılmıyor ...
    Ayrıca, pap-secrets dosya içeriği açıklamalarda gördüğümden farklı. Yalnızca SOL kullanıcı kimliğiyle yeni bir gizli dosya oluşturmalı mıyım
    ('# Secrets for authentication using PAP
    # client server secret IP addresses
    "xxxxx @ fibers" * ""' <--- Bu da tam olarak bu tırnak işareti (benim kullanıcı kimliğim)?
    Yardımın için çok teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.