Şimdi Ara

Superonline Fiber Youtube ve Google servisleri sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben yaklaşık 10 senedir Superonline Fiber abonesiyim. Son 2 yıldır da 200 Mbit fiber kullanıyorum. Ancak özellikle son zamanlarda hem Youtube videolarında hem de google aramaları ve diğer servislerinde inanılmaz sorunlar yaşıyorum. Youtube videoları çoğunlukla internetiniz yok diye hata veriyor. Google da aramalar yarım kalıyor veya hiç aramıyor.


    Ve bu sorun hem kendi PC'im de hem de wireless ile bağlanan tüm bilgisayar ve telefonlarda var. PC'im direk superonline modemine bağlı, wireless da başka bir router üzerinden dağıtılıyor.


    Ne yaptıysam olmadı. DNS değişikliği dahil her şeyi denedim. Modemimi de yeniledi superonline ama yine yok.


    Aynı sorunu yaşayan var mı çok merak ediyorum?

    Superonline Fiber Youtube ve Google servisleri sorunu



  • ilk iş 1-2 günlüğüne statik ip alın deneyin. cgnat cihazlarında bölgesel yoğunluk varsa çözüm olabilir.

  • Superonline eskisi gibi değil, giderek daha da kötüye gidiyor, en kısa zamanda ayrılmanızı tavsiye ederim. Yoksa çok sıkıntı çekersiniz

  • Teşekkürler cevaplar için. Statik IP kullananların da benzer sorunları olduğu belirtilmiş. Sanırım superonline çok sıkı kısıtlama yapıyor. VPN ile denediğimde çünkü hiçbir sorun yaşamıyorum. En kısa zamanda değiştirmek farz oldu.

  • son 6 aydır hizmet kalitesi yerlerde, bütün Turkcell Fiber aboneleri yaşıyor bu problemleri.

  • Bruxas B kullanıcısına yanıt

    Bende de aynı sorun vardı. sabit ip ile alınca hepsi geçti şuanda sabit ip ile devam ediyorum. Sıfır sorun. Cgn çok sorunlu

  • CGN'deyim böyle sorunlar yok. Sadece Whatsapp'ta mesaj gitmeme sorunu oluyor arada. Bir de hız dalgalanma sorunu var.

  • Aradım kendilerini kaç kere. IP bloğumu değiştirmiyorlar. IP'mi değiştirdiler belli bir süre çözüldü tekrar sorun devam etti. Hiç bir şekilde google'da arama yapıyor, youtube videosu izleyemiyorum. Google haritalar da açılmıyor çoğu zaman. Statik IP önerdiler ki onu da rastgele atıyorlarmış ve ayrıca 30 TL ödemem gerekiyor. Basit bir google araması için neden her ay ekstra para ödeyeyim?


    IP bloğumu değiştirmezlerse veya sorunumu çözmezlerse gözümü karartıp ADSL'ye geçerim daha iyi.

  • Google servisleri için sorun yaşamıyorum fakat youtube taraflı çok ciddi sıkıntı var, videolar yüklenmiyor donuyor sürekli 1080p izlemek mümkün değil bağlantı zayıflığı nedeniyle otomatik 720p'ye ardından 480p'ye kadar düşüyor kalite. 200 mbit bağlantı ile 1080p video izleyemeyeceksek işimiz var demektir.

  • Arkadaşlar bu sorunları hangi modem ile yaşıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FearFromHe F kullanıcısına yanıt

    Marka/model ya da wifi 5/6 fark etmeden yaşatıyor, bu sorun modemler ile alakalı değil superonline kısıtlamaları, yetersiz kapasitesi ile alakalı. Ben bile Superonline Fiber taahhütüm bittiği an TT alt yapılı VDSL'e dönüş yapacağım.

  • Arkadaşlar bu sorunları arayıp herkes bildiriyor mu? Genel bir sorun diyorum.Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorlarmış gibi dönüş yapıyorlar.Aslında topluca bir başlık açıp cimere veya btk ya şikayet bulunsak iyi olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 13. Senemde SOL Fiber 'i bırakıp turknet vdsl ye geçmiş biri olarak yazıyorum ; Dünya varmış arkadaşlar. Boşu boşuna vdsl'e güvenmeyip yıllarca SOL Fiber' in saçma sapan kısıtlamalarına maruz bırakmışız kendimizi diyorum. Altyapınız sağlamsa, vdsl kabine yakın oturuyorsanız çekinmeden vdsl hizmet veren bir ISS 'ye geçip deneyebilirsiniz. Malum taahhüt de yok. Memnun kalmazsanız bırakırsınız olur biter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taydag kullanıcısına yanıt

    Doğru söylüyorsunuz.

  • Ben artık yıldım. 4. kez telefon ile ulaştım. Bana superonline hesabımdan ekran görüntüleri ile sorunu anlatmamı istediler. Gayet açık net anlattım kendilerine. Ping, tracert ve nslookup değerlerini istediler. Daha önceden de bu değerlerde sorun olmamasına rağmen onu da gönderdim. Ama verdikleri cevap normal pingleriniz.


    Ben ev bilgisisayarımda google araması yapamıyorum, youtube videoları açılmıyor, google haritaralara girmiyor. İşimi yapamıyorum, youtube internet bağlantınızı kontrol edin diyor yahu! Bundan ötesi nedir anlamıyorum.


    Kaldı ki bilgisayarım kablo ile direk modeme bağlı, modemimi daha yeni değiştirdiler hem de. Hiçbir değişiklik yok. Wireless'a bağlı telefon ve diğer bilgisayarlarda da aynı sorunlar oluyor.


    6-7 aydır denemediğim yöntem kalmadı. Farklı DNS adresleri, farklı tarayıcı, antivürüs programının kaldırılması, güvenlik duvarına istisna eklenmesi ama yok olmuyor düzelmiyor.


    VPN ile ya da mobil ağ ile bağlandığım zaman anında düzeliyor kesinlikle hiçbir problem yok. Saatlerce kullandım bu şekilde ve anında açılıyor google. Superonline'a bağlanınca yine aynı sorun.


    Açıkça belli ki IP kaynaklı bir sorun.


    Ben 185 TL veriyorum ve 200 Mbit internet kullanıyorum ama google arama dahi yapamıyorum.


    Tebrikler Superonline. Senelerdir kullanıdığım ve herkese önerdiğim hizmetinizden bedeli ne olursa olsun çıkacağım ve ADSL'ye geçiş yapacağım.


    Kimseye de önermiyorum artık. Kesinlikle almayın aldırtmayın.

    Superonline Fiber Youtube ve Google servisleri sorunu
  • Superonline veri merkezlerindeki bir sıkıntıdan dolayı benimde pingim 2ye katlanmış superonline kısmında bir sorun var

  • ankara superonline kullanıyorum şuan bende bir sorun yok

  • yusuf683 Y kullanıcısına yanıt

    Ankara tarafı değil marmara bölgesi için dedim onu ben eksik cümle kurduysam tekrar belirtim ozaman yazımda.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.