Şimdi Ara

Superonline fiber lan bağlantısı çoğaltma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    Başlıktan tam anlaşılabiliyor mu bilmiyorum ama anlatayım. Evde superonline fiber bağlantı var Zte modem ile birlikte. Her yerden çeksin diye modem evin girişinde duruyor. Modemin Lan1 den çıkan kablo ile salonda bulunan Tv ye bağlantı yaptılar. Ben bu lan kablosunu tv nin yanındaki diğer cihazlara da bağlamak için çoğaltmak istiyorum.


    Eskiden kalma airties rt210 adsl2 4 portlu modem mevcut. Fiber modemin lan1 inden gelen kabloyu airties adsl modeme lan1 üzerinden bağlayıp, airties adsl modemin lan2-lan3-lan4 çıkışlarından internet almaya çalıştım. Ama internet bağlantısı sağlanamadı. Adsl modemin wifi özelliği kapattım. Sadece router yada access point olarak kullanmak istiyorum. Fiber ile adsl modem farklılıkları yüzünden mi olmuyor, ip ler mi çakışıyor anlamadım. Bu konuya çok hakim değilim.


    Konuyla alakalı yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.




  • anlatmak istediğinizi anladım. LAN kablosunu dağıtmak için router ya da access point kullanmalısınız, yani WAN portu olan bir cihaza ihtiyacınız var. Elinizdeki ADSL modem bu iş için uygun değil ayrıca LAN kablosunu başka bir cihaza taktığınız anda TV+ çalışmayı durduracaktır çünkü TV+ cihazları seri numarası kontrolü yapıyor. Şöyle bir çözüm yolu izleyebilirsiniz; ZTE modemi TV+ cihazının yanına getirip kablosuz bağlantı için ise farklı bir konuma access point kurabilirsiniz.

  • Switch almanız gerekiyor. Ayrıca switch zte modemden gelen sinyali değiştirmeden sadece çoğaltacağı için TV+ kullanmada herhangi bir problem olmaz.


    https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-sf1005d-5-port-10-100mbps-tak-ve-kullan-60-enerji-tasarruflu-switch-p-BD999568





    Superonline fiber lan bağlantısı çoğaltma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 6 Ekim 2020; 15:54:8 >
  • Daha önce denemedim ama gpon cihazdan ya da fttb sistemlerde aşağıdan gelen cat6 kabloyu powerline adaptöre bağlayıp diğer ucunu zte modeme taksa internet erişimi sağlanmaz mı ?

  • Switch alıp sorunsuz ayarsız kullanabilirsiniz.


    Evladiyelik cihazlar olduğu için 100Mbps yerine Gigabit portlu da bakabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 6 Ekim 2020; 18:9:34 >
  • Kardeş modemin DHCP sini KAP'a bitti gitti. Ne tatava yapılmış konuda 😃

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar tavsiyelere tesekkurler. Dediginiz cihazlara bakacagim. Sagolun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yukardakı arkadasında dedıgı gıbı elındekı modemın dhcp sını kapatıp modemın arayuz ıp sı ıle zte modemın arayuz ıp sı aynıysa degıstır elındekı cıhazın ıp sını gırersın

  • Ben dediğiniz gibi switch ile kullanıyorum. 8 port switch yetiyor bana modemden gelen tek lan kablosu switce giriyor diğer cihazlarda bilgisayar,ps4 pro, xbox one x, turkcell tv+, tv, digiturk, soundbar hepsi switch e bağlı hız kaybı olmadan sorunsuz kullanabiliyorum. Aşağıdaki benim kullandığım.


    https://www.vatanbilgisayar.com/tp-link-tl-sg1008d-gigabit-8-port-switch.html

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.