Şimdi Ara

Superbox ve Twitch (Kullananlar konuya göz atsın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba,

    Yayınlarım için Turkcell Superbox aldım ancak sürekli bir kopma yaşıyorum ve bu olayın bir çok kişiye olduğunu fark ettim.

    Bu konunun altında toplanalım ve btk ya şikayet dilekçesi gönderelim yoksa bu sorunun çözüleceği yok gibi gözüküyor.


    Sorun yaşanlar yazarken aşağıdaki 1 numaralı fotoğrafta kare içine aldığım kısmı paylaşırsa iyi olur. (Bu değerler hattınızın ne kadar çektim gücü olduğunu gösteriyor.)

    1)Superbox ve Twitch (Kullananlar konuya göz atsın)

    2)Superbox ve Twitch (Kullananlar konuya göz atsın)

    Not : Yeterli çoğunluğa ulaştığımızda konunun linki ile beraber btk ya şikayet dilekçesini yazacağım.







  • merhaba arkadaşlar, bende de kopma sorunu var. hızımda sorun yok 10/10 çıkıyor genelde. ama bağlantıda ara ara kopma oluyor 2-3 saniye sonra tekrar bağlanıyor. telefonda vodafone lte tek diş çekse bile böyle kopma sorunu neredeyse hiç yaşamadım ki turkcell'in çekim kalitesi daha iyidir. telefonda mobil bağlantılarda sorun yokken superboxta bu sorunların olması modemle alakalı ya da yazılımla ilgili bir sorundan kaynaklı olabilir. turkcell'in bunu çözmesi lazım.Superbox ve Twitch (Kullananlar konuya göz atsın)Superbox ve Twitch (Kullananlar konuya göz atsın)Superbox ve Twitch (Kullananlar konuya göz atsın)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan_kaya123 -- 24 Mart 2019; 22:36:33 >




  • Aldığım ilk günden beri berbat şekilde rastgele zamanlarda 5-6 saniyeliğine sinyalim kesiliyor.
    Btk'ya şikayet ettim, incelendi hatta bir sıkıntı olmadığına kanaat ettiler.
    Sinyal seviyem mükemmel, kalite konusunda bir milim kaybım yok ama kopma hep var.

    Kesinlikle modem yada yazılım kaynaklı bir problem bu, daha önce trcelll fiber hizmeti
    alıyordum bu şekilde bir sıkıntım yoktu.
  • 10/10 paketi kullanıyorum 2 gün önce tekrar yaklaşık 2 saatlik test yayını yaptım pubg oynayarak. yayın boyunca %0.9 drop yaşamışım. izleyen arkadaşlar bunu hiç farketmemişler bile. 4500 bitrate, 1080p, 60 fps yayınıydı bu arada.
  • Aynı olaylar bende de oluyor. VINN WiFi (MW40V1) cihazını ve Turkcell data hattı kullanıyorum. Sürekli kopmalar ve pingler oluyor. En basiti instagramda bile postlar bazen yüklenmiyor yorumlar yüklenmiyor. Telefondan LTE den giriyorum hiç bir sorun yok. Müşteri hizmetlerine kaç kez anlattım ama anlamadılar. Hız testi sonucu istediler ve sonuç: İNTERNETİNİZ NORMAL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Styleshock S kullanıcısına yanıt
    Superbox biriminin elinde döküman olarak yeterli bilgi olmadığını ve gerekli eğitimleri almadıklarını düşünüyorum. Size verilen cevap gibi internet hızı iyiyse sorun yoktur diyip geçiyorlar.
  • Merhaba arkadaşlar,

    10/10 paket kullanıyorum. Ana konuya daha önce birkaç kere mesaj atmıştım. Modemi evin çeşitli yerlerinde gezdire gezdire en son mükemmel bir yer buldum ve sonuç bu.

    Superbox ve Twitch (Kullananlar konuya göz atsın) Superbox ve Twitch (Kullananlar konuya göz atsın) Superbox ve Twitch (Kullananlar konuya göz atsın) Superbox ve Twitch (Kullananlar konuya göz atsın)

    4k bitrate 720p 50 fps de yaptığım yayında sıfır frame drop ile tamamladım. Bitrate te kısmi dalgalanmalar oldu tabi ancak onun sebebinin muhtemelen encoder ayarları ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Encoder ise NVENC yeni sürüm, max quality, high profil, key frame 2 ve max b frame 2 olarak ayarlı.

    Yayıncı olan arkadaşlar, mümkünse sizin de bu şekilde olan ekran görüntülerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Bu şekilde herkes hangi şartlarda ne gibi olaylar ortaya çıkıyor onu görebilelim. Aynı mesajı ana konuya da atacağım ki görebilen arkadaşlar daha çok olsun.

    İyi günler dilerim.




  • Squad Core S kullanıcısına yanıt
    SINR Değerini bence daha fazla arttırabilirsin modem için güzel bir yer bulduğunu düşünüyorsan milimetrik hareketlerle modemin yerini değiştirmeden olduğu yerde döndür (baktığı yönü değiştir). Hatta opensignal programında bulunan "Cell Towers" ekranını kullanmanı tavsiye ederim ancak pusulası çoğu zaman yanlış göstersede harita üzerinde sana en yakın olan baz istasyonunu gösteriyor modemin arka tarafını baz istasyonuna doğru çevirip denemeni tavsiye ederim(kesin değil ancak ben baz istasyonuna arkasını çevirdiğimde daha iyi değerler alıyorum)

    Ayrıca cam önünden ziyade evin iç kısımlarında 1-2 deneme yapın derim
  • Gamesistem kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Modem evin içn kısmında zaten. Cam önünde neredeyse hiç çekmiyor ilginç bir şekilde. Ancak ara sıra SINR değeri nedense 3-5 gibi değerlere düşüyor.

    Bu arada opensignal programını cep telefonumda turkcell hat olmadan nasıl kullanabileceğimi bilmiyorum. Yardımcı olabilecekseniz pm atabilir misiniz?

    Acaba harici anten kullanıp değerlerini yükseltebilen var mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Squad Core -- 4 Nisan 2019; 21:38:18 >
  • Squad Core S kullanıcısına yanıt
    Anten ile değer arttırabilen daha görmedim ben ilerleyen zamanlarda bende alıp yinede denemeyi düşünüyorum.
    Turkcell hat olmadan yapamazsın diye biliyorum. Ama programı kullanmadanda evin farklı köşelerinde deneme yapıp en doğru konumu bulabilirsin
  • Gamesistem kullanıcısına yanıt
    Ben de evin değişik konumlarında testler yaptım. Yani deneme yanılma yoluyla ancak ucundan kurtaracak seviyeye geldi. Ancak hala SINR değerini arttıramadım. Daha stabil ve düzgün bir bağlantı için sanırım biraz daha uğraşmam gerekecek.
  • Squad Core S kullanıcısına yanıt
    Umarım ayarlarsın dostum :)
  • Merhaba. Bende superbox kullanıyorum ve yayınlarımda drop oluyor. Escape from tarkov oyunun da da cok sorun yaşıyorum. bu yüzden eve normal adsl de bağlattım.
    Bugun superonline den teknik ekip geldi. Superbox dan pek bilgileri yok gibi. Modemi değiştirdiler. Ve bana sabit ip almamı söylediler. Modem değiştikten sonra direk test yayını yapayım dedim ama hala aynı sorun devam ediyor .
    Resimlerde gördüğünüz üzere download ve upload gayet iyi.
    Fakat 6mbit yayın yaptırmıyor. anladığım kadarıyla cok nadir de olsa hız 1000 lere düşüyor yada anlık kesintiye uğruyor internet.

    Superbox ve Twitch (Kullananlar konuya göz atsın)Superbox ve Twitch (Kullananlar konuya göz atsın)




  • Evet arkadaşlar. Sorun çözüldü sanırım :)

    12 tl sıkışmış araya. SAbit ip alın sorununuz çözülsün .
    yayında sıfır kayıp var ve oyunlardan da atmıyor artık. Sabit ip ile sorunu çözebilirsiniz. En azından bir aylık alın deneyin derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tr34

    Evet arkadaşlar. Sorun çözüldü sanırım :)

    12 tl sıkışmış araya. SAbit ip alın sorununuz çözülsün .
    yayında sıfır kayıp var ve oyunlardan da atmıyor artık. Sabit ip ile sorunu çözebilirsiniz. En azından bir aylık alın deneyin derim.
    s.a usta sabit ip ile sorun tamamen cözüldümü bende 2 saatlik yayınlarda ara ara droplar oluyor biraz yardımcı olurmusun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tr34

    Evet arkadaşlar. Sorun çözüldü sanırım :)

    12 tl sıkışmış araya. SAbit ip alın sorununuz çözülsün .
    yayında sıfır kayıp var ve oyunlardan da atmıyor artık. Sabit ip ile sorunu çözebilirsiniz. En azından bir aylık alın deneyin derim.
    sorun var mı
  • arkdaşlar süperbox 10/5 ya da 20/10 paketini düşünüyorumda,
    twitch yayınla birlikte oyun oynatıyormu süperbox? ping durumları nedir pubg cs go gibi oyunlarda mesela ?
    duyduguma göre ping yapıyormuş süperbox twitchle birlikte
  • bende superbox üzerinden oyun oynuyorum ne lag ne de ping sorunu yaşamıyorum.
  • Arkadaşlar Aynı Sıkıntıları Yaşıyorum Sorunu Çözen Varsa Yardım Etsin Lütfen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.