Şimdi Ara

SUPER ONLINE TAAHHÜT BOZMA BEDELİ HAKKINDA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşım Super onlıne kullanıyor. 24 ay taahhütlü, ilk 3 ay ücretsiz paket. 3 ay doldu 4. aya giriyor. Bulunduğu bölgede altyapı iyileştirmesi yapıldı. Super onlıne paketi yükseltiyor ama uçuk fiyat istiyor. Bu da kabul etmiyor. Taahhütü bozup iptal etmek isteyince 890 lira bedeli var deniyor. Şimdi ben araştırma yaptım.
    Öncelikle kanunda bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediğimiz zaman feshetme hakkına sahip olduğumuz iletiliyor. Buna dayanarak tüketici hakem heyetine başvursak bizden bu ücreti alabilirler mi?

    2. merak ettiğim şey şu. Ceza almıyoruz, size verdiğimiz modem, kurulum ücreti, bağlantı ücreti gibi şeylerin bedelini alıyoruz deyip bu bedeli bizden alabilirler mi?

    Bu konu nedense bir türlü düzgün anlaşılmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ldr1907 -- 28 Mayıs 2020; 0:26:2 >



  • Merhaba. Öncelikle bir yıldan uzun süreli... Konusu evet var ama çoğu hakem heyeti kabul etmiyor. Ona bulaşmayın. Ama size daha kolay bir yöntem önereyim.
    altyapı iyileştirmesi yapıldığı için Superonline arkadaşınızı daha üst bir pakete geçmeyemi zorluyor. Eğer öyleyse bunu yapamaz. bu sözleşmeyi haklı fesih sebebidir ve hiçbir cayma bedeli alamaz. Çünkü abonelik sözleşmeleri yönetmeliği;" taahhüt süresince koşullarda tüketici aleyhine hiçbir değişiklik yapılamaz diyor. eğer dediğim gibi ise yani daha üst pakete geçmeyi zorunlu tutuyorsa, işiniz kolay. Bu konuda yardımcı olabilirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hp_anka H kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey yapmıyor paketin yükselmesini biz istiyoruz zaten. Şimdi bu ilk yazdığım kanuna göre hiçbir şey ödemeden kurtulabilir miyiz?
    Taahhüt 2 yıllık olduğu için geçerliliği olmaması lazım.
    Ama başka bir maddede de taahhüt süresi dolmadan iptal edilirse servis sağlayıcının yaptığı indirimler vs yanstılır diyor. Bunlar da bunu kullanarak biz size cezai bedel yansıtmıyoruz zaten. Yaptığımız indirimler, kurulum, aktivasyon, modem ücreti vs bunu alırız demek istiyorlar. Onların da fiyatlarını şişirdikleri için acayip yüksek bedel çıkıyor. İkilemde kaldık kime danışsak acaba?
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    O halde işiniz zor. Kanun bu hakkı tanımış doğru. Ama orada 12 ay üzeri yasak demiyor. Yapabilirsin ama tüketici isterse cayabilir diyor.
    Ayrıca hiç bir firma bunu kabul etmiyor. Taahhüt ayrı sözleşme ayrı şeydir diyor. Hakem heyetleri de bu konuda red veriyor. O yüzden bulaşmanızı tavsiye etmiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.