Şimdi Ara

Sunucu bilgisayarına ek disk için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba PowerEdge t410, Xeon E5620 çift işlemci 2x2TB diskleri olan ama bu diskler yedekleme mantığıyla tek çalışıyor, böyle sunucu bilgisayarına ek disk almak istiyoruz. 6 tane sas disk soketi var şu an 2 tanesi dolu. Buna 2 tane mi disk almamız gerekiyor. yoksa bi tane alsak onu 3. disk olarak kullanabiliyor muyuz? sunucuyu kullanım amacımız ağdan buradaki dosyalara ulaşıp kullanmak ve buraya yedekleme yapmak. disklerin görüntüsü aşağıda.

    Sunucu bilgisayarına ek disk için yardım







  • Selamlar @faskerhat


    Sunucunuzda turuncu ışık yanan diskiniz arızalı , sisteminizi raid 1 yaparak kurdukları için 1 disk arızasında sistem çalışmaya devam ediyor ancak diğer diskinizde arızalandığı zaman tüm datanızı kaybedeceksiniz öncelikle arızalı diskin yerine sağlam diski takmalısınız ve sunucu otomarik olarak raid yapınızda rebuilding işlemi yapacak bu işlemin süresi datanızın boyutuna göre değişecektir.


    Sunucunun Raid Controller kartı Raid Level Migration özelliğini destekliyor bu da şu demek sunucunuza 3. bir disk ekleyerek Raid1 olan raid yapınızı Raid 5 e migrate edebilir ve 3 adet 2 Tb lık disk ile 4 TB kullanılabilir alan elde edebilirsiniz. Sonrasında ekleyeceğiniz her diskin alanı direkt olarak raid5 e eklenecektir. 4. diski taktığınız zaman 6TB 5. diski taktığınız zaman 8 TB kullanılabilir alanınız olacak.





  • Bilgiler için çok teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.