Şimdi Ara

Sulu klima bilgi ve tecrübesi olanlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
59.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, daha çok arap ülkeleri ve güneydoğu anadoluda kullanılan ve sulu klima olarak adlandırılan soğutma sistemi ile ilgili bilgi ve tecrübe sahibi olanlar paylaşabilirler mi? Sadece bir fan kadar elektrik tüketimi olduğunu ve oldukça iyi soğutma sağladığını duydum fakat görmedim. Sizce almaya değer mi?



  • Aslında klima demek biraz yanlış bu sisteme.Bu tarz ürünler çöl iklimi olan bölgelerde iş yapar.Nemli olmayan kuru hava şartlarında.Türkiye de ise genelde insanı rahatsız eden nemli ve sıcak havadır.Bu aleti kullanırsanız daha çok terlersiniz.Bu sistem profesyonel olarak Fabrika çalışma sahaları veya tavuk çiflikleri gibi geniş yerlerin 3-5 derece aşağı çekilmesi için kullanılır.Bireysel kullanım,kapalı alanlar için kullanımı hatalı olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Aslında klima demek biraz yanlış bu sisteme.Bu tarz ürünler çöl iklimi olan bölgelerde iş yapar.Nemli olmayan kuru hava şartlarında.Türkiye de ise genelde insanı rahatsız eden nemli ve sıcak havadır.Bu aleti kullanırsanız daha çok terlersiniz.Bu sistem profesyonel olarak Fabrika çalışma sahaları veya tavuk çiflikleri gibi geniş yerlerin 3-5 derece aşağı çekilmesi için kullanılır.Bireysel kullanım,kapalı alanlar için kullanımı hatalı olur.

    http://www.troyteknik.com/(S(31yzmre02xqycn55pfsv0cfi))/Sulu_Serinletici_Hortumsuz_Sulu_Klima.aspx?i=21&;SuluKlima=Sulu-Serinletici-Hortumsuz-D%C4%B1%C5%9F-%C3%BCnitesiz-Klima-So%C4%9Futucu-Sulu-%C3%87%C3%B6l-Klimas%C4%B1

    burada da çöl kliması yazmakta zaten. Bu arada troyteknik ben biyerden çıkartıcam ama hala düşünmekteyim:)
  • Diyarbakır'da kapalı ortamda cam açmak şartıyla son derece mükemmel çalışıyor... Açık alanda ise (bahçe, balkon filan) tek alternatif zaten. Elektrik tüketimi ise kesinlikle çok çok çok az...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahintez

    Diyarbakır'da kapalı ortamda cam açmak şartıyla son derece mükemmel çalışıyor... Açık alanda ise (bahçe, balkon filan) tek alternatif zaten. Elektrik tüketimi ise kesinlikle çok çok çok az...

    Ben de bu tarz bir klimayı Güneydoğu Anadolu taraflarında bir arkadaşımı ziyarete gittiğimde görmüştüm. Değişik bir şey ama etkili.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tepedeninme

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahintez

    Diyarbakır'da kapalı ortamda cam açmak şartıyla son derece mükemmel çalışıyor... Açık alanda ise (bahçe, balkon filan) tek alternatif zaten. Elektrik tüketimi ise kesinlikle çok çok çok az...

    Ben de bu tarz bir klimayı Güneydoğu Anadolu taraflarında bir arkadaşımı ziyarete gittiğimde görmüştüm. Değişik bir şey ama etkili.

    Kesinlikle çok etkili...
  • türkiyede imaledilen yanlız su ile çalışan çöl kliması arıyorum yani sulu klima elektriklede çalışacak tabiki ama sulu olacak çöl kliması lazım çok fazla miktarda bilen yada elinde olan warsa mesajlarını beklıyorum
  • Teknik olarak adı Evaporatif soğutmadır. Genellikle ticari amaçlı kullanılıyor Türkiye de.Büyük fabrika vs. alanlar için.Birde şu aralar tavuk çiftliklerinde populer. Aşağıda örnek bir site.

    http://www.evaporatifsogutma.com/
  • ben denizlide yaşıyorum 9 senedir evaporatif soğutucularla uğraşıyorum. çok etkili vede az enerji tüketen bi cihazdır. içeriyi boğaltacak kadar nem yapmaz hatta türkiyede plastikten üreten yok bu cihazı, çinden gelen cihazlar. hatta bu eksiklik yüzünden plastik kalıp yaptırıyorum.hatta resimini de koyayım. tavsiye ederim..
    not dokuma gibi biyerde ise üretim kapasitesini arttırmakta. sorularınız olursa ben cevaplayabilirim.
     Sulu klima bilgi ve tecrübesi olanlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismet_yıldız


    ben denizlide yaşıyorum 9 senedir evaporatif soğutucularla uğraşıyorum. çok etkili vede az enerji tüketen bi cihazdır. içeriyi boğaltacak kadar nem yapmaz hatta türkiyede plastikten üreten yok bu cihazı, çinden gelen cihazlar. hatta bu eksiklik yüzünden plastik kalıp yaptırıyorum.hatta resimini de koyayım. tavsiye ederim..
    not dokuma gibi biyerde ise üretim kapasitesini arttırmakta. sorularınız olursa ben cevaplayabilirim.
     Sulu klima bilgi ve tecrübesi olanlar

    hocam merhabalar.
    benim küçük pastane tarzı bir işyerim var. yaklaşık 10m² bir alanda mutfak fırını çalışıyor. penceresi olmadğı için hava sirkülasyonu olmuyor.
    buraya klima almak istemiyorum. en dandik klima 1600 tl den başlıyor. nedeni ise önümüzdeki günlerde burda taşınma ihtimalim var. bu yüzden o kadar para yatırmak istemiyorum.
    buradahttp://www.koctas.com.tr/Evaporatif-Sogutucu-ZSS988/27518-39031/ bu ürünü kullansam işe yarar mı? buz veya su soğutmalı...
  • tekhim T kullanıcısına yanıt
    üye en son 1 yıl önce girmiş, aktif bir üye olarak görünmüyor, cevap geleceği konusunda biraz tereddütüm var açıkçası.
    Bahsedilen ürünün ev tipidir sizin bulduğunuz.
  • tekhim T kullanıcısına yanıt
    merabalar hocam kusura bakmayın biraz geç gördüm mesajınızı.
    linkini atmış olduğunuz evaporatif soğutucu işinizi görür rahat soğutur . biz de işyerimiz de çalışırken karşımıza koyuyoruz bu tip klimaları. bu klimada önemli olan hava m3 saat cinsinde fan hızı - su pompasının lt saati,
    Bu tarz klimalarda min 3000 m3 saat lik fan -min 1200 lt saat su pompası gerekir . türkiye hava şartlarına göredir bu tek petekli mobil klimalar için. su pompası 50-60 lira bişidir üstündeki çin işidir çabuk bozulur baştan uyarayım.20 lt suyu 3,5 saatte bitirir, klimdan çok daha tasarrıfludur. bu klima yı 2000 lira civarı satıyolar denizlide haberiniz olsun . :)
    bi soru sormak isterseniz 0507 072 36 99 dan ulaşabilirsiniz...
    https://www.facebook.com/tropikaliklimlendirme/
  • Ben kesinlikle değer diye düşünüyorum. 2 yıldır ofiste kullanıyoruz alınmaya değer.
    Hava içerisindeki buharlaşma söz konusu olduğunda, havanın ıslak termometre sıcaklığı, kuru termometre sıcaklığı ile kıyaslandığında evaporative soğutma potansiyelinin bir ölçütüdür.
    http://springday.com.tr 'ye bakmanı tavsiye ederim.
  • Bu ürünlerin doğru kullanımı nasıl? Buz falan gerekir mi? Nasıl su gerekir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle bunlar klima değil sulu vantilatör olarak geçer.

    Çalışma prensibi şudur; içerde fan ve su deposu mevcuttur fan çalışır ve su deposundaki suyun buharlaşma özelliğinden faydalanarak suyun sıcaklığıyla hava üfler.

    Su ne kadar soğursa üfleme de o soğuklukta olur, soğuk hava üflemesi için suyu sürekli soğuk tutmanız yani buz takviyesi yapmanız gerekir hem ortam sıcaklığı hem de fanın üfleme yapması nedeniyle buz çok hızlı erir, o da hafif soğumaya başlayana kadar buzlar erimiş olur su oda sıcaklığına geri döner ve vantilatörden bir farkı kalmaz cihazın. Ayrıca nemli bir bölgedeyseniz bu cihazlar odadaki nemi daha da arttırır ve odadakileri iyice bunaltır. Bu cihazların geçmişi baya eskidir çöl kliması olarak geçerdi arabistan'dan ithal edilirdi önceleri sonra Türkiye'de de üretilmeye başlanmıştı ama çok gürültülülerdi ve yüksek elektrik çekerlerdi klimaların yaygınlaşmasıyla artık pek kullanılmıyorlar fakat bazı markalar bunları yenilenmiş olarak tekrar üretti, boyutlarını ufalttı daha sessiz fanlar koydu enerji tüketimini ve sesi azalttı fakat yine de yaptığı iş aynı hatta bu yeni olan versiyonların depoları daha küçük 2-3 buz kalıbı atabiliyorsunuz eski tip olanlara büyük buz kalıpları koyabiliyordunuz.

    Özetle bunu alayım klima gibi odayı soğutsun gibi bir beklentiye girmeyin sürekli buz takviyesi yapmadığınız müddetçe vantilatörden pek farkı yok ve vantilatörden 3-4 kat pahalıya satılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 27 Temmuz 2020; 0:50:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.