Şimdi Ara

Sulandırılan Millet Kıraathanesi konusu.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
1
Favori
2.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlıyoruz.

    Kıraat: Okuma.
    Hâne: Ev.
    Millet Kıraathânesi= Milletin Okuma Evi.

    Kahve değil.

    Örnek teşkil etmesi açısından bir resim atalım, şu şekilde bir şey olacak:
    Sulandırılan Millet Kıraathanesi konusu.

    Kek ve çay konusu: Arkadaşlar şu ortamda ders çalışırken film izlerken kitap okurken veya bunlardan önce bir kek atıştırıp çay içmenin nesi abes. Nesini beğenmediniz. Ortam bu anlatabiliyor muyuz? Konulara yazıyorum hala kahve açılıcak vs deniyor.

    Bu yerlerden her mahallede bir tane olduğunu hayal edin. Gençlerin gidip kitap okuduğu ders çalıştığı film izlediği yerler.

    Umarım anlatabilmişimdir.


    Ek: Görüldüğü gibi bu kültür seviyesine doğrudan etki edecek bir çalışma. Gerçek anlamda bir vizyon zira temelden forumda sosyal medyada çürüyen gençleri bir şeylere katma potansiyeli var. Yeni kişilerle tanışma, daha çok okuma gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 12 Haziran 2018; 12:26:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hayır kütüphaneleri kapatıp böyle bir şey yapmaya anlam veremiyor insan. Benim buraya gitmem için interneti hızlı olmalı ki olmayacağı belli. Bedava yiyecekten çok korkuyorum malum biliyorsunuz künefe için zombiye dönüşen dayıları. İkisini çıkar zaten düz kütüphane. Ama en son çıkan kitaplar bulundurulursa takdir edebilirim.
    Muhalefet hep bir ağızdan diyor ki, üretim ekonomisine geçelim. Çocuklarımıza fabrika açalım, iş imkanları sunalım. Tarıma dayalı sanayiyi kuralım.

    Sözleşmeli, geçici öğretmeni kaldıralım, eğitimi düzeltelim, atanamamış öğretmenleri atayalım. Eğitim sistemini ulusal bir uzlaşmayla kuralım, kimse değiştirmesin. Kobilere ödedikleri vergi kadar faizsiz kredi verelim, böylece daha çok vergi vereceklerdir, çünkü vergileri kadar faizsiz kredi alacaklar. Katma değeri yüksek ürün üretmeleri için teşvik edelim, onlara daha yüksek faizsiz kredi verelim. Dünya markalarımız olsun, gençlerimizi arge, tasarım, marka konusunda eğitelim. Her yıl 10 bin üniversite öğrencisini doktora için yurt dışına gönderelim. Üç dil öğretelim. İsteyen istediği kadar din eğitimi verelim, istemeyene din eğitimini zorla vermeyelim. Alevilerin haklarını düzeltelim, cem evleri de ibadethane statüsü kazansın, vs... Adamlar sayıyor da sayıyor.

    Sizinki diyor ki stadyum açacam, park açacam, kıraathane açacam.

    Yeminle sizin liderin iki üç mitingini baştan sona izledim, proje anlatmıyor doğru düzgün, hep yaptıklarıyla övünüyor, yorgun, çökmüş, eski halinden eser yok eser, bir de KK ile İnce'ye laf atıyor. En son gitti hayvan dedi İnce'ye. Yani kısacası bana göre bu adam şöyle düşünüyor, bunların eli mahkum yine bana oy verecekler. Ben buraya çıkıp hiçbir şey anlatmasam da bana oy vereceksiniz.
    Yüzeysel düşünürsen her denilene doğru dersen tabi mantıklı gelir.Dün akp li bir arkadaşımla muhabbet ediyorum bu muhabbwt açıldı bana attı kıraat ın sözlük anlamını tıpkı senin gibi.



    Şimdi düşün günümüz kıraathanelerini herhangi bir kitap okuma durumu var mı?





    Bir arkadaş bahsetmiş bedava tatlı dağıtmışlardı bir yerde videosu aklımda millet birbirinin parmağını yiyecekti neredeyse bu kadar medeniyetsiz bir halk orayı okumak için mi kullanır ya da içeride okumaya uygun bir ortam oluşur mu?



    Insanların eğer gerçekten okumasını istiyorsan kıraathane açıp pasta çay kek dağıtmakla olmayacağının o da farkında.Taban kitlenizin ne kadarı oh be artık rahatça kitap okuyabileceğimiz ve yanında pasta çay yiyebileceğimiz bir yer açılacak diye düşünüp seviniyor.Daha doğrusu ne kadarı burayı açılınca o anlamda kullanacak.



    Son olarak kısa keseyim bu boş vaat üzerine gereğinden fazla yazdım bir insanın okumasını istiyorsan onu eğitirsin.Belirlerin insanların eğitim düzeyini belirli bir eğitimi şart koşarsın düzgün bir biçimde seveceği şekilde eğitirsin.Günümüzde okula gitmeyi seven çocuk mu var?Daha doğrusu okulu bir şeyler öğreneceği için seven çocuk mu var?Git okula 45 dk bir sınıfta ileride çoğunu kullanmayacağın bir eğitim al sonra bunlardan sınava gir dönemde 3 kere ne oldu ne bitti yarın fizik aman oraya bugün coğrafya derken kafan yansın seneler sonra hiçbirini hatırlama.



    Yani bu millete kıraathanelerdeki bedava kekler değil doğru bir eğitim lazım
    Projeler hep beton. Hep yandaş cebini doldurma projeleri de ondan.

    Fabrika yaptınız da bir şey mi dedik?
    Okul yaptınız da bir şey mi dedik?
    İş Güç sorununu çözdünüz de bir şey mi dedik?
    Atanamayan öğretmenleri atadınız da bir şey mi dedik?
    Öğrenim harçlarını kaldırdınız da bir şey mi dedik?
    16 senedir yerli arabayı yaptınız da bir şey mi dedik?

    Hep hava civa.

    Sen git anca Mehmet Cengiz'in, Ali Ağaoğlu'nun cebini doldur, 3 liralık köprüyü 5 liraya yaptır, 2 liraya yapacağın hastaneyi başkasına yaptırıp bilmem kaç yıl hasta garantisi ver, devletin malını, milletin vergisini yandaşa peşkeş çek, sonra yok efendim kulak tıkayın da bilmem ne...

    Şu hastalıklı düşüncelerinizi kendinize saklayın beton seviciler. Adamlar eşşeğe semeri vurmuş tek dertleri proje diye sizi yiyip ceplerini doldurmak. Bunu size anlatamıyoruz işte. Bu kadar vergi verilen bir yerde bunların yaptığını herkes yapar.
    1 - Neden kütüphane demek yerine kıraathane dedi onu anlamadık.
    2- Kitap okunan yerde çay ve kek dağıtılması sence de saçma değil mi? Millet kitap okurken ortamın sessiz olması lazım, şıngır şıngır çay karıştırılacak, höpür höpür içilecek bildiğin bizim kahve dediğimiz mekanlardan bahsetti boşuna kıvırmayın.

    Büyük ihtimal kahvedeki yok Konyalı mühendislerimiz şunu yaptı bunu yaptı Amarikanın oyunu diye dönen muhabbetleri artırıp kıraathanedeki TVler de A Haber gibi propaganda kanallarının izletilmesi. Cahil işsiz kesiminde iyice koyunlaştırılması söz konusu bu projede.. Kimsenin kitap okuyacağını falan düşünmüyorum.


    kelime anlamı: müşterilerinin okumaları için gazete ve dergi bulunduran, geniş, temiz ve iyi döşenmiş kahvehane.
  • :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanların zihniyeti eleştirdiğini hala anlayamamissiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanhu11

    İnsanların zihniyeti eleştirdiğini hala anlayamamissiniz.
    Şöyle bir çalışmanın kötü eleştirilmesini anlamak istemiyorum kusura bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 12 Haziran 2018; 1:53:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır kütüphaneleri kapatıp böyle bir şey yapmaya anlam veremiyor insan. Benim buraya gitmem için interneti hızlı olmalı ki olmayacağı belli. Bedava yiyecekten çok korkuyorum malum biliyorsunuz künefe için zombiye dönüşen dayıları. İkisini çıkar zaten düz kütüphane. Ama en son çıkan kitaplar bulundurulursa takdir edebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçiniz.. Sizler teknolojiye karşı olan yasakçı ve gerici bir düzenin mağdurlarısınız. Bu milleti okuma ve yazmaya teşvik eden kişi şuan aramızda değil.
  • 3000 kütüphane kapatacaklarina kutuphaneleri iyileştirmeye calisabilirlerdi.Amerikayi yeniden keşfetmeye gerek yok.Millet kıraathaneleri de gayet dandik bir isim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Benim eleştirdiğim kısım verilecek olan hizmet değil. Bu kadar basit bir şeyi seçim projesi olarak göstermek. İlkokulda başkanlık için mi yarışıyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beleş ürün varken uygulaması imkansız bu bir.

    İkincisi eğitim seviyesi arttıkça birilerinin oyları düşüyordu hani. Yani samimi değiller.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CartmanBra

    Hayır kütüphaneleri kapatıp böyle bir şey yapmaya anlam veremiyor insan. Benim buraya gitmem için interneti hızlı olmalı ki olmayacağı belli. Bedava yiyecekten çok korkuyorum malum biliyorsunuz künefe için zombiye dönüşen dayıları. İkisini çıkar zaten düz kütüphane. Ama en son çıkan kitaplar bulundurulursa takdir edebilirim.
    Kütüphanelerin kapatılacağı nerden çıktı şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: speedyturtle

    Benim eleştirdiğim kısım verilecek olan hizmet değil. Bu kadar basit bir şeyi seçim projesi olarak göstermek. İlkokulda başkanlık için mi yarışıyorsun?
    Basit değil zaten. Şuna basit diyen okumanın kültürlenmenin idrakına tam anlamıyla varamamıştır. Üstelik bir sürü vaatten birisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım hizmetin beleş olması çok saçma...keyfii biryer...birisinin vergisiyle...boş aylak insanların kek çay simit ücretleri odenemez..şu beleş kısmı yapılmazsa olabilir...ama boş bir vaad atomu parçalamış gibi rtenin tanıtım yapması hataydı herkes dalga geçiyor akp li chpli demeden...sadece chpliler dalga geçmiyor gayet akplilerde kafa buldu yani..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Haziran 2018; 3:21:2 >
  • Her m2 den altın çıkarıp vericem desen bunlar yine karalama yaparlar sen burayı boşver git oyunu ver sonra bunların aglamalarini keyifle izle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-BF8E9B238

    Beleş ürün varken uygulaması imkansız bu bir.

    İkincisi eğitim seviyesi arttıkça birilerinin oyları düşüyordu hani. Yani samimi değiller.
    Orada bir koli içinde kekler durmayacak. Sistem şu: Girişte/Danışmadaki görecli girene bir kere verecek. O da alıp yerine geçecek. Yeni gelen nesilin görgüsüzlüğü daha az böyle şeyler konusunda.

    Bunu da reddediyorsunuz ama son 16 yıldaki hükumetle beraber gençler artık 1 paket keke bi ihtimam göstermiyorlar. Eskisi gibi şeker çikolatayla havaya uçan çocuklar yok çünkü bunlara ulaşmak artık aşırı kolay.

    Tabi buralara dururken gelinmedi. Ama bu başka bir konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu muhalefet tarafından sulandırılmadı.

    Kıraathane konusu ne diye tanıtıldı? Millet kıraathaneleri açacağız dendi.

    Demediler ki bu zamana kadar alışılagelmiş, çay içilir okey oynanan kahvehanede hiçbir farkı olmayan yerler yerine yeni bir şekil oluşturacağız.



    Laf ebeliği yapmaya gerek yok! Ayrıca büyük bir olay da değil. Gençlik merkezleri var ama sadece AKP li tayfa gidiyor. Eğitimi düzelt buraya kaynak ayıracağına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bu vaadi işsizliğin büyük bir sorun olduğu ülkede vermek ne kadar mantıklı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Internetin yarisi sansurlu, Wikipedia bile hala kapali, gelmisler Turk tarihinin en cok kutuphane kapatan partisi gelmis kiraathane acacagim diyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    arkadaşım hizmetin beleş olması çok saçma...keyfii biryer...birisinin vergisiyle...boş aylak insanların kek çay simit ücretleri odenemez..şu beleş kısmı yapılmazsa olabilir...ama boş bir vaad atomu parçalamış gibi rtenin tanıtım yapması hataydı herkes dalga geçiyor akp li chpli demeden...sadece chpliler dalga geçmiyor gayet akplilerde kafa buldu yani..
    Şuna boş bir vaad diyen boş kimsedir. Bundan ABD'de var mesela. Görüntü de oradandı hatta. Kek çay muhabbeti tartışılır ayarında kullanılırsa sorun olmaz ama asıl olay kek değil gidip devenin kulağında çiçeğe takılıyorsunuz. Olay her yere böyle kitap okuma ders çalışma yerlerinin açılması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten işsizliği azaltacak, vizyon iceren, 2023 hedeflerine uygun bir proje!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.