Şimdi Ara

Suç Bizde

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sega çok kötü durumdaymış. Oyun firmaları tek tek kapanıyormuş. Resident evil eski havasında değilmiş. Firmalar Dlc ler ile kazıklamada artık arsızlığın boyutunu bile aşmış. Yeni IP (fikir mülkleri) ler çıkmıyormuş. Satılan DLC ler meğer zaten CD nin içindeymiş. Online kod olmadan oyun oynanmıyormuş. Aldığın oyunun parası kadar bir para da online servislerden yararlanmak için ödüyormuşsun. On yıl öncesi bitirdiğiniz bir oyunun remake i sizi sanki yeni bir oyun gibi heyecanlandırıyormuş. Çok beklediğiniz bir oyunun devamı iptal olmuş EA paragöz bir firmaymış. Daha oyun çıkmadan DLC si duyuruluyormuş.

    .. ve daha aklıma gelmeyen bir sürü saçmalık...

    Ne hale geldik farkında mısınız? Oyun sektörü artık tümüyle ticari kaygıların olduğu, eski tadından ve havasından uzak, piyasaya, ortama göre takılan bir sektör oldu... Yeniliğe ayak uyduramayanların battığı iflas bayrağını çektiğinin, oyunların bir bir iptal edilmesinin artık normal bir şeymiş gibi kanıtsar olduk. Peki neden bu haldeyiz? Şimdi "Ne varmış bu durumda" diye içinden geçiren yazının devamını okumasın ve oyununa dönsün. Ben gerçek oyuncular için yazıyorum bu yazıyı...

    Aslında herşey bizim; yani oyuncuların suçu:

    En güzel oyunların, zeka gerektiren, bulmaca ve eğlenceyi harmanlayan, macera öğeleri katılmış ve daha açık tabirle kafa yorulması, düşünülmesi ve zeka gereken oyunların yerine.. "Aksiyonlu koridor oyunları" diye tabir ettiğim, karakterleri yürütmek hariç herşeyin otomatik yapılmasına, bir sonraki görevimize kadar -bırakın nerede olduğunu- bize adım adım neler yapacağımızı konusunda eşlik edip en ince ayrıntısına kadar anlatılmasına ve bizim de sadece karakterimizi oraya götürerek bölümleri geçtiğimiz, -tabiri caizse; 7-8 yaş çocuklarına veya zeka seviyesi gelişmemiş insanlara bile hakaret niteliği taşıyan- üstüne üstlük bu oyunlara eskiden kalma birkaç kırıntı ile diğer oyuncuların da gözlerini boyayarak oyuna getirilmesi durumu ve satış rakamlarının patlamasının bir sonucudur.

    Evet, bu satış rakamlarını patlatan bizleriz.. Bugün RE 4. oyunda özünden çıkıp denediği şey tutmasaydı o oyun özüne öyle bir sahip olurdu ki bir daha ayrılmazdı. Bugün aksiyona dönüşen her oyun bunun bir sonucudur. Bu sonucu sağlayan ise malesef oyunculardır. Malesef biz yuncular olarak kalitemizi çok düşürdük. Artık "oyna geç" "vur geç" mantığına sabip oyunlara rağbet göstermeye başladık. Artık kafamız ya çalışmıyor ya da çalıştırmak istemiyoruz. Bir oyun bizi düşünceye sevk edince, aksiyon seviyesi düşünce hemen sıkılıyoruz. Yavaş işleyen oyunları almıyoruz. Çöp oluyor o oyunlar. Almıyor ve desteklemiyoruz...

    Oyun firması bir dlc çıkarıyor milyonlarca oyuncu alıyor.. Eskiden hatırlarsanız bunların adı "expension pack" idi yani genişleme paketi... Şİmdiki gibi tamamlama değil. Böyle rağbet görünce ister istemez her firma dlc çıkarıyor çünkü oyuncular alıyor...

    Hal böyle olunca özüne sadık kalan firmalar, oyunlar, seriler artık tutulmuyor ve son buluyorlar. Bu böyle gittikçe de oyuncular olarak aksiyana doyacaksınız ileriki yıllarda ama aksiyondan başka bir oyun türü olmayacak elinizde. Sonra da yine söylenmeler başlayacak "nerede eski oyunlar" diye... RE aksiyona kaydı, Mass effect, splinter cell vs. vs.aklıma gelmeyen birçok oyun. Ne oldu özünden uzaklaştı ama dummy gamer lar (böyle hitap edeceğim artık) yüzünden satış patlaması yaşamış... Basitleşen Oyuncular yüzünden eski oyunlar ve kapanan - batan firmalar bu haldeler... Eğer biz göstermezsek rağbet, almazsak bir daha o oyunları dlc leri 10 yl öncesinin remake ini, bakalım kaliteli oyunlar, emek harcanmış, kafa yorulmuş oyunlar çıkıyor mu çıkmıyor mu?.. Devam edersek rağbete cod8-9-10 bf3,4,5 bilmemne oyununun 7-8-9. versiyonunu almaya.

    Şimdi düşünyorum adamlar yarım bıraktıkları Shemnue yü.. yıllardır 3. oyunu bekliyorum şahsen ben. Şİmdi düşündüm de yapsalar kim alır? 3-5 kişi? biraz daha fazla belki. Neden aksiyon yok. hareket yok sıkıcı yavaş bir oyun. Piyasa oyuncularına göre değil. Tıpkı şarkıcıyım diye piyasaya çıkan ve müzik kalitesini sürekli biraz daha aşağı düşüren günlük şarkıcıları gibi olduk artık oyuncular olarak. Lütfen Firma dlc çıkarınca, bunun yerine tam sürüm oyun çıkar diye, Sırf para için bir seriyi uzatanlara yeni ip istiyoruz diye, oyunun tutması için köklerinden uzaklaşanlara da oyunlarına rağbet göstermeyip tepkimizi koyalım. Yoksa bütün değerlerimizi kaybediyoruz...







  • Bunun tek sebebi Call of Duty ve online oyun sistemidir.(Ben bile zamanında cod4'ün hastasıydım) Bu nesilde cod serisi o kadar çok satıldı ve oynandıki, o saçma hızlı arcade yapısıyla tüm amerikan bebelerinin ilgisini çekti.

    Diğer yapımcılar da baktılar aksiyon'da hızlı oyunda bol para var ve oyun sektöründe para en çok amerikada dönüyor, çoğu oyunu amerikalıların beğendiği türe göre yaptılar ve yapmaya da devam edecekler, önlenemeyen gerçekler bunlar.

    Eskiyi yaşatmak isteyenler tekrardan para verip Hd collectionlar ile kendinizi avutmaya devam...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAKÁ -- 1 Nisan 2012; 4:58:39 >
  • İçinde sadece aksiyon olan oyunları seven insanlara hakaret edemezsin. Hakaret etmeyi geçtim, eleştiremezsin bile. Herkes bulmaca sevecek diye bir kural yok. Sen bulmaca çözerek eğlenirsin, başkası SADECE adam vurarak eğlenir. Başkası sadece Fifa oynar ki çok var böyle arkadaşım. Oyun bu oyun, turnuvalara katılıp para kazanan profesyonellerden değilseniz, bu kadar ciddiye almayın Ciddiye almayın ki, komik duruma da düşmeyin

    Bu arada, özünden çıkan Resident Evil 4 de şahane bir oyundu bence. Sadece o oyun için Gamecube alıp, bitirdikten sonra satmıştım.
  • bence bu bi suç olarak algılanmamalı, hızlı ilerlemeli arcade türü oynayanlar çocuk olarak yaftalanmamalı. herkesin oyun zevki ve koşulları farklı. adam okuldan veya işten eve geliyo sinir stres kafa olmuş kazan gibi bide üstüne bulmacalı ağır ilerlemeli oyunları takıp ona kafa yormuyo. suçmu şimdi bu?

    ama aksiyona talep fazla olduğu için oyun camiasının otun mokun her oyun türünün içine aksiyon kattığı doğru bende rahatsızım ama oyun deyince sadece xbox ps3 olarak bakılmamalı. psp vita, 3ds gibi el konsollarına veya android ve ios gibi platformlara hergün zibilyon tane çok kaliteli içine aksiyon katılmamış saf adventure saf rpg oyunları geliyo. amaç bu tür oyunlar oynamaksa xbox ps3 yerine onlarda tercih edilebilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 1 Nisan 2012; 5:47:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KAKÁ

    Bunun tek sebebi Call of Duty ve online oyun sistemidir.(Ben bile zamanında cod4'ün hastasıydım) Bu nesilde cod serisi o kadar çok satıldı ve oynandıki, o saçma hızlı arcade yapısıyla tüm amerikan bebelerinin ilgisini çekti.

    Diğer yapımcılar da baktılar aksiyon'da hızlı oyunda bol para var ve oyun sektöründe para en çok amerikada dönüyor, çoğu oyunu amerikalıların beğendiği türe göre yaptılar ve yapmaya da devam edecekler, önlenemeyen gerçekler bunlar.

    Eskiyi yaşatmak isteyenler tekrardan para verip Hd collectionlar ile kendinizi avutmaya devam...

    Ne alaka * adamlar yeni bir teknoloji getirdi sıktı bulmacalar artık sabahtan akşama
  • Dirt 3'de hatırladığım kadarıyla ilk önce monte carlo pisti oyunun içindeydi sonra çıkardılar dlc ile sattılar bizde aldık napalım
  • Bunun oyunların sadece aksiyona kaçması gibi bir durumla alakası olduğunu düşünmüyorum. Herkes bulmacali oyun sevecek diye birsey yok, sadece aksiyon ile kafasını dağıtmak isteyen milyon tane oyuncu var. Kaliteli oyun demek icinde bulmaca yada benzeri seylerin olduğu oyun demek değildir.

    Yeri gelir RPG yeri gelir strateji yeri gelir adventure yeri gelir saf aksiyon oyunu oynanır hepsinin ayrı zevki ve yeri var. Türü ve icerigi ne olursa olsun kaliteli oyun yaparsan birsey olmaz yalnız bazen bazı oyunlar haksız durumlarla karsilasabiliyor ama bu bir gercegi ortaya koymaz.


    Shenmue hayatımın oyunudur ama satmadı ve önceki nesilin oyunudur yada Undying müthiş bir oyundur ama yok o da satmadı. Shenmue herkese hitap etmeyen bir oyun ama Undying herkese hitap eden FPS turundeydi sonuc ise aynı. Yine diyorum bazen haksızlıklar oluyor ama bu bir gercegi ortaya koymaz. Herkese hitap etmez denilen Skyrim ise canavar gibi sattı.

    Oyun dunyasında heryerden oyunlar olacaktır kimileri iyi satacak kimileri ise hak ettigini bulamayacak bu her alanda yaşanan birsey.

    Amerikan bebesi olayı ise bu nesilde moda oldu. Açıklanan rakamlar ise böyle birsey yoktu oyuncu kitlesinin ağırlığı yetişkinler üzerine kuruluydu. Bu haber yanılmıyorsam BSC'de yer almıştı.

    DLC için ise sonradan yazacaklarım var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 1 Nisan 2012; 10:27:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: biohard35

    Dirt 3'de hatırladığım kadarıyla ilk önce monte carlo pisti oyunun içindeydi sonra çıkardılar dlc ile sattılar bizde aldık napalım

    Babadan oğula nesil bunlar
  • İnanın, öyle bir duruma gidiyoruz ki oyun oynamak istediğimiz zaman artık, birbirinin benzeri fakat isimleri/konuları değişik oyunlar arasından seçim yapmamız gerekecek. Bende aksiyon seviyorum ama her gün de aynı yemek yenmiyor.. Bende bitirdim GeoW ı GOW ı vs. Ama bazı oyunlar aynı kalmalı MAss effect3 ü oynamadım ama çok güzel olabilir. Fakat mass effect aksiyon olacaksa, bioware rpg yapmayacaksa kim yapacak? Capcom 3ds deki RE.Revelation u oynayan varsa tadına doyamaz, Capcom re oyununu yapmazsa kim yapsın? Aksiyon yapacaklarsa başka bir seri başlatsınlar. Bir adam akıllı Elder Scrolls kaldı. ileri de o da Aksiyon/RPG olursa şaşmayın..

    Demek istediğim aksiyon oyunları kötü değil. Oturup kafa dağıtmak için bende çok oyun bitirdim ama bıktım artık her oyun böyle olmasından.. Casual oyuncuların çok etkisi var bu doğru ama inanın onlar da diğer türlerin tadına baksa vazgeçemezler.. Yoksa önümüzdeki yıllarda tekdüze çıkan oyunlar inanın ben sıkılmam memnunum diyenlere bile hiç tat vermeyecek...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atilkan

    quote:

    Orijinalden alıntı: biohard35

    Dirt 3'de hatırladığım kadarıyla ilk önce monte carlo pisti oyunun içindeydi sonra çıkardılar dlc ile sattılar bizde aldık napalım

    Babadan oğula nesil bunlar

    Devamını bilen biliyor. Ayrı komedi. Ne desek az bu oyun firmalarına.

    Yol yolabildiğin kadar oyuncuyu. DLC mi dersin ? Online pass mı dersin ? Her türlü pislik var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubellite

    quote:

    Orijinalden alıntı: atilkan

    quote:

    Orijinalden alıntı: biohard35

    Dirt 3'de hatırladığım kadarıyla ilk önce monte carlo pisti oyunun içindeydi sonra çıkardılar dlc ile sattılar bizde aldık napalım

    Babadan oğula nesil bunlar

    Devamını bilen biliyor. Ayrı komedi. Ne desek az bu oyun firmalarına.

    Yol yolabildiğin kadar oyuncuyu. DLC mi dersin ? Online pass mı dersin ? Her türlü pislik var.

    Hadi gene online pass falan bi nevi. Adam ikinci elciden ve korsancıdanda para koparmak istiyor.
    Ama oyunu adam 10a yapıyorsa bize 1a sını satıp kalan 9a yı 20 Farklı DLC ile satıyor


    Bence oyun piyasasında oyuncuya değer veren şirketlerin en başında RockStar geliyor




  • Ya şöyle saçmasapan konular açmayın,oynayın gitsin,nerde eski oyunlar hacı dayı konuları baydı artık
  • Aksiyon oyunları sevenlere (ya da bulmaca içeren oyunları sevmeyenlere) yönelik yazdıkların saçmalıktan ibâret. Sen sevdiğin oyunların devamı gelmediği için ve oyun sektörü senin istemediğin bir yöne doğru gittiği için biraz dolmuşsun.

    DLC'ler hakkında yazdıklarına da katılıyorum ama yapacak bir şey yok. Hani Amerika'da ya da Birleşik Krallık'ta falan olsak yine bir nebze tepki koyabiliriz de, Türkiye'de yaşıyoruz be abi. Biz kimiz ki?

    Yaşımla mı ilgili bilmiyorum ama, ben oyun sektörünün gidişatı hakkında pek karamsar değilim. Mesela bir Diablo 3, bir Halo: 4, bir The Last of Us beni inanılmaz heyecanlandırıyor. Hayatımın diğer alanlarında yapmam gereken şeyleri bitirdiğimde yeniden elime gamepad alıp keyifle oyun oynayacağım.




  • Ninja Gaiden 3'ü bir tek ben beğendim sanırım :) oh
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eli Wallach

    Aksiyon oyunları sevenlere (ya da bulmaca içeren oyunları sevmeyenlere) yönelik yazdıkların saçmalıktan ibâret. Sen sevdiğin oyunların devamı gelmediği için ve oyun sektörü senin istemediğin bir yöne doğru gittiği için biraz dolmuşsun.

    DLC'ler hakkında yazdıklarına da katılıyorum ama yapacak bir şey yok. Hani Amerika'da ya da Birleşik Krallık'ta falan olsak yine bir nebze tepki koyabiliriz de, Türkiye'de yaşıyoruz be abi. Biz kimiz ki?

    Yaşımla mı ilgili bilmiyorum ama, ben oyun sektörünün gidişatı hakkında pek karamsar değilim. Mesela bir Diablo 3, bir Halo: 4, bir The Last of Us beni inanılmaz heyecanlandırıyor. Hayatımın diğer alanlarında yapmam gereken şeyleri bitirdiğimde yeniden elime gamepad alıp keyifle oyun oynayacağım.

    İmzan konuyu özetliyor
     Suç Bizde




  • DLC olayı artık çok başka bir boyuta geldi. Yapımcıların oyuncuları teknolojik olarak yasal bir şekilde soyma şekline büründü.

    Yeni nesilde artık ara videoları ve oyun sonlarınıda DLC adı altında satmazlarsa çok iyi. Yapımcıların bu konuda kendilerini frenlemesi gerekli. Oyuncu oyunumu alsın yoksa oyunla ilgili sonrasa satışa sunulan içerikleri mi resmen oyuncunun üstüne bindikçe biniyorlar.

    Yeni haritaları geçir, yeni silahları geçir üstüne ana senaryoyu etkileyecek yeni görevleri geçir tabi en başta oyunu iyi bir fiyattan oyuncuya geçir karşı taraftan devamlı geçir babam geçir.
  • Eskiden DLC çıktımı sanki farklı oyun oynuyormuşuz gibi olurdu.Bkz : Red Alert 2 Yuri Revenge,BF2 DLC'leri,HF2 episodeler,Şimdiki durum Saint Row3'te,Geow3'te silaha boyama yapmak için 2,3 dolar verenler var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paypay88

    Eskiden DLC çıktımı sanki farklı oyun oynuyormuşuz gibi olurdu.Bkz : Red Alert 2 Yuri Revenge,BF2 DLC'leri,HF2 episodeler,Şimdiki durum Saint Row3'te,Geow3'te silaha boyama yapmak için 2,3 dolar verenler var

    Geow 3 te bütün silah skin DLC lerini almak için 3200 points ödüyorsunuz. Buda nerden baksanız 60 TL falan. Sırf silahın "masaüstü" resmini değiştirmeye bu kadar para verilirmi yav
  • Alıyorlar... Almasın kimse her oyun için.. Adamlarda oyunu tamamlama kaygısı yok eksikler dlc ile kapatırız diye düşünüyorlar...

    Benzer mantıkta bir olay anlatayım size.. Xbox ta title Update olayı var.. yani sen oyununa bir update yapacaksan en fazla 4 mb olmalıdır diye kural mic. tun koyduğu.. Sony cephesinde bunun bir standardı olmadığı için gb larca update çıkabiliyor bkz. BF3 (bende indirdim malesef).. Teknik olarak olayın başka boyunları da var, ps3 programlaması zor bir alet vs. ama mutlaka iki konsol kullananlar farketmiştir xbo a çıkan oyunlar daha sorunsuz.. bu 1. örneğimiz..

    2. örnek nintendo 3ds den gelecek. Mario kart 7 oyununda bir yerinde hata var.. haritadan denize atlıyorsunuz ve son bölümdeki check point ten başlıyorsunuz.. Nintendo bu hatayı düzeltmedi kaldı ki 3ds updatelere uygun bir cihaz...

    Şimdi xbox ın update politikası ve nintendo nun politikasını birbirine benzer buldum. Neden şimdi bu platforma oyun hazırlarken adamlar olabildiğince dikkat ediyorlar çünkü bir hatalarında millete madara olurlar update lerdeki kısıtlamalardan dolayı... Ama ps3 te çokta özenilmeden yapılıyor ileride dayıyorlar gb larca uptade i...

    İşte kimse dlclere itibar etmezse tepki verirlerse firma da oyun çıkmadan önce ne koyalım herşeyi koyalım diye koyar üfürükten dlc lerle bizi kandırmaya kalkmaz...

    Bir konu daha var: Dijital satılan oyunlar.. Eğer tamamiyle geçilirse birgün bu olaya işte o zaman firmaların eline düştüğümüz andır.. 2. el piyasasının bitmesi ve oyunları istedikleri fiyattan satmaları demek. Sizde farketmişinizdir ki steam ile psn-live arasında dağlar kadar farkvar indirim ve fiyat konusunda... istedikleri fayattan dayatacaklar oyunları... İnşallah böyle bir sistem hiç gelmez.. Bluray- dvd veya hafıza kartı mutlaka olur...




  • 2 el gitsin okadar önemli değil bence dostum Dijital ucuzdan satılırsa niye olmasın ? ayrıca gitmez korkma kartuşlu olur gitmez.Ama steam çok ucuza satıyor oyunları o kadar indirim vs yapıyor 20 30 dolara her oyunu alabiliyorsun ne kutu derdi var ne gidip boş d&r'deki adamlarla yada kargocuyla uğraşıyorsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.