Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (322. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.031
Cevap
199
Favori
982.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,
    Confort modeline haricen tavan rayı takılabiliyor mu, internette satışta çokça ray var fiyatlar da uygun
    Bilen var mı montaj nasıl yapılıyor, delme işlemi var mı acaba?
    Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: descartes46

    Arkadaşlar,
    Confort modeline haricen tavan rayı takılabiliyor mu, internette satışta çokça ray var fiyatlar da uygun
    Bilen var mı montaj nasıl yapılıyor, delme işlemi var mı acaba?
    Teşekkürler

    Elegance aracımda sonradan tavan barı kullanıyorum. Tavandaki siyah şeritlerde kapaklar var oraları açıp vidalama yapabiliyorsunuz. Herşey hazır yani uğraştırıcı bir yanı yok.
  • manci kullanıcısına yanıt
    4x4 ler çok hassas konu,dizginleri oradakilere bırakmamalı,onların umrunda olmuyor,bence Subaru servislerine danışıp ne yapılması gerektiğini öğrendikten sonra hareket etmek gerekir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freebirdx -- 12 Aralık 2016; 12:3:36 >
  • Ben tuv e girdim. Önler rollbar a kondu arkalar dönmedi sonra arkalar rollbar a kondu önler dönmedi. Başta şaşırdım. Ancak vites N pozisyonunda yaptığını gördüm. Demek oluyor ki N pozisyonunda tüm tekerler boşa çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MKarmil


    quote:

    Orijinalden alıntı: alperyy


    quote:

    Orijinalden alıntı: MKarmil


    quote:

    Orijinalden alıntı: alperyy

    Gunaydin arkadaslar. 2014 XV Elegance sahibiyim ve aslinda aracimla cok mutluyuz. Ancak esim surekli sabah ve aksam trafigin en yogun oldugu zamanlarda aracla ise gidip gelmeye basladigi icin (bende sirket araci var) yakit tuketimi ortalamamiz 9.2lt/100km civarina oturdu. Onceleri bu duruma gecici olarak baktigimiz icin onemsemedik ama haftada 1 depo benzin almaya baslayinca canimizi sikmaya basladi acikcasi. Artik benzinli araba bizlik olmaktan cikti sanirim. Bu yuzden diesel bir alternatif bakmaya basladik ama bir taraftan Subaru'nun kalitesi, rahatligi, surus keyfi ve tabii ki AWD ozelliginin bize kattigi simarikliktan da vazgecmek istemedigimizden, Mazda CX-3 ile ilgileniyoruz. Hatta bu hafta sonu test etmeye gidecegiz. Gitmisken benim icin soru isareti olan bazi noktalarin da cevabini almis olacagiz muhtemelen (arka bolumun ne kadar dar oldugu vb gibi). Yani boyut olarak biraz daha kucuk gibi ama diesel + otomatik vites (tork konvertorlu) ve otomatik AWD olmasi, ayrica bize Subaru'yu aratmayacak donanim ozelliklerine sahip olusu ve buna ragmen fiyatinin cok ucuk olmayisi cezbetti bizi acikcasi. Onumuzdeki hafta basinda ilgilenen arkadaslarla test tecrubelerimi paylasirim. XV'den nasil ayrilacagim bilmiyorum ama iki aracin yakit gideri arasinda yillik 6000TL fark olacagi gercegi de bariz. Bu arada bu dusuncemizle ilgili olumlu/olumsuz yorum yapmak isteyen arkadaslari keyifle okurum. Herkese guvenli surusler...

    Subaru xv yi almadan önce polo 1.6 tdi manuel aracim vardi (2014 model). 2780 lt mazot almisim ve 10990 tl mazot parası (ort lt 3,93 tl) 47878 km ( ort 100 km de 5,85 lt)(uzun yol yaklasik 17000 km civari)(arabayı aldigimdan beri bütün değerleri tuttum satışa kadar) yol yapmışım. Şimdiki aracim ise 3400 km oldu ve ortalama yakit 8,2 lt. Hep ıstanbul ici kullanim (uzun yol olarak edirne sadece birde ızmit var). Buradan suna geleceğim. Polo da fabrika verisi 4.4 lt iken ben 5,85 lt yakmisim yani 1,45 lt fazla yakmisim. Xv de ise fabrika verisi 6,3 lt ben 8,2 lt olarak sarfiyatı var yani 1,9 lt fazla yakit sarfiyatı var. Şu anki akaryakıt fiyatları göz önüne alındığında dizel: 4,3 tl benzin: 5,09 tl. 10000 km dizel yakit bedeli:2515,5 tl, benzin yakit bedeli:4173,8 tl. 10000 km de 1658,3 tl daha fazla bir yakit parasi odemis olacagim. Bu fark 100.000 km de 16583 tl yapacak. Alacaginiz araba farkı 20000 tl oldugunu var sayıyorum, 120000 km civari yol yapacak ucreti fark olarak ödeyeceksiniz.(kendi degerlerimle yorum yaptim). Xv den inip cx-3 e bindiginizde size bayağı ufak gelecek o kesin. Bagajıda ufak gelecek cocuk arabasi kullaniyorsaniz eger. Benim tavsiyem hiç değiştirmenin.

    Merhaba, sizin rakamlarinizla bakarsak oyle lakin simdi soyle bir durum var ki, biz sadece sehir icinde kullanmiyoruz. Biz, trafigin en yogun oldugu hallerde sehir icinde kullaniyoruz. Yoksa sehir icinde de rahat trafigin oldugu haller mevcut ama bizim kullanim saatlerimizin disinda kaliyor. Dolayisiyla ben su an ekranda gordugum 9.4 ortalamayi yadirgamiyorum, hakkidir ve yaksin zaten. Fakat bu bizim realitemiz oldu malesef. Dolayisiyla bu rakamlara gore dusunursek:

    XV: 9.5 x 5.1= 48,45TL/100km
    CX-3: 6.0 x 4.3= 25,80TL/100km
    Fark= 22,65TL x 200 = 4530TL (yilda ortalama 20.000km yapiyoruz)
    4530TL x 5= 22.650TL (5 yil yani garanti suresi boyunca kullaniriz)

    Avantaj: Verecegimiz farkla yakit tuketimlerinden kaynaklanan tasarruf farki yakin olsa da, aracimiz 2 yil genclesmis olacak 2014/2016
    Dezavantaj: Boyutlarimiz bir miktar kuculecek.

    Gerci su da var; bayiye gidip de boyutlari gordugumuzde "yok canim alinmaz bu" dersek yukaridaki tum hesaplar anlamsiz kalacak :)

    En büyük avantaj aracın modeli olacak gibi duruyor. Inşallah istediğiniz gibi olur herşey. Cx 3 u inceleyip yorumunuzu bekliyorum.

    Merhaba,

    Inceleme yapmadim cunku vazgectim. Farkli bir duzenleme ile dizel arac ihtiyacini bertaraf ettik simdilik. Bu ekonomik pozisyonda da biraz macera olurdu zaten diger turlusu. Eskiden arac kullaniyorduk, artik Subaru kullaniyoruz. Bu ayricaliktan da eften puften sebepler yuzunden mahrum kalmak istemiyoruz. Ama bir ara yine de merakimi gidermek icin inceleyecegim CX-3'u. Sevgiler...




  • waylander W kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun,kazasız belasız güzel günlerde gönlünüzce kullanmanız dileği ile,darısı başımıza.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdaruz

    Ben tuv e girdim. Önler rollbar a kondu arkalar dönmedi sonra arkalar rollbar a kondu önler dönmedi. Başta şaşırdım. Ancak vites N pozisyonunda yaptığını gördüm. Demek oluyor ki N pozisyonunda tüm tekerler boşa çıkıyor.

    O zaman rollbara koymaya gerek yok.
    Rollbara sadece arac cekisteyken konmali o zaman.
    Ayrica önler rollbardayken arkalari da koymaya gerek yok. Cünkü awd sistem, belli bir devre kadar arkaya güc iletmiyor.
    Ote yandan CVT sistem, belli bir devirin üstünde de arkaya güc iletmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 12 Aralık 2016; 16:48:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik Subarularda arkada min %10 çekiş oluyor. Sistem ihtiyaç duyuldukça bu oranı %50 ye kadar artırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Awdwiki.com adresli bir sitede, bir kaç kaynakta daha, manuel subarularda normal durumda (tüm tekerlerde çekiş olduğunda) %50-%50, cvt şanzımanlılarda ise %60 ön %40 arka şeklinde tork dağılımı olduğu yazıyor. Subarunun kendi sitelerinde de araştırmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waylander -- 12 Aralık 2016; 19:37:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdaruz

    Ben tuv e girdim. Önler rollbar a kondu arkalar dönmedi sonra arkalar rollbar a kondu önler dönmedi. Başta şaşırdım. Ancak vites N pozisyonunda yaptığını gördüm. Demek oluyor ki N pozisyonunda tüm tekerler boşa çıkıyor.

    Vites boştayken yapmaları, tekerlere hareketi dışarıdan rollbarlardan verdiklerini düşündürüyor. Tüvtürk'ün sitesinde fren testi ile ilgili açıklama vardı ama bu detay yer almıyordu. Farklı istasyonlarda farklı yöntemlerle de test yapıyor olabilirler. Sizin gittiğiniz hangisiydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CVT'ler std kullanımda 60:40, tork konvertörlü otomatikler 90:10, manuel olanlar ise viskoz kavrama 50:50 dağıtıyor.
  • Freebirdx F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Aynen dediğiniz gibi, darısı başınıza.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • waylander W kullanıcısına yanıt
    Corum osmancik ilcesi tuv da yaptirdim dedigim gibi vites bosta olunca tekerler bosa cikiyor. Rollbar tekerleri döndürüyor. Daha oncede 2008 legacy içinde aynı uygulamayı yapmislardi. Tam otomatik sanzuman N pozisyonunda idi. Bende başta mudahil olmak istedim ancak merak etme abi çok test ettik daha öncede diye soylemislerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durumda önümüzdeki günlerde zincir takmamız gerekirse
    4 tekere mi sadece önlere mi takmalıyız.
    Zincir sadece çekiş değil frenlemede de önemli olduğu için nasıl yapmalıyız emin olamadım.
  •  SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!




  • sukurela S kullanıcısına yanıt
    300 milisaniye tepki süreli akıllı 4 çekerlerler 120km/h hızla giderken 10m güvenlik açığı oluşturuyor,Subaru mühendisleri için bu durum kabul edilemez . Detaylar gerçekten çok önemli.



    Otoyollarda her türlü evcil ve evcil olmayanlar cirit atıyor, ort 120-150 km hızlarla seyir halinde olduğunzu düşünün.Subaru veye sürekli 4 çeker bir araç kullanmıyorsanız ve önünüze aniden bir hayvan çıkıyorsa kendi tepki sürenizin üzerine yukarıdaki süreyi ekleyin...Güvenlik böyle bir şey olsa gerek.Sadece bu sebepten bile sürekli 4 çeker veya sadece Subaru.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün bilerek arabayla çıktım İstanbul'da kar yağar inşallah

    2 hafta sonra Kartalkaya'ya çıkıcam bakalım nasıl tepki verecek araba.
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    4 tekerleğe de zincir takılmaz bu sözleri kim çıkartıyor anlamıyorum.

    Önlere takmanız daha doğru, özellikle yokuş inecekseniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the wade

    4 tekerleğe de zincir takılmaz bu sözleri kim çıkartıyor anlamıyorum.

    Önlere takmanız daha doğru, özellikle yokuş inecekseniz.

    Subaru XV için yazıyorum 4 tekerlekte de çekiş olduğu için hepsine takarsak asfalttaki gibi tutunma sağlamış olmuyor muyuz.
  • 
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.