Şimdi Ara

SUBARU XV HAKKINDA FİKRİ OLAN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar araba hakkında her türlü yoruma açığım. Görür görmez bu araba benim olmalı dedim. Ancak ne gibi olumlu olumsuz özellikleri var hiçbir fikrim yok. 4x4 olmasına rağmen ikinci el fiyatları uygun geldi. Motor, tamirat, servis vs konusunda sıkıntı yaşar miyim sizce?

    Max 120.000TL bir bütçem var. Konfor ve iç donanım benim için önemli. Başka önerileriniz olursa duymak isterim.

    Not: V40 cross country de cazip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secondchance55 -- 9 Şubat 2019; 1:9:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Hiç , içinde bulunmadım . Subaru'yu severim.

    Ama... Bu aracın o motor ve vitesle tadı yok. Ancak , kara kayağa gidiyorsanız alınır.
  • Bu araca 1.6 turbo motoru koymadılar gitti. Mevcut motor rezalet ötesi. Görüntü ve donanım cezbedebilir ama bulaşmayın elde kalır. Makyajdan önceki kasayı sürdüğüm de yol sesi çok fazla gelmişti mevcut kasa da nasıldır bilmiyorum. 120 bin bu aracın 2.eline kesinlikle verilmez.
  • Subaru Xv benim de çok begendiğim bir araçtı, ancak tr deki bayi azlığı, yedek parça fiuatlarının yüksekliği ve lpg uyumsuzluğuna ilişkin okuduklarım beni bu araçtan soğuttu.

    Qashqai yi de ben sevmiyorum ve 4*2 tekerden çekişli , geriye en mantıklı seçenek Suzuki Vitara kalıyor. Ben 4*2 otm olanını bayide test ettim. Vites geçişleri çok başarılı (6 ileri tork konvertörlü) yakıt verileri gayet iyi iç hacim olarak kia sportage ile aynı(metre ile ölçtüm göz kararı değil)(sadece arka koltukların sirt kısmı vitara da daha dik dolayısı ile sportage ye göre daha dar hissettirebilir)Bagaj olarak sportage 10cm uzun ama vitara da çift kademeli alt raf olduğu için daha derin olabiliyor.

    Özetle vitara 4*4 leri bir inceleyin derim.

    ( vitara için video yorumlarda plastikler çok eleştirilmişti, bence o kadar youtuberların abarttığı gibi kötü değil).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi player_x -- 9 Şubat 2019; 6:44:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akıllı 4x4 tork konvertorlü sorunsuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • subaru beka'da içine bindim;

    1- iç mekan ferah. boyum 188 gayet rahat bindim indim oturdum. koltuklar rahat.
    2- iç malzeme kalitesi ön konsol güzeldi, kapı üstleri içleri de fena değil. alman kalitesinde değil ama kötü de değil diğer japonlara göre.
    3- o motor şanzıman uyumuyla performansı çok zayıf. motor güçsüz. çok yakıyor. ancak 4 çeker sistemi referans. takdire şayan.

    performans için değil de karda buzda gitmek için alınabilecek bir araç. ayrıca performans istiyorsanız mitsubishi eclipse cross öneririm ben.
  • Istanbul ankara arası arka koltukta seyahat ettim kütük gibi araba...çok yakıyor, performansı zayıf... yakınım 1 sene dayanabildi 0 km. almisti dünya kadar zararla sattı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıt eh işte şehir içi 8 9 arası

    Performans yok.

    Yeni kasa kalite ve yalıtım açısından iyi, süspansiyon daha iyi ama halen sert.

    Şehir içi karlı yerlerde yaşayanlar için olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gercek 4x4,gercek suv ama sanzuman ve motor keyifsiz.TR'de XV almak icin duygularinizi dinlemeniz lazim zira mantik al demiyor.Gercekten cok begenip seviyorsaniz alin,kimseyi dinlemeyin.Ben de cok begeniyorum ama is almaya gelince almiyorum,mantik olarak bana uygun gelmiyor.O seviyelerde baska secenekler var....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakin bir kullanıcı isen yakıt tüketimi çok dert değilse al. Güzel araba. Sağlam araba.

    Eclips Cross a bakmadan karar verme

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle V40 cross içi çok dar uzun boylu ve çocuklu aileyseniz tavsiye etmem.. xv nin içi ferah lpg uyumlu değil denilmişse de 10 yıldır sorunsuz lpg li impreza kullanan arkadaşım var.. boxer özel manifoldu için ayrı bir işlem gerekiyor brc veya prins yetkili servise danışırsanız halledilir.. performanslı kullanıyorsanız iyi düşünün yok hayır sakin sürücüyseniz güvenli 4x4 ü referans alınan dayanıklı araçtır vesselam..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SencerKorkusuz -- 10 Şubat 2019; 9:59:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vaktiniz varsa forumdaki XV konusuna goz atabilirsiniz. 5 yildan biraz daha fazla bir suredir aktif konu. Fikir verebilir.
    https://forum.donanimhaber.com/subaru-xv-kullananlar-kulubu--67821168

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç performans beklentiniz yoksa alınır.
  • Bu tür araçlar işim görülsün mantığına hitap eder. 4x4 çekiş sistemi, atmosferik standart güçte motor ve tam otomatik araç. Erzurum'da yaşamıyor veya Kartepe,Abant gibi kışın gittiğin hobilerin yoksa yakıt olarak üzer. Klasik her Japon gibi zor bozulur ama bozulan parçada ucuz olmaz,servis ve parça ise sorun olmaz. İkinci el nispeten ucuz olmasının sebebi bunlardır.

    Volvo'nun benzinli motorları da yine az yakmaz, dizel motor da tam otomatik değil çift kavrama sanırım ben bu şanzımanı sevmiyorum açıkçası,sorun çıkınca ki illa çıkıyor biraz maliyetli. Ama servis bakımlı araç ise tercih edilebilir tabi servis bakımlarına devam etmek şartı ile.
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Peki Max 120 - 130 bin bütçe için önerebileceğiniz bir model var mı?

    Konfor ve güvenlik benim için ön planda. Çok fazla sanayiye gitmek de istemiyorum.

    Otomatik vites, sessiz, ses yalıtımı iyi bir otomobil arıyorum. İç donanım da sade ve düz hatları olan araçlar tercihim. Yakıt çok üzmedikçe benim nazarımda ortalama 7.8 lt yakması kabul edilebilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yukarıda dediğim gibi bu araçlar işine yarayan kişilere hitap eder. Sizin bütçe çoğu araç almak için yeterli.

    Örn sıfır derseniz yeni Toyota Corolla'yı bekleyin derim o zaman. Araç hem yeni hem sorunsuz hem de yeni kasası oldukça konforlu.

    O bütçe ile 100 bin km civarında Jeep Grand Cherokee 3.0 lt dizel araç bile alınır ikinci el aldıktan sonra ayrıca. Motor şanzıman Mercedes o araçların, bakımını yap 1 milyon km gider.
  • Çok yakıyor gibi abuk sabuk sallayan tiplere pek itibar etmeyin derim, 5 yıldır kullanıyorum, 130.000 km, Ankara içi 5 yıllık ortalamam 7 - 7.5 litre. 1500 kg, sürekli 4 çeker bir otomobil bu. 520 sayfalık Subaru XV konusu var, otomobil genel bölümü çoluk çocuk kaynıyor, otomobili gerçekten merak ediyorsanız kendi forumunu ziyaret etmenizi öneririm.
  • ben olsam motor ve şanzımandan ötürü almazdım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.