Şimdi Ara

Subaru Levorg vs DS 5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar

    Yakın zamanda iki araçtan birini düşünüyorum benzinli olarak. Yakıt çok önemli değil şehir içi 10lt civarları kabulümdür özellikle Levorg icin.
    Zaten (3 lt yakan TSI dışında) üç aşağı beş yukarı turbo benzin bir araç bu kadar yakar İstanbul şehir içi trafikli rotada. Hele 4x4 , 170 beygir, D sınıfı bir araç çok normal

    Subaru CVT kullanıyor , daha önce bu şanzımanla Micra kullanmıştım aynısı mi bilmiyorum. Tek kavrama olmadıkça çok sorun değil

    DS 5 için de yine EAT6 tam otomatik versiyon bakıyorum.

    Bu iki aracın kullanıcısını bu forumda bulmak muhtemelen çok zordur ama bilgisi olan deneyimlerini ve görüşünü paylaşabilirse sevinirim

    Not: çok değeri bilinmeyen markalar için diğer önerilere de açığım. Örn; Mazda 6

    Ama lütfen iki hava yastıkli araç satan markalardan bir araba önermeyin

    Aracı ikinci sahibi için veya satmak için almıyorum o yüzden 2. Eli hızlı gider vs önemli değil . Gerekirse 5bin TL zararla gitsin ama gözüme hitap etmeyen, kullandıkça beni mutlu etmeyen, güvenlik ekipmanlarından çalan, hileli arabalar olmasın

    Bütçe; 160.000 TL civarı üç aşağı beş yukarı


    Subaru Levorg vs DS 5

    Subaru Levorg vs DS 5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dümenci Ragıp -- 1 Nisan 2020; 11:58:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ya tamam hocam tartismanin manasi yok. Siz d segment diyin. Ben size arac impreza alt yapisini kullaniyor diyorum. Konforu da, yol tutusu da, arka diz mesafesi de, lastik genislikleri, aks araliklari, suspansiyon sonumlemeleri de impreza kadar olacaktir.

    Siz yine boyuttan dolayi d segment diyin hocam gercekten onemli degil. Hatta ben de d segment diyim, gonlunuz hos olsun. İyi gunler
  • İkisi de güzel araç. DS zaten PSA grubunun içinde en üstte konumlanan marka, üretimi devam etmeyecek ne yazık ki 5 için

    Levorg için özellikle şanzımanin aracın gücünü törpuledigi söyleniyor . Zor bir karar ama bütçe bence Levorg için düşük hele hele eyesight olan bir levorg için ne yazık ki imkansız

    Ben olsam hangisinin en temizini en uyguna bulsam onu alırdım ama lacivert bir Levorg bir adım önde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi arasında levorg tercih ederim. İki aracı da istemiş sık sık incelemiş biriyim.

    Ds5 çok tarz bir araç. İçine oturunca resmen gömülüyorsunuz. Malzeme kalitesi üst düzey. İki tane 3 serisi çıkar bu araçtan demiştim.

    Olumsuz genellikle kullanışlılık üzerine. Dışı büyük ama iç hacmi dışına oranla küçük, basık. Bagajı küçük. Görüş açıları iyi değildi. İçine binince tank gibi hissettiriyor ama keyifli gelmiyordu


    Levorg da çok kaliteli bir araç. İç malzeme vs çok iyi. Bagajındaki detaylar bile çok kaliteli. Forester la beraber inceledim. Forester a göre bariz kaliteli. İzlediğim testlere göre süspansiyon sertliği ve yol sesi alması dışında pek olumsuz yanı yok. Xv kullanıyorum, ben cvt yi beğeniyorum. Levorg da turbo motor var, daha iyi olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Levorg yanilmiyorsam c segment bir arac ve imprezza ile paylasiyor altyapisini. Hali hazirda 2017 outback bir aracimiz ve 2014 audi a3’umuz var. Levorga da showroomda 2-3 kere binip incelemistim almayi dusunmustum. Levorg guzel bir arac fakat subaru genel itibari ile premiuma yaklasamayacak bir malzeme kalitesine sahip. Audi a3’un malzeme kalitesi outbackten bile ustun ordan hesap edin. Nitekim kullanislilikta subaru bir iki adim onde. Ben performansli kullanimi sevdigimden cvt’den dolayi sadece resimlerine bakiyorum levorgun cunku outback aramizda tam manasiyla konfor disinda hic bir arti getirmiyor bu arkadas.

    Test surusu yapmadan levorga yeltenmemenizi oneririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüşleriniz için teşekkür ederim. Test sürüşü için sıfırı sanırım yok ne yazık ki artık 2. El alırken sahibinin izin vereceği ölçüde bakabilirim ancak . Malzeme konusuna çok takılmiyorum açıkcasi benim için arabanın alt yapısı ve güvenliği daha önemlidir. Yanlış anlamayın lütfen ama ben de alt yapı konusunda platform , yol tutuş, çekiş sistemleri vs Audi A3 e göre Levorg'un çok daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.

    Şu an Volvo kullanıyorum onunda süspansiyonlar çok sert ama koltuklar mükemmel rahat keşke Levorg süspansiyonlar biraz daha yumuşak olsaydı

    @commandx sizin Subaru tecrübeniz de önemli, DS e bakıp ikisini de birlikte kıyaslamak daha doğru fikir verebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Audi ile birkaç test sürüşü, birkaç yolculuk dışında çok tecrübem yok. Subaru impreza 2.5 sene kullandım. Xv'de 3 aydır kullanıyorum. Bana göre subaru altyapı olarak da malzeme olarak da kaliteli. İnceleyince kaliteli izlenimi vermiyordu xv ama sahip olunca rahatlıkla iyi olduğunu söyleyebilirim. Bozuk yol, çukur tümsek bana mısın demiyor. Ses yapmaz, tok yapısı var. İmpreza da öyleydi. İçine binsen dacia ayarında dersin kalitesine ama yola çıkınca gayet tok, kaliteli hissettiriyor. Yayla yollarında, stabilize yollarda çok kullandım. Bu aracın iç mekanı kötü hiç demedim.

    A3 ün arka tarafı komple ucuz plastik. Görtermelik kaliteli, janjanlı yapıyorlar gibi geliyor bana. Subaru öyle değil. Premium iddiası yok zaten ama bence yeterince kaliteli.
  • Zor ama Ds 5 kullanan, sahibi olan birileri var mıdır acaba forumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ds5 kullanan kişiler var forumda konusu da var ben yaklaşık 1 yıl kullandım dizel makyajsız kasa
    İç hacimde belirtilenin aksine ben bir sorun yaşamadım gayet ferah idi malzeme kalitesi ve yalıtım çok iyidir
    Bagaj 470 lt kullanışlı diz mesafesi fazlasıyla yeterli
    Eksileri trim sesi vardı bir miktar süspansiyonlar sert
    Bakımları çok ucuzdu sarf malzemeleri diğer citroen modelleri ile aynı
    Makyajlı kasa eat6 şanzıman iyi bir tercih olur levorg kullanmadım yorum yapamayacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Subaru levorg diyorum, YouTube dan inceleme videolarına bakınız.
  • Ds5 tam ralli arabası tarz ama levorg daha iyi bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İki aracı da kullanmadım, bu açıdan fikir veremem ama bildiğim birşey var sürekli dört çeker Subaru ile şehiriçi 10 litreye inmeniz bana imkansız geliyor, çok ciddi yakıt tüketimi olur bu aracın.

    Sürekli dört çeker araca gerçekten ihtiyacınız varsa yönelin bence. Mesela karlı ve yağışlı havalarda sürekli uzun yol yapıyorsanız, kışın buzlanmanın sert olduğu ve rampa yolların çok olduğu bir yerde yaşıyorsanız, kırsalda yaşıyorsanız ya da keyif amaçlı doğa aktiviteleri yapıyorsanız vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LC70 -- 3 Nisan 2020; 14:38:7 >
  • LC70 kullanıcısına yanıt
    Levorgu bilmiyorum ama 4*4 subaru xv tüketimi yüksek değil. 10 litre yüketmesi için yoğun, yokuşlu şehir içi ya da performanslı kullanım lazım. 25 ort hızla 8 9 civarı yakıyor. Levorg da benzer ağırlıkta ama xv den daha güçlü. Belki yarım, bir litre kadar fazla yakar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 11 civarı yakıt aslında normal bence . Sonucta bir TSI degil :)

    Aslında 4x4 araca ihtiyacım yok kesinlikle ama Levorg için her araç standart 4 çeker. Tasarımını ve arabanın genel kalitesine göre fiyatına çok orantılı buluyorum. Aynı donanımda Passat olsa 300.000 TL'ye satılır.

    Normalde ikinci el benim için hiç önemli değil ama Ds tarafı da çok bitik emin olamıyorum. Subaru için aynı şey geçerli değil diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Levorg.
    Simetrik 4 çeker, 170 bg ve SW karoser.
    Yavru RS6 resmen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer bilgisayar tüketimi buysa gerçekte daha fazladır, ben daha hiç bir araçta gerçek tüketim ile bilgisayar tüketiminin tuttuğunu görmedim. Hiç bir depo ile kaç km gidiyorum ölçtünüz mü?

    Depo ağzına kadar fullenecek, pompanın kendini attığı yerde dolum tamamlanmayacacak. Full şehiriçi kullanılıp, depo boşaldıktan sonra tekrardan yine ağzına kadar fullenecek ve yapılan km/alınan litre= 1 litre ile kaç km gidiyor. Bunu 100 km'ye oranlayarak 100 km'deki gerçek yakıt tüketimi hesaplanacak.

    Bu şekilde ölçüm yapılınca çoğu kişinin hayalleri yıkılıyor. Bence bunu yaparsanız 10-11 litre ölçmeye hazır olun.

    Youtube de awd ile 4wd farkını anlatan bir video izlerken, yeni nesil Subaru marka aracın sahibi (yabancı) 1 depo ile kış şartlarında 350 km ancak gidebildiğini anlatıyordu. (50 litre olsa 14.7 litre yakıt tüketimi yapıyor)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LC70 -- 3 Nisan 2020; 15:27:55 >
  • Videoyu buldum.

    Araç yeni nesil değilmiş, 2006 model Subaru Outback. 60 litre ile 350 km yol yapabiliyorum diyor. 100 km'de 17.14 litre yakıt tüketimi demek. Yeni nesillerde elbette daha azdır ama yarı yarıya azaldığını hiç sanmıyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=rHMDtEPeuQM

    4:00'dan sonra başlıyor anlatmaya. Daha iyi anlamak için ingilizce altyazıyı açabilirsiniz.

    AWD'nin avantajını da 2:20'den sonraki kayan araç ile güzel gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LC70 -- 3 Nisan 2020; 15:38:5 >
  • Ds5 eat6 ile çok daha iyi.

    Levorg sw bir kere. Sw kullanıcısı için gayet iyi.

    Sizin tercihleriniz önemli. Başkasının kullanımı değil. İkisinde çok aklınız varsa şu an petrol ucuz iken levorg alın. 1 sene sonra benzin uçtuğunda ds5 e geçin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LC70 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi ölçüm hiç yapmadım. Önceki aracımda yaptım. Uzun yola çıkmadan fulledim, 1000km sonra tekrar fulledim. 57litre aldı. Bilgisayar 5.5 gösterdi.

    Paraf a 4*125 e 40tl oluyor genelde. 150 TL ye de ispark hediye ile birleşince cazip oluyor, pek depoyu fulleyemiyoruz Bir sonraki yakıt alışımda dediğiniz gibi ölçüm yapacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    İkisi arasında levorg tercih ederim. İki aracı da istemiş sık sık incelemiş biriyim.

    Ds5 çok tarz bir araç. İçine oturunca resmen gömülüyorsunuz. Malzeme kalitesi üst düzey. İki tane 3 serisi çıkar bu araçtan demiştim.

    Olumsuz genellikle kullanışlılık üzerine. Dışı büyük ama iç hacmi dışına oranla küçük, basık. Bagajı küçük. Görüş açıları iyi değildi. İçine binince tank gibi hissettiriyor ama keyifli gelmiyordu


    Levorg da çok kaliteli bir araç. İç malzeme vs çok iyi. Bagajındaki detaylar bile çok kaliteli. Forester la beraber inceledim. Forester a göre bariz kaliteli. İzlediğim testlere göre süspansiyon sertliği ve yol sesi alması dışında pek olumsuz yanı yok. Xv kullanıyorum, ben cvt yi beğeniyorum. Levorg da turbo motor var, daha iyi olacaktır.
    ds5 ler için konforunun pek iyi olmadıgı söyleniyor..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.