Şimdi Ara

Şuan sistemde hangi ekran kartı aktif?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yeni laptop aldım freedosdu win10home kurdum kendim. gtx 1050 ekran kartı var. şimdi ben tüm driverları MSI nin bir programı var ordan yükledim kurdum. nvidia yı da kurdum güncel şuan nvidanın kendi programındanda bakıncada güncel gözüküyor. dxdiaga girdiğimde ekran sekmesinde intel uhd graphics 630 gözüküyor, oluşturucu sekmesinde nvidia gtx 1050 gözüküyor. birde ben nvidianın denetim masasından genel ayarları ve oyunlar için ayarları yüksek performanslı nvidia işlemcisi olarak ayarladım. physx sekmesindende ge force gtx 1050 yi seçtim fakat orda dizüstü ekran yazan yer intel ile uyumlanmış gözüküyor.
    birde bazı yerlerde bulanıklıklar oluyor, mesela sol altta nvidia kısayolu var ona tıkladığımda seçenekler net değilde biraz bulanık gözüküyor, masaüstünde sağ tıklayınca çıkan netlik yok yani.

    Cpu Z den graphics sekmesine geldiğimde seçili olan intel ekran kartı olarak gözüküyor nvidia da var seçiyorum ok diyorum ama yeniden giriyorum yine intel seçili duruyor.
    Şimdi ben masaüstü oyunlar ve tüm sistemim nvidia yı mı kullanıyor? eğer öyle değilse nvidiayı nasıl aktifleştiririm genel olarak? driverları falan başarıyla yapabilmişmiyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-John -- 24 Mart 2019; 20:54:4 >







  • Optimus teknolojisi kullanan notebooklarda Intel GPU her zaman aktiftir. Sadece oyuna girdiğinizde Nvidia GPU aktif olur, oyunun görüntüsü Nvidia GPU'sunda oluşturulur, oluşturulan görüntü Intel GPU'suna gönderir ve Intel GPU'su da görüntüyü ekrana verir.

    Dolayısıyla DxDiag'da ve çeşitli programlarda ana grafik işlemcisinin Intel görünmesi normaldir, çünkü dediğim gibi ana grafik işlemcisi her zaman için Intel GPU'sudur.

    Intel GPU'sunu kapatıp bütün görüntü işlevini Nvidia GPU'suna verme gibi bir olay yok malesef. O seçenek sadece bazı üst düzey oyuncu bilgisayarlarında oluyor.

    Siz yapabileceğiniz her şeyi yapmışsınız. Fakat bir sorun var;

    Nvidia denetim masasından genel sekmesinden varsayılan olarak Nvidia GPU'sunu kullan seçeneğini seçmeyin. Bu sefer Nvidia GPU'sunda çalıştırılması gerekli olmayan programlar bile Nvidia GPU'sunda çalıştırılmaya başlanır (Müzik uygulaması, kilit ekranı, Skype). Bu da Nvidia GPU'sunun sürekli aktif kalması demek. Bu da dolaylı olarak gereksiz pil kullanımına ve ısınmaya yol açar.




  • Çok teşekkürler sağolasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.