Şimdi Ara

Şu paralel ithalat olayını birisi tam anlamıyla açıklayabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Z2 anakonusuna yazdığım mesajı aynen aktarıyorum malesef cevap gelmedi.

    "Önümüzde ki hafta inşallah z2 almayı düşünüyorum n11'den yalnız kafamı kurcalayan şeyler var izninizle

    Bu paralel ithalat olayı benim anladığım kadarıyla 300-400 tl ucuza geliyor ve tek farkı garanti sağlayıcısının sony,kvk yerine başka bir firma olmasıydı sanırım? ama anlamadığım şey burada paralel ithalat cihaz alanlar pasaport kaydından bahsediyor şu an ki kullandığım i5 te az çekmedim derdini yok pasaport hakkı yok vergisi diye acaba bir çaresi yok mu bunun yani tüm p.ithalat cihazlarda durum bu şekildemi pasaport kayıt ettirmeli ve aynı sorun kvk cihazlarında var mı? Ki en son bildiğim kadarıyla bu pasaport kayıtlarının 2 yıl geçerlilik süresi vardı o süre bittiğinde ne olacak öyle ortada mı bırakacak bizi? Hem paralel olup hem pasaport kayıt dertsiz telefon mümkün müdür? Teşekkürler. "







  • Urun yurtdışından geliyor, ülkemizde kaydediliyor tamamen yasal.Sadece garantisi farklı Sony değilde Delta mesela neden dersen yabancı ülke garantisi butda geçmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EsT E kullanıcısına yanıt
    Paralel ithalat cihazlar, resmi olarak ithal edilmiş, vergileri ödenmiş halihazırda imeileri ithalatçı firma tarafından kaydettirilmiş cihazlardır. O piyasada kayıtsız şekilde satılan cihazlar paralel ithalat değil, kaçak telefondur ve garantileri yoktur.

    Paralel ithalat telefonların distribütör garantili cihazlardan farkı sizin de yukarıda belirttiğiniz gibi garanti sağlayıcısının distribütör firmalar yerine Delta Servis, Medcell, Evo Bilişim vs gibi başka firmalar oluşudur.

    n11.com gibi Türkiye'da yasal olarak ticaret yapan firmalarda satılan cihazların tümü zaten imei kayıtlıdır, sizin yaptırmanıza gerek yok. Ancak sahibinden.com gibi sitelerde kişilerin bireysel olarak ilan verebildiği sitelerde kaçak telefonlar satılmakta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 30 Ağustos 2014; 21:45:59 >
  • Teşekkürler bilgiler için yardımcı oldunuz.Benim anladığım her türlü bu pasaport kayıt meselesi olacak yani o konuda korkulacak bir şey yok.Bir de bu kayıtların geçerlilik süresi durumu nasıl acaba ? En son hatırladığım 2 seneydi yani 2 sene sonunda kayıt bittiğinde ne yapacağız? kullanırsak veya satmaya kalkışırsak vergisiydi kayıt hakkıydı derken ölü cihaza 300 tl gibi bir rakam mı ödeyeceğiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EsT

    Teşekkürler bilgiler için yardımcı oldunuz.Benim anladığım her türlü bu pasaport kayıt meselesi olacak yani o konuda korkulacak bir şey yok.Bir de bu kayıtların geçerlilik süresi durumu nasıl acaba ? En son hatırladığım 2 seneydi yani 2 sene sonunda kayıt bittiğinde ne yapacağız? kullanırsak veya satmaya kalkışırsak vergisiydi kayıt hakkıydı derken ölü cihaza 300 tl gibi bir rakam mı ödeyeceğiz.

    Kayıtların bir suresi yok diye biliyorum.Sinirsiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EsT E kullanıcısına yanıt
    Paralel ithalat telefonlarda kayıt işleminde insan hatası, ihmali, ya da imeinin çalınması gibi ekstrem olaylar olmadığı takdirde kayıtlar düşmez, herhangi bir geçerlilik süresi yoktur.

    O sizin dediğiniz 2 senelik süre farklı bir süre. Paralel ithalat telefonlarla ilgisi yok. Yurtdışından bireysel olarak telefon getirdiyseniz pasaporta kaydettirmek için en az 2 yıl başka telefon kaydettirmemiş olmanız gerekiyor. Bu kaydında geçerlilik süresi gibi durumu yoktur, siz kaydı iptal ettirmediğiniz takdirde telefonun kullanım ömrü boyunca imeisi düşmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 30 Ağustos 2014; 22:00:57 >
  • O kayıt olayını çok şükür ki yanlış anlamışım ben neyse teşekkürler tekrardan yorumlar için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.