Şimdi Ara

Su gecirmeyen cihazlar hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bence telefon konusunda devrim niteliğinde olan bu özellik pek gündeme gelmiyor. Bir süredir bu özelliklerinden dolayı s5 ve z2 ile ilgileniyor ara§tırıyorum. Bu özellik pek ciddiye alınmıyor acaba neden? Başarım zayıf olduğu icin mi yoksa benim gibi kışın yağmuru yazın havuzda yanında bulundurma ihtiyacı hisseden pek kimse olmadığından mı ? Dahası cay kahve su gibi masa üstünde cihazın başına gelebilecek kazalardan korunmsk gibi bir cok sebepten bu özellik 3 senelik sg note sadakatime sebep olacak. Ancak basta belirttigim gibi bu durum kafa karistiriyor. Bu yüzden arastirip net cevap bulamadigim asil soruma rica ediyorum sadece s5 ve z2 kullanan veya yakini kullanip gozuyle sahit olan arkadaslar yanitlasin.

    Bu telefonlarla tum kapak ve kulaklik vs baglantilari kapali halde 1 mt derinlikte 30 dk su kesinlikle gecirmiyor ve ihtiyac halinde islakken telefon gorusmesine su icinde fotograf cekimine imkan veriyor mu ?

    Bazi konularda benzer sorular yanittan cok elestiriye sebep olfugu icin temkinle soruyorum bilgisi olan tecrube etmis arkadaslarin yardimini rica ediyorum. Hazirda kullandigim telefonum biraz eskisede isimi goruyor biraz ram yetersizligi biraz kamera performansi birazda pil degerlerinden dolayi artik yenilemek istesrmde esas nedenim bu su gecirmeme olayi oldugundan net birtecrubeye ihtiyacim var.



  • Z1 kullanıyorum, su geçirmeme özelliği için aldım, telefona o kadar para vermişken diğerlerinden avantajı olsun istedim, yoksa işlemci kamera falan günlük kullanımda farkları yok

    S5 deki su geçirmeme faklı, sıvı temasına dayanıklı diye geçiyor yani su altında fotoğraf Video çekemezsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: landmoon

    Z1 kullanıyorum, su geçirmeme özelliği için aldım, telefona o kadar para vermişken diğerlerinden avantajı olsun istedim, yoksa işlemci kamera falan günlük kullanımda farkları yok

    S5 deki su geçirmeme faklı, sıvı temasına dayanıklı diye geçiyor yani su altında fotoğraf Video çekemezsin

    +1 samsung işi gücü insan kandırmak zaten başka bir halta yaradığı yok zaten sony bunu iyi yapıyor
  • Xperia Z1 Kullanıyorum.

    Yıllardır sony kullandım hep memnundum Z1 i kötülediler ama yine Sony dedim aldım. Hiç pişman olmadım. Su geçirmeme özelliği gerçekten çok güzel ayrıca kullanışlı. Su geçirmeme özelliğinden dolayı kafa kafaya ips 5s ile takas teklifi bile geldi.. Su geçirmeme özelliği kullanışlı yağmurlu havalarda diğerleri telefonu saklayarak kullanırken sen çıkarım oynayabiliyorsun, bir yemek yerken vs telefonu rahatça masaya koyma şansın oluyor su döküldüğün vah vah yazık oldu demiyorsun. Ayrıca havasıda var bir havuza gidiyorsun rahatça fotoğraf çekersin, su altında su üstünde. Su altında zevklide oluyor oynaması

    edit: Ayrıca samsung s5 in arka kapağının çıkması güzel ve su geçirmiyor başarılı. Ama ne kadar dayanabilir bu kapak Sony bir bildiği var demek ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRad67 -- 6 Haziran 2014; 16:04:15 >
  • Su altı fotografı işin fantaziside icabında havuzda falan telefonu cebimde taşımam havlulara sarıp saklamak sürekli kontrol etmekten kolay ve keyifli olacaktır . bir kaç yerde telefonun su sensörünün olduğu ve ıslak ortamda kendini korumaya alıp kapattığı yönünde bilgiler mevcuttu. hani dedim mevcuttaki emektarada acımayıp ıslak elle kullanmışlığım acımayıp yağmur altında konuşmaktan çekinmemişliğim varken neden bu iki modele yöneleyim. birinci tercihim z2 şu an . yani diyorsunuz ki bu telefonu cebine koyar boğaz seviyesinde suya girer için rahat kullanırsın (boyum 172). aksi yorum yoksa bi kaç güne alacağım . beni en işkillendiren 1 mt 30 dk sınırı olası bi sıkıntıda kardeşim sen bu limitlerin üstünde kullanmışsın muhabbetiydi. umarım yanılmayız :)
  • Su geçirmeye karşı dirençli olması önemli özellik,fakat bence devrim niteliğinde bir özellik değil.Bu sektör için devrim niteliğinde sayılacak bir özellik kırılmaya karşı dayanıklılıktır.Bunun içinde Samsung YOUM esnek ekranlar,LG eğimli bataryalar,Motorola mikro çip ve devrelere sıvı koruması için kaplama özellikleri vardır.Bu özellikler tam olarak piyasaya oturduğunda belkide,koruyucu kılıf sektörüne bir darbe gelebilir.Kılıf sektörünün büyük amaçlarından biriside telefonu korumak,kırılmaya yüksek mukavemet gösteren telefonlar sayesinde,sadece görünüm amaçlı olacaklar.Büyük oranda kadınların tercihi olacaktır,kılıflar.Diğer avantajı ise geri dönüş olarak,servise gelme oranları azalacak fakat bu konuda bir sıkıntı var.Üreticiler yedek parça ve aksesuarlardan para kazandığından bu kısımın ucu açık.
  • Haklısınız hocam öyle yüksrk teknoloji gerektiren bir durumuda yok. Ama bunca sene bu sektör bu konuda kılını kıpırdatmamıştı. O yüzden satış stratejisi olarak eh işte dedirtecek seviyede geliştirdiler. Bence z2nin görecegi ilgi diger ureticileride bu konuda calismalara itecek basarimi artacaktir. Buda bu alanda bence kamerali telefonlarda oldugu gibi artik olmazsa olmazlardan olacaktir. Ha üreticilerin isine gelecekmi tabiki hayirda servis yedek parcadan önce gelecek tek seyde talep gormesi olacaktir. Iphone kenara konursa dokunmatik telefonlarin atasi 5800 icin hala yedek parca arz talebi guzel bir ornek olabilir. Bu sebeple devrim sayilabilir.sony sektore guzel bir soluk getirmis oldu ve bahsettiginiz esnek ekran ve kirilmaz yapidaki modeller ortaya cikana kadar kendi namina buyuk bir adim atmistir. Samsungda bu sektorun en iddali markasi olarak bu adima sessiz kalmamis hamlesini yapmistir.

    Artik cebimize koyup havuza girdigimizde devrim mi fiyaskomu anlayacagiz =))

    Bu arada iki modelinde reklamlarinda havuzda selfie temalari yerine hafif islanmis telefonlar gorduk. Bu sizcede ince bir mesaj vermiyor mu ?.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi windshair -- 6 Haziran 2014; 20:46:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.