Şimdi Ara

ŞU DÖNEMDE UYGUN FİYATLI İKİNCİ EL EKRAN KARTI TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selamlar. Şu an elimde bulunmuş olan 1050ti ekran kartım işimi görüyor fakat artık yavaştan yüksek bir ekran kartına geçmeyi planlıyorum. Tercihen ikinci el de olabilir, uygun fiyatlı güzel performanslı bir kart öneriniz var mıdır?

    Donanım:
    Aorus pro B450 Atx 3600 anakart
    Amd ryzen5 1600 af işlemci
    Xpg spectrix 16gb 3000 mhz ram
    600+80 highpower psu
    Gigabyte g1 gtx1050ti 4gb 128bit ekran kartı

    Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.



  • 1660s
    1070
    Bu iki kart sizi idare edecektir ama fiyat konusunda şu an piyasa altüst durumda. Aynı konfigürasyon bende de mevcut, 1070 ya da 1070ti bakıyorum.
  • ssj kullanıcısına yanıt
    Nasıl yapalım hocam, beklemek daha mı iyi olur sizce ?
  • TheKingMerone kullanıcısına yanıt
    Hocam Ülkemizde Neyi beklediysek mutlaka daha da pahalıllaştı. Coin piyasası dip yaparsa ekran kartları ucuzlar ama bu imkansız gibi. Artık Dünya coinleri kabulleniyor. Gelecek artık bu yönde. Çip krizleri derken Kartların fiyatı daha da artabilir. Temiz ikinci el bir tane bulursanız alın geçin hocam. Bekleyin diyenlere de itibar edebilirsiniz lakin beklemek daha da zarara sokacaktır bizleri
  • bu ara kart yukseltmeyin temmuzu bekleyin elinizdekini para ederken satin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssj kullanıcısına yanıt
    Şu kartlara keşke bir yazılım yazsalar mining için. 3060ti almayı planlıyordum. 6000TL fiyattan alacaktım, hiç bulunamaz hale geldi. İnşallah Temmuz gibi düzelir bu iş. Yoksa hepten oyun dünyası büyük sarsılacak.
  • Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    Ne eder sizce 1050ti ortalama şu zamanda ?
  • şu dönemde uygun fiyatlı 1050 ti'dan güçlü kart yok malesef yurt dışı siteleri kovalayıp 1660 super falan belki bulunursa o da 1070 falanda iş görür ama onlara bile yüksek fiyat çekiyorlar

  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz, beklemek en güzeli, işyerindeki cihazıma 1660 super almıştım bu olaylar patlamadan önce 2700 liraya evganın, şu zamanda onu bulmak masal gibi oldu. İkinci elleri bile dünyanın parası olmuş .
  • TheKingMerone kullanıcısına yanıt
    Hocam adamlar kasıtlı olarak koruma yapmıyorlar ki hemen satılsın. Amd zaten herhangi bir koruma koymayacağını belirtti. Nvidia koyduk dedi ama beta sürücülerde yanlışlıkla kaldırdık ( inanan kaç kişi çıkar bilmiyorum) dediler, sonrasında da çinliler komple kırdı zaten. istedikten sonra her türlü koruma yapabilirler, işlerine gelmez. Adamlar kar üstüne kar açıkladı.

    Temmuz gibi Etherium 2.0 geçilecek deniyor ki; geçse ne olacak? Altcoinlere yönelecek miningçi tayfa.
    Bu olayların üstüne çip krizi muhabbetleri gelmeye başladı. Ülkemizde zaten Doların durumu belli. Temmuza dolar ne olur kimse bilemez. Edepten yoksun bir ticari anlayışı olan ( iyi insanları tenzih ederim ) esnaflar zaten pusuda bekliyor.
    Yani hocam Bekleyin diyenlere saygı duyuyorum ama neye göre kime göre bekleyeceğiz orası muamma
  • ssj kullanıcısına yanıt
    Bir umut beklemek,hele şu dönemde zaten herşey ekstra bir vergi doların durumu ortada. Bir de şu madenciler çıkınca piyasaya hepten altüst oldu. HDD falan ile yapılsa keşke şu kazım işi. İnsanlar mağdur oluyor. Hiçbirşey yapamıyorlarsa en azından bir kişiye imzalı en fazla bir kart versinler olağanüstü durum geçene kadar. Ama artık onun için de çok geç. Sonumuz hayrolsun.
  • şu zamanda yapılabilecek tek şey amazondan kart kovalamak ama onlar bile kart fiyatlarını yükselttiler 1 saat önce 3060 dual asus amazon.co.jp'de 8000 küsür tl ye geliyor banlanmazsanız tabiki


    bunların dışında botçular anında silip sürüyor botçulardan kalan olursa al satçılar alıyor onlardan bir şey kalırsa gerçekten ihtiyacı olanlar şansa alıyor.


    bunlar yetmiyor bir de ülkemizde ki ekonomi bu işin tuzu biberi zaten haftalık değişiyor geçen ay 3060'ı 6400'e bulabiliyorken şimdi onlar 8000 küsür

  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Bu fiyatlar gerçekten çok fazla, 1050ti gibi 1500 bandında satılan bir kartın 4000 lira olması gerçekten büyük problem. Satıcıların bunu fırsat bilip 4000 lira gibi bir fiyat çekmesi. Miningcilerin işine yaramıyor diye bu kart oyunculara kalıyor fakat sıfırdan bilgisayar toplamak isteyen kişiler apu sistemlere yönelmek zorundan kalıyor. Bu durumun bence bir düzene oturtulması gerekiyor.
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı sitelerden kovalamaya çalışmak da kulağa pek iç açıcı gelmiyor, buraya geldiğinde nasıl bir vergi ile karşılaşacağımız da belli değil. Değer mi değmez mi? Bir sürü farklı marka ortaya çıktı yabancı siteler tarafından sözde ucuz ekran kartı ama ne olduğu da güven vermiyor. İkinci el piyasasına yönelmek istiyorum fakat orası da fahiş fiyatlar. Miladını tamamlanmış 2gb gtx750ti gibi kartlara 2000 bandında fiyatları değişiyor. Kripto borsası oyuncuları çok üzdü maalesef. Elimizdeki kart ile idare etmek şu an için daha mantıklı geliyor gibi. Siz ne diyorsunuz?
  • TheKingMerone kullanıcısına yanıt

    tabiki şu an elinizde 1050 ti 1060 hatta gtx 950 960 falan buna dahil kart varsa bunlarla idare etmek gerek 3060 gibi bir karta 10.000 tl verilir mi ? bu sektör elbet düzelecek düzelmezse'de umrumda değil açıkcası elimde ki kartla gittiği yere kadar devam ederim.

  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Ben de sizin düşüncenizdeyim. Sonuçta bir kitle var ve ekran kartı dediğimiz olay grafik amaçlı yapılmış bir şey. Amacı dışında kullanılmasını etik bulmadığım gibi mining gibi işlemlerin de bambaşka bir cihaz olarak yapılıp satılmasının taraftarıyım. Yalnızca mining için tıpkı kasa gibi bir rig yaparsın, öyle satarsın. 20 kartlı,50 kartlı, 100 kartlı paketler şeklinde örneğin satarsın.O kartların yuvaları anakarttan bağımsız bambaşka bir şey olur oyun ve grafik amaçlı kullanılmaz. Fiyatı da nispeten uygun olur. Bunlara yönelirler.Bunu üretecek firmanın Nvidia veya Amd dışında farklı bir firma olması da güzel olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.