Şimdi Ara

Şu Dönemde Döviz Bozdurup Araç Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimdeki bir miktar dövizi bozdurup araba almak istiyorum. Normalde yaza doğru araç almak istiyordum ama araç fiyatları artacak denildiğinden acaba acele etmeli miyim diye düşünüyorum. Yoksa elimde döviz olduğundan farketmez mi? Yani kısaca sizce hemen almalı mıyım? Yoksa 2022 yaza doğru mu almalıyım? Araba asıl yaza doğru ihtiyacım olacak. İkinci el ve sıfır, her ikisi için de soruyorum.




  • Arabayı erken alman mantıklı ama doları bozmak mantıklı degil hangisi kârlı olur artık kestirmek mümkün değil kur yükselecek araç fiyatlarida yükselicek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kimse kesin birşey diyemez, burası Türkiye, pek öngörüler tutmuyor malesef.
    Normalde doviz bazında aynı aracı almanız gerekiyor ama dediğim gibi burası Türkiye, kim kesin konuşuyorsa ya akıllanmamıştır ya da bilmiyordur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burası Türkiye yarın ne olacağını kimse bilemez önümüzdeki hafta sağdan soldan para girer içeri kuru yediye doğru tekrar sürerlerse şaşırmamak lazım. Bu sizin risk ihtiyaç eğrinize göre hesap etmeniz gereken bir durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hükümetin seçime gitmeden bir iki kadar evvel ikinci el araç ithalatını serbest bırakacağını düşünüyorum. Benden sonrası tufan diyebilirler ve aldığınız araç elinizde patlar. Alınacaksa da piyasası düşük bir araç almanızı öneririm. Büyük çaplı para ile arabaya yatırım yapılmaz. Yabancı hisse senedi veya fon almanız daha mantıklı olur. Çünkü dolar bazında alacağınız için doların yükselmesinden de ayrıca zarar etmezsiniz.

  • Hocam araba bulduysan bozdur hemen al. Yok önce bozdurayım sonra araba bulursam ya da alayım yatırım olur diye düşünüyorsan bozdurma doları. Bayilerle konuşun sıfır alacaksanız eğer ihtiyacınız da varsa alın geçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır arabalar döviz kuruna baglı olarak artıyor, dolayısıyla 2. Elde ona göre artıyor.

    Kimse Vebal almak istemez, piyasa berbat şekilde yükseliyor araç satılsın satılmasın.

    Kafana göre istediğin kritere göre araba bulman zor olcak, 2. El dolandırıcıların, şerefsizlerin, karaktersizlerin sektörü haline geldiği için aracı çok iyi araştırıp alman gerek.

    Tavsiyem, aracın ruhsat sahibi kimse parayı onun üzerine yatır. Dolandırılma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1)Araba her halde alınacaksa hemen alın neden euro artınca bir üst dilime giren arac ekstra zam yemiş oluyor. 0 ıda artınca 2. elide yükseliyor.
    2)yatırım amacı güdülüyorsa çokda gerekli değil sebebi vergi kasko sigorta bakım ücreti vb. Masrafları da olucak vede bunlarla uğaraşılması gerekecek. 200-250 k üzeri bir değerde enflasyon dan koruma amaçlı yatırımda küçük dükkan/büro apart tarzı gayrimenkul alınabilir.götürüsü olmaz TL olarak getirisi olur. Üstüne enflasyon la fiyatını da korur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Erzurum lu E kullanıcısına yanıt

    Araç mı var ithalatı serbest bıraksın? Opel fabrikası yıl sonuna kadar kapalı. VW 50 yıl önceki üretim kapasitesine düşmüş. Nereye ithalatı serbest bırakıyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır araba icin konusuyorsan eger bence mantıklı.Şuan döviz uçmus durumda bozdurup sifir araba alman dogru olur lakin yaza kadar beklersen araba fiyatlari cok daha farkli olacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %50 üst sınırında veya üst sınıra yakın bir araç alacaksanız döviz bozmak mantıklı çünkü o araç %80 ÖTV ye geçince 1 gecede 60.000 TL zamlanır. Zamlandıktan sonra %80 ÖTV ile çarpılacağı için Euro 1 artarsa araç 2 artar. Şöyle ki dövizde tuttunuz 1 ayda Euro %10 arttı kârınız 10.000 TL olsun. Araç olunca
    10.000x1.8x1.18=21.240 şeklinde artar. %50 ÖTV deki araç dövize paralel artıyor. Clio geçen ay başında 199.000 di şimdi 219.000 TL. Dövizde aşağı yukarı aynı arttı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba daha mantıklı bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayilerde araba bulunamaması + ötv faktöründen dolayı araç fiyatları kurların üzerinde seyrediyor. Ev ve arabalar dövizden daha fazla artış gösterdi.

  • Bu başlık 2018 yılında ''araba satıp döviz almak'' şeklinde açılıyordu.


    2018 de arabasını, satabilen evini satıp dövize ve faize geçti. Çok büyük zararlar etti. Sattıklarını yerine koyamadılar.


    3 yılda piyasa şartları taban tabana zıt olacak şekilde değişti.


    Belki 2024 te de 2018 deki gibi ev, araba fiyatları çakılacak. Altın ve dövizin yıldızı tekrar parlayacak.


    Bİzim ülkemizde maalesef 3-4 yıl sonrayı öngörüp yatırım yapmak riski ve bu riske girmek istemeyenler ''fiyatı kalkana yapışarak'' yatırım yapmaya çalışıyor.

  • Zaten arttı sanırım ötv dilimi eğer arttırmadılarsa hemen al.
    Döviz arttığında arabada artıyor ordan kurtarıyorsun diyelim ama üzerine ötv zammıda ekleniyor ordan zarar edersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 2 Kasım 2021; 9:19:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Altın aldım, 550 oldu, dolar aldım 9.5 oldu, oradan oraya geçerken elimdeki paradan bir şey anlamadım. Kesin bir şey demek çok zor, bu ülkede para tutmak bildiğin kumar.

  • Tl'nin daha fazla değer kaybedeceğini ve enflasyonun da artışa devam edeceğini düşünüyorsanız elinizdeki dövizi teminat gösterip tl kredi çekin derim.

  • 180-200 bin tl arası jetta,megan bakıyorum. Haliyle fiyatlar uçuk, diyorum şimdi beklesem ne zaman fiyatlar sarkar ama düşünüyorum çözüm yolu bulamıyorum elimde döviz var.

  • hayatdostum440 H kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar tl bazında hiç düşmücek ötv dilimi arttıkça euro bazındada artmış olucak.

    Geçen sene 23bin euro'ya aldığımız araba şuan 22bin euro normalde 20bin euro'ya kadar düşücekti ama ötv'le değer kazandı bu gidişle sıfır değerini görüp geçebilirde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 2 Kasım 2021; 22:56:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.