Şimdi Ara

su bazlı hava soğutucular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • su bazlı hava soğutucular
    su bazlı hava soğutucular



    mining rig sistemi soğutmak için bu tip bir soğtucu arıyorum fakat youtube da izlediğim videolarda kimi soğuk hava üflediğini söylerken kimi gözle görünemeyen soğuk su buharı üflediğini söylemiş o yüzden karar veremedim..








  • Merhaba. Ne kadar güce sahip bir sisteminiz var bilmiyorum ancak mining bir kenara dursun,bu cihazların kendine faydası yoktur.


    Sürekli olarak soğuk su temin etmeniz gereken bir yapıya sahiptir. Soğuk su,ortamdaki ısıyı emdikçe ısınacak. Suyun sıcaklığı,ortam sıcaklığı ile aynı değere geldiğinde ısı transferi duracak ve cihaz soğuk olmayan bir hava üfleyecektir.


    Elektronik kartlar,sürekli olarak ısı üreten cihazlara örnektir. Isı sürekli üretiliyorsa buna karşılık ısıyı sürekli olarak dışarı atabilecek bir sistem kurulmalıdır.


    Bu da ancak soğutucu akışkan kullanarak kompresör içeren bir "klima" ile gerçekleştirilmesi mümkündür.


    Bu tarz suyun soğukluğunu ortama vererek soğutma sağlayan cihazlardan uzak durmanızı öneririm. Paranıza yazık olur.


    Saygılarımla...

  • cevabınız için teşekkür ederim.. suyunu en az günde 2 kere değiştirme imkanım var zaten sudan çok buz kalıbı koymayı düşünüyorum.. internette ikinci el 200-250 liraya satılıyor..80w-130w arası güç tüketimi var genelde buda ayda 45-85 lira arası fazladan fatura demek getirisi yanında oldukça düşük bi meblağ.. esasında vantilatör almayı düşünüyordum bu ürünü görünce arada pek fiyat farkıda olmayınca denemeyi düşündüm fakat dediğim gibi suğun soğukluğu nu mu üflüyor yoksa su buharımı tanıtıcı videolar da farklı bilgiler veriliyor fakat yanılmıyorsam arkadaki peteklerden geçen suyun sıcaklığını üflüyor nemlendirme ayarında su buharı üflüyor diye tahmin ediyorum öyleyse sıkıntı olmaz ama soğuk hava yerine su buharı üflüyorsa mining sistem zarar görür muhtemelen..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carloska

    cevabınız için teşekkür ederim.. suyunu en az günde 2 kere değiştirme imkanım var zaten sudan çok buz kalıbı koymayı düşünüyorum.. internette ikinci el 200-250 liraya satılıyor..80w-130w arası güç tüketimi var genelde buda ayda 45-85 lira arası fazladan fatura demek getirisi yanında oldukça düşük bi meblağ.. esasında vantilatör almayı düşünüyordum bu ürünü görünce arada pek fiyat farkıda olmayınca denemeyi düşündüm fakat dediğim gibi suğun soğukluğu nu mu üflüyor yoksa su buharımı tanıtıcı videolar da farklı bilgiler veriliyor fakat yanılmıyorsam arkadaki peteklerden geçen suyun sıcaklığını üflüyor nemlendirme ayarında su buharı üflüyor diye tahmin ediyorum öyleyse sıkıntı olmaz ama soğuk hava yerine su buharı üflüyorsa mining sistem zarar görür muhtemelen..

    Rica ederim.


    Ortama ister istemez nem bırakacaktır. Ortamın nemini artıracak bir etkisi olacaktır.


    Eğer direkt mining rig sistemine üfletecekseniz riskli olabilir.


    Mining sisteminin olduğu ortamı soğutsun,mining sistemi serin ortamda çalışsın derseniz bu cihazların bunu gerçekleştirmesi imkânsızdır.


    Çalışma esnasında cihaz su eksiltmektedir. Buz için de genellikle cihaz ile beraber "buz aküleri" verilir. Onları dondurup içine atarsınız ki buz eriyip su seviyesini yükseltmesin. Su eksildikçe cihaz uyarı verecek ve su eklemeniz gerekecektir.


    Bu durumda vantilatör kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Nem,bahsetmiş olduğunuz gibi sisteminize zarar verebilir.


    Saygılarımla...





  • bilgilendirmeniz için teşekkürlerler hocam.. direkt üfletmeyi düşünüyordum fakat ortamı nemlendiriyorsa - ki su eksilttiğine göre nemlendiriyor yoksa aynı suyu devirdaim eder su ekleme gereği duyulmazdık- en iyisi vantilatör tarzı bişi almak sanırım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carloska

    bilgilendirmeniz için teşekkürlerler hocam.. direkt üfletmeyi düşünüyordum fakat ortamı nemlendiriyorsa - ki su eksilttiğine göre nemlendiriyor yoksa aynı suyu devirdaim eder su ekleme gereği duyulmazdık- en iyisi vantilatör tarzı bişi almak sanırım..

    Rica ederim hocam. Serinlik ek bir katkı,avantaj olurdu ancak nem işin içine girince sistemi soğutayım derken deyim yerindeyse elinizdeki bulgurdan olabilirsiniz. Yani sistemi serinletirken artırdığı nem miktarı sisteme zarar verebilir.


    Bu nedenle vantilatör tarzı bir ürün bakmanız daha sağlıklı olacaktır.


    Saygılarımla...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.