Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
174
Favori
61.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
317 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar,

    Yakın zamanda bir su arıtıcısı arayışına girdim. Fakat forumda hiç bir konuda aradığımı tam olarak bulamadım, her yerde firma temsilcileri mevcut. Ben de biraz yabancı forumları araştırayım madem diye düşünerek oralara bakmaya başladım. Sonra en son kendim neden toplamıyorum diye düşünerek kendim toplamaya karar verdim. Bu forumun %90'ı hazır sistem almak yerine bilgisayarı kendi topluyordur eminim. Haliyle Bu yaptığım çok abes karşılanmayacaktır diye düşünüyorum. Bu konuyu tamamen forumdaki arkadaşlar kandırılmasın, daha ucuza kendileri sistem toplasın diye açıyorum. 2006 üyesiyim, sakın birilerinin reklamını yaptığımı düşünmeyin. Hiç konu açmaya bilirdim, ama bilgilenin istedim.

    Öncelikle şunu belirteyim kapalı sistem ve açık sistem diye iki farklı ürün karşınıza çıkıyor. Bunu pc toplarken yapılan uzay montaj olarak düşünebilirsiniz. Uzay montaj açık sistem, normal kasalı olansa kapalı sistem işte. Performans olarak bir fark yok.

    Aşama yani filtre sayısı:

    Bu konuda aslında çok basit genel, hani ben de bu işin öyle ustası vs. değilim. Ama araştırmalarım sonucunda en yaygın kullanımın 6 aşamalı olduğunu gördüm.

    Bunlar:

    1 Spun Filtre
    2 Gac Karbon Filtre
    3 Cto Karbon veya 1 adet daha Gac Karbon filtre
    4 Membran Filtre
    5 Post Karbon tatlandırcı Filtre
    6 Alkali mineral Filtresi

    Ben artık bu bilgileri edindikten sonra kendim araştırmaya başladım en iyi filtre hangisi diye. Araştırmalarım sonucunda edindiğim bilgi piyasada alınabilecek en iyi filtre markası OMNIPURE .
    OMNIPURE filtreler Made in USA logolu ve gerçekten kaliteli filtreler. Ama gördümki OMNIPURE markası Membran üretmiyor, MEMBRAN için başka markalar mevcut.

    Benim araştırmalarım sonucu aslında en yaygın ve kaliteli Membran olarak karşıma DOW firmasının Filmtec 75 GPD modeli çıktı. Yurt dışında da en yaygın kullanılan ürün bu. Hatta bir kaç teste baktığımda da birinci bu üründü. İlgili testte 1. DOW Fılmtec, İkincisi CSM diye bir markanın bir modeliydi, 3. de Pentair TLC-75 White modeliydi.

    Alkali filtre için ise herkes istisnasız tek marka tek model öneriyor BIOCERA. Haliyle bunu satın almak benim için en kolayıydı diyebilirim.

    Şimdi istediğim üründe 4 adet OMNIPURE filtre bir adet Fılmtec Membran ve Biocera mineral filtresi istiyordum. Bu şekilde model arayışına girince gördümki tüm modeller 2350 liranın üstü. Sonra forumdan bir firma benimle iletişime geçti, onlarda 2000 lira fiyat verdiler.

    İşte tam bu noktada ben kendim filtreleri satın alsam daha mı ucuza gelir, montaj yapabilir miyim bunu araştırmaya başladım. Google da bu şekilde arama yaparken linkini paylaşacağım konuya denk geldim. (Link ölmüş sorry)


    Bu resimlere bakınca yapılabilir gibi geldi. Sonra almak istediğim filtrelerin listesini yaparak işe başladım.

    OMNIPURE K5605
    OMNIPURE K5628
    OMNIPURE K5628 (OMNIPURE da Cat filtre yok onun yerine iki adet peş peşe gac filtre takılıyor.)
    Pentair TLC-75 Membran ( Filmtec istiyordum, ama piyasada yok gibi, olanlar da eski üretim tarihli)
    OMNIPURE K5633
    BIOCERA A.A mineral filtre.

    Bu listeyi tamamen kendim oluşturdum diyemem. Aslında bu liste şu an piyasadaki en popüler kapalı kasa sistemlerin içi. Hatta forumda çokça önerilen 2350 liralık Royal Green Lux Plus'ın içeriği de bu.

    Bu ürünler için fiyat bakarken, yukarıda paylaştığım linkte en alt yorumlar bölümünde montaj resmi paylaşan kişi telefon numarasını paylaşmış ona yazmak aklıma geldi. Ben N11'den parça parça ürün satın alırken bana whatsapp'tan bu linki gönderdi.



    Evet tüm istediğim filtreler toplam 700 lira tutuyordu. Bunu sepete attım ve kendisine ben kendim sistem toplamak istiyorum, başka nelere ihtiyacım var dedim. Ve gerçekten o noktadan sonra telefondaki arkadaş whatsapp üzerinden inanılmaz yardımcı oldu. Reklam yapmıyorum, sadece olanı söylüyorum. Tek tek ihtiyacım olan her şeyin linkini ve kaç adet almam gerektiğini yazdı:


    Avrupa musluk

    Membran kabı

    Akış kısıtlayıcı

    Şatof valf (böyle yazın Google a çıkar)

    Çek valf

    Mini t vana


    Bağlantı klipsleri

    10 metre hortum

    12 litre tank

    Bunları da sepete ekledim, tekrar sordum ihtiyacım olan bir şey var mı diye. Aslında var teflon bant, bir kaç dirsek vs. ama siz sipariş verin ben ihtiyacınız olan her şeyi eklerim sorun yok dedi. Ben de teşekkür ettim ve siparişi verdim. Gerçekten de ihtiyacım olan her şeyi hatta bazı parçaları ikişer adet göndermişti. Sonrasında bir tane de siparişimde olmayan basınç düşürücü valf de ekledi ücretsiz. Aynı gün ben arkadaştan sipariş vermeden önce Amway den gelmişler ve basınç ölçmüşlerdi, size basınç düşürücü takmak lazım su basıncı 10 bar çıkıyor dediler. Ben de bunu arkadaşa söyledim. Hemen basınç düşürücü ekledi. Siz de ürünleri satın almadan evinize bir servis çağırıp, basınç ölçtürebilirsiniz.

    Her neyse sonra ben arkadaşa sürekli yapabilir miyim edebilir miyim diye sorarken: Hocam ben sizin içi sistemi topluyorum, siz sadece depoya bağlayacaksınız istediğiniz yere monte edeceksiniz, eğer takılırsanız beni görüntülü arayın dedi. Tekrar teşekkür ettim. Pazartesi günü sipariş verdim hemen aynı gün kargoya verildi. Dün de ürünleri teslim aldım.

    Dün montaja giriştim. Satıcıya sordum ve bana aşağıdaki fotoğrafı gönderdi.

    Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum



    4 numaralı kırmızı olan bağlantı çeşmeye girmeli.
    2 numaralı yeşil bağlantı, depoya girmeli.
    3 numaralı mavi bağlantı atık su, gidere girmeli,
    1 numaralı basınç düşürücü valfin diğer ucu da ana hattın oraya taktığın t vanasından gelmeli.

    Sonrasında yine aynı sitedeki aşağıdaki linkler de yer alan şemaları da kullanarak montajı tamamladım.


    5-asamali-su-aritma-cihazi-ic-baglanti-semasi bu şekilde Google a da aratın tepki geldi linkleri kaldırdım. Reklam yaptığımı düşünenler oldu.


    Sistemi test ettim çalışıyor. İlk 5 dakika hep açık kaldı musluk, sonrasında 1 saat tank doldu tekrar tankı boşalttık. 5 dakika daha açık bıraktık musluğu. Şimdi ise gayet içilebilir çok lezzetli su veriyor. Ben çok beğendim tadını.

    Ankara'da ikamet ediyorum, suyumu şu an test ettirmek istiyorum, bildiğiniz bir yer varsa aşağıda yazarsanız memnun olurum. Nerede test ettirebilirim suyu ?

    Arkadaşlar tüm sistem bana peşin ödeme yapmam ile birlikte 1148 liraya mal oldu. Normalde bu sistemi hazır olarak satın almak istesem peşin olarak en iyi fiyat veren 2000 lira fiyat verdi. Bu konuyu tamamen siz bilgilenin bilinçlenin kendi sisteminizi kendinizi toplayın diye paylaştım. Yukarıda paylaştığım filtre kombinasyonu benim anladığım paranın satın alabileceği en iyi filtre kombinasyonu olabilir. Çoğu firma bu kombinasyonu kullanıyor. Tekrar söylüyorum zor bir montaj değil, pc toplayan adam hayli hayli yapar bunu. Benim mutfak tezgahı mermerit olduğu için onu bile şarjlı ile deldim musluk için o bile çok kolay. Forumdaki ürün satmaya çalışanlara paranızı boşuna kaptırmayın, google da yazan 9 aşamalı 500-900 arası fiyatlara satılan ürünlerden de uzak durun içindeki filtrelerin çok kaliteli olduğunu sanmıyorum.

    Sorunuz varsa yanıtlamaya çalışayım. Umarım sıkmamışımdır sizi.



    -------------------------------------------------------------------------------

    8 Ay sonrası editi:

    Tank dolmuyordu, 1 gün hiç kullanmadım suyu yine de tank dolmuyordu. Sistemi topladığım arkadaş ile iletişime geçtim, durumu anlattım. Muhtemelen ilk filtreniz tıkalı dedi, OMNIPURE K5605 e giren hortumu çıkarıp bir üst filtreye takınca sorun düzeldi.

    Velhasıl ilk filtremiz tıkanmış . Apartman eski zaten sabahları sudan pas kokusu geliyor, sanırım biraz da o hızlandırdı süreci. Filtrenin görüntüsünü paylaşmak için filtreyi kestim :)


    Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum

    Normal şartlarda bunun beyaz olması gerekiyor. Neyse Rosuarıtmadaki arkadaşa durumu anlattım. O da 9 ayda kirleniyorsa size OMNIPURE K5605 den önce bir tane de ucuz filtre verelim dedi. Yani MNIPURE K5605 den önce bir tane de bu filtreden taktımhttps://rosuaritma.com/urun/12-inline-5-micron-sediment-filtre/

    Hem Omnipure'un ömrü uzun olsun diye hem de yeni filtrenin içi şefffaf kirlenince kolay görünsün diye. Sistem toplayacak arkadaşlar eğer eski binada oturuyorlarsa bence K5605'den önce bir adet de linkteki üründen alıp ekleme yapabilirler.

    ------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 10 Ocak 2024; 13:47:11 >







  • Hocam tebrik ederim sizi başarmışsınız arıtma sistemlerinin çokta zor olmadığını ispatlamış oldunuz kendisi yapmak isteyen arkadaşlar buyrun bu konuya.

    Iğneden ipliğe kaliteli malzeme isteyenlerin konusu olmuş isteyen istediği gibi de gelistirebilir yada kaliteyi düşürebilir bütçesine göre ayrıca bu sistem hiçte yer kaplamıyor fazladan tezgah aldinda görüntüsü korkutmuyorsa herkes yapabilir böyle bir sistem.

    Hatta bende kendi evime 10 yıldır kullandigim arıtma cihazının son bakımını geçen sene yaptım artık miladi doldu yeni sistem bu şekilde tezgah altına eklemeyi düşünüyorum yakında bende evye altından görüntüler atarim 😋😋
    Hazir konu acilmisken bende yeni tamamladigim sistemimi paylasmak isterim. Bende sizin gibi yabanci kaynaklardan edindigim bilgilere gore resimdeki sistemi buldum ve ona gore sistemi topladim. Banada toplam maliyeti 1473 tlye mal oldu. Son resimdede son halini gorebilirsiniz. Suan icin boyle duruyor bunlari tek tek duvara ve dolaba montelicem zaman buldukca.
    Degerler ise Eskisehirde
    Sebeke 246
    Mebran sonrasi 004,005
    Cikis 20-50 arasi degisiyor. Ph suan 8.5-9 arasi cikiyor.




    Ek: Kalabak suyun damanacasinida olctugumde 25,28 degerlerini aldim. Fakat bir sefer damacanada igrenc bir koku ve baska bir damanacada ise dal gibi bir parca ciktiktan sonra bir daha donmem damacanaya.

    Ek:2 kullandigim iki yabanci kaynagin linkinidi ekliyorum. 4 yonlu vanayi da sistemden cikartabileceginiz sistemler mevcut. Attigim linke anlatimlar bulunmakta.

    Sayfadan asagiya indikce konular devam ediyor. 3 farkli sistemden bahsetttigi konu biraz asagida kaliyor sayfada.

    https://www.wecofilters.com/blog/category/installing-filters/

    http://www.diyreverseosmosis.com/installation.aspx
    2500 galon ön filtrelerden geçen su mıktarı ama hocam.

    üretilmiş suda bu atık oranına göre değişir.mesela 1 litreye 3 litre atığınız varsa 2500/3 olarak daha net hesap yapabilirsiniz.

    yani günde ortalama 15 litre(içme suyu-çay kahve yemek vs.)kullanan bir aile

    1 ayda 450 litre
    1 yılda 5400 litre su harcaması yazar.

    2500 galon kullanım ömrü olan bir filtreden şebeke suyu olarak 9500 litre su geçer
    bu 9500 litreden temiz olarak musluğa gelen su miktarı(atık 1/3 olarak hesaplarsak) 3200 litre yapar.

    tam performans beklıyorsanız 1 yıl bile gitmez.
    Hocam arıtma suyunu sadece içme suyu olarak kullanıyoruz. Bir kişi günde 2.5 litre su içse 4 kişilik aile günde 10 litre su içer. Bu şekilde senede 3650 litre su tüketsek, 1.5 yıl rahat götürür. Kaldı ki ben zaten akşama kadar işteyim, zaten evden su içemiyorum.

    Sizin evin tüm suyunu filtrelemek gibi bir planınız varsa, zaten yanlış konudasınız, benim topladığım sistem, 12 litrecik tank sizin ihtiyaçlara uygun değil.
    Membran filtrenin ömrünü tds metre ile anlayabilirsiniz.
    Burda dikkat edilmesi gereken konu ölçüm yapılacak suyu musluktan değil,membran çıkışından almak(su membrandan sonra başka filtreden geçmeden.musluktan alınan değer yanıltıcı olabılır.çünkü alkali filtrede tds yukseltiyor.

    burdaki değer şebeke suyu giriş değerine göre değişkenlik gösterecektir.mesela cihazı kurdunuz 2 hafta sonra membran çıkışından tds ölçümü yaptınız 5 ppm değer verdi.bu 5 ppm lik artış göstermeye başladığı vakit 25-30 larda membran ömrünü dolduruyor demek.değişim istiyor.

    alt takım filtre(3 tane) olarak tabir ettiğimiz filtrelerin herhangi bir ölçüm şansı yok.işi şansa bırakmamak için filtre üreticilerinin değerlerini takip etmemiz lazım veya belirli periyodlarda değişim yapmamız lazım.bu konu önemli çünkü bakteri üremesinin en çok olduğu yerdir alt 3 lü takım.Karbonda bakteri üremesi oldukça yaygındır.


    alkali filtrede ise tamamen Ph oranını takip edip ona göre değişim gelip gelmediğini anlayabiliriz.

    yakın zamanda bizim sitemizide bu oranlar ölçüm şemaları video olarak konulacak ordan daha detaylı bir şekilde anlatım olacak.linki paylaşırım.
    Senin ihtiyacın olmayabilir ama yüzlerce insan bu konulardan faydalanıyor gerek ariza konusu gerekse su aritma cihazi alımlarla ilgili.

    Ayrıca firma bu kokudan da şikayetçi yani reklam ile uzaktan yakından ilgisi yok ilgili firmanın amacı filtre satmak değil cihaz satmaktır.

    Arıtma cihazı toplanmasını hiç bir firma öğretmez son kullanıcıya buna ilgili firmada dahil.

    Arkadaş benim zamanında yazdığım bir makale sonucu bu fikre sahip olup böyle bir iş yapmaya karar vermiş ve arkadaş gibi düşünen insanlar varsada onlara yol gösterici olarak bu konuyu açmış.

    Ayrıca dh bu tür konulardan ücret almıyor reklamlardan ücret alıyor. Ücretli konuların başlıkları farklı zaten
    Doğrudan ahlak dersi vermek ne kadar doğru bilemem, arkadaş bir tecrübesini paylaşmış burada ne yapacaktı filtre markalarının üzerine bantmı yapıştıracaktı, dh yönetimi elbette reklam dahil bazı gelirler elde edecekki forum devam edebilsin, firma temsilcilerinin burada yorum yapıp ürün açıklaması veya reklamını yapabilmesi için ücret ödüyorlar bu doğrudan firma ve dh arasındaki konular tersosmos hocam daha önce bu konuda açıklama yapmıştı.
    Forum üyelerini ve bilgi edinmek için misafir olarak bulunan kişileri böyle lüzumsuz konularla oyalamak yerine doğrudan yönetime şikayet etmeniz daha doğru olur kanısındayım aksi halde rekabet kokusu sinecektir satırlarınıza
    Not: son kullanıcıyım hiç bir ticari firmayla maddi bağım yoktur
  • Hocam tebrik ederim sizi başarmışsınız arıtma sistemlerinin çokta zor olmadığını ispatlamış oldunuz kendisi yapmak isteyen arkadaşlar buyrun bu konuya.

    Iğneden ipliğe kaliteli malzeme isteyenlerin konusu olmuş isteyen istediği gibi de gelistirebilir yada kaliteyi düşürebilir bütçesine göre ayrıca bu sistem hiçte yer kaplamıyor fazladan tezgah aldinda görüntüsü korkutmuyorsa herkes yapabilir böyle bir sistem.

    Hatta bende kendi evime 10 yıldır kullandigim arıtma cihazının son bakımını geçen sene yaptım artık miladi doldu yeni sistem bu şekilde tezgah altına eklemeyi düşünüyorum yakında bende evye altından görüntüler atarim 😋😋

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla bu tür sistemlerde önemli olan ilk maliyet değil süren maliyet.
    1150 TL den sonra, hangi periyodlarla ne kadar maliyet hesapladınız?
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim, yazdıklarınızı okuyunca mutlu oldum. Çünkü araştırma yaparken, hep sizin yazdıklarınızı okuyordum. Hatta en son bunalıp yabancı forumlara bakmasam size özel mesaj atacaktım. Bizim forumdonanımda su arıtma cihazı konuları hep çöpe dönüşmüş, firma yetkilileri yüzünden.

    Bir de iğneden ipliğe kaliteli malzemeler ile sistem 1148 lira tutuyor, piyasada bu tarz sistemler 2000+. Beni bu fiyat farkı rahatsız ettiği için konu açmak istedim. Mesela Amway bizim eve gelmiş 3500 lira civarı bir para istemiş küçüçük cihaz. Demişki şu an piyasadaki cihazlar eski usül zamanla onlar bizim teknolojiyi yakalayınca onlarda bizimki gibi küçük cihaz üretecek. Bence hiç gerek yok, o paraları vermeye. Benim cihaza belki zamanla rahatsız ederse ahşap bir kasa tasarlayabilirim :)

    Eminim orta kaliteli filtrelerle bile bu iş 500-600 liraya çözülebilir. Ben hep en iyisi olsun diye araştırdığım için belki tutar biraz arttı. Normalde en iyisi olsun diye araştırmazdım da kafamda 1500 lirayı çıkardığım için bu şekilde sistem topladım :)




  • samtual kullanıcısına yanıt
    Filtre ömürleri tahmini 12 ay, daha uzun da gidebilir tüketilen su miktarına göre. Kolay kolay daha az gideceğini düşünmüyorum, sonuçta sadece içme suyu olarak kullanılacak bizim evde. Tekrar aynı filtreler ile yenilemek istesem bugün için yeniden 700 lira vermem gerekir.

    Yenileme maliyeti kullanmak istediğiniz filtre ile doğru orantılı bir durum. Benim filtrelerim OMNI olmasada olur derseniz zaten yarı yarıya düşer maliyet. Aynı durum Membran için de geçerli. Ya da hiç mineral filtresi kullanmaya da bilirsiniz. Bunların hepsi dediğim gibi tercih meselesi. Ama benim ilk izlenimim çok olumlu. Sadece suyun tadı için konuşuyorum, Ankara'da analiz eden bir yer bulsam, hem çeşme suyumu hem de filtrelenmiş suyumu analiz ettirmek istiyorum.


    Edit: Yanlış bilgilendirme olmuş daha öncesinde 24 ay yazarak yanıltmışım insanları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 6 Mart 2020; 14:23:15 >
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    24 ay yani 2 yıl çok ciddi bir süre içinden sürekli sıvı geçen bir filtre için.
  • samtual kullanıcısına yanıt
    OMNIPURE kendi sitesinde K5628 filtresi için
    https://catalog.omnipure.com/Asset/K5628.pdf


    Burada 2500 galona ulaşınca, su akışı yavaşlayınca yenisi ile değiştirin yazılmış.

    https://catalog.omnipure.com/Asset/K5605%20Performance%20Data%20Sheet.pdf

    Bu da 5605 için. Burada su miktarı yazılmamış, su akışı yavaşlayana kadar kullanabilirsiniz yazmış.

    Sanırım membran için de durum böyle. Yanılmıyorsam mineral filtrenin ömrü biraz daha uzun diğerlerinden.




  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    2500 galon 10ton yapıyor, bizim evde karta su yükleterek alıyoruz ve her yükletmede 10 ton su alıyoruz. 1 Ay kadar yetiyor.
    Bu hesaba göre her ay değiştirmem lazım filtreyi
  • samtual kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sistem daire girişine takılmıyor sadece içme suyu için evye altına takılıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • samtual kullanıcısına yanıt
    Hocam arıtma suyunu sadece içme suyu olarak kullanıyoruz. Bir kişi günde 2.5 litre su içse 4 kişilik aile günde 10 litre su içer. Bu şekilde senede 3650 litre su tüketsek, 1.5 yıl rahat götürür. Kaldı ki ben zaten akşama kadar işteyim, zaten evden su içemiyorum.

    Sizin evin tüm suyunu filtrelemek gibi bir planınız varsa, zaten yanlış konudasınız, benim topladığım sistem, 12 litrecik tank sizin ihtiyaçlara uygun değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 7 Mart 2020; 22:35:56 >
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Evin tüm suyunu filtrelemek değil tabiki amaç, bu sistem yüzde 99 mutfak evyesine takılıyor okuduğum kadarıyla.
    Mutfak evyesi sadece içme suyu harici bir çok şeyde kullanılıyor, yemek, çay, bulaşık vs.
    Peki bunu ayrı bir hat olarak çekme şansı yok mu? Evyenin yanına ufak bir musluk gibi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtual -- 4 Mart 2020; 16:42:6 >
  • samtual kullanıcısına yanıt
    Ev tipi arıtma cihazları saatte 10 litre kadar su arıtır günlükte ortalama 250 litre kapasiteli diye satılır arıtılan su 12 litre tankta depo ediliyor ve bu depo çıkışı 6 mm lik ince bir hortum ile besleniyor yani arıtma cihazının debisi tüm eve yetmez

    Ama şunu yapabilirsin 500 litrelik bir paslanmaz depo koyarsın birde hidrofor tüm evi besleyebilirsin.

    Işte o zaman senin 20 tonluk aylık kullanım hesabın devreye girer 20 ton olur 60 ton atilla birlikte her ayda filtre değiştir bunun altından kim kalkacak maliyet olarak şimdi banyoda wc de heryerde alkali + ozmoz suyu kullanmak çok aşırı lux anlamına gelir. Ayrıca tüm evin tesisatı da plastik olmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilimveteknik -- 4 Mart 2020; 16:47:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bilimveteknik kullanıcısına yanıt
    Okuduğunuzu anlayamıyor musunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • samtual kullanıcısına yanıt
    Hocam aynen söylediğiniz gibi ayrı musluk çekiyorsunuz zaten.

    İhtiyacınız olan ürünlerde ilk paylaştığım link oydu :https://www.rosuaritma.com/urun/avrupa-musluk/

    Bu tarz bir musluk alıyorsunuz. Tezgahta yeni delik açıyorsunuz. Küçük bir musluğu var. Çok tazikli veremiyor suyu.

    Umarım yardımcı olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 4 Mart 2020; 16:47:16 >
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    O zaman tamam, iki ayrı musluk işi çözer

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sistemin çıkaracağı ek maliyet 2 yılda bir 700 lira mı olacak yani yorumlardan öyle anladım.
  • kamisama- kullanıcısına yanıt
    Şöyleki takacağınız filtrelerin kalitesine göre 250 lira da olabilir 700 lira da . Her şey en iyisi olsun derseniz evet 700 lira.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 4 Mart 2020; 17:57:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tersosmos

    Hocam tebrik ederim sizi başarmışsınız arıtma sistemlerinin çokta zor olmadığını ispatlamış oldunuz kendisi yapmak isteyen arkadaşlar buyrun bu konuya.

    Iğneden ipliğe kaliteli malzeme isteyenlerin konusu olmuş isteyen istediği gibi de gelistirebilir yada kaliteyi düşürebilir bütçesine göre ayrıca bu sistem hiçte yer kaplamıyor fazladan tezgah aldinda görüntüsü korkutmuyorsa herkes yapabilir böyle bir sistem.

    Hatta bende kendi evime 10 yıldır kullandigim arıtma cihazının son bakımını geçen sene yaptım artık miladi doldu yeni sistem bu şekilde tezgah altına eklemeyi düşünüyorum yakında bende evye altından görüntüler atarim 😋😋
    Size katılmakla birlikte "kendin pişir kendin ye" tarzı hiç bir sistemde gördüğüm kadarıyla kalite ve uygun maaliyetine rağmen güzel bir tasarım yapamıyoruz, keşke bu konuyu da çözebilsek ama arkadaşı tebrik eder ve teşekkür ederim böyle işe yarar ve bilgilendirici bir rehber hazırladığı için kendi evime çıktığım zaman yapacağım ilk işlerden birisi oldu benim için. Keşke şu tarz konuların sayısı her geçen gün artsa.




  • İnline filtre olarak değilse 10' housinglerle şase üzerine filtre daha göze hoş geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık ben de araştırıyorum bu aralar su arıtma cihazlarını. Sizin sistem mantıklı geldi. Aklımda bir kaç soru var :

    - Filtrelere verilecek suyu nereden ve nasıl çekiyoruz?
    -Suyun tazyiğini nasıl ölçtürebilirim (Muhtemelen bizimki düşüktür çünkü çamaşır makinesi arada su uyarısı veriyor)
    - Aslında videolu anlatım iyi olurdu ama son halinin fotosunu koyabilir misiniz?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.