Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazı Arıza Çözümleri Su Arıtma Teknik Destek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
20
Favori
7.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bilimveteknik kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim cevap için.

  • Biocecera Filtre Nasıl Kullanılır


    Biocera filtre arıtma cihazlarında saflaştırılan suyun tekrar iyileştirilmesi için kullanılır. Su arıtma cihazları asidik su ürettiği için Biocera Antioksidan alkali su filtresi, vücuttaki asidik atıkları hücresel düzeyde gidermeye yardımcı olur. Ters ozmoz su arıtma sistemleri, suda bulunabilecek zararlı bakterileri, mikrop ve virüsleri ortadan kaldırarak kirli suyu içilebilir hale getirmek için kullanılır. Ancak bu işlem mineralleri de sudan yok eder ve suyun pH dengesini asidik hale getirir. Asitli su içmek vücudun pH dengesini bozduğu için insan sağlığına zararlı olabilir. Biocera antioksidan filtresi sudaki mineralleri kalsiyum, potasyum, sodyum ve magnezyum gibi temel alkali mineralleri suya geri ekler.


    Biocera Antioxidant alkali su filtresi küçük su kümeleri oluşturur, normal ters ozmoz suyuna göre dehidrate edildiğinde etkili bir çözüm ile 3 kata kadar hidrasyona yardımcı olur. Sudaki alkali mineraller besin ve mineral emilimini kolaylaştırır. Biocera filtre doğal maden kaynak suyu gibi vücuttaki minerallerin dengelenmesine yardımcı olur. Şeker ve bu tür hastalıklara yol açan tüm hastalıkların nedeni aktif oksijen olarak da bilinen serbest radikallerin yok edilmesine yardımcı olur ve diyabet, Alzheimer hastalıkları, kanser ve birçok hastalıkları önlemede yardımcı olur. Biocera filtre içerisindeki taşlar NSF onaylı olup sudaki kötü kokuyu da yok ederek suyun tadını iyileştirir.


    Kısaca Biocera Antioksidan alkali su filtresi demineralize asidik suyu daha sağlıklı suya çevirir aynı zamanda pH yükseltir ve oksijen azaltma potansiyelini (ORP) düşürür.


    Daha önce düşük ORP’li ve yüksek antioksidan pH’lı su içmediyseniz ilk defa tattığınızda size suyun tadı çok garip gelebilir alkali bazik su sıcak içildiğinde daha da suyun tanıdı değişik hissettirir. Biocera’yı ilk defa kullananlar 1 hafta içerisinde suyun tadına alışabilmektedir.

    Arıtma cihazı satan firmalar Biocera’yı iki değişik şekilde bağlantı yapılmak kaydıyla arıtma cihazlarında satışa sunarlar.

    Biocera Filtre Bağlantı Şekilleri


    İlk bağlantı şekli yavaş akım tanktan öncesine bağlamak bu şekilde yapılan bağlantı şekli üretici firma tarafından da onaylanmaktadır. Bu bağlantı şekli arıtılan suyun Biocera’dan daha yavaş geçmesine neden olduğu için Biocera filtre daha yüksek pH ve mineral ekler suya ve devamlı aynı oranda alkali su elde edilmesini sağlar ama arıtma cihazı kullanıcıları bu bağlantı şeklinde kullandıklarında su yüksek alkali olduğu için ilk etapta suyun tadı bozuk gibi hissedilir oysa faydalı olanı budur 1-2 hafta bu şekilde kullandıklarında vücut kendini bu suya uyarlar ve suyun tadı zamanla normal hale gelmektedir.


    İkinci bağlantı şekli ise hızlı akım bağlantıda ise Biocera filtre tanktan sonraya bağlanır ve tankta bekleyen basınçlı su Biocera’dan hızlı geçtiği için %50 oranında filtre etkisini gösterir ve orta halli pH ve orta halli mineral ekler suya buda suyun tadının daha yumuşak olmasını sağlar bu bağlantı şeklinde de kullanabilirsiniz sadece suyun pH, ORP ve mineral seviyesi düşük olur. Tavsiye edilen ilk bağlantı şeklidir.


    Su Arıtma Cihazı Arıza Çözümleri Su Arıtma Teknik Destek


    Güvenli Kullanım Kılavuzu

    • 2 gün ve daha uzun süre arıtma cihazını kullanmayacaksanız arıtma cihazının suyunu kapatın ve tanktaki suyu musluğunuzdan boşaltın.
    • Bir RO arıtma cihazınız ya da su tankınız yoksa uzman bir alkali su arıtma servisine danışın
    • 5 gün ve daha uzun süre kullanılmadığında Biocera filtreyi cihazdan çıkarın
    • Biocera filtreyi su tankının önüne taktığınızdan emin olun.


    Biocera AA Filtre Güvenli Kurulum Yöntemi


    Biocera AA filtresinin içindeki NSF güvenlik sertifikalı Biocera topları okside ORP pozitif paslanmaya eğilimli suyu, hidrojen gazı üreten Antioksidan ORP negatif suya dönüştürür. Su arıtma sistemi belli bir süre kullanılmadığında, basınç oluşumu filtre ve su arıtma sistemine zarar verebilir. Filtre içindeki basınç oluşmasını önlemek için basınç emniyet valfi takmanızı öneririz. (Tanksız cihazlar için kesin kullanın)

    Tatlandırıcı post karbon çizimde yok diyenler için post karbon filtreyi tanktan sonra takarsanız tankta oluşabilecek kokuyu önlersiniz. İsteyen Biocera’dan öncede takabilir. Basınç önleyici valf genelde ozmoz tanklarında pek sorun olmuyor nedeni tankın genleşmesi Biocera’nın oluşturduğu hidrojen gazını tank genleşerek absorbe ediyor bu yüzden patlamalar pek yaşanmıyor, ama tanksız olarak yada basınç tankı olmayan tank kullanıldığında basınç koruyucu tahliye valfi muhakkak kullanın yoksa filtre patlar.


    Biocera Filtre En Güvenli Nerden Satın Alınır


    Biocera filtreyi garantili ve bağlantı parçaları ile birlikte en güvenli alabileceğiniz yer ilk piyasaya süren firmayı veriyorum. Biocera satın al



    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Kaynak: Biocera Filtre Bağlantı Şekilleri - Su Arıtma Cihazı Tavsiyesi (galiparduc.com) - BioCera A.A Filter Safety Installation Method



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilimveteknik -- 25 Ocak 2021; 15:44:34 >
  • Benim arıtma atık suyu çok vermeye başladı. Geçen hafta alt filtreleri değiştim. Mebran takılalım 1 yıl olmadı. Piyasada lr44 pil bulamadım. Tds cihazım çalışmıyor.
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    1- Atıksu oranı yükseldi ise yüksek ihtimal membran filtreniz deforme olmuştur.

    2- Ön aşama yani membran öncesi filtreleriniz tıkanmış olabilir denemek için giris hortumunu direk membran girişine takarak ön aşama bu şekilde iptal etmiş olursunuz deneme amaçlı 10-15 dakka çalıştırıp atik suyu test edebilirsiniz.

    3- Şebeke suyu basıncı düşmüş olabilir.

    Bunların dışında atıksuyu etkileyecek bir durum yok nornalde hocam.
  • bilimveteknik kullanıcısına yanıt
    Ön filtreleri tıkalı olduğunu sanmıyorum yeni değiştim. Zaten büyük açık tip motorlu arıtma cihazı. Ana şebeke basıncı çok yüksek. Ana borular patladı 2 gün önce. 1 gün motor pompasının mebran arasından su kaçırdı. Açtım içinde 3 yayın biri çıkmış gibiydi ama emin değilim. Basınç düşürücü yok. Basınç ölçmek için ucuz 6mm girişli barometrelerden baktım ama hesaplı birşey bulamadım.
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Hocam atık oranı yükseldiğinde genelde bu tür sorunlar oluyor sizin anlatımınıza göre membran sorunlu oluyor ozaman bunu da tds ölçümü yaparak anlayabilirsiniz yada tank vanasını kapatıp atık su ile arıtılmış su oranlarına bakınız durum belli olur örnek nornalde 1 litre temiz suyu 1.5 litre atık su atar yada 2 litredir oran ama 1 e 3 felan sa sıkıntı var demektir. En net normali 1e 1.5 dir.
  • bilimveteknik kullanıcısına yanıt
    1 temiz suya neredeyse 4 kirli yarın idare ten eski mebranı takıp deniyeceğim.
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Sizin membran duruma göre gitmiş hocam hemen değiştirin su faturanız kabarır yoksa membran fiyatını geçer tanklı cihazda bu 1 e 30 atar bu şekilde.
  • Merhaba bende ihlasın arıtma cihazı var fakat bir haftadır su beyaz geliyor sonradan kabararak yüzeye çıkıp kayboluyor. Bu nedir ? Zararlı mıdır?
  • Ice_Sh@dow kullanıcısına yanıt
    Bu tür görüntüler hava kabarcıkları oluyor yani mikro hava kabarcıkları gayet normal bir durum tankta sıkışan hava basınç altindan çıkınca suyun içindeki hava bu bulutlu görünümü oluşturur. Genelde ilk kullanimlarda, filtre degisimlerinde ve sular kesildiğinde ortaya çıkar.
  • bilimveteknik kullanıcısına yanıt
    Bu aralar sular hergün kesiliyor ondan oluyor demekki. Sağolun hocam
  • Ice_Sh@dow kullanıcısına yanıt
    Sular kesilirse olur hocam misal sular kesilip geri geldiğinde aritma cihazının içine hava girer o hava tankta suyla birlikte sıkışır ve sonra bu hale gelir tank yada filtre içinde hava bittiğinde normale döner.
  • bilimveteknik kullanıcısına yanıt
    Ben sorunu hala çözemedim. Tds ile bugün ölçüm yaptım. Çeşme suyu 170-190 arıtma 12-16. Manometre almıştım. Kombi altına taktım. 7-8 bar arıtma cihazına galiba yüksek geliyor. Motorlu kafası basınç gece yükselince su kaçırıyor. Basınç yüksek olduğundan mebran filtre patlamış olabilir mi?

    Birde suya ne yaptılarsa aşırı clorlu. Su rengi tamamen Beyaz. Arıtma da bu yüzden hava kabarcığı çıkarıyor galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 2 Şubat 2021; 11:32:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gulnare

    Ben sorunu hala çözemedim. Tds ile bugün ölçüm yaptım. Çeşme suyu 170-190 arıtma 12-16. Manometre almıştım. Kombi altına taktım. 7-8 bar arıtma cihazına galiba yüksek geliyor. Motorlu kafası basınç gece yükselince su kaçırıyor. Basınç yüksek olduğundan mebran filtre patlamış olabilir mi?

    Birde suya ne yaptılarsa aşırı clorlu. Su rengi tamamen Beyaz. Arıtma da bu yüzden hava kabarcığı çıkarıyor galiba.

    Şebeke suyu 170 kabul edelim arıtma cihazı ise 16 değerlerini görmüşsünüz. Önce bunun bir verim hesaplamasını yapalım 170-16=154/170 dersek =0,90 değeri çıkıyor çıkan sonucu x100 çarptığımızda %90 verim ortaya çıkıyor yani ozmoz membranı %90 suyun içerisindeki maddeleri red ediyor olması gereken değer %90 üzerinde olması gerekli duruma göre membran değişimi yapmak gerekli.


    Şebeke suyu 7-8 bar cihaz için şatof valf vs varsa yüksek değerler basınç düşürücü ile bunu motorlu model kullanıyorsanız 2,5-3 bara düşürün motorsuzlar için 4 bardır bu değer.


    siz 1 bardak için 4 bardak atıyor demiştiniz önceden yaptığınız test tank kapalı iken yaptıysanız membran filtrenin tıkalı olduğu görünüyor yani %50 düşüş var membranda. size tavsiyem yeni bir membran kullanmanız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilimveteknik -- 2 Şubat 2021; 11:58:38 >
  • Etiketleme olmayınca mesajınızı yeni gördüm. Geceleri 16 bara çıkan basınçlardan dolayı su sızması sorunu yaşadım. Motoru iptal ettim. ASKİ 2 haftaya düşüreceğiz dedi basınçları. ARS membran hakkında bilginiz var mı? TRde üretiliyor galiba.


    Birde depoda su azalınca ilk çalışmada titreşimli çalışıyor ve darbeli matkap sesi geliyor. shotoff un arızalı olma ihtimali varmı? Ses oradan geliyor gibi.

  • 15 AYLIK BIOCERA ÇIKIŞ PH & TDS ROYAL GREEN SOFT SISTEM MUKEMMEL. Su Arıtma Cihazı Arıza Çözümleri Su Arıtma Teknik Destek
  • Su Arıtma Cihazı Arıza Çözümleri Su Arıtma Teknik Destek Su Arıtma Cihazı Arıza Çözümleri Su Arıtma Teknik Destek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gulnare

    Etiketleme olmayınca mesajınızı yeni gördüm. Geceleri 16 bara çıkan basınçlardan dolayı su sızması sorunu yaşadım. Motoru iptal ettim. ASKİ 2 haftaya düşüreceğiz dedi basınçları. ARS membran hakkında bilginiz var mı? TRde üretiliyor galiba.


    Birde depoda su azalınca ilk çalışmada titreşimli çalışıyor ve darbeli matkap sesi geliyor. shotoff un arızalı olma ihtimali varmı? Ses oradan geliyor gibi.

    Arıtma cihazının ses yapması su alırken ve tank dolup cihaz atık suyu kapatırken ortaya çıkıyorsa tıkırtı titreşim yada ötme gibi ses yapar bu şatof valf den kaynaklıdır. Genelde şebeke suyu basıncı yüksek olduğunda ve şatof zar üzerine tortular biriktiğinde ortaya çıkar şatofu açıp içindeki plastik zarı temizleyin düzelir yada yenisiyle değişim yapınız.


    Membran markasına gelince ARS membran acaba çok eski bir doktor vardı İzmir'de arı su diye arıtma cihazı yapıyordu onun membranı mı acaba ars bana onu hatırlattı şimdi membran üretici demek sıfırdan kağıdıyla birlikte üretiyorsa o markadır ama hazır kağıdı alıp membranı sarıyorsa o zaten bilinen bir marka değildir hatta membran markası dahi değildir etiket üzerinde markadır bu şekilde binlerce marka var. Size tavsiyem Filmtec yada vontron kullanmanızdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilimveteknik -- 14 Şubat 2021; 17:17:48 >
  • Yeni arıtma almak isteyenler için tavsiye verebilecek var mı? Ne marka alınmalı,nelere dikkat edilmeli?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.