Şimdi Ara

Strix 1080 ti için sıvı soğutma tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Asus Strix 1080 TI ekran kartımı serin tutmak için aklımda iki sıvı soğutma yöntemi var.

    1. Elimde Corsair H115i ve Silverstone Tundra TD02-e AIO'lar mevcut. NZXT Kraken G12 alarak bu soğutuculardan biriyle kullanmak istiyorum. Böylece cüzzi bir ücretle işi çözmüş olacağım.

    2. EKWB ya da diğer markaların custom sıvı soğutma sistemlerini tercih etmeyi düşünüyorum. Yalnız bu kadar için bu kadar masrafa değer mi bilmiyorum. Ayrıca ülkemizde şu an itibariyle rezervuar+pompa stoğu olan bir site bulamadım. Yurtdışından almak gerekecek her şeyi. Vergisi falan derken iş çok pahalıya patlayacak.

    Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.



  • G12, Asetek üretimi AIO soğutucular ile uyumludur. Elinizdeki Silverstone AIO'yu G12 ile kullanamazsınız. H115i ise NZXT'nin yayınladığı uyumluluk liştesinde yok; ancak bu AIO da Asetek üretimi olduğu ve kullandığı mounting bracket standart Asetek tipi olduğu için, biraz zorlama ile G12 ile kullanılabilme ihtimali var.

    Custom blok işine girmenizi pek tavsiye etmem, zira ölü yatırımdır. Grafik kartınızı değiştirmek istediğinizde blok atıl duruma düşecek ve 2. elde satmak isterseniz epey zarar ederek elden çıkarabileceksiniz.
  • siyau kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Silverstone ile kullananı görmedim yaptığım aramalarda. H115i'yi monte edebilen birine rastladım. Bayağı uğraşmış. Custom sıvı soğutma olayında dediğiniz gibi karta takılacak plakaya boşa para vermiş oluyoruz. Bir de custom sıvı soğutma olayı güncel kur ve vergilerle çok masraflı. İleride kur düşerse sistem yenileyince custom loop düşünürüm belki. Şimdi elimdeki iki AIO'yu değerlendirmek istiyorum. Aslında Asetek olmayan AIO'lar için nzxt'den tamamen bağımsız olarak kendi gpu braketimi bir mühendise çizdirip CNC'de yaptırmak gibi bir fikir de var aklımda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.