Şimdi Ara

Stok fan ile Overclock yapmalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sistemi geçenlerde topladım ve overclock yapıcağım için çarpan kilitsiz bir modele yöneldim. sistemi yandan görebilirsiniz. ilk gün tek tuşla sistemi 4.2'de çalıştırmaya başladım (bu arada overclock artık ne kadar kolaymış. lga775'de taklalar atıyorduk). fan normale oranla biraz bağırmaya başladı fakat gözlemlediğim sıcaklıklar gayet normaldi. bir süreliğine kullanmaya devam ettim. değerleri sürekli speedfan üzerinden okuyorum ve cpu sıcaklığı yük altında 56 derece civarında (ayrıca speedfan'ın ayarlarından baktım, bu değerleri anakart üzerinden çekiyor)

    http://i.imgur.com/U8HFyLd.jpg

    tamam diyip yaklaşık bir haftadır kullanıyordum yanlız bugün bir inceleme okurken dikkatimi birşey çekti, speedfan'da gördüğüm core sıcaklıkları nedense 98-100 civarında dolanıyordu. lga775 anakartla böyle bir bug yaşadığımdan yine sorunlu diyip geçmiştim fakat speedfan ayarlarından bilgileri nerden çektiğine bakınca "intel" yazdığını gördüm. ardından hwmonitor ile kontrol etmeye karar verdim. orda da aynı değerleri görünce, dedim dur. sanırım stok fanla o iş olmuyor. işlemcinin hızını hemen normale geri döndürüp stres testini yeniden başlattım. değerler şöyle:

    http://i.imgur.com/J0jfFy4.jpg

    maksimum sıcaklık kaç derece civarında olmalı? bu aralar birde fan almayı planlıyorum fakat o gelene kadar işlemciyi çok yıpratmadan kaça kadar çıkabilirim? ayrıca 100 lira civarı işini yapan ve sessiz bir fan tavsiye edebilir misiniz? lga döneminde fan ararken bana noctua fan ile başka bir marka soğutma bloğu önermişlerdi. o aralar para yetmediği için başka bir model almıştım fakat şimdi ona girebilirim. noctua'lar eskisi kadar net çalışıyor mu bir fikrim yok yanlız. önerilere açığım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i-liek-turtals -- 17 Ağustos 2013; 2:03:00 >







  • Sıcaklıklardan da görüldüğü üzere tabiki yapılmamalı ! İşlemciyi yakmadığınıza dua edin. Aynı işlemciyi kullanıyoruz, bende 2 - 3 ay önce falan imzamdaki soğutucuya geçtim.

    Sizin bence, iki seçeneğiniz var:

    1.http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/thermalright-venomous-rt-sb-e-amd-intel-islemci-sogutucusu-lga1155-uyumlu.html

    124 TL

    2.http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/thermaltake-cl-p0579-contac30-lga7751155115613662011-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58987

    85 TL


    Thermalright' ı almanızı öneririm, kendimde kullanıyorum güzel soğutucudur.Noctua ile benzer performansı vardır ve ondan yaklaşık 1.5 kat daha ufaktır.Ama 100 TL' yi geçmesin dersenizde, 2. seçenekteki TT CONTAC 30 100 TL altı için; biçilmiş kaftandır.




  • ah. 33db ile 28 arasında büyük fark var. thermalright'a geri dönüş yolları gözüktü gibi. bundan önce de thermalright cogage true spirit kullanıyordum. yanında lga1156 çeviricisi geldi diye bu sistemle uyumlumu diye test etmedim. ardından birine verdim fakat çalışma ihtimali varsa geri alabilirim. bir fikrin varmı?

    alet şuydu:
    http://www.sanalmarketim.com/thermalright-true-spirit-120-m-cpu-sogutucu-775-1156-1366-2011-am2+-am3+-fm1-fm2/p_44794/

    bu arada core sıcaklıklarıyla cpu değerinin arasındaki fark konusunda fikri olan varmı? biri 50 derken diğerinin 100 demesi hiç normal gelmedi bana açıkçası. şimdi stok hızda bir test daha yaptım, aynı..

    kasanın arkasındaki fanı ve yan kapakta duran işlemciye bakan egsoz borusunu (artık neyse adı) eski soğutucu yüzünden sökmüştüm. yarın onları geri takıp tekrar test etmeyi planlıyorum fakat yine de aradaki sıcaklık farkını açıklayacağından şüpheliyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i-liek-turtals -- 17 Ağustos 2013; 3:03:02 >




  • Arka fanı titreşim yüzünden bağlamadım fakat işlemcinin havasını dışarı atan boruyu tekrar bağladım. Değişiklik olmadı. değerler şöyle:

    http://i.imgur.com/nXNVMbG.jpg

    Aradaki sıcaklık farkı konusunda bir fikri olan yok mu? Biri kendi sistemine speedfan kurup stres testindeki değerleri gönderebilir mi?
  • Dostum ben de Q8300 işlemcimi 2.5ghz'den 3.20 ghz'e çıkardım stok fanla çalışırken %100 yük altında 10 dakika test ettiğimde 85-90 dereceleri görüyordu. Gittim xigmatek apache diye bir fan aldım ucuz yollu bişey olsun diye. Ordaki eleman arkadaş o modeli önerdi getirdim taktım hiç fark yok stok fan daha iyiydi diyebilirim. Sonra biraz daha araştırdım, Xigmatek'in AIO modeli kompakt su ve hava soğutmalı fanı var, yorumlar çok değişken kimisi berbat diyor kimisi çok iyi diyordu. Gidip onunla değiştirdim fanı, getirip taktım çalıştırdım ve şimdi everestle %100 yük altında işlemci 62 dereceyi geçmiyor. Boşta da 38-40 derece aralığında. Bu da hava sıcaklıklarından kaynaklı diye düşünüyorum. Çok ses yapıyor gibi yorumlar var ben nerdeyse hiç fark görmedim. Overclock yapacaksan biraz sese de tahammül etmen gerek. Sıcaklıkların çok yüksek o şekilde fazla çalıştırma bilgisayarını yoksa işlemciyi eline alabilirsin yakın zamanda :)




  • Overclock yapmayı planlıyorum fakat o Thermalright'ı aldıktan sonra. Zaten eskiden kullandığım true spirit'in güncellenmiş hali gibi duruyor, ses seviyeleri neredeyse aynı.. Şu an default hızda çalışıyor fakat yük altında stok fan ile 80 derece civarında dolanması normal mi? 3570k kullanan biri test edebilir mi?
  • O zaman imzamdaki thermalright size ilaç gibi gelir, zaten eskiden kullandığınız için biliyorsunuz kalitesini.

    STOK fan ile bu havalarda 80 derece çok olmasada biraz yüksek, yani; o kadar anormal değil.STOK' la 70 - 75 C civarı görüyordu genellikle kullanıcılar.Siz CPU soğutucu alana kadar, enhanced turbo ve turbo mode gibi ayarları devre dışı bırakıp, 3.4 Ghz' da kullanın, en azından bir nebze daha düşüş yaşarsınız.Sonrada, soğutucuyu takın ve rahat edin.

    Neden, true' yu değiştir mişdiniz ?
  • hah tamamdır. sağol. 3.6 civarı şu an gayet yeterli. o 80'ler 90'lara çıkarsa turbo modu'da kapatırım. fanın siparişini yarın veya pazartesi vermeyi düşünüyorum fakat 2 model arasında kaldım. biri dediğin terhmalright, diğeri ise macho modeli. fiyarları arasında çok az bir fark var. macho eğer kasaya sığarsa (ölçümlerini yapmak gerekicek bir ara) ona giricem sanırım. senin kullandığın model de fena gözükmüyor ama.

    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/thermalright-macho-hr02-intel-lga1155-ve-amd-uyumlu-islemci-sogutucusu.html

    true'yu değiştirmek istemiyordum aslında fakat yanında gelen çevirici lga 1156 uyumluydu. benim anakartta lga1155 olduğu için üzerinde çalışırmı diye bakmadım bile. zaten bir arkadaşım eski sistemime yakın bir sistem kullanıyordu. onun bilgisayarına bağlayıp overclock'ladık. oyun oynamaya başladı yeniden adam. şu anki sistemimle uyumlu olsa bile geri almak olmazdı.




  • bende macho al aman diğerlerini alma yazmaya gelmiştim iyi karar vermişsin zaten :)
  • @sovere1gn

    Şu an bu bölümde bulunan; Thermalright venomous konusunu baştan aşağı, dikkatlice, iyice bir okuyun.

    Thermalright venomous, Macho' dan daha performanslı ve 1.5 kat daha ufaktır.Bunu hem testlerden, hemde; Thermalright Macho' nun incelemesini yapan, @OneTreeHill arkadaşımızdan bizzat öğrenebilirsiniz.Ben bu soğutucuyu alırken, kendiside bana bunu belirtmişti.

    Yinede seçim sizin, hangisini isterseniz onu alın.
  • O konuyu okudum zaten bunu açmadan. Aralarında ufak bir fark var, dedim belki performansı daha iyidir fakat çok bir fark yok gibi. Macho'nun cüssesini de hesaba katınca (maşallah gecekondu kadar alet) Venomous mantıklı geliyor. Zaten bugün ölçümleri yaptım, macho'nun sığmaması gibi bir ihtimalde var. Yarın siparişi vereyim, salı günü overclock'layıp diğer konuya paylaşırım.
  • venomousda 6 adet ısı borusu varmış ya :) , eskiden 4 tane vardı bunda kullandım bende orta kadar bişeydi?o zaman kötü değil gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.