Şimdi Ara

Steve Jobs'suz 11 yıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Steve Jobs'suz 11 yıl
    Tam on bir yıl önce, Apple'ın kurucu ortağı Steve Jobs 56 yaşında öldü. Birkaç yıl boyunca korkunç bir hastalıkla mücadele etti, ancak en azından yaşama gücü olduğu sürece kurduğu şirketten ayrılmadı.



    Ayrıca Bkz.Tim Cook: Steve Jobs, Apple'ın şu anki durumundan tatmin olmazdı



    Steven Paul Jobs (dünya çapında daha basit adıyla bilinen - Steve Jobs) 24 Şubat 1955'te San Francisco'da Suriyeli mülteci ve Alman göçmeni bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Bilişim teknolojileri, kültür ve dünya çapında yüz milyonlarca insanın yaşamı üzerinde büyük etkisi olan Apple ve NeXT şirketlerini kurdu.



    Steve Jobs'suz 11 yıl
    Steve, öz ailesi olarak gördüğü koruyucu ebeveynleri Clara Hagopian ve Paul Jobs ile birlikte büyüdü. "Onlar benim yüzde 100 gerçek ailem" dedi. Biyolojik ebeveynleri oğullarının nerede olduğunu bilmiyordu, Steve annesiyle ancak 31 yıl sonra tanıştı. Üvey annesi Steve'e okula gitmeden önce okumayı öğretti. Steve sorunlu bir öğrenciydi, öğretmenleri onun şakacı, sınıf arkadaşları ise inek olduğunu düşünüyordu. Sınav sonuçlarına göre dördüncü sınıftan doğrudan altıncı sınıfa terfi ettirildi.



    Wozniak ile Apple'ı kurdu



    1960'ların sonunda Jobs, kendisinden beş yaş büyük olan Steve Wozniak ile arkadaş oldu. Müziğe tutkuları vardı ve okulda müzikli ışık gösterileri yapıyorlardı. Birkaç yıl sonra riskli bir işe giriştiler ve çevir sesini taklit eden ve dünya çapında ücretsiz telefon görüşmelerine olanak tanıyan bir cihaz geliştirdiler. Cihazın maliyeti 40 dolardı ve Jobs ile Wozniak 150 dolara satıyorlardı. 1976 yılının sonlarında bir bilgisayar topladılar ve Jobs'un Los Altos'taki Christ Drive'da bulunan evinde Apple Computer'ı kurdular.



    Steve Jobs'suz 11 yıl
    Jobs yönetimindeki her Apple ürünü tarih yazdı, ancak buna rağmen şirket içinde onun görüşlerinden memnun olmayan yatırımcılar vardı. 1985 yılında, o zamanlar CEO ve yönetim kurulu başkanı olan Jobs, işe gitmeyi bıraktı ve kimsenin yokluğunu fark etmediğinden emin oldu. İşinden ayrıldı ve bilgisayar üreten NeXT adlı bir şirket kurdu.



    Hastalıkla 8 yıl mücadele etti



    Apple 1996'da Jobs'un start-up'ını satın aldı ve ertesi yıl şirketin başına geri döndü. Jobs'un liderliğinde Apple, yenilenmiş bilgisayarların yanı sıra iPod oynatıcıyı piyasaya sürdü ve müzik piyasasında devrim yaratan iTunes mağazasını açtı. Apple ilk iPhone'unu 2007'de, iPad'i ise 2010'da piyasaya sürdü ve bu ürünler kendi pazarlarına hakim olmaya devam etmekte.



    Steve Jobs'suz 11 yıl
    Jobs Haziran 2011'de iOS 5'i ve bulut tabanlı iCloud hizmetini tanıttı ve Ağustos ayında sağlık sorunları nedeniyle istifa etmek zorunda kaldı. Steve Jobs, hastalıkla sekiz yıl mücadele ettikten sonra 5 Ekim 2011 tarihinde pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. 56 yaşındaydı.









  • Sağlık varsa zenginlik var yoksa dünya senin olsa ne yazar.

  • joven kullanıcısına yanıt

    Daha da ötesi 3 günlük dünya dünya senin olsa ne yazar!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rahmetli 🙏

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Rahmetli iPhone 13 pro max’ı görse mezarında ters dönerdi jobs büyük ekranlı telefonlara tamamen karşıydı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serafon kullanıcısına yanıt
    Elbette.

  • İyi bi pazarlamacıydı o kadar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • son 30 yılın en iyi girişimcisi. ışıklar içinde uyusun.

  • Vallahi 11 senedir hiç aklıma bile gelmedi bu yazıyı görünceye kadar

  • Zaten sağ olsaydı kalpten giderdi son rezil iphone'ları görünce.

  • Keşke daha uzun yaşaydı dediğim kişilerden .. Işıklar içinde uyusun

  • Bu herifin altında 2 gün çalışsalar kaçacak yer arayacak adamlar, rahmetle anıyorlar hey yavrum hey. Hep başarıları okuyup herifin nasıl bir tip olduğunu okumamışlar.

    Gençler bu adam selam verilmeyecek tiplerden, anılır da iyi anılmaz.

  • Bir önemi yok bence. Şuan xx yıllardır Anne ve Babası olmayan insanlar var. Yaşamaya devam ediyorlar. Yola devam.

  • 2008 yılı Ekim ayında TR' ye ilk defa gelen Iphone 3G' yi Ümraniye Meydan AVM Turkcell' den hatırı sayılır bir bedel ödeyerek satın almıştım.

    Ardından Kiev' e gittim.


    Arkadaş yatağın üzerine bıraktığım Iphone 3G' yi alıp saçını başını düzeltmeye başlayınca "Ne yapıyor bu?" diyerek bir süre izledim.

    Sonra dayanamayıp sordum:

    "Senin cep aynası neden simsiyah? Kendimi zor görüyorum..."

    dedi ben de onun ayna değil telefon olduğunu ekranı açarak göstermiştim,

    Hey gidi,


    Rahmetli iyi adamdı...

  • cryptdlg kullanıcısına yanıt
    Bad nerd

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TOKİ yatay mimariye geçip müstakil evler yapacakmış. Bizden de böyle cevherler çıkması için, halkın her kesiminin alım gücünün yeteceği garajlı müstakil evler şart.

    TOKİ garaj detayını atlama. İşin sırrı garajda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam ne yaparsa yapsın, nasıl bi pazarlamacı ve ticari zekaya sahip olursa olsun; neticede sonu cehennemde sonsuz olarak yanmak oldu. Daima neticeye bakılır; o yatırımını geçici olan dünyaya yaptı ve karşılığını aldı.


    Bazı kimseler ona bu konu içinde "rahmetli" diyerek ne kadar da din cahili olduklarını hiç de farkında olmadan ifşâ ediyorlar. Rahmet sadece müslümanlara olur, kafirlere olmaz. Kafirlere illa birşey diyecekseniz " toprağı bol olsun" denilebilir sadece.

  • dekareme kullanıcısına yanıt
    Kanıt mı var elinde? Şu ötekileştirici tavrı bırakın. Birçok müslümandan daha faydalıymış adam. Rahmetli diyen de ağız alışkanlığı olarak diyor. Ben de inşallah derim her onu diyen inançlı olmuyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • keske daha fazla yaşasaydı

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.