Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (12871. sayfa)

7 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 36 Misafir (3 Mobil) - 39 Masaüstü4 Mobil1 Android
5 sn
349.589
Cevap
2.720
Favori
21.297.164
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
569 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WhyNot?

    RDR2 Türkçe yaması abonelik ile aylık 20 TL olacakmış. 5 ay oynuyorsan 100 TL vereceksin. Game Pass sistemi 5-10 liraya 100 tane oyun verirken sadece yama aboneliğine 20 TL istemek nasıl bir kafa arkadaşlar.

    Anonymous'un açıklaması bu. Ardından linç başladı:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144477661

    Haksız buluyorsanız tepkilere katılın belki vazgeçerler.

    Edit. tekli satışa 50 TL fiyat koymuşlar.
    Böyle başyapıt oyunun yaması fahiş fiyattan geleceği bas bas bağırıyordu bana göre. Oyunu herkes bir şekilde aldı ve yamayı beklemeye başladı bunun farkında oldukları için böyle uçuk fiyat koyarak vurgun yapmayı düşündüler, 6-7 ay sonra normal fiyata çekeceklerdir.

    Resmi olmayan, oyuna ve pc'yi zarar verebilecek herhangi yama, mod gibi içeriklerin parayla satılmasına karşıydım bizden en fazla bağış isteyebilirler diyordum ne yazık ki böyle oluşumun gerçek yüzlerini görmüyorlardı şimdi iyi oldu herkes uyandı kendi kitleleri bile sırtını döndü. Şimdi de ajitasyon için forumu terketmekten bahsediyorlar.




  • R-10 kullanıcısına yanıt
    Oynanış olarak öncekileriyle aynı olacağı aşikar ama Giancarlo Esposito'yu getirdiklerine göre hikayesi sağlam olacak gibi geliyor yoksa random kötü karakter oluşturup geçerlerdi. Sabırsızlıkla bekliyorum.
  • Reiskonen kullanıcısına yanıt
    Biraz ingilizce varsa hiçbir yama ile oyun oynama taraftarı değilim. Crysis 1 dışında hiçbir oyunu yama ile oynamadım sanırım. Küçüklükten beri bilmediğim halde Dotayı ingilizce oynadım ve bana çok şey kattı. Biraz temel ingilizce varsa kendinizi zorlayıp orjinal hali ile herkesin bir şans vermesini tavsiye ederim.

    Rdr2'yi orjinal olarak oynadım kısa süre önce. Temelin biraz üstü bir ingilizce gerekebilir bu oyuna zira diyaloglar vs çok fazla anlaşılmadığı takdirde hikaye kopuk kalabiliyor. Ben oyuna 113 tl vermiştim. O kadar süre yama bekleyip bir de üzerine oyunun yarısı kadar para vermek koyardı bana şahsen.
  • Reiskonen kullanıcısına yanıt
    Kan emiciler yapılacak tek yorum bu. Mikasa top verelim forumca sektire sektire gitsinler nereye gidiyorlarsa.
  • Dahil değil diye biliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İçeriğinde oyun verilmeyen sisteme Game Pass adını koymak... Çevirmenlerin en baştan yaptıkları hata zaten bu. Tamam ortada bir pass var da game nerede kardeşim? Patch Pass falan de bari. Hepsini geçtim, Türkçe bir isim koy. Yama fiyatlarından çok buna takıldım ben.

    Bir de bu herifleri savunmuştum. RDR2 yamaları dışında HZD ve Deus Ex yamalarını da satın alacaktım. Daha önce hayatımda böyle berbat bir ticari hamle görmedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • The Frost kullanıcısına yanıt
    Hocam nba oyunları bu aylarda son kez indirime giriyor. Bu indirim oranı genelde %84 civarı oluyor. Sonrasında yeni oyun çıkana kadar indirime girmiyor. Zaten yeni oyun çıktıktan sonra eskiye hiç indirim yapmıyorlar. Ben arşiv için 2k20 almak isterdim ama fiyatı pahalı geldiği için 2k19 oynamaya devam ediyoruz arkadaşlarımızla. Gelecek oyun 70 dolardan çıkarsa indirim zamanı aynı oranı alsa bile oyun fiyatı daha yüksek olur. O konuyu ben de çok merak ediyorum :) 2k21'i almak istiyorum eğer eskisi ile kopyala yapıştır mantığı taşımazsa.
  • Oyunlar için netflix gibi ayda ödeme sistemine sahip olan bir şey var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ByCompass kullanıcısına yanıt
    Son zamanlarda çok aktif olamadım hocam mesajınızı şimdi gördüm. İndirim dönemi bittiği için geç kaldım sanırım. Hakkınızı helal edin, iyi akşamlar dilerim
  • konays kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Almaya karar verdim. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • deepfear7 kullanıcısına yanıt
    Xbox Game Pass ve Origin Access var şu anda Türkiye'de kullanılabilen. Daha var mı bilmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neler dönmüş öyle Serhat ya..

    Aylık abonelik sistemiyle çeviri satmak, tepki gelince mecburen tekli satış yapmak, üstüne yetmezmiş gibi bir de abonelik sisteminin adını "Game Pass" yapmışlar

    Tam Türk kafası yemin ediyorum. Hiçbir yaratıcılık yok. İsim bile çalıntı.

    Bir de bazıları isim benzerliğinden bunların yaptığı yamanın, Xbox Game Pass gibi hiçbir şekilde erişilemeyecek, kopyalanamayacak olduğunu falan sanmışlar

    Yama çıksın, 1 ay abonelik alıp sırf keyfine kırmaya deneyeceğim. (yine de kıracağımı iddia etmeyeyim şimdi görmeden) Millet kırılamayacağını falan sanmış internet bağlantısı gerektirince.

    Altı üstü metin dosyası arkadaşlar. En fazla oyunun diğer dosyalarıyla iç içe geçirilmiş, paketlenmiş oyun dosyası. EXE değil ki, debug etmekle, kodları tersine mühendislik yapmakla uğraşasın..

    Size tahminen nasıl bir sistem tasarladıklarını ve nasıl kırılabileceğini de söyliyeyim.

    Yaptıkları sistem büyük ihtimalle (kendi açıklamalarına dayanarak), yazdıkları uygulama üzerinde üyeliğiniz ile giriş yapıyorsunuz ve oyun seçip ilgili yamayı indiriyorsunuz. Tahminimce her seferinde yamayı indirtmiyordur, yoksa kotalar gg. İndirmeyi 1 kere yapıyordur ama yamayı saçma sapan bir yere indiriyordur. (hani şu temp/temporary dediğimiz klasörler var ya onun gibi düşünün) Siz oyuna girmek istediğinizde, yama dosyalarını o saçma sapan yerden alıp oyunun klasörüne kopyalıyordur. Programı kapattığınızda ya da çıkış yaptığınızda da dosyaları eski haline getiriyordur. (Yazılım ile ilgilenler bilir, programların Event'leri olur, açılışta şunları yap, kapanışta şunları yap, mouse ile üzerine gelirse şunu yap, tıklanısa şunu yap diye.)

    Burada şimdilik aklıma gelen 2 yöntem var kırabileceğiniz. Birincisi, programı Görev Yöneticiden "sonlandır" yaparsanız, program normal olarak kapatılmadığı için programın kapatılma eventi çalışmaz ve haliyle dosyalar da eski haline getirilemez. Ama bunu bir servis yardımıyla engelleyebilirler. Yazdıkları servis ile uygulama normal bir şekilde kapanmasa da, uygulama kapandığı andan itibaren dosyaları eski haline getirebilir. Bu durumda da eğer bir servis yazdılar ise servisi devre dışı bırakarak bunun önüne geçilebilir ya da daha garanti ama biraz daha zahmetli bir yol daha var. O da, bazı programlar ya da tool'lar vasıtasıyla bir klasör (ve içerisindeki alt klasörler dahil) içerisinde yapılan tüm değişiklikleri görebilirsiniz. (yani adamların yazdığı uygulamanın oyunun klasörüne hangi dosyaları kopyaladığını görebilirsiniz) Bu sayede de program açıkken ya da yama dosyaları aktifken, tüm bu değiştirilen dosyaları farklı bir yere yedeklerseniz, tüm Türkçe yama dosyalarını yedeklemiş olursunuz.


    Yukarıda bahsettiğim "Xbox Game Pass" gibi dosyaları erişilemeyecek, kopyalanamayacak şekilde yapmaları imkansıza yakın bir şey. Bunun için Microsoft mühendisleriyle falan çalışmaları lazım.


    Ha bu arada, kimsenin emeğine saygısızlık etmek istemiyorum, ortada ciddi bir emek var. Yazdıklarımın "abonelik sistemi geliyormuş, kırılamayacak, Xbox Game Pass gibi koruma sistemi olacak" diyenler için geçerli.


    Arkadaşlar için de ufak bir not, bu kadar tepki çektiniz, düşman edindiniz. Ana konuda da birkaç kişi tarafından bahsedilmiş, aslında yaptığınız şey yasal bir şey değil. Başkasına ait telif hakları bulunan bir ürün üzerinden, telif hakkı sahiplerinin izni olmadan gelir elde etmeye çalışıyorsunuz. Umarım başınız ağrımaz çünkü faydalı bir iş yapıyorsunuz. Sadece prezantasyon kısmında ciddi sıkıntılar yaşamışsınız. Haliyle de bu kadar çok tepki almışsınız.


    Bu arada DH'den reklam yapıp, tepki gelince "biz çekiliyoruz" demek de ayrı bir komediymiş. Bakalım DH olmadan bir sonraki yamanızı nasıl ve kaç kişiye duyuracaksınız? 3-5 kişi küfür etti diye bütün forumu suçlayıp, atarlı ergenler gibi çıkıp gitmişler. Daha ilk gelen tepkide bu kadar atarlı davranırsanız, sonraki tepkilerde neler yaparsınız kim bilir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 10 Temmuz 2020; 23:35:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Frost

    Xbox Game Pass ve Origin Access var şu anda Türkiye'de kullanılabilen. Daha var mı bilmiyorum.
    Hangisi daha avantajlı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Venomstr

    Windown'dan şuradan temizleyeceksin:

    "Ayarlar / Sistem / Depolama / Geçici Dosyalar / Teslim İyileştirme Dosyaları"
    Silinmiyor yine. Ben hayatımda böyle malca bir şey görmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deepfear7

    Hangisi daha avantajlı?

    Alıntıları Göster
    İkisinin sunduğu oyunlar tamamen farklı olduğu için sorulması gereken soru hangisi daha avantajlı yerine, hangisi bana daha çok hitap ediyor olmalı.

    Xbox Game Pass ilk aya özel fiyatla 6 tl, sonrasında 15 TL. Origin Access de şu an 10-15 TL'ye bulunabiliyor, forumda satan onlarca üye var. Aralarında uçurum bir fiyat farkı yok.
  • deepfear7 kullanıcısına yanıt
    Game Pass daha avantajlı hocam. İlk ay 6 TL, sonraki aylar da 15 TL ödeyerek zilyon tane oyunu oynayabiliyorsunuz. Benim için tek dezavantajı oyunlara yama ve mod kuramamak. Bunun dışında Xbox uygulamasıyla çokça sorun yaşayan arkadaşlar da var tabi.

    Edit: Sheppard hocamın da dediği gibi ucuza Origin Access keyleri bulabilirsiniz ama kendi sistemi üzerinden satın almak isterseniz fiyatı tuzlu epey oluyor. Yine de hangisinin içeriği hitap ederse sizin için o daha avantajlıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Frost -- 10 Temmuz 2020; 23:7:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deepfear7

    Hangisi daha avantajlı?

    Alıntıları Göster
    origin access daha çok EA oyunları icin, gamepass da ise bir çok farklı şirketten oyunlar var. mesela 1-2 gün önce fallout 76 geldi.( oyun hala çöp gerci de örnek olsun diye yazdım)
  • GATIRCAN kullanıcısına yanıt
    Teslim İyileştirme Dosyaları kaç GB görünüyor. Bunlar oyunun kurulum dosyası. Hangi oyun yüklü ki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HankMoodies

    Kan emiciler yapılacak tek yorum bu. Mikasa top verelim forumca sektire sektire gitsinler nereye gidiyorlarsa.
    Dediğini yapıyorlar.

    "Anonymous Çeviri forumdan çekilme kararı alarak tüm konularını kilitletmek istediğini belirtti."
    https://forum.donanimhaber.com/anonymous-ceviri-ve-rdr-2-turkce-yama-tartisma-konusu--144480252




  • bence 50 değil 150 lira yapsınlar. millete yararı olur, ingilizcesini geliştirir..
    ben sadece aramak zor geldi diye twd final sezon yamaları hep bozukmuş yüklemeye bile uğraşmadım dün ing bitirdim. 50 liraya yama mı olur ? game pass muhabetti wtf ?
    dh den çekilmeleri de onlara zarar. hadi yallah, bb der geçer millet. bizim kaybettiğimiz bir şey yok, onlar düşünsün bu saçma fikirlerini kime satacağını.
    milyon dolarlar harcanan oyuna 100 lira verirken düşünüyoruz. adam hazır text çevirip, aynı texti herkese satarken 50şer lira isteyecek güzel iş eleman lazım mı sanki yeminli tercümana özel metin götürdük
    edit: şunu oyun firmaları duysa "vay arkadaş ne güzel iş lan, var mı alan enayi ?" deyip dlc olarak türkçe yama ekler valla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96B6D01A8 -- 11 Temmuz 2020; 0:7:24 >




  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.