Şimdi Ara

Steam Deck'in güncellenen özelliği, muazzam derecede performans artışı sunuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Valve, cihazın bellek özelliklerine ait bilgileri doğru şekilde aktarmak için Steam Deck özelliklerinin bulunduğu sayfayı güncelledi. Özellikler kısmında Çift Kanal(Dual-Channel) 16-bit LPDDR5 Ram belleğe sahip olduğu belirtilen sayfa değiştirildikten sonra cihazın, 5,500MT/sn'ye varan hızlara sahip dört kanallı 32-bit LPDDR5 belleği barındırdığı ortaya çıktı. 



    Steam Deck'in güncellenen özelliği, muazzam derecede performans artışı sunuyor



    Steam Deck, AMD APU (hem işlemci hem de ekran kartını bir arada barındıran bir silikon dilimi) tarafından desteklenmekte ve bir APU için inanılmaz derecede yararlı olan bir şey varsa o da bellek bant genişliğidir. Bunun nedeni ise hem işlemcinin hem de ekran kartının aynı bellek havuzunu paylaşması ve böylece geleneksel bir bilgisayar kurulumuna kıyasla bellek bileşenleri üzerindeki işlemlerin iki katına çıkarmasıdır.



    Ayrıca Bkz.Resident Evil Village, AMD FSR güncellemesi aldı





    Günümüz bilgisayarlarında harici ekran kartlarında bulunan GDDR6 bellekler ve işlemci tarafından kullanılan DDR4 belleklerin aksine APU sistemlerde ekran kartına ayrılmış harici bir ram bellek sistemi bulunmadığından, 4 kanallı 32 bit DDR5 bellekler ekran kartı ve işlemcinin performansını muazzam ölçüde arttıracaktır.




    Kaynak:https://www.steamdeck.com/tr/tech







  • Görüyorum hocam, mining için dizilmiş düzinelerce Steam Deck görüyorum...

    Şaka bir yana güzel bir gelişme. Linux kullanımını artıracak her gelişme benim gözümde olumludur. Oyun piyasasının Windows illetinden kurtulması lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendi cihazlarını tanımıyorlar

  • 399 versiyonundan kar ediyolar mı acaba.

  • 4 kanal belleği el konsolunda ilk defa görmek nasip oldu. tr4,lga2011'leri saymıyorum. Profesyonel kullanıcılar için onlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.