Şimdi Ara

Statik IP router sonrası hız düşmesi, Acil Yardım Lütfen!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bulunduğum ofiste Borusan Telekom'un sunduğu dedicated 2Mbit/2Mbit bağlantıyı 7 bilgisayar kullanıyorduk. Bu bağlantı tek bir çıkış IP'si üzerinden (Sabit IP) 7 bilgisayar tarafından bir router aracılığı ile paylaşılmakta. Her bir bilgisayarın internete çıkış IP'si aynı. Ancak bu routerın ayarları yaklaşık 1,5 yıl önce yapıldı.

    Bu hız şuanki koşullarda yetersiz kaldığı için bunu 8Mbit/8Mbit olarak değiştirdik. Ancak routerdan sonra halen hızımız 2Mbit. Router'ı devreden çıkararak tek bilgisayarı bağladığımızda ise 8Mbit hız alıyoruz. (Birden fazla bilgisayarı router olmaksızın bağlayamıyoruz, Borusanın hizmeti tek bir IP için geçerli).

    Router olarak kullanılan cihazın arayüzüne erişemiyorum (TP-Link). Arayüz kullanıcı adı ve şifresi ilk ayarlayan kişiler tarafından 1,5 yıl önce değiştirilmiş ve bilinmiyor. Ben de router'ı resetleyip fabrika ayarlarına döndürmek istemiyorum. Çünkü her an internet kullanıyoruz (işimiz bu). Gün içinde sadece maksimum 1 saat kesebilirim. O süre içinde bütün ayarları sorunsuz yapılandırmam gerekli. (IT Teknisyeni değilim, sadece Networkten biraz anlayan bir idareciyim.)

    Bu durumda bana ne önerirsiniz? Arayüz şifresi ve kullanıcı adını bilmediğim routera erişebilsem daha kolay olurdu. Buna ayarları bozmadan erişmem mümkün mü? Başka bir router üzerinden gerekli ayarları yapıp değiştirebilirim. Ama bu ayarları çok detaylı anlatabilecek biri olması lazım.

    Bir de nasıl oluyor da bir router hıza limit koyabilir onu öğrenmek istiyorum. Zamanında neden 2Mbit gibi bir limit konulmuş olabilir?

    Şimdiden teşekkürler...







  • hiz limiti degilde belki o hızı ve standardi desteklemedigi icin cıkmıyor olabilir...routersiz nasil direk pc ye bagliyorsunuz onu anlamadim...yapıyı daha acik bir sekilde ifade ederseniz makbule gecer...ayrıca modemin arayuz sifresini bilmiyorsaniz o tur bir modemde password recovery yapamassiniz..resetlemeniz lazim bir ihtimal telnet deneyebilirsiniz..cihazi resetleyip servis saglayicinizdan da kullanıcı adi sifrenizi temin edip tekrar configre edebilirsiniz...
  • Sanırım biraz fazla uzuj yazdığım için anlaması zor olmuş olabilir. Şöyle özetleyeyim. Borusan Telekomdan fiber optik kablo ile simetrik bağlantı yine Borusan'ın modemine geliyor. Fakat bu 1 IP için. Fakat kullanması gereken 7 bilgisayar var. dolayısıyla bunu router aracılığı ile iç IP leri çoğaltıyoruz ancak internete çıkış IP'si bütün bilgisayarların aynı. (Zaten aynı olması gerekiyor. Çünkü kullandığımız protokol ve yazılımların hepsi tek IP üzerine kayıtlı). Routerı devreden çıkarıp tek bilgisayara direk bağlantı verdiğimizde 8 Mbit olan hız routerı araya soktuğumuzda 2 Mbite düşüyor.

    Modem arayüz şifresini bilmediğim için içine girip bakamıyorum ayarlarına. resetlemek de istemiyorum, çünkü o sabit IP yapılandırmasını tekrar yapamayabilirim. Bana bunu anlatabilecek birileri gerekli.
  • metroethernet geliyor anladigim kadari ile....localde kullandıgınız ip lerde wan ip lerini birbirine karistiriyorsunuz...router localde kullandıgınız ip leri belirliyor..yani wan ip sini cogaltma gibi bir sey yok...tek wan ip uzerinden istersen 250 pc internete cıkar o farketmez yani...metroethernet switch uzerinden dagitin ayrı bir router kullanmak yerine ki zaten routera da ihtiyaciniz yok metroethernet switch iniz vardir zaten....orda kullandıgın routerdan bir ayar yapmıyorsun..metroethernet switch uzerinde senin ayarlarin vlan ve ip bilgin yani..dsl gibi dusunme..tamamen farklı..
  • Çok teşekkür ederim Enigma, sorun çözüldü.
  • sorunun nasil cozuldugunude yazarsaniz baskalari acisindan bilgilendirici olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.