Şimdi Ara

Starlink, neredeyse sesin iki katı hızıyla yolculuk yaparak rekor kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Starlink, neredeyse sesin iki katı hızıyla yolculuk yaparak rekor kırdı
    SpaceX, Nisan ayındaki test aşamalarında Starship prototipine bir Starlink alıcısı ekleyerek Mars'a gidecek roketin yüksek hızlı internet erişimine sahip olmasını amaçlamıştı. Yakın bir zamanda, SpaceX, internet hizmetinin çalıştığını doğruladı ve bu süreçte, ses hızının neredeyse iki katıyla uçarak ve ticari uçakların uçtuğu irtifanın neredeyse üç katı yükseklikte uçarak yeni bir performans rekoru kırdı.



    Ayrıca Bkz.Bill Gates, yapay zekanın arama motorlarını yok edebileceğini söyledi



    Starship, yüksek hızlı internete kavuşuyor



    SpaceX'in Starlink'i yüksek yoğunluklu ortamlarda kullanma planının ilk ipucu, 2021'de Federal İletişim Komisyonu'na yapılan bir dosyalamadan gelmişti. Bu dosyalamada SpaceX, Starlink'in yörüngesel uzay uçuşu görevleri için uygun olup olmadığını belirlemek amacıyla testler yapmak için izin istediği görüldü.



    Bu başvurunun kabul edilmesi üzerine SpaceX testleri gerçekleştirme yolunda ilerliyor. Ancak Starship'in test aşamasında görünen Starlink hizmetinin Dragon uzay aracının mürettebatlı mı yoksa kargo varyantlarında mı test edildiği belli değil.



    Starlink, neredeyse sesin iki katı hızıyla yolculuk yaparak rekor kırdı
    SpaceX, yörünge uçuşlarına başvurduktan bir ay sonra, Starship'in ikinci aşama yörünge altı test uçuşu sırasında Starlink'i test etme yetkisi talep eden başka bir başvuruda bulundu. Böylece test aşamalarında roketin üzerine kurulu Starlink çanaklarını gösteren roket fotoğrafları da gün yüzüne çıktı.




    Kaynak:https://wccftech.com/spacex-successfully-tests-starlink-nearly-at-twice-the-speed-of-sound/







  • Starlink, neredeyse sesin iki katı hızıyla yolculuk yaparak rekor kırdıAstraperayoutube
    Elon Musk'ın Starlink projesi, her ne kadar global uydu interneti anlamında başarılı bir girişim olarak değerlendirilse de astronomi çalışmalarına ciddi anlamda zarar vermeye başladı. Öyle ki son yapılan çalışma, Starlink uydularının Hubble Uzay Teleskobu fotoğraflarında görülmeye başladığını gösterdi. Bununla birlikte Dünya yörüngesindeki uydular nedeniyle, yörüngede uydu kazaları da gerçekleşebilir. Metin Yazarı & Kurgu & Seslendirme: Kemal Cihat Toprakçı ☄️ Videoyu beğendiyseniz "beğen" butonuna basmayı ve kanala "abone" olup, düşüncelerinizi "yorumlar" kısmında belirtmeyi unutmayın! ☄️ Astrapera'ya Türk Lirası veya Dolar ile maddi destekte bulunabilir ya da Youtube Katıl üyelerine özel ayrıcalıklardan faydalanabilirsiniz! 🌌 Youtube Katıl: https://www.youtube.com/channel/UCIgwGoUO7QXQQWK8Kj58v8w/join Kreosus (Türk Lirası): https://kreosus.com/astrapera Patreon (Dolar): https://www.patreon.com/m/astrapera ☄️Web sitemizi ziyaret et: https://astrapera.com/ ☄️ Astrapera sosyal medya hesaplarını takip et! Twitter: https://twitter.com/Astraperacom Instagram: http://instagram.com/astraperacom/ Facebook: http://facebook.com/astrapera Youtube: http://youtube.com/c/Astrapera Telegram: t.me/astraperacom Discord: https://discord.gg/96tVxEdajR Spotify: https://open.spotify.com/show/5WXGYiM... 📚 Kaynaklar ve Referanslar: 1. How Elon Musk’s Internet May Kill Astronomy: https://medium.com/swlh/how-elon-musks-internet-may-kill-astronomy-67a80e295d6d 2. Elon Musk dismisses astronomy concerns over Starlink network: https://phys.org/news/2020-03-elon-musk-dismisses-astronomy-starlink.html 3. ELON MUSK'S SPACEX SATELLITES ARE MESSING UP THE HUBBLE SPACE TELESCOPE: https://futurism.com/the-byte/elon-musks-spacex-satellites-messing-up-hubble 4. Kessler Syndrome and the space debris problem: https://www.space.com/kessler-syndrome-space-debris 5. ESA’s e.Deorbit debris removal mission reborn as servicing vehicle: https://www.esa.int/Space_Safety/Clean_Space/ESA_s_e.Deorbit_debris_removal_mission_reborn_as_servicing_vehicle 6. Space debris by the numbers: https://www.esa.int/Space_Safety/Space_Debris/Space_debris_by_the_numbers 7. The impact of satellite trails on Hubble Space Telescope observations: https://www.nature.com/articles/s41550-023-01903-3 📷 Görseller ve Medya: ESA Kruk et al, Nature Astronomy 2023 (CC BY 4.0) NASA #elonmusk #starlink #astronomi
    https://www.youtube.com/watch?v=tU3SOPnMHyU
  • sesten hızlı derlerdi eskiler bu sesi 2 ye katlamış

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.