Şimdi Ara

Starlink betasından ilk hız testi geldi: Etkileyici rakamlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
6.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Starlink'in geçtiğimiz hafta duyurulan açık beta sürecinden ilk test sonuçları gelmeye başladı. Betaya katılan bazı Reddit kullanıcıları bugün hız testleri gerçekleştirip sonuçları paylaştı. Beta için hiç de fena olmayan rakamlar görüyoruz.



    Starlink betasından ilk test sonuçları







    Elon Musk: Gecikme değeri azalacak, bant genişliği artacak



    Starlink beta testleriyle ilgili Elon Musk da bugün bazı açıklamalar yaptı. Twitter üzerinden konuşan Musk, bu rakamların sadece bir başlangıç olduğunu belirterek,"Gecikme değerleri önemli seviyede gelişecek. Bant genişliği de aynı şekilde artacak." ifadelerini kullandı.



    Elon Musk geçtiğimiz yaz aylarında yaptığı bir açıklamada Starlink'te gecikme değerlerinin 20ms civarında olacağını söylemişti. Şu anda beta sürecindeki rakamlar 20ms'den biraz uzak ancak Musk zamanla burada önemli gelişmelerin olacağını söylüyor. Ayrıca hız değerleri de yine artış gösterecek. Elon Musk son olarak Starlink Versiyon 2 uydularıyla birlikte ileride gecikme değerlerinin 10ms'nin bile altına düşebileceğini ifade etmişti.



    SpaceX şu anda yörüngede 800'den fazla aktif Starlink internet uydusuna sahip. Yörüngedeki dev filoya sadece son bir ay içerisinde tam 180 uydu eklenmişti. SpaceX'in şu anda bu filoyu mümkün olduğunda hızlı bir şekilde genişletmek ve dünya genelinde servis verebilecek hale gelmek istiyor. 



    Starlink alıcısından ilk fotoğraf:





    Türkiye'de kullanılabilecek mi?



    ABD Federal İletişim Kurulu, sektöre rekabet getireceğini söyleyerek uzaydan internet projelerini desteklediklerini açıklamıştı. Dünyanın diğer taraflarında ise bu projelere nasıl tepkilerin verileceği elbette şu an için bilinmiyor. Örneğin yakın zamanda bu uydular Türkiye'de de hizmet verebilecek duruma gelebilir. Ancak devlet tarafında vatandaşların bu hizmetten yararlanmasına izin verilir mi bunu zaman gösterecek.



    Gwynne Shotwell, SpaceX'in ABD dışındaki planları için geçtiğimiz yıl bazı açıklamalar yapmıştı. Her ülkenin farklı bir prosedürü olduğundan bahseden Shotwell, şu anda bu konudaki çalışmaların devam ettiğini ve hizmet sunabilmek için sırasıyla tüm ülkelerden izin almaya çalıştıklarını söyledi.




    Kaynak:https://www.reddit.com/r/Starlink/







  • senin kullandığın internetin çıkış noktası kaliforniyadaki ucla, ne anlatıyorsun acaba? adamlara ait olup da kullanmadığın servis, uygulama vs yok. bilgisayarlardaki işlemci üreticileri yine Amerika'ya ait. boş atıyorsunuz, bu uydu alıcısını alıp başka kişilere de internetini paylaştırabileceğin söyleniyordu. starlink de uydular etkinleştikçe internet hızlarının artıp gecikmelerin düşeceğini de belirtti. betadaki bir sistem Türkiye'nin %99'dan daha iyi. 1k dolar harca 1gbps neti paylaştırıp parasını çıkarırsın zaten.
    90ların 2nci yarısında durumu iyi bir arkadaşımın babası reklam şirketi sahibi idi. Tabii biz memur çocuğuyuz, eve giriyorsun PowerMac' ler falan. Biz daha dial-up la yeni tanıştığımız zamanlar (96) onlarda acayip kara bir anten vardı balkonda. Üzerinde balık resmi vs. Sonra öğrendik ki Baracuda diye özel bir internet hizmeti imiş, uydu bazlı. O yıllarda 6mbps ile download yapabiliyorlardı. Hey gibi...
  • "devlet tarafında vatandaşların bu hizmetten yararlanmasına izin verilir mi bunu zaman gösterecek."
    Geldiğimiz hale bak, sonra diktatörlük deyince biz suçlu oluyoruz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guhong01 kullanıcısına yanıt
    Yoruma bak sanki bedava veriyor adamlarda senin ülken izin vermiyor gibi yazmışsın..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem300

    Yoruma bak sanki bedava veriyor adamlarda senin ülken izin vermiyor gibi yazmışsın..

    Yoruma bak sanki para verince özgürce kullanabildiğin bir ülkede yaşıyormuş gibi yazmışsın...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guhong01 kullanıcısına yanıt
    yoruma bak sanki kafana silah dayıyorlar almaman için gibi yazmışsın.

  • bizim karasal hatlardan iyi değer veriyor :)

  • Aslında özel uydu alıcısı olduktan sonra, uydularda tepemizden dolandıktan sonra normal şartlarda devletlerin engelleyebilmek adına yapabileceği bir şey olmaması gerekir. Yani her yere jammer koyacak hali yok :). En fazla o özel uydu alıcısının satışını yasaklatır. Kaçak bulmak gerekir. Bir de resmi olarak starlink'in yaptığı satışları belgelememesi gerekir.

    Ha zaten 100 dolar gibi astronomik bir rakamla başlamıştı. 10 dolara falan inmedikçe genel kullanıcı için çok bir şey ifade etmez. Belki sunucu firmalar daha yüksek fiyatlardan alabilir.

  • Cem300 kullanıcısına yanıt
    ABD'den int. alırsan senin bütün data akışın onların süzgecinden geçecek google ile yaptıklarının daha üstününü bu hat üzerinden izleyecek işleyecek istediği süzgeci kullanacaklar. memleket yetişmiş insan bulamıyor foruma baksalar forum mühendis kaynıyor. :))

  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

    Hadi onları yok say, hangi keriz sabit hızları olmayan gecikme süreleri hala yüksek olan ve yeri geldimi servis kesintisi olacagını belirten bir şirkete şuan aylık 100 dolar verir :)


    Birde şu var:

    https://tr.sputniknews.com/20191119/elon-muskin-starlink-projesi-yuzunden-bulanik-goren-astronomlar-kizgin-cennetleri-kirleten-adam-1040656232.html/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem300 -- 31 Ekim 2020; 16:30:8 >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    artı kdv - ötv- trt payı sana 200 dolar sıkıysa kullan

  • Starlink gelip burda da bir şirket kurup bu hizmeti verebilir. Niye böyle durumu dramatiklestiriyorsunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizlik bişey yok beyler dağılın 😄

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cem300 kullanıcısına yanıt
    Bu internet olmayan ucra koseler icin suan bizim icin alma nedeni yok. Kendi yatirimlarini yapiyorlar ayrica para alip test ettiriyorlar )

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Aylık fiyatına bakarsan sebebini anlayacaksın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye bu işte en az 4 katını kazanmadıkça izin vermez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'ye ucuzda olsa gelmez pahalı olursa gelir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Millet yanlış anladı normal şehirde yaşayan vatandaş için değil bu dağın başında villanız olur zenginsinizdir çanak bağlatıp internete girersiniz zaten daha önceden olan ve pahalı olan bir sistem benim merak ettiğim kötü hava koşullarında hız ve ping ne olacak ve fiberdeki gibi bulunduğunuz bölge fazla uydu yok o yüzden pinginiz yüksek ve hızınız düşük diyecekler mi?

  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    senin kullandığın internetin çıkış noktası kaliforniyadaki ucla, ne anlatıyorsun acaba? adamlara ait olup da kullanmadığın servis, uygulama vs yok. bilgisayarlardaki işlemci üreticileri yine Amerika'ya ait. boş atıyorsunuz, bu uydu alıcısını alıp başka kişilere de internetini paylaştırabileceğin söyleniyordu. starlink de uydular etkinleştikçe internet hızlarının artıp gecikmelerin düşeceğini de belirtti. betadaki bir sistem Türkiye'nin %99'dan daha iyi. 1k dolar harca 1gbps neti paylaştırıp parasını çıkarırsın zaten.

  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt
    Şuan betada birkaç yıl içinde yaygınlaşinca fiyatı da düşer elbette. Her yeni teknolojide olduğu gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.