Şimdi Ara

Stardew Valley (2016) [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
14
Favori
11.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Stardew Valley (2016) [ANA KONU]


    https://store.steampowered.com/app/413150/
    _______________________________________

    Selamlar arkadaşlar,

    Son günlerde twitch'i takip ederken denk geldiğim ve ilgimi çeken bir oyun oldu Stardew Valley. Retro grafikleri ile bu tarzı seven old school tayfayı 1.dakikadan itibaren kendine çekmeyi başarmış görünüyor.

    Oyunun konusuna gelecek olursak, kurumsal bir şirkette çalışan karakterimize güzel Stardew Valley kasabasında dedemizden bir çiftlik evi miras kalıyor. Karakterimiz sıkıcı bir iş gününde dedesinin kendisine yollamış olduğu mektubu çekmecesinden çıkartıp açıp okur ve ilk otobüse atlayarak çiftlik evinin yolunu tutar. Bu dakikdan sonrasında hayatımızı bu çiftlikte geçireceğiz. Kasabada yanılmıyorsam 28 karakter var ve bunlarla ayrı ayrı etkileşime geçip dostluk arkadaşlık kurabiliyoruz. Oyunda anladığım kadarıyla evlilikte var. Henüz 2 saat oynamış olmamdan dolayı çok detay veremiyorum.

    Oyunda minecraftvari diyebileceğimiz bir yapı var. Odunculuk, madencilik, balıkçılık, tarım, hayvancılık, yemek pişirme, çıkarttığınız tüm bileşenleri bir şekilde satma vs. Oyundaki her eşya bir işe yarıyor. Minecraft veya Ultima Online'da olduğu gibi. Her şey bir başka şeyin ham madesi diyebiliriz.

    Çiftlik evimizde bir televizyonumuz var. Burada tv ile ertesi günün hava durumunu öğrenip ona göre tarım faaliyetlerimizi düşünebileceğimiz gibi, fortune teller diye geçen ve o gün 'şansımızın' nasıl olduğunu söyleyen bir kanal var. O gün şansınız yüksekse madenlerden kıymetli cevher çıkartma olasılığınız artıyor. Aynı şekilde diğer yapacağınız faaliyetlerde de şans sizinle oluyor. Bu açıdan evdeki tv kıymetli.

    Tabi tüm bu alanlarda bir level atlama durumu mevcut. Tüm gün balık tutarsanız fishinig leveliniz artacaktır.

    Kasabadaki diğer insanlarla sosyalleşmek için onlarla konuşarak hoşlandıkları şeylerden hediye etmek veya panoya asılan görevleri yapmak bir seçenek. Yaşayan bir kasaba var. Dükkanlar saat 5'e kadar açık sonra kepenkler iniyor ve kasaba halkı bara gidiyor. Orada takılıp sohbet edebiliyorsunuz. Bir kere x mekanda gördüğünüz bir karakteri sürekli x mekanda göreceksiniz diye bir şey yok. Dediğim gibi mevcut bir kasaba hayatı sizden bağımsız akıp gidiyor.

    2 ayda bir düzenlenen çeşitli festivaller var. Bu festivaller de oyuna renk katan özelliklerden biri olmuş. Mevsim geçişleri oyunun en önemli noktalarından biri. Hayvancılığı ve tarımcılığı doğrudan etkileyen öğelerin başında hava geliyor.

    Oyun aslında basit bir çiftlik oyunu gibi görünse de bir çok detayı ve ipuçları barındıran zengin bir oyun. Ben de henüz çok az oynadım ancak oyun hem atmosferi hem müzikleri hem de genel yapısıyla o kadar huzur verici ve güzel ki baktım başlık açılmamış ( açıldıysa affola ) gelip buraya bu başlığı açmak istedim.

    Oyun şu an Steam'de 24 lira sanırım. Ben dün aldım. Aşağıya bir kaç ekran görüntüsü de bırakıyorum. Umarım ilgisini çekip alan arkadaşlar olur da birbirimize bak şunu şöyle yap, bunu böyle ek, bunu şurdan topla gibi tavsiyelerle oyuna renk katarız.

    Stardew Valley (2016) [ANA KONU] Stardew Valley (2016) [ANA KONU] Stardew Valley (2016) [ANA KONU] Stardew Valley (2016) [ANA KONU] Stardew Valley (2016) [ANA KONU]
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • bir up atalım yahu yok mu kimse oyunu gören, oynayan vs?
  • oyun gayet keyifli ve kendini oynatıyor saatlerce. fakat madencilik faaliyetleri çok kısır geldi. bilhassa batı tarafında sonradan açılan maden ile uğraşmaktan ruhum karardı.

    yazdığın yazıya ek olarak oyun içerisinde doğal afetler de mevcut. bir sabah uyandığımda hasatlarımın deprem yüzünden çöpe gitmesi sanırım sadece benim başıma gelmiş bir talihsizlik değil. üstelik bu olaydan sonra topladığım malzemeleri stokladığım sandıkların dibine, yanlışlıkla bomba koyup patlattım.
  • Oyun tek kelimeyle şahane 100+ saat oynanış süresi olduğunu düşünüyorum, yapılacak uğraşılcak çok şey var. Kanalımda bir seri yapıyorum buna dair, izlemek isterseniz veya oyunu merak ettiyseniz ilk bölümü aşağıya koyuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluepaw -- 9 Mart 2016; 12:26:46 >
  • oyun sağlam ingilizce gerektiriyor mu ona göre alıcamda ?
  • OkanDRDYK kullanıcısına yanıt
    Evet
  • Online seçeneği var mı yoksa single mı bu oyun?
  • oyuna türkçe dil desteği yapılırsa alacağım. umarım gönüllü birileri çıkar :(
  • bir up verelim be
  • Ben birkaç gün önce ayrı konu açmıştım fakat aramaya inanmam gerekiyormuş anlaşılan

    Neyse mini inceleme niteliğindeki yazımı buraya iliştiriyorum

    Son zamanların çokça hype yapan köy yaşamı temalı indie oyununa baya bi kaptırdığımı söylemek yanlış olmaz.2-3 günde 20 saat oynadığımı bilirim

    Hikaye ise mandıra filozofuna benzer.Konu kısaca savaş ve barış görmemiş modern dönemin buhranlarına tutulan düzenli iş sahibi gencin büyükbabasının çiftliğini miras edinip yeni bir hayata atılmasıdır.Bakalım yeni köye alışabilecek miydi elemanımız ?

    Genel kanının aksine oyun çiftçilik oyunu ya da sadece çiftlikten ibaret değildir.İşin içine zelda tipi hack and slash mekanikleri,point and click ve rpg unsurlarının girmesiyle çok tatlı bir sentez oluşturduğunu söyleyebilirim.Leveling sistemi var ister balıkçılıktan ister communityden isterse madencilik üzerinden gidin sana kalmış oyun bu esnekliği sağlıyor

    Diğerinden ayrılan bir unsur ise köy halkının belli bir rutini ve karakteri olmasıdır(mesela çarşamba izin yapan marketin sabah 6 da açılıp akşam 4 te kapanması gibi) yani köyün canlı atmosferini gerçek manada hissedebiliyorsunuz sözde açık dünya özde mordor çöllerinden hallice bir dünya sunan AAA oyunlarının aksine

    Grafiklere bakarak oyunu yaftalamanızı tavsiye etmem zira grafikler oyunu oyun yapan onlarca unsurdan sadece biridir ayrıca sanat dizaynı diye de bir gerçek var.Bence bu tarz oyuna bu görsellik hiç sırıtmamış

    Oyuna eklenecek borsa sisteminin harika olacağı kanaatindeyim.Yüzme olsa da fena olmaz.Çoklu oyuncunun ise çıkması bekleniyor

    Edit:Oyunda 28 den fazla karakter var spolier olacağından söylemiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 14 Mart 2016; 22:15:00 >




  • Oyunu dün akşam aldım ve bırakamadım bir türlü. Ödüllenme duygusunu, sığınma, hayatta kalma güdüsünü iyi veriyor. Don't starve'ın keşif, craft sistemini sevmiş, ama sinir bozucu ölümler yüzünden oynayamamışsanız bu oyuna bayılırsınız. Ondan daha kapsamlı bir çiftçilik, craft sistemi var. Stressiz sakin sakin oynayabiliyorsunuz. Ama oyun çok kolay değil. Birşeylere ulaşmak, almak, üretmek baya emek istiyor. Mevsim koşullarına da bağlısınız. Benim tavsiyem havanın iyi olduğu bahar, yaz aylarında tarımla uğraşıp, kışın balıkçılık, comunity ve madencilik yapmak. Bu oyun şimdiden 50-60 sayfa konuşulmuştur diye geldim foruma ve tek sayfa konuyu görünce şaşırdım. Bir efsanenin başlarındayız, haberiniz olsun.
  • Böyle güzel bir oyuna bu kadar az ilgi olması kötü...

    Oyun gayet detaylı ve eğlenceli bir çiftlik simulasyonu. Çiftçiliğe ek olarak balık avlama, maden ve mağara keşfi ve köylülerle aramızı iyi yapmaya çalışmak da giriyor işin içine. Bir kaç basit tavsiyem var.

    -Uyandığınızda ilk iş TV yi açın. Bazen rast gele yemek tarifi veren programdan öğrenebiliyoruz. Hava tahminine de mutlaka göz atın.
    -Ekinleri 3x3 olarak ekmeye bakın, hem sulama açısından rahat olur hem de bazı geceler güzel bir sürpriz ile karşılaşabiliyoruz.
    -Hayvancılık çok zahmetli, bir o kadar pahalı ve getirisi çok da yüksek değil uzunca bir süre. Sevimli şerefsizler ile uğraşmak eğlenceli ama meyve, sebze ve ürünleri çok daha iyi para getiriyor ve çok daha kolay. Özellikle sonlara doğru çıkan ancient fruitten yapılan reçel ve şaraplar ile milyoner olmak çok basit. Gene de 1 kümes 1 de ahırınız olsun görevler için.
    -Balıkçılık başta biraz zor ve uğraştırıcı gelebilir ama bu hep elemanımız çömez olduğu için. Biraz sabır ile hiç hareket etmeyen veya az hareket eden balıklar üzerine yoğunlaşın ilk başlarda sadece. 1-2 seviye atladıktan sonra satıcıda yeni olta açılıyor ve kabiliyetimiz yükseliyor. Orta dereceli balıklar ile uğraşabilecek duruma geliyoruz. Bazı çok oynak balıklar ve efsanevi olanlar gene zorlar. Bunlar için yüksek seviye+yemek+tam takım olta lazım.
    -Çiftlik aletlerini geliştirebiliyor demirciden. Önceliği kazma ve baltaya verin. Sulama ve küreme 2. planda kalabilir. Sulama aletini yağmurlu günlerden önce vermeye bakın demirciye böylece kaybınız olmaz.
    -Enerjinize dikkat edin. Bittiğinde ertesi gün yarım enerji ile başlarsınız. Yazın ilk haftası gibi haritanın üst kısmında bir spa açılıyor, buraya girerek enerjiyi arttırabiliyoruz. Gece 12 den sonra yatarsak gene az enerji ile başlarız güne. Saat 2 olunca bayılıyor bizim eleman ve para kaybediyoruz birazcık.
    -Köy halkının görevlerini ve doğum günlerini takip edin. Doğum gününde en sevdiği eşylardan vermeniz 2-3 kalp kazandırabiliyor. Herkesin sevdikleri farklı tabi ki.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: siberarmi

    Böyle güzel bir oyuna bu kadar az ilgi olması kötü...

    Oyun gayet detaylı ve eğlenceli bir çiftlik simulasyonu. Çiftçiliğe ek olarak balık avlama, maden ve mağara keşfi ve köylülerle aramızı iyi yapmaya çalışmak da giriyor işin içine. Bir kaç basit tavsiyem var.

    -Uyandığınızda ilk iş TV yi açın. Bazen rast gele yemek tarifi veren programdan öğrenebiliyoruz. Hava tahminine de mutlaka göz atın.
    -Ekinleri 3x3 olarak ekmeye bakın, hem sulama açısından rahat olur hem de bazı geceler güzel bir sürpriz ile karşılaşabiliyoruz.
    -Hayvancılık çok zahmetli, bir o kadar pahalı ve getirisi çok da yüksek değil uzunca bir süre. Sevimli şerefsizler ile uğraşmak eğlenceli ama meyve, sebze ve ürünleri çok daha iyi para getiriyor ve çok daha kolay. Özellikle sonlara doğru çıkan ancient fruitten yapılan reçel ve şaraplar ile milyoner olmak çok basit. Gene de 1 kümes 1 de ahırınız olsun görevler için.
    -Balıkçılık başta biraz zor ve uğraştırıcı gelebilir ama bu hep elemanımız çömez olduğu için. Biraz sabır ile hiç hareket etmeyen veya az hareket eden balıklar üzerine yoğunlaşın ilk başlarda sadece. 1-2 seviye atladıktan sonra satıcıda yeni olta açılıyor ve kabiliyetimiz yükseliyor. Orta dereceli balıklar ile uğraşabilecek duruma geliyoruz. Bazı çok oynak balıklar ve efsanevi olanlar gene zorlar. Bunlar için yüksek seviye+yemek+tam takım olta lazım.
    -Çiftlik aletlerini geliştirebiliyor demirciden. Önceliği kazma ve baltaya verin. Sulama ve küreme 2. planda kalabilir. Sulama aletini yağmurlu günlerden önce vermeye bakın demirciye böylece kaybınız olmaz.
    -Enerjinize dikkat edin. Bittiğinde ertesi gün yarım enerji ile başlarsınız. Yazın ilk haftası gibi haritanın üst kısmında bir spa açılıyor, buraya girerek enerjiyi arttırabiliyoruz. Gece 12 den sonra yatarsak gene az enerji ile başlarız güne. Saat 2 olunca bayılıyor bizim eleman ve para kaybediyoruz birazcık.
    -Köy halkının görevlerini ve doğum günlerini takip edin. Doğum gününde en sevdiği eşylardan vermeniz 2-3 kalp kazandırabiliyor. Herkesin sevdikleri farklı tabi ki.


    İlk cümlenize göre yorum yapacağım. Türkler klasiktir ya cs ya lol dota ya da bf oynar bu tarz oyunlardan başka bir şey oynamazlar. Ama oyunun 40k oyuncusu var. Beklenildiği ilgiyi gördüğünü düşünüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bizim buralarda ilgi yok zaten. Bizim steamde ilk 10 giremiyor çok satanlarda ama global steamde yeni AAA oyunlara rağmen ilk 5 ten düşmedi çıktığından beri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siberarmi

    Bizim buralarda ilgi yok zaten. Bizim steamde ilk 10 giremiyor çok satanlarda ama global steamde yeni AAA oyunlara rağmen ilk 5 ten düşmedi çıktığından beri.

    Factorio oyununu almak için bir sürü kart sattım ve biraz para kaldı elimde. Sonraki ay son enpara iadesi gelince bunu da almayı düşünüyorum. İngilizcesi çok mu ağır acaba? RPG çok oynarım İngilizce, Türkçe fark etmez, kendi çapımda anlarım ama tırsmıyor değilim. Ha çok zorlar desen de alabilirim o derece.
  • Çok zor değil İngilizcesi, genel olarak bilinen şeyler zaten. Factorio yu oynuyorsanız bu da sorun çıkarmaz.
  • Vay be şu oyun daha 1 sayfa konuşulmamış ilginç.
  • Oyun çok güzel olmuş,başka oyuna ilişemeden 100 saat civarı oynadım. Sosyal ilişkilere biraz geç kaldım,aksatmamanızı tavsiye ederim.
    Madencilik oyunun kilit noktası olmuş.

    Terraria tadı verdi nedense.
  • Oyun çok fazla İngilizce istemiyor arkadaşlar. En azından yanınızda bir sözlükle rahatça oynarsınız bence.
  • Madende 40 levelden sonra çıkan maddeleri ne ile toplayacağız bilgisi lan var mı? Kazma ile vurduğum zaman kırılıyor. :(
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.