Şimdi Ara

Starbucks tarzı mekanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
5.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sen sermaye bul, üstüne o kadar işlek yerde mekan bulup kirala, ondan sonra o kâr ne kadar oluyor bir daha hesapla. Her türlü kafede dandik nescafeler 10 liraya satılırken starbucksta kaliteli kahvenin büyük boyunu 7 lira civarına alıyorsun. Eleştirecekseniz elinizde düzgün bilgiler olsun, yoksa hiç güvenilir yanı kalmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • starbucksde ne yenir ne içilir naslı sipariş verilir nereye oturulur nasıl sıra beklenir hiç fikrim yok. kafamda deli sorular.
  • michael sikkofield bu yazıyı starbucks tarzı mekanlar için değil "café bilmemne" tarzı mekanlar için yazdı. starbucks ucuz kahve bazında bakılırsa 600 ml kahve 7 lira ("é" harfine dikkat)
  • Cidden iyi fikir! Tebrikler!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L. Killmister

    Kesinlikle katılıyorum. Starbucks; Kahve Dünyası, Özsüt tarzındaki buz gibi kupa kahveyi 10-11 liraya kakalamaya çalışan bir firma değil gerçekten. 6-7 liraya yarım litreden fazla kahve içiyoruz. Aynı boydaki kahveyi gidip başka bir yerde 10-15 lira altına alamazsınız. Ayrıca çalışanların kalkın dercesine gözünüze bakmaması, akşama kadar girip internet, lavabo falan sömürme de cabası. Eğer bu da fazla geliyorsa Starbucks'tan paket kahve alıp çektirebilirsiniz. O da mı olmadı, oturun arkadaşım bir şey içmeden. İnternetini, tuvaletini kullanın. Kimse bir şey demiyor başka firmalar gibi.

    Bu tarz konular açıp Starbucks'a sallayanler 1 numaralı asosyal ergenlerdir. Evlerinden asla çıkmazlar - çıkamazlar bu yüzden dışarıda ki insanlardan sürekli nefret ederler.

    Bu kişiler 1-2 kere dışarı çıksalar zaten Starbucks'ın öyle hayallerinde kurduğu gibi çok pahalı bir mekan olmadığını , cool elite aman Allahım yıkılıyor tarzı bir mekan olmadığını görebilirler. Kahve dünyası ve türevi yerlerde küçücük bir kahveye 11 lira para istiyorlar , bir yudumluk şey resmen ,Starbucks sürahiyle kahve verip 15 lira isteyince aman çok pahalı oluyor. Bir mekanda oturup çay içsen zaten 4 lira tutuyor , 15 liraya hayvan gibi kahve veriyorlar ne alsın adam çay parası mı ?

    Starbucks'a pahalı diyen bir bizim ergenler var , kendi memleketinde ucuz kahveci olarak biliniyor. Kahvelerin adını söyleyemeyen rezil olurum korkusuyla yaşayan ergenlerde aman çok pahalı diyorlar.

    Birde ikinci bir kitle var , her gün 3 paket sigara içip , kahve içene b*k atan kitle. Onların kafası da yine çok ayrı...

    Starbucks ne elit bir mekandır , ne de (kahve fiyatı olarak) pahalıdır. İçeri girdiğinde sürekli ağlayan bebekler , ortalıkta koşturan ipini koparmış çocuklar vardır. Eskiden böyle olmasa da şimdi böyledir. Bu yüzden mekanın da hiç bir elitliği yoktur , girenlerin hiç bir elitliği , aşmışlığı yoktur. Güzel bir fiyata sürahiyle kahve almak için girerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rimesia -- 17 Kasım 2017; 23:50:46 >




  • Rimesia R kullanıcısına yanıt
    Kısmen katılıyorum. Fiyat konusunda dediğimiz gibi bizim ülke şartlarında bile ciddi olarak ucuz bir firma. Diğer ülkeleri saymıyorum bile. Hele Türkiye'de misto gibi kahveler 5-6 lira civarında orta boyu bile. Her giden de 10-15 liralık kavhe almayabilir. Çoğu kahve zaten standart coffee misto dediğimiz sütlü kahve tabanlı yapılıyor. Sessizlik konusunda ise katılmıyorum. İstanbul'daki çoğu Starbucks'a girdim fakat hepsi aynı değil, her gün aynı değil. Özellikle Şişhane'deki Starbucks, dediğiniz gibi Suriyeli velet yuvası haline gelmiş durumda. En çok gürültüyü onlar çıkartıyor. Haftasonları hele hiç çekilmiyor. Fakat 500 metre ilerisindeki diğer Starbucks (5 katlı olan), haftaiçinde inanılmaz bir boşluğa sahip. Arkadaşını alıp güzelce sohbet edebilir, ya da üst katlara çıkarak sessizce ders çalışabilirsiniz. Mekana ve zamana göre değişiyor o dediğiniz. Bunun dışında, çalışanların, çalışırken insanları pek etkilememesi çok iyi gerçekten. Bir süre gittikten sonra baristalar ile dost bile olabiliyorsunuz, hepsi gerçekten iyi seçilmiş, çok sıcak insanlar. Arada size ikramlar bile yapabiliyorlar. Kahveler ucuza mal ediliyor, orası doğru. Fakat gerçekten bu kadar hizmeti bir arada, 5-6 liraya hatta ve hatta bir şey içmeden bile elde edebiliyorken, bu kadar eleştirmeye gerek olan bir durum olduğunu görmüyorum. Başka bir mekan varsa bu özellikleri taşıyan, bilen söylesin oraya gidelim madem.

    Edit: Şöyle genel olarak tekrar bir bakınca dediğimiz şeylerde sadece kalabalık kısmına katılmadığımı farkettim. Aynı şeyleri söylemişiz zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L. Kilmister -- 18 Kasım 2017; 0:14:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bari alıntı yazsaydın.

    Starbucks tarzı mekanlar
  • Oğlum siz hiç Starbucks'a gitmediniz mi ? Şu an piyasada en ucuz ve kaliteli kahveyi veren yerdir.

    Mesela Gloria Jeans'de 1 bardak çay 5.75 liradir, Türk kahvesi ise 6.75'dir yaninda ikram yoktur.

    Kahve Dünyasina donecek olursak Turk kahvesi 6.75dir yaninda sadece kucuk su vardir.

    Starbucksta ise 6 liradir, lokum verilir istedigin kadar ayrica 500lük su bedavadir kimse masana gelmez, istersen aksama kadar aç laptopunu oyna, internetini kullan.

    Diğer kahve fiyatlarina zaten girmiyorum, en basitinden örnek verdim.



    Kalıp dusunce yapilarindan, etraftan duyduklarinizi satmaktan vazgeçin artık dostlar, gidin keşfedin, yaşayın.

    Mesela Bebek Starbucks, Bebek çok pahali ya demek yerine Bebek Starbucks'a gidersin, bahceye oturursun 7 liraydi sanirim venti boy filtre kahveni alirsin denizi izlersin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne boş yaptınız be öyle sbde çok takılan bi insanda değilim ödevim olduğunda giderim genellikle ortalama 9-10 liraya orta boy kahve içerim garson yok self servis bağıran çağıran tipler yok herkes cebinde ki paraya göre yaşıyor hayatını isteyen sbye gider isteyen başka biryere milletin hayatına salça olmayı ne kadar çok seviyosunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekanın fahiş kira bedeli

    Sigorta Primi

    Maaşlar,vergiler ve daha nicelerinden bihaber olduğun icin maliyeti 20krş sanman ne doğal:)



    Dediğin gibi olsa herkes girer o ise,niye beklesin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslinda bunlarin tam karsisinda yer aliyor starbucks

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • modernite dayatması. popülerleştir, soy..

    fil boku, afiyet olsun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Securebay

    Bari alıntı yazsaydın.

    Starbucks tarzı mekanlar


    Bu forum da böyle güzel akıcı dilde yazı yazan ve noktalama işaretlerine dikkat eden birinin olmasna sevindim diye mesaj atacaktım ki alıntı olduğunu öğrendim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi yaa. Son zamanlarda okuduğum en eğlenceli konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen aç o dükkanı, gör bakalım en ucuz kahve bile 20 kuruşa mı mal oluyor.

    Hayatında hiçbir şey işletmemiş adamların esnaflık üzerine atıp tutmasına ayarım. Bahsettiğin mekanı bilmiyorum pahalı satıyor olabilir ya da sana pahalı geliyor olabilir ama dur şunları kazıklıyayım diye düşünen biri o işletmeyi yürütemez. İnsanlar mal değil.
  • Abartı bana göre bu yorumlar.Para vermek istemiyorsan gitmezsin, bu kadar zor olamaz.

    Satış pazarlama sektöründe 10 seye yakındır çalışıyorum ve hep söylerim.Uygun paketi bulursam, İstanbul'da bok bile satarım, illa ki alıcısı çıkar.
  • (ticaret ve reklam yasağım var meslekten dolayı) kardeşim askerden geldikten sonra bir iş kurmayı düşünüyordu elimde 20.000 tl var olmazsa şu mesajı kendisine okutup ortak olabilirim... üni'nin o taraflarda yada merkeze yakın bir yer bulursak. gayet başarılı bir fikir...
  • Ben de Starbucks'a sıklıkla giden insanlar arasındayım. Evimin hemen 5 dk yürüme mesafesindeki Starbuks'ı tercih ederim genelde sessiz ve sakin olur. Genel özellikleri aslında size kimse karışmaz orada. İsterseniz hiç birşey almadanda saatlerce oturabilirsiniz. Bilgisayarım ile gidip 1-2 saat arasında oturuyorum, bedava internet kullanıyorum ve kahvemi içiyorum. Fiyat konusuna gelicek olursak tabi ki kişiye göre değişir fakat benim görüşüme göre o kalitede bir kahveye göre normalin bir tık üzerinde. Şuan 10.75₺ orta boy fiyatı ortalama zam gelmeden önce 9₺ civarındaydı bence gayet normal. Bir de zaten aldığınız kahve nerdeyse yarım litre.
  • Kız arkadaşı olan az çok anlar..Hadi hayatım hafta sonu gezelim.Evden Bi çıkarsınız sabahın köründe akşam zifirinde evde olursunuz.

    Önce pastanede sabah kahvaltısı yapılır.( 30 tl iki kişi )

    Sonra o mağaza senin bu mağaza onun derken yorulur öğle yemeği yersin ( 50 tl )

    Daha sonra sinemaya gidersin mısır kola çıkolata ( 50 tl )

    Sinemadan çıkarsın hadi kahve içelim ( 16 tl )

    Sadece boğaza 2 kişi 150 tl gitti..Ama ben tek olsam yemeğimi esnaf lokantasında ( tabldot yemeği 8 tl ) çay beleş

    kahve içmem eğer çok içesim varsa giderim bi kıraathaneye 2 tl ye içerim yanına da simit ohh..

    Aradaki far ne ? İki türlü karnım doyuyor.Az para ile karnım doyunca mutlu da oluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kahve de bence tchibo en iyisi sonra starbucks derim , genellikle saat 21den sonra haftada bir giderim fiyatlari salak sacma cafelere göre hem uygun hem de lezzetli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.