Şimdi Ara

SSD Seçimi hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, eski X400 M2 120GB SSDmi emekli etme kararım sonucunda SSD arayışımı başlattım. Aklımdan geçen budget nvme veya kaliteli sata arasında gidip geliyorum. Aklımda 2 model var. Kalite, hız ve uzun ömürlülük açısından 700 tl civarında yapılabilecek seçim nedir sizce?

    SAMSUNG 860 EVO 500GB SATA :https://www.vatanbilgisayar.com/samsung-500gb-860-evo-sata-3-0-okuma-550mb-yazma-520mb-ssd.html

    KINGSTON A2000 NVME 500GB M2 :https://www.vatanbilgisayar.com/kingston-500gb-a2000-serisi-nvme-m-2-ssd-okuma-2200mb-yazma-2000mb-.html



  • Kingston'ın SSD'lerini zayıf bulduğumdan Samsung öneririm. NVMe hızları gerçekleri pek yansıtmaz, pratikte önemli olan 4K ve mixed tabir edilen karışık boyuttaki dosyaların okuma/yazma hızlarıdır yani 2200 MB görünen hızı siz sadece tek büyük boyutlu dosya okuma/yazma işlemlerinde görürsünüz bunun dışındaki fark 4 kat gibi görünsede 2 katı geçmez, genel amaçlı kullanımda ise %20-30 civarında bir hız artışından öteye gitmez. Sıralı okuma hızı üreticilerin göz boyama taktiğidir, disk almadan önce 4K, mixed dosya okuma/yazma hızlarını ve IOPS değerlerini karşılaştırın. Ömür açısından ise Samsung'un olduğu yerde Kingston'dan bahsetmeye bile gerek yok.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Hocam peki sata arabiriminin nvme'ye göre olan performans eksikliği hissedilmez mi sence de? Samsung SSD'ler overpriced diye bas bas bağırılıyor ancak standart bir nvme, samsung satadan bahsettiğiniz karışık ve küçük dosya yazma olaylarında çok geride kalır mı bilemedim. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
  • up up ben de merak ediyorum bilen arkadaşlar bilgilendirirse güzel olur
  • Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    Arabirim olarak SATA ile PCIe mukayese edilemez yani NVMe'lerin bariz üstünlüğü var bu gerçek fakat dikkat çekmek istediğim konu NVMe SSD'lerin hız farkları 4-7 kat gibi görünse de pratikte 2 kat civarı. SATA yerine NVMe tercih edenler 4-7 kat hızlı olduğunu sanıyor ama bu pratikte bu gerçek değil, 2 kat hız farkını bilerek almak isteyenlerin kendi tercihidir o ayrı konu. Samsung'un fiyatı diğerlerinden yüksek bu doğru fakat bu fiyat farkına ne sunuyor bunu bilmek lazım. Teknolojik olarak, ömür ve performans açısından Samsung en iyisi denebilir aksi taktirde bu fiyat politikasını yıllardır sürdüremezdi.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Peki sizce 500gb nvme mi tercih etmeli yoksa 1 tb samsung qvo ssd mi tercih etmeli? Qvolar 850 evo gibi performans veriyormuş sanırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    Bunun kararı size bağlı, NVMe her durumda biraz daha hızlı fakat alan ihtiyacınız varsa SATA daha mantıklı. Ayrıca SATA veya NVMe fark etmeksizin SSD ne kadar büyükse ömrü o kadar uzun olur. QVO'lar EVO'lar kadar performans vermez ayrıca teknolojileri de EVO'lardan biraz daha zayıftır fakat tercih edilebilir.
  • Crucial p2 500gb filan alırdım ben olsam. Bu ikisi dışında seçenek yoksa da kingstonı alırdım. 700 liraya yakın para verip 860 evo sata almazdım.
  • kıngston ssd ömür 350TBW değerini vermiş samsung 300 TBW
    kıngston calısma saati olarak 2 milyon MTBF vermiş samsung 1.5 milyon
    iki diskte 5 yıl garantili
    rastgele ve 4k okuma yazma ve IOPS değerleri kıngston da daha yüksek bu 2 diski kıyaslamak anlamsız kıngston ssd Toshiba'nın 96 katmanlı 3D TLC NAND yongalarını kullanıyor bu disk de hani aynı fiyata 1 tb sata vs 500 gb nvme kıyaslarsınız anlarım ama aynı kapasıtede bu 2 dıskı kıyaslamak manasız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.