Şimdi Ara

[SS]iPhone 5 Ekran 'YEŞERDİ' Güncelleme -> Swap telefon: KIZ gibi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuratbanK

    Hocam, tam diyecekti.m ki çoğu değişim iPhone 5'i iOS 6.0.1 ile geliyor diye ama zaten ilk mesajdaki düzenlemede bahsetmişsin.

    2 sebebi olabilir:
    1. Apple, her modelde olduğu gibi iPhone 5'te de olası kronik sorunlara karşı değişim için ürettiği iPhone 5'leri en başta üretti ve o yüzden halen hepsinde iOS 6.0.1 var.
    2. iOS 6.0.1 ile 6.1.4 yan yana bile konulamaz. Hatta şu anki 7.1.1 bile daha iyidir diyebilirim. 6.0.2'de çoğu hata düzeltilmişti ama 6.0.1 ciddi sorunlara sahipti. Uzatmayalım; böylece kullanıcıları iOS 7'ye geçmeye zorluyor olabilirler.

    iOS 6.0.1 jbsinde hiçbir sıkıntıyla karşılaşmamıştım. Hatta jbsizken birkaç kez kendi kendini kapattığına şahit olmuştum. Jbli iken hiç böyle bir şey olmamıştı. Tabi 6.0.1'in ömrü de oldukça kısa olduğundan denk gelmemiş de olabilirim.

    Şu etaptaki tavsiyem: iOS 6.0.1 de olsa iOS 6 candır; jb canandır. En azından iOS 8 ile birtakım sıkıntılar yaşayacağı kesin olan iPhone 5'lerimizi iOS 7 imzalarının kapanacağı son güne kadar iOS 6'da tutmaktır. Zaten iOS 8 betalarında cihazımızın durumu az çok ortaya çıkacaktır. Güncelleme konusunu iOS7-8 gelişmelerine ve jb sürümlerine göre düşünürüz.

    Bu arada şunu da ekleyeyim: 64 GB cihazlar yüksek fiyatlarından ötürü genelde en az satan modeller oluyor. Bu nedenle iOS 6.0.1 döneminden sonra hiç üretilmemiş olabilirler; o yüzden de hep bu sürümle geliyorlardır. Malumunuz ki 16 GB cihazlar da hafızası az geliyor diye en çok 32 GB cihazlar tercih ediliyor. Şu an üretimden kaldırılıp da 32 GB bir cihaz bulmak gerçekten çok zor.

    Değişim cihazı satın almıştım 32 GB o da 6.0.1 idi, cihazın ekranda problem vardı ben de 7.1'e güncelledim sorun devam edince Teleservice'e gönderdim tekrar değişim çıktı bekliyorum.

    Bana kalırsa Türkiye'de en fazla 16 GB olan model satılıyor, gelecek cihazda muhtemelen 6.1.x ya da 7.0.x sürümlerinde olacak.




  • MuratbanK kullanıcısına yanıt
    Aslında takip etmek lazım böyle şeyleri. Olurda yine yarın birgün imzalar bir nedenden ötürü açılacak olursa hemen restore etmek isterim.
  • Usbnim nasil degistine sastim kaldim ne dedinizde degistiniz cok merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de aynı sorun. beyaz ekranda görünen bir pembelik var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_91402090/f_//tm.htm#91402090



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursatturkay -- 4 Mayıs 2014; 10:42:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kursatturkay

    bende de aynı sorun. beyaz ekranda görünen bir pembelik var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_91402090/f_//tm.htm#91402090


    apple.com.tr adresinden genius bar randevusu alın. Gidince durumu anlatın ve yeni cihazınızı alıp çıkın.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Wave

    Usbnim nasil degistine sastim kaldim ne dedinizde degistiniz cok merak ettim


    Hocam kablonun USB başında kaplama kısmı çatlayıp soyulmuştu. Yani kablo dokunulduğunda elektrik çarpma riski taşıyordu. Bu yüzden değiştirdiler. En azından yapılabilecek mantıklı açıklama bu şekilde. Yani herhangi bir test falan yapmadılar. BU da değişsin dedim, değişti.




  • Telefonunuz garanti kapsaminda miydi? Benimde elimde yurt disindan alinma ip5 telefon var. Sizin ki gibi ekranin ortasinda pembe dikdortgen var fakat garantisi doldu. Sizce goturmeli miyim apple storea ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim telefon garantiliydi tabii. Yoksa 592,37 TL + KDV gibi bir masrafı vardı. Resimlere bakarsanız orda kağıtlarda yazıyor olması lazım.
  • aynı sorun bende de var ama garantim bitti 1 yıl 4 aylık telefon 600 lira verip mi değiştireceğim
  • Evet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OsbourneReynolds
    Hocam kablonun USB başında kaplama kısmı çatlayıp soyulmuştu. Yani kablo dokunulduğunda elektrik çarpma riski taşıyordu. Bu yüzden değiştirdiler. En azından yapılabilecek mantıklı açıklama bu şekilde. Yani herhangi bir test falan yapmadılar. BU da değişsin dedim, değişti.

    Hayırlı olsun cihazınız.

    Yarın randevum var benimde 4S ekranında 2 beyaz leke var. Bakalım bizim telefona ne diyecekler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.