Şimdi Ara

[SS]iPhone 5 Ekran 'YEŞERDİ' Güncelleme -> Swap telefon: KIZ gibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AVEA'dan alınma bir yıllık iPhone 5 64GB telefonumda son bir haftadır farkettiğim ekranın kenarlarında yeşerme problemi söz konusu. Sanki fosforlu kalemle üstünden geçilmiş gibi bir rengi var. Özellikle ekran beyazken farkediliyor. Birkaç gündür çok gözüme batmaya başladı. Bugün Troy'a gidip sordum. Donanımsal bir sorun olduğunu Apple Store'dan ücretsiz değişimle sıfır telefon alabileceğimi söylediler. Fakat şöyle bir durum varki; iOS 6.1.4 jailbroken kullanıyorum ve telefon değişim yapılırsa elime iOS 7 bir cihaz geçeçek. Ne yapabilirim? Telefon sadece tamir olsun istiyorum. Değişim istemiyorum. Çözümü var mıdır? Bilen biri yardım ederse çok sevinirim. Özellikle iOS 6.1.4 tayfasının düşüncelerini merak ediyorum.

    Teşekkürler.

    İnternetten bulduğum aynı soruna sahip olan bir cihazın fotoğrafı:
    http://tapatalk.com/tapatalk_image.php?img=aHR0cDovL2ltZy50YXBhdGFsay5jb20vZC8xMy8wOS8yNS9vcmlnaW5hbC95MnVneXR1Ni5qcGc%3D
    Benim cihaz:
     [SS]iPhone 5 Ekran 'YEŞERDİ' Güncelleme -> Swap telefon: KIZ gibi [SS]iPhone 5 Ekran 'YEŞERDİ' Güncelleme -> Swap telefon: KIZ gibi

    GÜNCELLEME - 03.05.2014

    Bugün Zorlu Apple Store'daki randevuma gittim. Telefonun durumunu anlattım. Değişim yapılma aşamasındayken genius arkadaş telefonun jailbroken olduğunu farketti. Yandaki diğer genius'a telefon jailbrakli dedi ve yandaki genius değişim yapılmaz o zaman der gibi konuştu. Ama benim genius beni birkaç dakika bekletmek üzere izin isteyip bir yerlere gitti. Sanırım telefonun jailbreakli olmasının sıkıntı yaratıp yaratmayacağı konusunda bilgi almaya gitti. Fakat sorun yazılımsal değil, donanımsal olduğu için bir problem çıkmadı ve değişim yapıldı. Değişim yapılma sebebi olarak tepe tuşunun sıkıntılı olduğu seriye dahil olması yazıldı. Çünkü eğer ekran sıkıntısı neden olarak verilseydi cihaz tamire alınabilirdi. Eski telefonu teslim aldılar ve restore çekip götürdüler.(Sadece sıfırlama işlemi yapacaktı normalde, fakat jailbreak nedeniyle sıfırlanmadığından restore atıldı) İlk gelen telefonda kenarda bir deformasyon farkettim. Hemen tekrar değişim talep ettim. İşlemleri tekrar baştan yaptık. Gelen ikinci telefonda herhangi bir görsel sıkıntı yoktu. Böylece işlemi onayladık. Ayrıca şarj kablom da deformasyona uğramıştı. Onu da yanımda getirdim ve değişim talep ettim. Onu da itiraz etmeden değiştirdiler.

    Telefonun şarjı olmadığından hangi sürümde geldiğini bilemiyorduk. Üstte bahsettiğim geniuslardan bana hizmet vereni iOS 7 ile geleceğini iddia etti, diğer genius ise çok yüksek ihtimalle iOS 6 olacaktır dedi ve kendi aralarında iddaya girdiler. Tabii telefonun şarjı olmadığından hemen öğrenemedik. Standlardan bir telefonu şarjdan çıkarıp kabloyu kendi telefonuma bağladım. Biraz bekledikten sonra telefonun iOS 6 olduğunu öğrendik ve rahatladım. Genius'a da teşekkür ettikten sonra telefonu açılacak kadar şarj edip Store'dan çıktım. Telefonun mevcut sürümü iOS 6.0.1 ve 6.1.4'ten sonra hafif yalpalıyor gibi geldi bana. Yani stabil olmantan bi tık uzakta gibi. Ama bilemiyorum, psikolojik de olabilir. Kullandıkça anlayacağım tabii. Tabii iOS 7'den hala iyidir. Birazdan jailbreak de yapıp favori tweak'lerimi kuracağım. İlerde olur da bir ara sürümden başka bir ara sürüme güncelleme şansımız olursa telefonu iOS 6.1.4 yaparım. Daha da güncellemem. Tüm bunların dışında hazır telefon yeniyken ve eski bumper'ım kırılmışken sağlam bir Spigen bumper da aldım. Ama bumper ile beraber gelen jelatin çok kalitesiz. Parmak izini çok gösteriyor ve kirli duruyor. Biraz idare ettikten sonra da kaliteli başka bir jelatin alıp uygulatacağım ve telefon %100 korumalı olacak. 3-4 yıl sonra da telefon isteklerime karşılık veremez hale gelirse tertemiz olarak satışa çıkarırım. En azından aklımdaki plan şu an için budur. Yeni telefon ile ilgili resimler aşağıdadır:(telefonun fotoğrafları iPod Touch 4 ile çekildiğinden bulutludur. Belge resimleri ise telefonun kendisiyle çekildi)


     [SS]iPhone 5 Ekran 'YEŞERDİ' Güncelleme -> Swap telefon: KIZ gibi

     [SS]iPhone 5 Ekran 'YEŞERDİ' Güncelleme -> Swap telefon: KIZ gibi
     [SS]iPhone 5 Ekran 'YEŞERDİ' Güncelleme -> Swap telefon: KIZ gibi
     [SS]iPhone 5 Ekran 'YEŞERDİ' Güncelleme -> Swap telefon: KIZ gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OsbourneReynolds -- 3 Mayıs 2014; 16:11:23 >







  • Evet şimdi 6.1.4 den 7 ye geçmek kötü olur ama değişim yaptırın yine de. Eğer yaptıracaksanız tertemiz bir restore atın ki jailbreak yüzünden bir sorun çıkmasın.
  • aynısı bende de var ios 7li ama garantisi de bitmiş durumda yani şükredin halinize hocam gidip hemen değiştirin derim
  • MrHxor kullanıcısına yanıt
    Tamir ettirme gibi bir seçeneğim yok mu? Garantili cihaz sonuçta. Değişm değil tamir ettirmek benim daha çok işime gelecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum şöyle ki: Eğer cihazı değiştirirlerse 0 cihaz olacağından iOS 6.1.4 ile gelecektir. Hiçbir 0 iPhone 5, iOS 6.x.x dışındaki bir sürümle gelmez. Ancak tamir görmüş bir cihazı sen restore etsen de etmesen de muhtemelen son sürüme yüklü halde gelecektir. Ayrıca senin cihazını da restore edip tamire verirsen yine iOS 7 olacak; restore etmeden verir de onlar da tamir ederlerse işlem sonunda yine restore edeceklerinden iOS 7 olacak.

    Kısacası tek çözümün: Donanımsal bir sorun olduğu için cihaz değişimi yapılacak ve sıfır iPhone 5'in iOS 6 olarak gelecek. iOS 7 ile gelirse o iPhone 5, sıfır değildir; itiraz edersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratbanK -- 15 Nisan 2014; 20:34:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada geçmiş olsun.

    NOT: iPhone 5'lerin üretimi iOS 7 çıkmadan önce durdurulduğu için sıfır alınan tüm iPhone 5'ler istisnasız bir şekilde iOS 6 ile gelir. iOS 7 ile geliyorsa o iPhone 5, sıfır değildir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Degisim isteyin hocam parca degisimi pek mantikli degil. Zaten buyuk ihtimalle 6 ile gelecek Genius u ozellikle uyarin 6 ile geldiginde guncellemesinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu problem çoğu iphoneda oluyor çoğu kişi farkına varmadan kullanıyor örnk: kuzenim gibi ,aynısı benim telefondada vardı bu sebep ve başka bir iki problemle servise vermiştim cihaz değişimi oldu.Yeni gelen cihaz ios 7 ile geldi.Teleservice güncellemeden veriyor ben brightstara vermiştim o güncelleyip veriyor telefonları.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuratbanK

    Dostum şöyle ki: Eğer cihazı değiştirirlerse 0 cihaz olacağından iOS 6.1.4 ile gelecektir. Hiçbir 0 iPhone 5, iOS 6.x.x dışındaki bir sürümle gelmez. Ancak tamir görmüş bir cihazı sen restore etsen de etmesen de muhtemelen son sürüme yüklü halde gelecektir. Ayrıca senin cihazını da restore edip tamire verirsen yine iOS 7 olacak; restore etmeden verir de onlar da tamir ederlerse işlem sonunda yine restore edeceklerinden iOS 7 olacak.

    Kısacası tek çözümün: Donanımsal bir sorun olduğu için cihaz değişimi yapılacak ve sıfır iPhone 5'in iOS 6 olarak gelecek. iOS 7 ile gelirse o iPhone 5, sıfır değildir; itiraz edersin.

    Anlıyorum. İçime su serpildi şuanda ne yalan söyleyeyim. Çok teşekkür ederim. Daha dün jailbreak yapmıştım ve paraya kıyıp Auxo, IntelliscreenX (iOS6), FolderEnhancer, Forecast (iOS6) gibi birsürü tweak satın almıştım. Tam telefon mükemmele erişti derken bugün Troy'daki görevli ekrandaki sıkıntı için jelatinden değil donanımsal diyerek içimi parçaladı. apple.com.tr'den randevu alsam gidince yardımcı olurlar sanırım doğru mu?

    1. Kesin 6.1.4 mü? 6.1.1/2/3 sürümleri de olabilir mi? Bunların da sıkıntılı ara sürümler olduğunu biliyorsunuzdur elbette.
    2. Telefon dışında bir belge götürmeme gerek var mıdır?
    3. Ayrıca hazır değişim yapılırken plastik kısmı soyulmuş şarj cihazını ve tuşları basıldığında tık sesi gelmez olan EarPods'u da beraber götürsem onlara da değişim yaparlar mı?

    (2. ve 3.)Kısaca değişim demek yeni sıfır kutulu telefon almak demek mi oluyor? Buna cevap verseniz de yeterli.


    4. Bir de son olarak jailbreakli olduğundan bir restore atmalı mıyım cihaza?




  • OsbourneReynolds kullanıcısına yanıt
    1. Hocam, iOS 6.0.1 de gelebilir 6.0.2 de, 6.1.2 de, 6.1.4 de. Lakin genelde 6.1.4 ile geliyor iPhone 5'ler. 6.0.1 ise 64 GB iPhone 5'lerde çok sık rastanılan bir sürüm. 64 GB pek satmadığından olsa gerek sonraki sürümlerde üretilme oranı çok düştü sanırım.

    2. Apple Store için belge gerekmez. Diğer servislerde de cihaz senin üstüneyse imei nosundan filan gördüklerinden belge isteyeceklerini sanmıyorum. Cihaz üstüne değilse muhtemelen belge isterler.

    3. Cihazı değiştirebilirler. Lakin aksesuarları değiştireceklerini pek sanmıyorum.

    2-3 arası: Swap cihaz da verebilirler. Lakin sonuç değişmez: Yine iOS 6.x.x olur.

    4. Hocam iOS 6.1.4'ü kaybetmek istemiyorsun, anlıyorum. Özellikle de olur ki değişim değil de tamir görürse bir daha geri dönüşün olmayacak. O yüzden bu konudaki önerim şudur: Cihaz çalıştığı için restoresiz gidersen jb var diye garanti dışı diyebilirler. İmkanın varsa bir bilgisayar ile ve iOS 7.1 bilgisayarda iTunese indirilmiş halde git ki olur da jb var garanti dışı derlerse cihazı alıp 5 dakikada restore çek ve öyle ver servise; az önce jb vardı diye GIK demeye dahi hakları kalmaz.

    Son olarak da cihazın Amerikanya cihazı değilse ve imkanın varsa Apple Store'ye git.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratbanK -- 15 Nisan 2014; 21:09:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • MuratbanK kullanıcısına yanıt
    Telefon zaten 7.0.x ten 7.1'e kadar tüm sürümleri sırayla indirip sordu. Yani sanırım şuan güncelleme telefona yüklü olması lazım. Ama Software Update Killer tweaki de yer kazanmak amaçlı güncelleme dosyasını kaldırmış olabilir. Sanırım bi laptop götürmek mantıklı olacaktır.

    Onun dışında etraftan duyduğuma göre telefonu yeni alan biri hala store'da iken beğenene kadar yeni kutu açtırabiliyormuş. Hatta içinde Samsung marka panel çıkana kadar yeni kutu açtıranı bile duydum. Peki ben bu konumda iOS 6.1.4 bulana kadar yeni kutu açtırabilir miyim?

    Biraz saçma geliyor ama Samsung panel arayan adama böyle bir hizmet veriliyorsa bana da vermeleri mantıklı geliyor.
  • Telefonum 7.0.6 jailbreakli halde genuis ile randevuya gittim wifi sorunu yüzünden swap 6.1.4 sürümü ile iphone 5 alıp çıktım maşallahı var telefonumun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun aylardır bende de var. Kimsede rastlamamıştım daha önce. Bir ara apple store a gidip göstermeyi düşünüyorum fakat cihazda jailbreak var. Eğer değişim veya tamir yapmazlarsa boş yere jailbreakten olmak istemiyorum :)
  • Arkadaşlar yukarıda f.e.a.r arkadaşın da yazdığı gibi azıcık da olsa uğraşırsanız donanım hatası olduğu sürece cihazı yeniletirsiniz. Ayrıca iOS 6'dan olmamak namına restoresiz ama bilgisayar ile giderseniz değişim olsun ya da olmasın deyim yerindeyse her ihtimale karşı eşeği sağlam kazığa bağlamış olursunuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim cihaz kozmetik olarak pek iyi durumda değil, ezikler ve çizikler mevcut. Düşmelerden dolayı böyle bir hata olmuştur diye garanti dışı bırakma ihtimalleri var. Ama yine de pazartesi günü için randevu aldım, sonucu buraya yazarım.
  • MuratbanK kullanıcısına yanıt
    İşin garip yanı millet cihaz değiştirmek için dört dönerken ben sırf iOS 7 olmasın çırpınışlarıyla cihazı tamire vermeyi düşünüyorum.
  • OsbourneReynolds kullanıcısına yanıt
    iPhone 5S, iPhone 5'ten iyi mi? Evet, kat be kat daha iyi. Her ikisi de iOS 7'deyken hangisi daha iyi? Tabii ki iPhone 5S.

    Şimdi can alıcı noktaya gelelim:

    Peki iOS 6.1.4 iPhone 5, iOS 7.1 iPhone 5S'den daha hızlı ve daha stabil mi? Buna da evet. Muhtemelen de iOS 8 ile gelecek olan iPhone 6'ya kadar da iOS 6.1.4 iPhone 5 ) iOS 7.1 iPhone 5S olmaya devam edecek.

    Bu nedenle neden iOS 6.1.4'ü kaybetmek istemediğini çok iyi anlıyorum. Sorunsuz ve muhteşem jbsi de için cabası.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı durum iphone 5 16 gb telefonumda olmuştu. telefon ios 6.1.2 jbli idi. garantiye gönderirken mecburen ios 7 restore yapmıştım. değişimden yine ios 7 cihaz gelmişti.

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=86418161&p=1#86418161



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaltun -- 16 Nisan 2014; 1:40:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OsbourneReynolds

    AVEA'dan alınma bir yıllık iPhone 5 64GB telefonumda son bir haftadır farkettiğim ekranın kenarlarında yeşerme problemi söz konusu. Sanki fosforlu kalemle üstünden geçilmiş gibi bir rengi var. Özellikle ekran beyazken farkediliyor. Birkaç gündür çok gözüme batmaya başladı. Bugün Troy'a gidip sordum. Donanımsal bir sorun olduğunu Apple Store'dan ücretsiz değişimle sıfır telefon alabileceğimi söylediler. Fakat şöyle bir durum varki; iOS 6.1.4 jailbroken kullanıyorum ve telefon değişim yapılırsa elime iOS 7 bir cihaz geçeçek. Ne yapabilirim? Telefon sadece tamir olsun istiyorum. Değişim istemiyorum. Çözümü var mıdır? Bilen biri yardım ederse çok sevinirim. Özellikle iOS 6.1.4 tayfasının düşüncelerini merak ediyorum.

    Teşekkürler.

    İnternetten bulduğum aynı soruna sahip olan bir cihazın fotoğrafı:
    http://tapatalk.com/tapatalk_image.php?img=aHR0cDovL2ltZy50YXBhdGFsay5jb20vZC8xMy8wOS8yNS9vcmlnaW5hbC95MnVneXR1Ni5qcGc%3D
    Benim cihaz:
     [SS]iPhone 5 Ekran 'YEŞERDİ' Güncelleme -> Swap telefon: KIZ gibi [SS]iPhone 5 Ekran 'YEŞERDİ' Güncelleme -> Swap telefon: KIZ gibi

    Hocam bir gelişme var mı ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuratbanK

    1. Hocam, iOS 6.0.1 de gelebilir 6.0.2 de, 6.1.2 de, 6.1.4 de. Lakin genelde 6.1.4 ile geliyor iPhone 5'ler. 6.0.1 ise 64 GB iPhone 5'lerde çok sık rastanılan bir sürüm. 64 GB pek satmadığından olsa gerek sonraki sürümlerde üretilme oranı çok düştü sanırım.

    2. Apple Store için belge gerekmez. Diğer servislerde de cihaz senin üstüneyse imei nosundan filan gördüklerinden belge isteyeceklerini sanmıyorum. Cihaz üstüne değilse muhtemelen belge isterler.

    3. Cihazı değiştirebilirler. Lakin aksesuarları değiştireceklerini pek sanmıyorum.

    2-3 arası: Swap cihaz da verebilirler. Lakin sonuç değişmez: Yine iOS 6.x.x olur.

    4. Hocam iOS 6.1.4'ü kaybetmek istemiyorsun, anlıyorum. Özellikle de olur ki değişim değil de tamir görürse bir daha geri dönüşün olmayacak. O yüzden bu konudaki önerim şudur: Cihaz çalıştığı için restoresiz gidersen jb var diye garanti dışı diyebilirler. İmkanın varsa bir bilgisayar ile ve iOS 7.1 bilgisayarda iTunese indirilmiş halde git ki olur da jb var garanti dışı derlerse cihazı alıp 5 dakikada restore çek ve öyle ver servise; az önce jb vardı diye GIK demeye dahi hakları kalmaz.

    Son olarak da cihazın Amerikanya cihazı değilse ve imkanın varsa Apple Store'ye git.

    Yanlisiniz var hocam. Bizim ulkedeki servislere gelen swap cihazlar bile iOS 7 ile geliyor. Apple da az da olsa yeni cihaz uretiyor bu degisim durumu icin. Apple Storedaki iPhone 5 degisim cihazlari sifir ve iOS 7 ile geliyor yani. Hatta uretim tarihleri de 2014 yili icerisinde.

    Ekleme: Jailbreakli cihaz goturmeniz sikinti olusturmayacaktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mebrar -- 19 Nisan 2014; 21:24:41 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.