Şimdi Ara

Spotify HiFi neden gecikti? İşte iki yıl sonra gelen açıklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Spotify HiFi neden gecikti? İşte iki yıl sonra gelen açıklama
    Spotify, kayıpsız planını “Spotify HiFi” 2021’de dinleyicilerine duyurmuştu ancak HiFi paketi hâlâ sunulmadı. İlginç olarak iki yıl sonra Spotify eş başkanından HiFi açıklaması geldi; HiFi planı kesinlikle gelecek ancak ne zaman geleceği konusunda henüz bir bilgi yok.



    Ayrıca Bkz.Spotify yenileniyor: Şimdiye kadarki en büyük değişim



    Spotify HiFi neden gecikti?



    Spotify eş başkanı Gustav Soderstrom’un açıklaması şu yönde; “HiFi’ı duyurduk ancak sonrasında sektör birçok nedenden değişti. Bunu yapacağız ama bizim ve dinleyicilerimiz için akla yatkın (mantıklı) olacak şekilde yapacağız. Sektör değişti, biz de uyum sağlamak zorundayız.”



    Spotify çalışanlarının bir yılı aşkın süredir HiFi planını test ettiği biliniyor. Söylentilere göre, Apple Music’in kayıpsız kalitede müzik için hiçbir ek ücret istememesi Spotify’ın planlarını bozmuş. Spotify, daha yüksek fiyatlandırma ile kayıpsız müzik sunmayı ummuş.




    Kaynak:https://appleinsider.com/articles/23/03/15/spotifys-hifi-tier-is-coming----but-not-soon



  • Ben demiştim.

    Sebebi Apple ve deezer in agresif atılımları.

    Spotify artık müzik dinleme uygulamasından ziyade ücretli bir sosyal medya uygulaması olduğunu ilk elden açıkladı.

    Twitter ve metanın evrilmek istediği piyasa da bu.

    Kendine değer veren kullanıcı deezer, tidal, Apple music hangisine istiyorsa şans verir. Spotify bu mecranın oyuncusu değil artık.
  • Ben demiştim.

    Sebebi Apple ve deezer in agresif atılımları.

    Spotify artık müzik dinleme uygulamasından ziyade ücretli bir sosyal medya uygulaması olduğunu ilk elden açıkladı.

    Twitter ve metanın evrilmek istediği piyasa da bu.

    Kendine değer veren kullanıcı deezer, tidal, Apple music hangisine istiyorsa şans verir. Spotify bu mecranın oyuncusu değil artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 15 Mart 2023; 11:2:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple’ın bu konudaki tutumu takdir edilesi. Tidal olsun Deezer olsun hepsi Hi-Fi için ekstra ücret talep ediyor. Apple ise bunun için herhangi bir fiyat farkı almıyor. Donanımın varsa Hi-Fi dinle diyor. Kaldı ki LG’nin quad DAC telefonları yahut USB DAC kullanmıyorsanız veri israfından başka bir şey olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    yorumuna %100 katılıyorum.

    Ama bunların hi-fi olarak kastettiği 44.1 Hz 16 Bit 1411 kbps - sıkıştırılmış hali 900-1100 kbps içeriklerdir. Bunlar 320 kbps mp3 'e göre daha temiz ses vermektedir ama Apple AAC 256 göre bence fark çok az. kulaklığı iyi olanlar farkı biraz olsun anlayacaktır. Eğer bluetooth cihazınız aptx HD gibi teknolojileri destekliyorsa anlam ifade edebilir. zaten bu içerikler hücresel veri ile dinlendiği zaman devasa boyutlar harcanıyor, Apple 256 kbps aac ile kodlağı müziklerin frekans aralığı gerçekten flac gibi ama elbette kayıplar oluyor. 22 Khz bandına hemen hemen yaklaşabiliyor. Spotify hifi çıksa bile fiyatlandırmadan dolayı kullanıcı tercih etmeyecektir. bu bizim için bir anlam ifade etmiyor bence.

  • Yakın zamanda (dezer Spotify apple müzik vs) tüm müzik platformlarını kulağımın bildiği alışkın olduğu 5-10 tane müzik ile Jabra 4-7 ile denediğimde (iPhone) bariz şekilde apple müzik daha iyiydi

  • tüh yazık

  • Deezerda hifi ücretsiz ve en iyisi bence hem kaliteli hemde ses yüksek LDAC donanımınız varsa tabi

  • Maalesef Spotify hala bu mecrada ilk olmanın getirdiği avantajları kullanıyor ve bazı konularda şımarık davranabiliyor. He gerçi kayıpsız müzik hikayesini abartılı buluyorum, pek çok şarkıda farkı anlamak güç, hele bir yaşın üstü insan zaten bazı detayları kaybediyor duyamıyor. Çok iyi bir headphone almadığınız sürece çok iyi bir hoparlörde bile kolay kolay farkı algılayamazsınız. Pek çok insan da psikolojik olarak algıladığına inandırıyor kendini. Bu bir dönem plak meraklılarının plakları kayıpsız müzikle özdeşleştirmesine benziyor, tamamen yanlış :D

    Neyse Apple Music de kullanmıştım ama Spotify'ın algoritma çok başarılı. Hergün neredeyse yeni şarkılar keşfedip güzel ve beğeneceğiniz şeyleri karşınıza çıkarıyor. Apple'da hazır playlistler de bile abuk subuk şeyler vardı. Hip Hop klasiklerini dinliyorsun benim gibi konuya çok hakim biri için bile hiç duymadığım vasat şarkılar denk geliyor. Herhalde Amerika based olmasıyla alakalı da olabilir. Belki de değişmiştir. Ama Spotify'da o kadar ciddi playlistlerim, kütüphanem var ki, Apple veya başka bir firma gel bedava 1 sene üyelik veriyorum dese bile kolay kolay değiştiremem artık. Çok büyük iş ve kesin bazı şarkıları kaybederim. Bence başka platformdan 1'e 1 üyelik geçirme özelliği getirmedikleri sürece ciddi müzikseverler için kolay değil platform değiştirmek.

    Nasıl olsa ilerleyen zamanlarda rekabet edebilmek için hifi da beleşe sunmak durumunda kalacaklardır, önemi yokk...

  • uzun süre tidal, spotify kullandım 2 hafta önce apple music'i denemeye başladım. tidal iyi güzel ama kütüphanesi kısıtlı, o yüzden apple'da karar kıldım ve gayet de memnunum. spotify'ın çamur sesine sırf kütüphanesi yüzünden katlanıyordum.

  • Ogg kullandıktan sonra Hifi olsa ne yazar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CanArt3 C kullanıcısına yanıt
    Ya komple türkçe yaz ya ingilizce

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tidal bu işte en iyisi bence. Ama sağolsun hükümetimiz haraç alamadığı için Tidalın fişini çekti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Spotify'ın çıkış olayı zaten müzik tıklayınca açılsın diye ses kalitesinden ödün vermekti. Neden yüksek bite geçip gecikme yaşattırsınlar ki? :D

  • Katılıyorum, mesela Apple cihazlarda zaten yüksek kaliteli bluetooth aktarım yok sanırım anca harici DAC vs. alıp kablolu kulaklık bağlamak lazım.

    Artık standart bluetooth gibi birşey ama, 3.5mm girişli telefon görmedim bayadır.

  • Benim telefonum resmi note 10 pro ve hi res audio sertifikası var. Bunun için harici dac kullanmadan hifi ses alabilirmiyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatsa52 -- 16 Mart 2023; 0:59:14 >
  • Xtrud kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Deezerda hifi ücretsiz ve en iyisi bence hem kaliteli hemde ses yüksek LDAC donanımınız varsa tabi

    Telefonun indirdiği veriyi aynı oranda aktarabiliyormu ldac?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayıpsız ses mevhumunun getirileri ve yarattığı etkiyi merak eden arkadaşlar "fırk ınlışılmıyır" diyenleri zerre kadar dikkate almaksızın LDAC destekli bir Sony ya da SoundCore (Anker) kulak içi ya da kulak üstü kulaklık ile Bluetooth üzerinden Apple Music'i kayıpsız desteği açıkken denediklerinde dahi farkın ne denli anlaşılır ve açık ara olduğunu bizzat kendileri deneyimleyeceklerdir.

    kaldı ki bunun daha mobil (hatta eski 3.5 mm bağlantıya sahip üst seviye telefonlarda direk 24-bit ya da 32-bit DAC üniteleri cihaza dahildir) ve desktop DAC üniteleri ile Beyerdynamic DT 770 PRO 250 Ohm veya Sennheiser hd 6xx 300 Ohm gibi fiyat/performans HiFi kulaklıklar ile çığır açacak raddede fark yaratan bir klasik kablolu bağlantı tarafı da var.

    velhasılkelam birileri yeşilyaprak ve fırıncıküreği tadında boş boş ahkam kesedursunlar; kaliteli ve ödediğiniz paranın karşılığı ses söz konusu olduğu vakit Spotify ancak amatör eğlendirir.

    elinizin altında gerekli ve yeterli donanım yoktur, ekonomik ya da başka nedenlerden edinemiyorsunuzdur vs bu gayet anlaşılır ve kimse de size "neden yok, alsana!" diyemez. lakin durum buysa Spotify yerine YouTube Premium edinirseniz en azından PC harici platformlarda (PC'de o işi reklam önleyiciler halletmekte, mobilde ise AdGuard gibi DNS çözümleri kısmen işe yarıyorlar) da YouTube'da reklam illetinden de kurtulmuş olursunuz, ses tarafında YouTube Music ile alacağınız kalite Spotify ile eşdeğer -hatta daha bile iyi- olacaktır. açıkçası arşiv konusunda da bir kaybınız olmaz, YouTube cidden derya deniz o konuda. yok eğer kayıpsız sesin hakkını verecek çevre birimleriniz mevcutsa da adres Apple Music'tir (Deezer'ı denemedim, ancak görüşleri dikkate alınası kişilerden hakkında iyi şeyler duyuyorum, Tidal ise kolpadan ibaret onu da sıkıştırıvereyim), macera aramanın lüzumu yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 16 Mart 2023; 16:13:03 >
  • Vain kullanıcısına yanıt

    evet iphone larda bluetooth özelliklerinde aptx hd yok. onuda yenilik yaptık diye birkaç sene sonra sunarlar :)

  • UnicornKnight kullanıcısına yanıt

    Çok güzel yazmışsınız.


    "kaldı ki bunun daha mobil (hatta eski 3.5 mm bağlantıya sahip üst seviye telefonlarda direk 24-bit ya da 32-bit DAC üniteleri cihaza dahildir) ve desktop DAC üniteleri ile Beyerdynamic DT 770 PRO 250 Ohm veya Sennheiser hd 6xx 300 Ohm gibi fiyat/performans HiFi kulaklıklar ile çığır açacak raddede fark yaratan bir klasik kablolu bağlantı tarafı da var."


    Sadece şu kısımda -bütçe odaklı- şu öneriyi ekleyebilirim. Kullanıcısı olduğum AKG K92 (ya da K72 / K52 isimli alt modelleri) veya onun ayarında en fazla 32 ohm direnci aşmayan herhangi bir model referans / studio kategorisinde bir kulak çevreleyen kapalı tip kulak üstü kulaklık yeterli olacaktır.


    Önerdiğiniz modeller yurt dışında ortalama fiyatta olsalar bile ülkemiz şartlarında hem her bütçeye hitap etmeyebilir, hem de yüksek dirençli olduklarıu için amfi veya amfi/dac olmadan tam kapasitesini veremeyeceklerdir. AKG K92/72/52 serisi 32 ohm bir kulaklığı (veya farklı marka muadilini) cep telefonu veya ortalama bir pc ile amfisiz kullanabilirsiniz, amfi illa ki fark edecektir ama o bütçeye göre olmasa da olur düzeyde bir fark var amfi ile kullanımda bu tür kulaklıklarda.

  • Deezer ücretsiz sürüm için sanırım bu yorumu yaptınız, eğer Hi-Fi kayıpsız seçeneğini seçip açtıysanız durum fena. 2 yıl önce spotify aboneliğimi iptal edip apple music kullandım. Kalite bir tık daha iyi dedikten sonra Deezer Hi Fi plana geçtim, sonrasında spotify, apple music neden bu kalitede kayıtları vermiyor diye üzüldüm. Deezer kütüphanesi her ne kadar yabancı bir sanatçı için geniş olsada Türk sanatçılar açısından diğer 2 platform ile rekabet edemiyor. Fakat ses kalitesi bambaşka seviyede.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.