Şimdi Ara

Spotify, 30 milyon ücretli aboneye ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Spotify, 30 milyon ücretli aboneye ulaştı


    Apple Music’in katılışı ile daha da rekabetçi hale gelen çevrimiçi müzik hizmetleri sektöründe, en önemli konu elbette ücretli abonelerin sayısı. Reklam destekli ücretsiz abonelikler olsa da, ücretli aboneler kadar büyük gelir getirmiyor.


     


    Sektörün devlerinden Spotify, toplamda 100 milyon aboneye ulaştığını duyurdu. Bunun 30 milyonu ise ücretli abonelerden oluşuyor. Apple Music, son duyuruda 13 milyon ücretli aboneye ulaştığını açıklamıştı.


     


    Spotify, elde ettiği toplam gelirin yüzde 80’ini telif hakkı olarak sanatçılara ödüyor. Bu bakımdan toplam abone sayısı önem taşıyor. Firma geçen yıl 200 milyon dolar civarında bir zarar açıklamıştı zira gelen gideni tam olarak karşılayamıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Android açıklarını bulanlara 500 bin dolardan fazla ödül dağıtıldı

    Spotify, aylık 9.99$/9.99TL şeklinde bir fiyatlandırma belirlemiş durumda. Kullanıcı sayısı düşünüldüğünde, ücretli abonelerden yaklaşık 300 milyon dolarlık bir gelir söz konusu. Buna ücretsiz abonelerden gelen reklam gelirlerini de eklediğimizde meblağ artıyor ancak telif hakkı nedeniyle paranın büyük kısmı kesiliyor. Maliyetler ve işletme giderleri de düşünülünce bu kez çizgi eksiye doğru gidiyor.


     


    Şirketler, çeşitli kampanyalarla abone sayısını artırmaya çalışıyor. Örneğin Apple, öğrenciler için 4.99$ abonelik bedeli belirledi. Spotify da ilk 3 ay için 0.99TL istiyor. Ayrıca farklı kampanyalarla ücretsiz Premium abonelik elde edebilmek de mümkün.


     







  • Severek kullanıyorum iyi güzelde eskiden bildirim özelliği vardı kim ne yüklemişse bakabiliyordum ordan takip ettiğim listelere, yeni şarkılar keşfetmek daha kolay oluyordu. Ancak o gittikten sonra beni tekrar eden aynı şarkılara dinlemeye yöneltti gibi oradaki eksikliği gidermesi lazım. Mesela Jeenifer lopez albüm mü çıkarmış şarkı mı çıkarmış onu takip ettiğimde sanatçınız yeni şarkısını dinlemek istermisiniz gibi bir özelliği olsa çok daha iyi olur.
    İnşallah bir çözüm getirirler yoksa şuan sadece meadia player gibi sadece aç listeyi bir tanesini dinle hesabına döndü. Çokda alıştım programa çok güzel aslında da gelişmeleri bekliyoz biraz daha hızlı olsa daha iyi oludu.

  • Gayet memnunum zaten iPhone kullanıyoruz bir de Apple Music kullanıp da Apple'a daha fazla kazandırmanın manası yok. Zaten Spotify genel anlamda daha iyi ve daha kullanışlı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çöp



    Yıl olmuş 2016 320kbps ye hi end diyorlar

  • müzik endüstirisi bu model ile rayına oturacak şuanda film endüstriside aynı aşamada sırada oyunlar var.

  • Gayet yeterli bir servis.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem mobil hem bilgisayar tarafındaki uygulama kesinlikle geliştirilmeli. Çok güzel bir hizmet ve beni fazlasıyla tatmin ediyor. Özellikle haftalık keşif olayı çok iyi. Bana uygun olan yeni şarkılar ya da yeni coverlar keşfetme imkanı sunması hoş bir düşünce ama arayüz açısından yapılması gerekenler var. Enpara kampanyası da umarım devam eder.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Gayet memnunum zaten iPhone kullanıyoruz bir de Apple Music kullanıp da Apple'a daha fazla kazandırmanın manası yok. Zaten Spotify genel anlamda daha iyi ve daha kullanışlı.

    Gerek ilk albüm eklenme süresi stabilize şarj yemek appleda daha iyi hocam bence Spotify ye para kaptırmak yersiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 1.5 yıldan beri hileli versiyonu kullanıyorum ve çok memnunum.Tek eksikligi şarkıları indiremiyorum ama sorun degil beleş olması büyük bir avantajdır sizde deneyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde tutmaz böyle şeyler bizim insanımızda emeğe saygı yoktur. O yüzden kimse parasını verip müzik dinlemez, kimsenin bu ülkede neden en zor işleri yapanların en az para aldığını sorgulamadığı gibi.

  • iyi güzel de kardeşim şu playstation app'ini düzeltin 1 yıldır bug var insaftır!

    bir de bir zahmet piyasanın en yaygın smarttv işletim sistemi tizen'a destek verin
  • İkisi de var bende, en son spotify i 1 liraya aldım hem denemek için. Arayüzü kötü ve şarkı geçişleri olsuni uygulama kapatılırken aniden küt diye müziği kesmesi olsun zayıf geldi bana. Apple music her açıdan daha başarılı.

  • BeAr B kullanıcısına yanıt
    Merak etme o kadar da bedavacı degiliz biz.Bu disklere 1800 tl verdim


    [simage]
    Spotify, 30 milyon ücretli aboneye ulaştı
    [/simage]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spotify her anlamda daha iyi,apple music ne ya apple fanlarıda olmasa kapatacaklar yakında.

  • Önce 0,99 krş'a Spotify kullandım ve kullanıyorum. Birkaç gün önce de kampanyadan 0,99 krş'a Deezer 3 aylık premium abonelik satın aldım. Deezer'ın arayüzü ve ses kalitesi daha iyi gibi geldi. (Müzik arşivi kıyaslamadım.)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: msqonn

    ÇöpYıl olmuş 2016 320kbps ye hi end diyorlar


    Bi bitmediniz. Müzikle ilgili her haberin altında aynı yorum.

  • Açıkçası Apple Music ile Spotify arasında ahım şahım fark görmüyorum. Apple Music Türkiye arşivinde de neredeyse Spotify'ı yakaladı sayılır. Artık gerisi kullanıcının keyfine kalmış.


    Ama şahsi fikrim Apple'ın müzik yayını servisinde tekel olması durumunda Spotify'ın yaptığı gibi zararına hizmet vereceğini hiç zannetmiyorum. Hem sanatçılara, hem biz kullanıcılara kök söktürür ve her ek hizmetten para alır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *siteci* -- 21 Haziran 2016; 15:53:48 >
  • Tidal diyorum ve susuyorum söz konusu kaliteyse...

  • bütün üyelikleri kaç kişiye ulaşmış onuda açıklasalardı
  • 6 aydır spotify premium kullanıyorum gayet memnunum;ücreti,müzik kalitesi,arşivi,haftalık keşifin bana önerdiği müthiş müzikler vs. dört dörtlük.Tek olumsuz tarafı bana göre bir çalma listesindeki parçalar diğerine aktarılamiyor.Böyle bir özellik k olsa çok işime yarardı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.