Şimdi Ara

Sportif Sazan Avcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ülkemizde pek görülmeyen, yeni yeni belli kesimler tarafından uygulanan bir sazan avcılığı yöntemidir. Temelinde yakala-bırak tarzı bir avlanma biçimi olup, tamamen canlıya ve doğaya saygı çerçevesinde bir hobidir. Kısaca anlatmak gerekirse; balığı tutuyorsunuz ardından güzel bir resmini ve videosunu alıyorsunuz ve tekrardan balığı ait olduğu sulara iade ediyorsunuz. Bu şekilde hem popülasyonu korumuş oluyorsunuz hem de avcılık hobinize güzel bir amaç kazandırmış bulunuyorsunuz.


    Tabi bu hobiyi yapmak için temelde size lazım olan bazı ekipmanlar bulunuyor. Sazan avının verim verebilmesi için kamp tarzı uzun metrajlı avlanmalara ihtiyaç vardır. Kısa sürede trofe dediğimiz balıkları kepçelemek gerçekten çok zordur. Bu nedenle bu avlar belli bir sürece tabidir. Ve bu sürecin her bir basamağı atlanmaksızın uygulandığı ve doğru zamanın da yakalandığı anlar sizin en iyi avlarınızı çıkardığınız zamanlar olacaktır. İşte bu süreci şöyle özetleyebiliriz:

    Merayı tanıma (keşif)

    Balık hareketlerini izleme

    Yemleme

    Kamp

    Av disiplini

    Şimdi ekipmanlara dönecek olursak size iyi bir av çıkartmanız için gerekli sazan avının olmazsa olmaz malzemelerini listeleyelim:

    3mt ile 3.90 mt arasında tercihe göre parçalı yahut teleskobik 3/3,5 lbs sazan kamışı (3 ya da 4 adet)

    Büyük kafa 300 mt veya daha fazla misina alabilen 10kg ve yukarısı drag gücüne sahip bir makine (3 ya da 4 adet)

    Oltalarınızı koyabileceğiniz bankstick takımı ya da sehpa (3lü ya da 4lü)

    Özellikle gece siz uyurken sizi uyaracak sehpaya monte edeceğiniz telsizli alarm takımı (3lü ya da 4lü)

    Büyük boy 42 inç bir kepçe

    Balığı tuttuğunuzda salım işlemine kadar balığı muhafaza edebileceğiniz 1 adet carp sack

    Kampta konaklayabileceğiniz bir çadır

    Ebatlarınıza uygun bir kampet

    Avlandığınız mevsim şartlarına uygun kampete özel uyku tulumu

    Kampta oturabileceğiniz rahat bir sazancı sandalyesi

    Malzemelerinizi muhafaza edeceğiniz bir ya da birkaç adet çanta

    ...

    Özellikle şehir hayatının bunalımına girmiş, hayatı rutin şeylerden dolayı sıradanlaşmış, belli zamanlarda ailesi ya da arkadaş çevresi ile farklı birşeyler yapmak isteyen herkesin denemek isteyeceği bir şey bu hobi. İçinde hem kampın bütün imkanlarını barındırması hem de kampa bir hedef kazandırması sizi sadece gölün kenarında manzara izlemeye terketmiyor, kampın bütün doğallığını yaşarken balık tutabilmenin de zevkini sizlere sunuyor. Bu yüzden sportif sazan avları çok keyifli çok zevkli kamp ortamları oluşturabilmek için biçilmiş kaftan diyebiliriz.


    Az çok herkes bir kamp yapabilmenin hayalini kuruyordur. Deneyenleriniz de vardır. Bunun için üstünkörü bir ekipman arayışına girenleriniz de elbet olmuştur. Ama hiçbir kamp ortamı sportif sazan avcılığı kadar teferruat, lüks ve huzur içermez. Bu konuda sizi temin ederim. Sazan avcılığında kullanılan kamp gereçleri, genel kamp ekipmanlarının kalite olarak çok üstündedir. Şartlar olarak da yaz ve kış her mevsime uygun niteliktedir. Bu haliyle bu kamplar sizi evinizdeymiş gibi hissettirmek için her tür ekipmanı sizin hizmetinize sunar.


    Peki bu işe yeni başlayan biri olarak ne tarz taktikler kullanabilirsiniz?

    https://www.youtube.com/channel/UCLs3UwQMKRGqQwBPC4Z_aRA

    Bununla ilgili kanalımdaki videolara lütfen gözatın. Ayrıca her tür sorunuza da elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyor olucam.


    Son olarak bu hobinin size maliyeti ne olur diye aklınızdan geçen soruya da cevap vereyim. Saydığım bir çok ekipman ve daha da fazlasına tercih ettiğiniz marka/kaliteye bağlı olarak 10bin- 20bin arası bir ücretle sahip olabilirsiniz. Şahsen bir çok malzememi ikinci el edindim. Birçoğunu da yurtdışından getirttim. Malzeme konusunda aklınıza takılan birşey olursa bu konularda da size yardımcı olmaya çalışırım. Konuya birkaç görsel de ekleyerek bu kamp ortamıyla ve bu avlanma şekliyle ilgili aklınızda yer edecek anları da sizinle paylaşayım. Hayatınıza böyle bir hobi katmak belki de aldığınız en güzel karar olabilir. Hayattan keyif almayı ertelemeyin arkadaşlar. Görüşmek dileğiyle...

    Sportif Sazan Avcılığı


    Sportif Sazan Avcılığı


    Sportif Sazan Avcılığı


    Sportif Sazan Avcılığı


    Sportif Sazan Avcılığı


    Sportif Sazan Avcılığı


    Sportif Sazan Avcılığı
    Sportif Sazan Avcılığı
    Sportif Sazan Avcılığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YunusAtalay1988 -- 30 Mart 2021; 10:29:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.