Şimdi Ara

Spor ve sonrasında hk 2 sorum olacak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar, yaklaşık 3 yıldır spor yapıyorum. İlk sorum sporla mı alakalı emin değilim ama bazı günler özellikle idmanın sonuna doğru bir sinirlilik hali oluyor üzerimde. Bu spor sonrasında da devam ediyor ama normal bir sinirlilik değil yani ve nedenini anlayamıyorum.


    Diğer sorum da salondaki makineler kalibrasyonu bozuk sanıyordum ama bütün makinelerde problem yaşamamdan dolayı sanırım rhomboid bölgemdeki bir sakatlıktan dolayı vücudum simetrik hareket etmiyor. Bu yıllardır var, küçüklüğümde sürekli sırt/kulunç ağrısı çekerdim ve sporla bu bayağı hafiflemişti. Şu an ağrılarım çok az olsa da rhomboid ve trapez bölgemde genel bir kasılma hissediyorum sürekli. Row makinesinde ayna karşısında kendimi izlediğim de omzumun biri aşağıda biri yukarıda gözüküyor zaten. Bunu yeni yeni keşfettim ve sabahları eşimin de yardımıyla bir kaç esneme hareketi yapmaya başladım. Genel anlamda da mobilite problemi yaşıyorum zaten. Bunun için önerebileceğiniz bir tedavi yöntemi var mıdır? Tedavi dışında sizin de uyguladığınız tüm vücut esneme çalışmaları var mıdır?(yoga videosu veya idman dışı zamanlarda esneme programı da olabilir.)


    Herkese şimdiden teşekkürler.




  • Up

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,omuz düşüklüğü olayı bende de mevcut.Lisedeyken bateri çalmamdan mütevellit ağır zil çantası taşırdım sağ omzumda,bu süreklilik arz ettiği için biri malesef düşük kaldı.Ancak çok problem değil.Bazen yüksek ağırlıkta hareketi yanlış yaparsam ya da ısınmadan çalışırsam ciddi derecede ağrı yaşıyorum.Siz de sürekli olarak ağrı yaşıyorsanız ısınmanıza ya da hareketi doğru yapıyormusunuz, ya da gerçekten omzu zorluyormusunuz bi bakın derim.Ağrı çok arttığında benim boyunla da birleşiyordu, yatağıma yatıp başımı aşağı sarkıtıyordum ben, yavaş salınımlı bir ağrı kesici de atınca 2 güne bişeym kalmıyordu.

    Sinirlilik konusuna gelince de artan testesteron seviyesinin kişiyi sinirli yaptığına dair bir çok çalışma mevcut.Spor da testesteronu arttırıyor zaten,doğal bir süreç yani.Ben preworkout kullanmanızı tavsiye ederim.Olim r weiler tek geçerim. :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinirlilik hali muhtemelen spor dışı ruh haliniz, stres seviyeniz, günlük yaşantınızdan vs. kaynaklanıyor. Çünkü tam tersi antrenman yapmak insanı sakinleştiren ve rahatlatan bir olay. Herhangi bir roid durumu olmadığını varsayarak konuşuyorum tabii ki. Diğer konu hakkında ise fizyoterapi öneririm. En iyisini orda öğrenirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende müzisyenim hocam haftada 6 gün 4 saat bateri çalıyorum. Bateri başındaki pozisyonda aslında biraz buna neden oluyor diye düşünüyorum. Isınmalara özen gösteriyorum ve pek ağır çalışmıyorum zaten bel fıtığı başlangıcım olduğu için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.